Alla dessa aldrig

Ibland sitter jag och ler åt alla mina ALDRIG. Jag ska aldrig sätta mig i en skolbänk en enda minut efter jag gått ut från gymnasiet, jag ska aldrig flytta ifrån min hemstad, jag ska aldrig gifta mig, jag kommer aldrig att bli pappa, jag ska aldrig köpa egen villa, jag ska aldrig skaffa mig en Volvo, jag ska aldrig bli egen företagare, jag ska aldrig gå med i något så töntigt som Facebook, jag ska aldrig ens läsa en löjlig blogg, jag ska aldrig…

Jag stod verkligen för vart enda ord. Då. Alltid. Det kändes så välgenomtänkt. Snusförnuftigt. Helt rätt i tiden. Min tid.

Men… Man har väl sin fulla rätt att ändra sig om något. Någon gång. Så här har ni mig. Med en nyfödd blogg. Jag ska bara nypa mig i armen. AJ!!! Det är alltså på riktigt.

13 tankar på “Alla dessa aldrig

 1. Rätta lösningen är på väg. Önskar Dig och familjen ett härligt nytt år. Tack för finaste julkortet som kom i dag. Du har blivit duktig på att texta, snyggt! Tack för allt du skrivit och som jag fått förmånen att läsa.

  • Vänta lite här. Det är en mening som hackar för mig. En självkritisk sida av min personlighet vädrar ett ord som börjar på iro… nä… därför låtsas jag som om det snöar. Eller regnar. Visst är jag duktig på att texta snyggt. Hoppas att du inte glömt bort alla mina handskrivna brev. Håller du fortfarande på att tyda vissa tjusigt skrivna avsnitt? 🙂
   Sista meningen känns lugnare. Ska bara dofta lite på den först. Doftar gott. Tack min vän för att du tar dig tid att läsa. Vet att du har mycket annat att göra. Kram.

 2. Aj aj, man ska inte nypas! 🙂
  Men ibland kan det ändå vara bra. Precis som det kan vara att ändra sig.
  Man kan börja tycka om chokladpudding.
  Man kan börja våga doppa huvudet under vatten.
  Man kan stiga av tåget i Wien och lära känna sitt livs kärlek istället för åka direkt hem till Paris.
  Man kan få ett skönt liv med två älsklingar i ett rött hus på landet, trots att just den bostadsorten var en vit, eller till och med mörkgrå, fläck på kartan tidigare.

  Nu har jag äntligen haft tid att göra de där nedslagen och leta efter detaljerna som jag har glömt fastän jag minns själva historierna.
  Kanske är det fler än jag som har haft fullt upp med helgfirandet. Hoppas att de sätter fart nu innan måndagen den 7:e gryr. Det finns berättelser man kan missa för att man inte ändrar sig från ”jag tävlar aldrig” till ”jag kan kolla de där uppgifterna ändå”.
  🙂

  • Vill helst ha crisp i. Nä inte så bryskt. Då blir man blöt i ögonen och i öronen. Du vet precis hur du ska göra för att få mig att längta. Nästa gång det är dimma och regn ute sticker jag iväg. Tar tåget till Wien. Hoppas att ett medelålders par börjar bråka på tyska. Sedan ska jag låtsas läsa i en pocketbok och lyssna efter fotstegen. Njuta av vyerna utanför vagnfönstret och lite blygt titta efter andra bokläsare. När tåget stannar ska jag hoppa av och hoppa på igen. Berätta att jag är ingen kaninkokare. Komma med ett helt vanligt förslag som man säger nästan varje dag. Paris tar jag nästa grå dag. Vad jag trånar efter en tredje plats. Varför inte en ö. Helst en grekisk.
   Det är klart man kan få ett skönt liv på landet på en mörkgrå fläck. Ingen ska behöva Tving-a dit någon.
   Som du noterade hade jag piffat till en story med att lägga in en bild på unge herr Bo Petersson, med eller utan virvlar. 😉

   • Sedan vi flyttade hit är det ingen grå fläck, snarare en färgglad – varmröd, vårgrön eller kanske himmelsblå.
    Fast just nu har det faktiskt blivit en vit fläck på kartan igen. Det har kommit drygt en decimeter snö i natt… 🙂

 3. Ja.. jag är ju ingen tävlingsmänniska.. men.. man ska aldrig säga aldrig..
  så det kanske trillar in 14 (superrätta) svar i din inbox.. 🙂

 4. Sådär, nu har jag löst alla dina kluriga frågor! Och fått en massa rolig och underhållande läsning på köpet! Tack för senast!!! Alltid lika kul att träffas! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s