Positivt tänkande

Vad underbart det är med allt regnande. Man får så mycket gjort. Perfekt att passa på att komma till botten i tvättkorgen. Så ljuvligt att hänga ut kläderna i trädgårdens så att… nej kanske inte det. Ösregnar visst nu. Hörde jag inte ett muller i bakgrunden? Det finns gott om tid för att städa, torka golv, jag slipper få solsting, brännas av maneter och trängas på badstränderna. Var är timern på min mobil? Nu ska jag vara rättvis. Först damma i en kvart. När timern låter får jag tillåtelse att läsa en kvart i den spännande boken jag lånade på bibblan igår. Sedan städa vidare. Läsa en kvart. Eller tjugo minuter. Ser ingen domare. Inte ens en fru i sikte.

Paus.

Vilken tid en kvart tog. Måste vara något fel på timern. Trodde aldrig att den skulle låta. Var är favoritfilten? Sådär. Mysigt. Lite te hade inte varit helt fel. Det får bli i nästa vända. Vad har hänt Davids fru? Hans värsta mardröm är ett ögonblicks verk står det på framsidan. Låter läbbigt spännande. Vad var det för oljud? Dumma mobil. Konstig signal på telefonen. Sådär. Nu är den tyst och snäll. Oj! Vad det smattrar mot fönstret. Tur att jag inte campar i ett enmanstält.

6 tankar på “Positivt tänkande

 1. Bosse, positivt tänkande är dubbelt BRA.. Ett, man mår bättre av att tycka att det finns något gott i allt… Två, tänk vilken otrolig kreativitet som krävs för att ständigt lista ut vad det BRA är, när saker och ting inte alls går som man tänkt.
  Vägen svängde men inte cyklisten.. men ner i diket hittade cyklisten borttappade saker som var jättebra att ha. Perfekt! 🙂
  Positivt tänkande… En fantastisk egenskap man ska vara glad över! 🙂

 2. Ja, att se positivt på saker och ting är inte alltid så lätt men så mycket bättre man mår när man lyckas göra det. Och det bästa av allt det brukar smitta av sig.

 3. Vill bara erkänna att jag är på lite upptäcktsfärd hos dig. Sommar regn … snart är vi där fast 2018 men först God fortsättning på Julen och Gott Nytt År! Kram Maria

  • Vad kul att du tagit dig till början av min blogg. 😀 Då visste jag knappt vad en blogg var för något och jag hade inte berättat för någon att jag hade startat en. Det var bara Solveig som läste mina inlägg. Inte kunde jag drömma om att det skulle hinna bli över tolv hundra inlägg drygt fem år senare.
   Skälet till att det finns ett par kommentarer ovanför din är att jag hade det som en deluppgift i en tävling. Deltagarna skulle berätta vad mitt första inlägg hade för rubrik.
   Jag är nöjd bara det blir vårregn. Mest tacksam blir jag om hela familjen är frisk. Gärna alla jag känner också. 🙂 Dessutom vill jag utplåna all ondska, krig och elände i världen. Större önskningar har jag inte. 😉
   Tack ska du ha. Jag önskar dig detsamma.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s