En bloggstatist har ordet

Nu är en av oss i Familjen en halv Ystadbo. Det finns två krav för att bli en fullfjädrad.
Ett: Ska bli döpt av gamla brandsprutan på torget en lördag på sommaren.
Två: Ska ha deltagit som statist i en Wallanderfilm.

Igår förekom fyra stora aktiviteter som jag ser det i vår fyrapersonsfamilj.
Ett:  Någon lekte bland en massa vilda djur på en djurpark mitt under skoltid fast djurparken är stängd för allmänheten och inte öppnar förrän till våren.
Två: Kurt Wallander hade en dejt med en ung snygg kvinna på Ystad Teater. Hela den anrika teatern var fylld till sista plats.
Tre: Det var sista chansen för dem som ville ha en influensaspruta instucken i överarmen.
Fyra: En vit Volvo åkte mellan dessa aktiviteter mestadels i höstmörker som en svart gratis-Taxi. 😉

Jag Bosse Lidén älskar Kurt Wallander i bokform. Jag har läst böckerna i rätt ordning i tre omgångar genom åren. Fläskkvartetten som uppträdde på scenen kunde jag stått ut med även om de körde samma två låtar gång på gång.

Vår yngsta dotter Lizette drog vinstlotten. Hon fick chansen att vara statist i en svensk Wallanderfilm. Lizette berättade att hon satt två rader från Christer Henriksson. Hon på rad tre. Han med sin dejt på rad fem. Kanske hamnar hon med lite tur på slutbilderna. Vem vet. Vi får se när filmen är färdigklippt och kommer på TV. Titeln är ännu inte bestämd. Lizette berättade att det kändes en aning konstigt att applådera och titta mot scenen när det inte fanns något band där uppe. Detta var extrascener. Hon hann även applådera samma två låtar flera gånger innan dess, enligt anvisningar från en man som gjorde gester.

Med tanke på att jag förekom i två av de fyra stora aktiviteterna igår borde jag haft femtio procents chans att få vara med på djurparken eller allra helst i teaterlokalen. Tänk om jag hade varit mer framåt då kunde jag skickat en statist till vårdcentralen för sticket. Om jag varit mer förmögen kunde jag haft privatchaufför för alla avlämningar och hämtningar av två döttrar och några kompisar. Om jag hade haft mer fantasi hade jag rusat in på Ystad Teater till rad fem och tipsat Christer om min bloggadress. Det här börjar bli rörigt. Hur ska jag komma ur detta? Såhär får det bli. Det är en statist som skriver just nu. En tvättäkta bloggstatist. Eller en robotstatist. Imorgon ska Bosse Lidén berätta en hemlighet för dig läsare. Det handlar om en söt blondin som hans hjärta klappade lite extra för och en låt som han förknippar med henne.

Det börjar bli spännande i ”Bonde söker fru”. Snart är det inte många tjejer kvar på gårdarna. Någon är fortfarande okysst om nu inte skånebonden åkt runt på gårdarna mellan inspelningarna och passat på och bytt munbaciller. Sitter och funderar på en viktig grej. Undra´ om det rör sig om äkta bönder eller om det är inhyrda statister? Det löser sig. Programledaren Linda ska äntligen få min bloggadress ikväll. Tänk som kvinnan längtat. Den som väntar på något… 😀

14 tankar på “En bloggstatist har ordet

 1. Hörde det illasinnade ryktet uttalas på radion i morse, att det inte kommer att synas några bönder med ev blivande fruar på tv i afton. Om de inte gillar fotboll och sitter i publiken på splitternya Fiends Arena i Solna förstås. Där ska det visst spelas landskamp mellan Sverige och landet som inte verkar finnas annat ibland än när det gäller bollsparkande: England. (Det heter ju *Storbritannien*, fast det orkar man ju sällan säga…)
  Håller med tjejen i morgonpratarparet. Kunde inte de båda begivenheterna har sänts på två olika kanaler, eller efter varandra? Eller det skulle bli för mycket för det lilla känslosamma hjärtat – både fotbollsyra *och* bondepussar samma kväll?

  Hälsningar från en statistkommentator

  • Det kan inte vara sant? Du skojar väl? Så går det när man inte hinner läsa tidningen på morgonen.
   Det gäller att skapa en hemkänsla fort innan det blir allvar. Ikväll blir det annars match mellan två bortalag. Sitter G på bänken?

 2. GRATTIS till Lizette!
  Oavsett om det filmade kommer med eller ej, så är det ett faktum att HON har varit med och haft en roll som publik, i inspelningen av en Wallanderfilm. Fantastiskt kul! Hurra!

  Däremot känns det tråkigt för mej att vara den som upplyser Lisettes pappa.. om att han ikväll kommer att sitta vid tv:n och vänta.. och vänta.. och vänta..
  Ingen bonde kommer söka fru, där inte..
  Där är nämligen.. 22 män som söker fotboll.

  Tack Bosse för en härlig lässtund! 🙂

  • Hoppas. Hoppas verkligen någon hittar den. Den stora bollen. ”Kärleken är rund”. Var det Lena PH som sjöng den 1986?
   Måste du upplysa Lizettes pappa om sådana tragiska saker? 😀

 3. Vad kul att vara statist. Då jag söker arbete så måste jag säga att statistyrket är på tapeten: iaf på blocket. Där kan man söka massor av statistjobb. dock har jag inte funnit modet att våga göra det. Tror inte jag gör mig så bra på film. Nej, jag söker nog de traditionella jobben som jag brukar söka.
  Bönderna, Ja det är en samling det. Min man och jag diskuterade just det med bönderna. Är det de som är allra rikast som får komma i tv? Med tanke på att alla har så nyrenoverat och snyggt omkring sig? Tittar man runt på gårdarna så är det ju inte riktigt så det ser ut många gånger. men ett roligt och underhållande program är det iaf. Har missat några men mina flickor och min man är trogna Linda!

  • Tror också att du ska fortsätta söka de traditionella jobben som lejontämjare, cirkusapa och bloggerska. 🙂
   Jag har också varit nyfiken på hur de väljer ut dem. Snart måste det vara dags för en Ove att få en chans. En riktigt folkilsken bonde som inte gillar människor. Första säsongerna följdes de fyra som fick flest brev. Sedan kom de snabbt på att det var häftigare att själva bestämma vilka fyra som skulle ha dam/herrbesök och kameror på sig.
   Vänta lite. Kunde du inte fått jobbet att välja vilka åtta som ska vara med 2013. Jag hade gärna hjälpt till. Vi börjar med att forska på din ö. 😀

 4. Av en ren händelse så halkade jag in på en annan blogg igår och där berättades att hon skulle vara statist i långklänning i Wallander-inspelningen. Hon bodde förstås också Skåne men i en lärdomsstad. Du hade precis berättat om Lizette. Kul för henne och jag förstår att hon bär med sig många om än tröttsamma minnen från inspelningen. Hoppas att hon får glimta till i slutprodukten!

  Du, så trist … inga bönder ikväll utan skitiga fotbolsspelare. Då flyr jag! Som jag väntat på denna upplösning och så får man inte se den förrän om en vecka!! Vad denna sport kan ställa till det! Men egentligen – är det rätt mot oss som inte gillar fotboll att ta vårt program? Med vilken rätt? Jag blir inte klok på att sport går före allt annat! Grr!

  Så spännande .. nu ser jag än mer fram mot din text imorgon. En blondin … Hm.. hm…
  Ja ha en bra dag och gläds åt att du fått det där sticket idag! :))

  • Jag tror på rättvisa. Kunde de inte delat på fotbollsplanen? Lite kyligt att ha dejt på det nya gräset men de kunde druckit varm choklad med vispgrädde. Jag ser framför mig hur Bengt får hela skägget fullt av grädde. Han har med sig sina kompisar på fyra ben. De utmanar de 22 på den andra halvan i en fotbollsmatch mest för skojs skull. Kamelerna låter Zlatan vinna så hans charmiga leende inte försvinner. Bäst att sluta… jag har hamnat i ett Moment 22.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s