Detta kommer inte att spåra ut

Det här kommer att bli superkul. Ingen chans att det kommer att spåra ur. SVT har verkligen satt ribban högt. Då syftar jag inte bara på att den före detta höjdhopparen Stefan Holm är tillbaka.
Klassiska par tävlar i långköraren ”På spåret”. Det handlar om mästarmöten. Alla har vunnit tävlingen. En del flera gånger. Orsaken till initiativet är att det i år är 25 år sedan första programmet sändes.
Teamet bakom serien har frågat alla levande mästare från de tio senaste åren och de allra flesta har tackat ja. Två som tackade nej till att tävla var radarparet Ingvar & Björn. Paret har ju heller aldrig vunnit tävlingen – bara många tittares hjärtan genom åren. 🙂

Här har ni de tävlande. Idel kända namn:

 • Erik & Martina Haag (regerande mästare)
 • Lennart ”Hoa Hoa” Dahlgren & Cecilia Hagen
 • Tommy Engstrand & Carina Lidbom
 • Caroline af Ugglas & Göran Hägg
 • Dick Harrison & Ellinor Persson
 • Johanna Koljonen & Marcus Birro
 • Lotta Bromé & Carl-Jan Granqvist
 • Stefan Holm & Katarina Mazetti
 • Jessika Gedin & Hans Rosenfeldt

Vilket par är Era favoriter?
Fredagen den 23 november är startdag. Reklamfritt.
Vid de viktiga spakarna sitter Kristian Luuk och Fredrik Lindström. (inte han med bössa på ryggen utan ordkonstnären)

13 tankar på “Detta kommer inte att spåra ut

 1. Jag gillar också Erik och Martina och givetvis Lotta! Alla har sin kunskap och många bjuder friskt på sig själv. Det blir härligt att få vara med igen och åka iväg till okända mål – som förhoppningsvis blir till kända – om man kommer på var det är!

  Ett helt suveränt program!
  Hälsningar från mig och gråvädret i norr

  • Jag hade en känsla av att platsen var bekant. Letade i åskväder efter det där vita gamla hotellet/restaurangen i Vitemölla i somras. En annan dag hamnade vi av misstag i bilkön mellan Brösarp och Kivik. Det var ett av de första inläggen jag gjorde på min blogg. Då gick personer om vår bil. 😦

 2. Har aldrig gillat på spåret och det är heller inget program jag saknar. Tror min nya sverige-favvo är ”Allt för Sverige”, det var ett sött program och jag hoppas svt låter mig kolla i år.

 3. Bosse.. jag ser ju inte ”På spåret”.. däremot har jag med stort intresse följt både ”Hela Sverige bakar” och ”Bonde söker.. ”.. å snart är båda slut.. å då blir det väldigt tomt.. tänkte därför tipsa tv-producenter om en helt ny programidé.. en ihopslagning av dessa två superhärliga program.. som då naturligtvis ska heta ”Kaka söker maka”.
  Vem vet.. faller det bra ut blir det kanske en bulle i ugnen.. 🙂

  • Vilken idéspruta. Du har verkligen inte spårat ur. Vilken sorts bulle? Kanelbulle eller är den mer säsongsbunden med ljus i? 😀

   Själv önskar jag att de hade glömt kvar en kamera hos samtliga bönder som varit med under säsongerna. Hur många är fortfarande ihop med vinnaren? Eller gräver bönderna i sin gamla brevhög vid ett rangligt bord i trädgården under tiden som mamma Esther, nyss fylda 97 år, kommer ut med hemmagjord maskrossaft och undrar var stora stegen är, så hon kan putsa fönsterna på andra våningen? En del stackare hade en rätt mager hög, men fick vara med ändå på andra grunder.
   De ensamma får väl ställa upp i ”Alla bönder bakar” efter vårsådden så blir deras liv ”Så mycket bättre.” 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s