En manlig blogg

Det är intressant det här med bloggar. Innan juni i år hade jag mina egna åsikter om vad en blogg var för något. Jag vill inte i detalj gå in på mina smutsiga, elaka, vidriga tankar som kretsade runt i mitt huvud. De flesta tankarna hade hamnat där efter några felbesök genom åren. Dessutom hade jag läst om ämnet i tidningar och skrattat åt skämt på film. Alltså kunde jag ALLT om vad en blogg var för något skräp.
I slutet av juni gjorde jag något som inte är så vanligt för män. Jag blev med blogg. Visst var min fru inblandad. Det blir ofta så när det handlar om befruktningar. Under våren hade HON sått ett frö. 😉
”Det är klart du ska ha en blogg. Skulle passa dig utmärkt.”
Sakta växte tanken i min kropp under veckorna – som blev till månader. Till slut kunde jag nästan känna hur det sparkade i magen. Samtidigt får man inte glömma bort att det gjorde så ont på slutet. Jag fick problem att gå och började vagga som en gås. Satt mest. Jag kommer aldrig att göra om det. Det var komplicerat och krampaktigt innan den föddes. Vet inte om det var för att jag var förstföderska eller bara av skälet att jag var man och de flesta aldrig gör det.
”Aldrig mer” skrek jag rakt ut i den regniga Midsommarnatten när det började närma sig högtidsstunden och allt tekniskt krånglade som mest.
”Bara håll ut. Dra djupa andetag. Andas sedan lugnt.” tröstade Solveig som hade två erfarenheter i bagaget.
”Lätt för dig att säga. Föda små nätta tjejer är väl inget märkvärdigt. Är det du eller jag som ska föda en tjock bloggbaby? Snart struntar jag i det här.”
”Du kan inte ångra dig nu. Hur skulle det se ut? Du är halvvägs. Titta på skärmen. Tänk på något roligt. Vad ska den heta?”
”Du försöker bara lura mig. Vad sjutton är en WordPress-moderator? Jag vill ha en sugklocka och hit med lustgasen NUUUU!!!!”
Inte gick det lättare när jag tryckte på översätta. Då trodde jag att jag skulle bli helknäpp. Jag är inte bra på engelska men nu funderade jag skarpt på om jag var och är svensk sedan födseln. Eftersom mina föräldrar är döda är det inte lätt att kontrollera i efterhand. All text var grekiska. Jag gav upp och satte mig ner på golvet. Tjurade i tre sekunder. Sedan vände det tvärt. Överdosen av lustgasen fick mig att börja tokgarva åt eländet. Vilken svenskengelska det blivit av den engelska texten. Tur att några andra förstföderskor hjälpte mig via E-mejl när jag körde helt fast.

Det har gått ett tag. Tiden har runnit iväg. Min blogg fyllde halvår för ett tag sedan. Jag har tagit mig tid att vandra runt bland andras bloggar. Så många olika typer det finns och så många roliga och intressanta människor som bloggar. Jag är givetvis svag för de med humor och de som kan bjuda på sig själva. Varva högt och lågt. Blanda skämt och allvar. En del är jätteduktiga på att skriva eller ta fina kort. Jag har några favoritbloggar som jag besöker varje dag med ett leende. Dessutom har de ofta till höger en lista med bloggar de själva följer. Det blir som en spännande julklappslista till mig.
Nu är det såhär att jag är lyckligt gift med EN kvinna. Ännu bättre är att samma kvinna INTE är svartsjuk. Vet inte om jag accepterat att hon hade haft hundra kompismän. Hon säger att jag inte hade gillat det. Då är det väl så. Kvinnor har alltid rätt. Solveig retar mig ibland. Kommer in och undrar om jag har tid med henne en minut eller om jag är upptagen med någon Diana i Australien eller Meg någonstans i Kisa.
”Kliv på. Det var bara Cameron Diaz. Hon ville vi att skulle fika nästa gång hon hade vägarna förbi Ystad.”
Jag har försökt några gånger att leta män. 😉 Men jag blev megapopulär. Jonas ville att vi skulle träffas på ett Internetcafé på ett glas mellanmjölk. Peter att vi skulle sjunga duett i Malmö. En finsk Marc att vi skulle raka av oss håret. En dansande fotbollskille att vi skulle smita in på Ullevi mitt i natten när det var stjärnklart. 😀
Så lätt ger jag inte upp. Jag kan inte hjälpa att jag är lagd åt det andra hållet. Jag står för det. Jag har ändå envist letat vidare. Någonstans finns den rätte. En man som har en blogg och samma vida intressen som jag. De få män jag har hittat har mer varit intresserade av något speciellt ämne. Målat in sig i en nisch jag inte kan så mycket om. Då blir det inte att jag släpper iväg en sådan här kommentar. ”Snygg fågel du tagit kort på. Hur många taggar är det? Pratar den goja? Får honorna två eller tre barn? Ska den vara så röd på huvudet? Mås den riktigt bra. Vad är normaltempen… tar man den i näbben eller… du behöver inte dra i alla fjädrar om dess härkomst.”
Det finns en gräns för min tramsiga ådra. Jag flyger istället vidare till nästa kvinnliga blogg.
Tänk att vi aldrig har träffats. Jag och mina osynliga NYA vänner. Ändå känns det som om jag känner vissa riktigt bra vid det här laget. Som alltid är det svåraste att få tiden att räcka till. Jag skrev ett långt personligt brev upp till Fredrik. Ni vet Sveas huvudfader. Han har inte svarat ännu. Mitt förslag är briljant. Hoppas att jag kommer att få något slags pris. Ett tidspris. Eller tidlöst pris som jag kan hämta över en lätt måltid den 10 december. På ett vis är det både smart och enkelt. Läs noga nu!
Varje dag i veckan när vi sover som djupast införs vintertid. Klockan blir ett istället för två. Visst var det en smart idé? Jag gick in på några fler detaljer om Fredrik hade slut på sina. Tänk på det ”braiga”. Vi kommer att bli yngre än vad vi skulle varit annars om klockan bara sprang iväg som vanligt. 😉
Fredrik ger säkert med sig. Kliar sig i håret och fattar rätt beslut. Glöm sedan inte att ställa tillbaks klockorna en timme när ni lägger er med tanke på bloggtimmen. ”Bosses bloggtimme” borde den döpas till. Jag ser tidningsrubriker, text-TV och nyhetsprogram påminna det svenska folket. Sedan blir det till en vana. En trevlig vana. Andra länder kommer att följa efter 🙂
Man kanske skulle skaffa en till? Ensambarn blir så lätt bortskämda. Varför inte adoptera en blogg från ett fattigt land.
Blogg på Er alla läsare. Helst ni som orkat läsa ända ner till denna rad. 😉

Tillägg: Jag har stött på en mycket bra manlig blogg sedan jag skrev detta. Livsnjutaren är hans alias. Den bloggen rekommenderar jag varmt. Gör gärna ett besök. http://siotiumest.blogspot.se/

20 tankar på “En manlig blogg

 1. Jag känner igen mig i mycket du som du så humoristiskt skriver om 😉 Jag har själv bloggat i över 7 år och är inne på min tredje blogg. Min första hette ”Tredje akten” Jag är så glad att det blir fler män som bloggar för det är kul om det är blandat. Jag har nu 5-6 manliga bloggvänner och det känns jättekul. Jag känner även igen detta med att man sitter för mycket och blir stel men jag försöker nu att sitta kortare stunder så jag hinner vara ute så mycket som möjligt. Härligt att du hittat manliga bloggvänner också. Det känns verkligen som man känner sina nätvänner trots att man inte träffat dom flesta. Jag har i alla fall träffat 5 st av mina nätvänner. Att vara ute på nätet är lärorikt också för man måste ta reda på saker och upptäcker hela tiden nytt och sånt man inte hade en aning om trots att man levt så länge. Tack för ditt roliga och fängslande inlägg.

  Ha en skön början på veckan

  • Visst är det roligare när det blir mer blandat, fast jag trivs utmärkt
   bland en massa trevliga och bra kvinnliga bloggare.
   Håller även med om att man lär sig mycket nytt och snappar
   upp saker. Problemet är tid och ork. Man måste balansera upp
   det mot andra sysslor. Helst några åt fysiska hållet med ”frisk-
   luftinslag”. Men idag har det varit mycket kallt och blåsigt.
   Inifrån ser det ut som på ett tjusigt julkort.
   Önskar dig också en fin vecka.

 2. Din tidsidé är genial – det gäller bara att komma ihåg att ställa klockan – hur var det nu? Framåt eller bakåt eller både och eller? Kram på dig du nyvorne bra-bloggare!!

 3. Jag ”varje-dag-följer” också några bloggar.. bland annat denna Härliga Bossebloggen!
  Och du är verkligen speciell Bosse, din humor.. din ton.. ger mej väldigt mycket glädje och jag uppskattar dina tankevirvlar.. men.. jag tänker icke byta kön (och namn till.. Lennart) för att du ska få fler manliga läsare.. där går min gräns.. 😀
  Dina texter får ofta igång mina tankar.. och i dag tar du upp något jag aldrig ens tänkt på..
  Hm.. Spelar det någon roll vem ens läsaren är?
  För egen del tänker jag att den som läser och återkommer, känner väl att den får något ut av (min) bloggen. Sen VAD det är.. det vet ju inte jag.
  Egentligen aktar jag mej för att ta reda på det också.. just för att inte bli ”hämmad”/styrd.
  Jag skriver ju om det som dyker upp.. ibland vet jag inte ens själv vad det ska bli.. 😀
  Det klart att det är jättekul om andra gillar det man skriver men för min del är det inte viktigt om det är man eller kvinna som läser mina ord.
  Den som har läst, har läst.. liksom.. 🙂

  • Hej Lennart! Vem läsaren är spelar oftast ingen roll. Men om jag
   ex. ska skriva om skidskytte känns det som om jag skjuter bom
   innan jag ens laddat bössan. 😉 och då finns det ungefär 38 andra
   sporter/idrotter jag inte ens börjat fundera på fast jag gillar dem.
   Nu kom jag på att jag skrev om balett men då hittade jag nog
   mest på. 😉
   Jag tycker om att få igång dina tankar som kan leda till en massa
   spännande avkrokar. 🙂
   Har du också blogg? 😉 Det är inte bra att bli hämmad och styrd.
   Du har rätt klokLena…. och jag är glad för att du läser och bidrar
   med vitaminkommentarer. Helt utan kommentarer skulle det
   kännas som om jag trevade i ett mörkerrum utan ficklampa.
   Än minns jag så glad jag blev över den allra första kommentaren
   som beskrivarblogg skickade i somras. En främmande person som
   skrev något snällt till mig. Värmde skönt i en kall sommar 2012.
   Bodil 😀

 4. Jag är glad att du började blogga för du är en underhållare av rang! Så många skratt och dråpliga händelser du serverat till oss hungriga läsare! Du tillhör min vänskara och jag har inte heller någon svartsjuk partner. För mig är det människor jag umgås med – bara av olika kön. Det borde inte vara märkligt att män vill blogga. Jag har en manlig vän som skriver poesi och han har känslan av att han anses ”fjantig” och annorlunda. Det är väl fel om något! Vi måste sluta dela upp oss i grupper och se helheten tycker jag!

  Det var en riktig födslokamp för dig men du har berättat den så roligt att man bara skrattat hela tiden!!
  Ha en fin måndag!

  • Tack! Jag brukar skoja till det lite galet på måndagarna. Imorgon ska jag
   bli allvarligare. Jag har också haft mängder av kvinnliga kompisar sedan
   många år tillbaka. Trist att din manliga vän anses fjantig. Det finns
   fortfarande kvar ”tuffa” män som anser det är töntigt att dela på föräldra-
   ledigheten. Jag tycker mest synd om dessa stela personligheter. Tänk
   vad de missat i sina liv. Eller så tycker de själva inte det.

   När jag satte mig vid datorn skulle jag bara skriva om brist på manliga
   bloggare på ett naket och ej humoristiskt sätt. När jag skrev mitt
   MANUS hade jag ett mer strukturerat arbetssätt och dessutom
   två kvinnor som redigerade och som kom med rödpennor när jag tog
   mig för vida svängar. 😀

 5. Hahaha, underbart! Inte lätt att bli med blogg och sedan dessutom föda fram den. Aj som sjutton 🙂

  Men du, vilken fiffig idé. Hoppas och håller tummarna för att Mr R hugger som en kobra på den. Ursmart jue 🙂

 6. Otroligt underhållande läsning. Gillar verkligen när du kåserar och låter orden bara spruta ut – är så härligt befriande att få le och skratta med dig! Vad ska JAG föreslå då som kan slå ett glas mellanmjölk eller att raka av sig allt hår?;-))) Ett glas champagne i Guds vackra natur kanske? Sittande på ett renskinn i lingonriset och se utöver någon vacker tjärn i solnedgången? Nej, just det, SORRY, du spelar ju inte i det laget…:-) Men trevligt hade det säkert varit. Och champagne är ju väldans gott, inte sant? Tusen tack för det fina du skrev om min blogg. Blev den perfekta födelsedagspresenten! Att det är just en ordens och kåseriernas man som tipsar om min blogg gör mig både ödmjuk och oerhört glad och stolt. TACK! (Ett utförligare tack kommer måhända på bloggen inom kort…) Nu hade jag tänkt att nästa inlägg skulle handla om blommor, kanske inte bästa inlägget för dig..haha.. Du kan ju alltid kommentera hur otrooooligt vackra pelargoner jag har och hur fantastiskt gröna fingrar jag har. Du kanske till och med kan ta upp de där smutsiga tankarna du hade om bloggande igen… ;-)) Ha en strålande dag! Här är det jobb jobb jobb, uppe i det blå och flyger kors och tvärs bland fjordar och fjäll… Vennlig hilsen P

  • Tack för de fina orden och en frestande inbjudan. 😉
   Med tanke på den fina bloggen du fött passade det bra att göra
   mitt tillägg för att skapa lite rättvisa för könet. 🙂
   Blommor är aldrig fel. Jag har gjort en intressant resa inom
   området. Numera älskar jag att ha levande blommor både inne
   och ute. Jag har många favoritsorter men mina fingrar är inte gröna.
   Jag vågar inte ta upp de snuskiga tankarna, jag är en blyg viol. 😉

 7. Det låter som om din fru känner dig. Att säga att det passar dig att ha en blogg… ja, jag hade säkert sagt detsamma om jag varit Solveig.
  Bloggvärlden är spännande, det är den verkligen. Och man hittar bloggkompisar av alla sorter, på alla möjliga ställen, man lär känna dem litegrann och det är roligt att få följa med i deras tankar och liv. Människor är det mest intressanta som finns.
  När någon bloggare har skrivit något särskilt fint eller roligt brukar jag berätta det för Jesús, som känner alla mina bloggkompisar som ”Hon på Korsika”, ”Hon i USA”, ”Hon i Segovia”, ”Hon som bodde i Puerto de Santa Maria men nu bor i Valladolid”, ”Hon med böckerna”, Hon med den fina bloggen” ”Hon som seglar jorden runt” och så vidare.
  Om ett tag blir du nog ”Han i Skåne” men jag ska ärligt säga att Jesús börjat bli förvirrad, så det tar ett tag i så fall innan du sätter dig i hans huvud.

  • Håller med om att människor är intressanta. Mer eller mindre. Jag har en
   förkärlek för dem som anses lite udda av andra och de som har en
   speciell humor.
   Jag inser att Jesús råkat ut för samma problem som Solveig. Hon börjar
   också bli snurrig av alla mina damer i världen.
   Jag blir gärna ”Han i Skåne”. 😉

 8. Och genom Livsnjutaren hittade jag hit! Hurra för det! Och hurra för din fantastiska klockidé! Jag har alltid undrat varför vi inte har sommartid på vintern, det är ju nu det är mörkt på eftermiddagarna, det är ju nu allt ljus som finns behövs! Hoppas du får en fin decemberdag!

  • Visst är min idé fantastisk. Fast nu sprang tiden i väg och det är
   ditt fel. 🙂
   Vilken fin blogg du har. Jag har njutit av dina otroligt fina bilder och
   matchande texter. Några blev direkt favoritbilder. Nostalgiskt att se
   den blå Cap-burken igen. Läsa om dotter som är duktig på att skriva
   noveller och att du gillar att gå och fika med dina barn. Men du. Jag
   saknade en bild. Den med en massa smaskig chokladglass på kinden.
   Ska följa din decemberkalender.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s