Dan före dan före…

Det var mörkt när klockradion gick igång i morse. Mörkt både inomhus och utomhus. Jag tog de tretton trappstegen och startade upp med att skapa myskänsla. Tände granen, de fina stora stjärnorna i vardagsrummet, levande ljus på köksön och nummerljuset som vi nästan är ikapp på. Jag älskar att börja och sluta dagarna så.

Det är jag som är FrukostNisse i vår familj. Numera är det inte så vanligt att vi är fyra till bords en tidig helgdag. Trötta tonåringar sover vidare tills det blir ljust efter sina sena kvällar. Men idag ville tjejerna gärna med och storhandla. Och det bästa. Det bästa är att ingen av de tre vill ha mig med. Jag har liksom straffat ut mig. 😉 En sådan här dag vill de inte missa något som ska vara med på julbordet. Då gillar de inte mitt höga tempo, där jag tycker att vi följer inköpslistan och satsar på att vara först ut ur affären. Förresten. Hur ska maten få plats? Annars när vi veckohandlar brukar vi nästan få trycka in maten och man tänker ändå lika dumt varje gång. Detta måste vara mat till ett helt fotbollslag. Vi kommer att få slänga mat. Men det behöver vi nästan aldrig. Redan efter tre-fyra dagar börjar det fyllas på saker på inköpslistan. Det stora fruktfatet får luckor och de lätt övermogna frukterna från förra handlingen tittar fram fast jag är säker på att vi vuxna la dem överst när vi handlade förra gången. 🙂

Jag kommer inte helt undan. Jag har fått uppgifter på hemmaplan. Hade hoppats att det skulle vara viktiga saker som att läsa Ystad Allehanda, avsluta den spännande boken av Anna Fredriksson eller börja på den nya tegelstenen av Elizabeth George. Njet. Ingen av dessa saker nämndes. Men jag har tömt diskmaskinen och fyllt på den igen. Allt tilltugg till gårdagskvällens familjefilm tog stor plats. Vår tvättmaskin har kallat på mig flera gånger. Den är mycket snällare och har en betydligt trevligare ton än ”Bernhard” som vi hade i Skummeslövsstrand. Hans skrikande kunde göra mig galen om jag råkat somna igen. Inte hjälpte det heller att skrika tillbaks.

Vad är en högtid som snart väntar mot vad jag upplevde för två dagar sedan. Jag trodde att jag fyllt veckans kvot av framgångar när jag vann i Lippes blogg i början av veckan. Istället upptäckte jag en fantastisk sak när jag gick in på en av mina favoritbloggar. Jag hade fått ett Nobelpris av en enig jury på Åland. Inte vilket pris som helst. Är ni nyfikna så gå in och läs vilket och alla motiveringar som andra bloggare också fick. Där kan ni också få tips om bloggar som vunnit andra fina priser. Gå ner till inlägget den 20 december med rubriken Årets nobelpris!

http://fruvenus.blogspot.se/

Imorgon kommer årets sista inlägg på denna blogg. Hoppas att det inte blir ett tomtebloss utan att många läser det, exempelvis en bit då och då. Det handlar om en ny tävling. Denna gång med tre priser. Ingen stresstävling. Svar vill jag av naturliga skäl bara ha via min mejladress. Förhoppningsvis kan jag även locka några att le eller skratta. Det är alltid mitt mål när jag skriver ett Kåseri. Handlar det om Funderingar vill jag även väcka tankar och känslor av ett annat slag.

Som jag älskade denna jullåt i mitt pojkrum. Singeln kunde rulla många gånger dagarna innan julafton. Är också väldigt förtjust i sångarens röst. Kolla in strumporna på två av gruppens medlemmar.

24 tankar på “Dan före dan före…

 1. Hej Bosse! Stackare som inte fick följa med och handla! Hihi… Antar du nästan hjulat av glädje att slippa! Tror också du läst Allehandan både på längden och tvären. Du har säkert många timmar på dig att klara av dina hemmauppdrag 🙂

 2. Grattis till Nobelpriset, Bosse!
  ÄNTLIGEN kan jag säga att jag har en nobelpristagare i bekantskapskretsen.
  Trivdes så bra med att läsa om myseriet + mysteriet.
  Vem är det som ändrar ordningsföljden på bananerna?
  Jag tycker att man ska skriva sin arbetsplan själv, det blir bättre då.. i alla fall roligare. 🙂
  Hade inte hört låten men tyckte om den och rösten.
  Stumporna.. ja dom fanns på min lokala loppis i förra veckan.. köpte dom.. fjäderlätta.. blir inte alls så mycket i Julklappsporto.. ska skicka dom till en skrivarkompis..

  • Tack Lena L.
   Det är klart att det blir bättre och roligare om man själv får skriva sin arbetsplan. Blir mer luft och mindre av… jag vill inte gå in på trista detaljer.
   Jag får mysrysningar av den låten. Brukade sjunga med.
   Hoppas skrivkompisen blir nöjd. 🙂

 3. Den låten hade platsat i min adventskalender! 🙂

  Originellt sätt att hantera basen på, som en… ståbas, fast han satt.

  Men, hade de inte blandat ihop de två strump-paren? Det var ju sådana där styrbord-/babordstrumpor, där högerfoten ska kläs grön, och den andra röd? Nu hade de ju en av varje på sig…

  Mys vidare fint! Först tillsammans med Cylinda (eller vad Bernhards efterträdare heter), sedan tillsammans med de tålmodiga julhandlarna! 🙂

 4. Tack för titt och tips inne hos mig.
  Stort grattis till ditt Nobelpris och så ska jag kolla in de där strumporna nu!
  God Jul, hoppas vi hörs och ses igen!

 5. Helt underbart med din start och ditt slut varje dag. Jag längtar enormt till nästa jul när vi slipper alla flyttkartonger och bara myser – jag vill också gå runt och tända och släcka. Särskilt mornarna är underbara tycker jag …
  Ha en jättefin dag på alla sätt,
  Kram Lina

  • Jag gillar myspys. Förstår att du längtar. Varje gång vi flyttat säger vi samma sak. Som vi alltid sedan glömmer. ”Aldrig mer ska vi flytta.” Ni kommer säkert att få det jättemysigt nästa jul. Då har ni glömt röran från året innan.
   Kram Bosse

 6. Jag ber att få gratulera dig tillbaka o du store litteraturpristagare 🙂
  Jag ser att det jobbas på att ge ut böcker. Bra där. En gång i tiden försökte jag också med det men ingen ville ha mina ord och sen la jag ner. Fixade en hemsida istället och började blogga. Alltid någon som råkar komma förbi och se mina ihoptotade texter.
  Jag fick lite Ernstkänsla här i början med granar och stjärnor och levande ljus. Min Gubbe brukar också gå upp först på morgonen men jag tror inte att han någonsin skulle komma på att tända ett ljus. Där är det endast TV-flimmer som står för det upplysta 🙂
  Tack för Mud-låten, den ligger nu i min jul-lista på Spotify. Har han inte lite Elvisfeber? När det gäller den gruppen tänker jag bara på tigerfötter 🙂 Jag tittar in i morgon igen för ”sista inlägget”.

  • Så egentligen kan vi dra oss tillbaka nu. Njuta segerns sötma. 🙂
   Om du tycker att det var bra så hoppas jag att du tar en annan väg med ditt manus efter en ny tvättning när du nu fått lite distans. Min gissning som inte är speciellt vild är att de aldrig läste ditt manus. De stora förlagen ger ut 1-2 manus varje år av en debutant. Får in allt från 1000-1500 om året. Då är oftast de där platserna vikta för en kändis i andra sammanhang. Jag inser att du känner till de där dystra siffrorna. 😦
   Jag tror inte att din gubbe vågar tända ett ljus. Han är rädd för att du kommer att svimma av ren överraskning. 🙂
   Visst är det Elvisstuk. Är kanske en lillebror. Förstår vad du menar med tigerfötter. 🙂 Min första favoritlåt med gruppen var ”The Rocket”.

 7. Roligt att läsa admi hittar på ifamiljen .. Förrut hade alltid mannen många olika saker som skulle göras när barnen o jag skulleköra till stan. . Men han spega sill det gick jättebra . All inköp har gjorts av honom .. Får väl säga att han. Dragit in på lite .. Jag skrev listan men alltsammans intermediär hem. ,nästagång skalliga vara men det skall Li skönt det är så härligt att vänta var morgon !!sången är fantastisk bra önska en riktigtGOD JULOCH

  Ett gott. Nytt år!!.till hela familjen,;)

  • Du får räkna med lite svinn. Han är man. Jag vet hur vi män tänker. 🙂
   Många som ser videon tycker såklart att kläderna och frisyrerna är töntiga, men om man kopplar bort det… jag tycker att låten håller fortfarande som en bra jullåt.
   God Jul och Gott Nytt År till er i en annan del av skåne. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s