Tävling; Bosses Bloggfrågor – 3 vinster

Dags för en ny tävling. Denna gång är det INTE först till kvarn som gäller. Istället vill jag att så många som möjligt hinner lösa och förhoppningsvis hitta något intressant att läsa, titta på, eller lyssna på under mitt BLOGGLOV.

De tre med flest rätt vinner. Jag lottar om det är fler som har samma antal rätt. Första pris är en pyramidlott, andra pris en trisslott och tredje pris en tianlott.

Jag stänger ”slussen” måndagen den 7 januari 2013. Kanske puffar jag på tävlingen någon gång i en kommentar innan dess. Helst om intresset varit för julsvalt. 🙂

OBS: Era svar, för och efternamn och postadress skickar ni i mail till mig så att ingen lånar era rätta svar. Det enda som andra ska kunna se är din kommentar i mitt första inlägg (uppgift 15). Min mailadress är: bosse.liden@telia.com

Jag hjälper till med KATEGORIER och ibland även med i vilken MÅNAD inlägget lades in.
LYCKA TILL!!! Julstressa inte. Läs gärna lugnt hela texten.

Musikminnen:
1. Vad hade jag för hemlig dröm som svävade omkring i rummet när jag lyssnade på ”Bridge Over Troubled Water?”

Gotland:
2. Vad heter kapellet på Gotland som jag la in en bild på?

Skrivande:
3. Hur många kapitel skulle ha ett svart gem i hörnet när jag skickade iväg fjorton hundra vita sidor av mitt manus ”Mina fotsteg i ditt hjärta”?

Funderingar:
4. Vad hette min mammas första kärlek enligt mitt inlägg ”Den första kärleken”?
5. Vad hade jag missat för viktigt enligt inlägget jag la in 16 oktober?
6. I ”Döden slog till blixtsnabbt” (augusti) hände det hemska saker. Min fråga är. Vilket cigarettmärke rökte Joakims storebror och hans kompis?

Kåserier:
7. I vilken stad befann jag och Solveig oss när vi råkade ut för Ulliganer? (juli)
8. Vilken Beatles-låt spelade min bror när jag ryckte upp dörren till hans rum i,
”Min bror var trollkarl”? (juli)
9. I kåseriet ”Rent spel i garderoben” ska man fixa något om gult kommer upp på tärningen. Vad ska förloraren fixa? (juni)
10. Vad hette de två finska bröderna i ”Pojken som kunde läsa”? (augusti)
11. Vad stod det på min t-shirt som Solveig ville slänga i ”Nu ska vi ha möte”? (augusti)12. Var jobbade mamman Britta i ”Vem vill bli miljonär”? (september)
13. Jag ljög för barn på ett Kindergarten i Köpenhamn. Vilket OS skulle jag delta i enligt ”Jag ska vara med i OS”? (augusti) OBS! Jag skäms än fast jag tyckte det var kul också.
14. Vilka fyra färger hade min mammas fingrar enligt ”Bärplockerskan”? (augusti)

Sista uppgiften:
15. Skriv en kommentar i mitt första inlägg som jag skrev på midsommarafton 2012
(d. 22/6-12). Vad som helst som bevisar att du hittat och löst uppgiften.

Eftersom jag vill att tävlingen och frågorna ska ligga först när Ni besöker min blogg avslutar jag med dessa ord. Skulle varit kul om många har tagit sig hit ner i texten. 🙂

God Jul & Gott Nytt År!
Jag vill tacka alla er som besökt min blogg sedan jag startade i somras. Ett speciellt tack till er som tagit er tid att kommentera och lämnat fotspår inte bara på min blogg utan även i mitt hjärta. En del läsare har valt vägen Meddelande på Facebook, vanliga mejl, telefon och öga mot öga. Ingen nämnd, ingen glömd.
Jag hoppas att alla ni läsare får fridfulla helger med mycket bus, skoj, god mat och mysig gemenskap.

34 tankar på “Tävling; Bosses Bloggfrågor – 3 vinster

 1. Nähä du. Här blir det inget tävlande inte. Jag är ingen tävlingsmänniska och om jag mot förmodan någon gång tävlar så vinner jag aldrig. Men jag vill gärna önska dig en riktigt God Jul!

 2. Oj! Den här tävlingen kräver en hel del 🙂 Om jag tröttnar på Mannens actionfilmer ska jag ta tag i den. Oavsett, jag önskar dig och din familj en fin jul och ett riktigt gott nytt år 2013!

  • Ibland nu förtiden så är schampo och balsam i samma flaska. Tänkte på din chokladflaska. Du kan kanske ta en slurk då och då så får du energi. Jag tror att jag växt ifrån de flesta actionfilmerna. Beror en del på att jag lever i en kvinnovärld 24 timmar om dygnet. Har nog mjuknat i vissa hörn. Fast ibland får jag återfall. Jag önskar er också en fin jul och ett gott nytt år. Hoppas att ni får vara friska.

 3. Hoppas att snöstormen tagit det varligt med er på sydkusten idag? Här har det skallrat i rutor och yrt snö större delen av dagen. Eftersom jag inte har behövt ge mig ut har det varit riktigt mysigt att pyssla runt med julförberedelser i värmen inomhus med stormen rasat utanför våra fönster.

  Tävlingen får jag återkomma med för just nu är det fötterna upp här i soffan och tv-tittande tillsammans med familjen. Ingen julstress utan bara förväntan och glädje inför morgondagen. Så här avslappnad har jag aldrig förr varit den 23:e december. Kan det ha något med 40-årsgrejen att göra tro? Oavsett vilket gillar jag denna avslappnade nya tradition. 😉

  Skickar en önskan om en riktigt god och varm jul för dig och din familj och ser fram emot ett nytt spännande bloggår här hos dig. Din röst behövs här i bloggvärlden.

  Kram Lotta

  • Hej!
   Det är samma oväder här. Jag har bara varit ute med soporna. Tjejerna skulle traska iväg för att köpa florsocker till pepparkakshuset, som ser lite ofärdigt ut från andra hållet, men vi ville inte ha dem på vägarna. Hoppas att alla tar det försiktigt därute så de kommer fram lyckligt dit de ska.
   Hos oss är det också rekord. Aldrig har vi varit så här avstressade. Klara med städningen redan igår. Avslutade med the Holiday.
   Idag har vi bara myst omkring. Startat med Chokladmästerskapen 2012. Första gren var mina bloggfrågor. (Jag erbjöd mig att komma sist och bara få en bit Aladdin i öppningsgrenen). Alla tre damer klarade lätt av mina frågor så jag fick lotta placeringarna. Den som kommer sist väljer nästa spel eller lek. Om jag vill vinna och få fyra bitar väljer jag ishockeyspel nästa gång jag kommer sist. 😉 Har ni börjat med Monopol?

   Tack för dina snälla avslutningsord. Önskar dig också en gemytlig jul. Hoppas du får lite tid över för ditt skrivprojekt. Skulle vara roligt att få lite mer information om det någon gång.

   Kram Bosse

 4. Det första jag tänkte när jag började läsa tävlingen var – ”smart Bosse!” Om vi inte läst allt du skrivit så ska vi inte slippa undan nu, för NU ska vi läsa och leta. Jag gillar sånt och får jag bara tiden så ska vi se … Inget ont i det jag skriver, endast med en *blink* och kul påhitt!!
  Jag har läst en hel del förut men jag har teflonminne, så detaljerna är inte kvar.

  Ha underbart sköna dagar! Idag är det julafton och jag ska ta mig en liten tupplur innan vi åker iväg. Må fridens! Kram!

  • Tanken var smart när jag kom på den. Om den ger det resultat jag vill nå får framtiden utvisa. Jag berättade därför mitt syfte redan i de tre första meningarna. Mycket har hänt på bloggen de senaste nio veckorna. Många nya läsare som inte läst mina tidigare inlägg har anslutit. Både synliga men framför allt osynliga. De flesta av mina kåserier, funderingar och musikminnen är inte beroende av nutiden. De är skrivna för att leva sina egna liv. Drömmen är att de som tar sig tid att lösa uppgifterna, som är rätt lätta, (jag testade på mina tre tjejer som hade alla rätt) ska läsa hela texterna i ett avkopplande tempo. Ha det mysigt för sig själva en stund. Helst skratta, gärna gråta någon gång. Kanske är det en utopi. Många har så många andra måsten. Tror att flera hoppar mellan bloggar fort, fort. Nästa. Nästa. En kort kommentar hos en kompis. Det är bättre att jag tänker så än det mörka. De tycker kanske att det var det sämsta de läst på en blogg någon gång och tänker: Ska jag lösa uppgifter i en sådan skitkass text. Min undulat skulle gjort det bättre. 🙂
   Du har ju inte kommit undan. Flera av kåserierna har jag lagt in på 1av3.se. 🙂 Mitt minne är också så kort ibland. Gjort av teflon. 🙂
   Hoppas att ni hade en mysig julafton. Vår var precis som jag önskade att den skulle bli. Idag var vi på julotta efter tre års paus. Besöket var värt varje minut.
   Kram Bosse

 5. God fortsättning!
  Och hoppas det blir många tävlande!
  Och visst är det roligt att blogga och du har så många läsare och kommentarer, en nu dimension i livet, eller hur!
  Nu ska jag luta mig tillbaka och bara vara!
  Julkramar
  Agneta

  • Tack detsamma. Hoppas att du återhämtat dig helt nu.
   Det är roligt både att blogga och läsa favoritbloggar. Du har själv en riktig pärla till blogg där du kombinerar otroligt vältagna kort, pyssel och mixar upp det med en härlig humor som tilltalar mig. 🙂
   Allt har gått så fort för mig på ett drygt halvår. Först Facebook där jag ALDRIG skulle vara med, egen blogg och aktiv på skrivsajten 1av3.se.
   Älskar din mening. ”Nu ska jag luta mig tillbaka och bara vara.” En otroligt viktig mening för oss alla, hur kul vi än har med dem vi älskar eller måste umgås med i dessa högtider. 🙂 Det är viktigt att ladda sina egna batterier. Varva ner. Reflektera på saker. Inte springa från aktivitet, kalas till nästa destination.
   Kram Bosse

 6. Ja jösses, denna tävling och utmaning blir något att bita i! OM jag nu vill tävla? Jag har nämligen en sådan rackarns tur i kärlek, och tur i spel faller tydligen bort då? Alltså är lotter eller andra spel bortkastad tid för mig! OM det nu är att vinna som gäller? Att läsa och följa din blogg ger mig mycket i form av leenden, skratt och i bland brister jag ut i ett: ”Nähä?” Eller ett ”Va!” ”Vänta nu, vadå?” Bäst är ändå ett utdraget ”Ahaa…”

  En god fortsättning på julhelgen önskar jag dig!

  • Det viktigaste är inte att segra utan att deltaga. Sliten eller
   sann klyscha? 🙂
   Om jag MÅSTE välja kommer kärlek före tur i spel med hästlängder. Om jag FICK välja kommer hälsa och knapert med pengar före ohälsa och gott om cash. Sedan finns det andra kombinationer som jag kan tänka mig. 😉
   Hoppas att många bra dagar avlöser varandra för dig och att ni får ett suveränt avslut och en mysig inledning på det nya året på Österlen.

 7. Eftersom jag inte är på skrivhumör av olika anledningar så länkar jag till dej för att mina läsare ska få läsa något underhållande och roande när de är lediga!

  Ha det så gott! Här vräker snön ner … Kram!

  • Det går utmärkt. En fin gest från din sida. Döper den till ”skaffa sig konkurrenter hos sina vänner”. 🙂
   Här är det regn och grått som gäller. Vi ska pigga upp oss med några familjespel. Imorgon ska vi ta farväl av våra döttrar. Kommer inte att få se dem förrän nästa år. 2013. Låter hemskt när jag skriver året. Det får bli några extra kramar på perrongen.
   Hoppas att ditt skrivhumör kommer tillbaka efter nyår. Du är mycket duktig på att skriva och dina välvalda ord behövs både här och där. Vi är många som känner igen det där med att det går i vågor av olika orsaker. I förmiddags drabbades jag av en hög skummande ordvåg. Fyra blogginlägg och annat skrevs ner i några hemliga mappar. Imorgon kanske det är stiltje på den fronten. Då ska jag busa med Solveig istället.

  • Mys på. Det är en av de viktigaste sysslorna som man aldrig kan få för mycket av.
   Önskar dig ett bra avslut på 2012. En sida av mig tycker fortfarande det är konstigt att skriva något som börjar på 2… När jag var yngre tyckte jag det var en SF-film när det stod om att något skulle ske år 2000 eller senare. En rymdålder.
   I vår familj har det tävlats en hel del genom åren. Finns som tur är ingen dålig förlorare.
   Rymdkram från Bosse

 8. Om jag skall vara med så kommer det att ta tid. Har svårt för att hålla koncentrationen så länge med denna yrsel. Skall försöka ändå och kolla tillbaka i din blogg så fort jag hinner.

  God fortsättning
  MVH
  Malin

  • Det är jobbigt att ha problem med yrsel. Ta det försiktigt med allt. Hoppas att det rättar till sig för dig.
   Önskar dig en god avslutning på året. Här är det soligt från en klar, blå himmel efter en kall natt. Perfekt väder för en utflykt på Österlen. Kameran ska med och trevligt sällskap.

 9. Apropå den engelska lilla snutten i ett av mina inlägg – jag tror du lever lyckligare om du inte förstår vad det står där…..skojar!
  Ha det gott!
  Agneta

 10. Önskar dig en riktigt fin start på det nya året 🙂
  Jag är glad och tacksam att jag har hittat din blogg, som berör så många olika ämnen.
  Kramar Lina

  • Tack ska du ha. Önskar dig också lycka till med allt spännande som ligger framför dig redan i den första månaden. Var bara rädd om din kropp och själ. Glöm inte att se till att det även finns tid och marginaler för vardagslyx. Det är ett högt berg du ska uppför. Tänk vilken utsikt du kommer att få när bitarna fallit på rätt plats. Dessutom har du fixat flera rätt höga kullar den senaste tiden som du kan vara mallig för. Akta dig bara för den svarta snön. 😉
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s