200 inlägg

Detta är inlägg nummer 200 på min blogg. En ny gräns är nådd. Ett rätt häftigt tal. Just det talet förknippar jag annars med tre händelser i livet.

En kurva och en raksträcka på en friidrottsarena. Det var en speciell känsla att dra på i kurvan med spikskorna på. Helst inte mötas av motvind på rakan och helst inte ha åkt på att ha ytterbanan där man inte såg sina konkurrenter under hela kurvan. Om man inte hade snigelfart…

En annan speciell känsla var när jag nådde 200 högskole- och universitetspoäng. Jag firade inte. Annars startade vi tidigt. Vi var nämligen så lyckliga när vi hade fixat en hel poäng så vi ställde till med stor fest. Sedan blev det en ny efter två poäng…
”Vi har gått en hel vecka på högskolan. Vad vi är bra!”
Egentligen var det en bluff. Vi hade inte haft någon tenta och stod kvar på noll poäng.

För mig personligen är 200 mest magiskt i ett annat sammanhang. Jag läste på universitetet i Umeå. För första gången hade jag haft en tenta där man kunde få väl godkänt. Innan var det bara underkänt och godkänt som gällt i min studievärld. Denna fredag fick vi tillbaks våra skrivningar. Jag noterade att jag missat den högsta gränsen med en halv ynklig poäng.
Vad gjorde det två timmar senare. ÄNTLIGEN nådde jag drömgränsen i bowling. Inte 301 poäng. Inte ens maxpoängen 300 poäng. Utan just 200 ljuvliga poäng. (203 om jag ska vara exakt.)
Jag var bara en glad amatör. Men det hade blivit rätt många serier genom åren. Ibland hann vi inte med att gå i skolan. När jag läste på Bibliotekshögskolan hände det x antal gånger att de tre B:en missade trista föreläsningar och istället höll till i bowlinghallen. Bosse, Boel och Björn.
Nu i Umeå var min spelkompis en jättesnäll kille från Island som jag fått låna från hans flickvän som gick i min kurs. Hon ville att han skulle lära sig svenska och vad vore bättre än en äkta hallänning som inspirationskälla.  Undrar ni vad han hette? Är det viktigt? Han hette också Björn. Tydligen måste man ha ett namn som börjar på B för att spela bowling med mig. Baronessan! Läser du detta? Ska vi lira en serie? Nåväl. Vid några tillfällen genom åren hade jag varit nära. Nära räknas inte. Minns hemska ögonblick när sista käglan stått och gungat och sedan rätat upp sig igen. Bara för reta mig. Eller så satt någon liten rumpnisse i hålet och satte kvickt upp den när jag hade händerna halvvägs uppe för att fira med ett djungelvrål, som jag satte i halsen sekunden efteråt. 199 poäng var mitt personbästa. Ända tills denna magiska fredagseftermiddag. Efter det har jag aldrig varit i närheten. Gör inget. En gång är också en gång. 😀
Vid de gånger vi lirat bowling i familjen, jag Bolveig, Bennifer och Bizette 😉 var det mera disko än sport. En massa blinkande och skränig musik. Inte konstigt att de har så höga priser. Visserligen effektfullt och kul när det är födelsedagskalas men inte annars. Här i Ystad stängde de bowlinghallen någon månad innan vi flyttade hit. Vet inte om det har något samband. Vad tror du? 😉

32 tankar på “200 inlägg

 1. Grattis till 200-inlägget. Bowling är för mig rena grekiskan. Jag kastar iväg klotet och ibland blir det poäng ibland inte och vad jag har fått för poäng tidigare har jag ingen aning om. Men när jag läst ditt inlägg inser jag att jag nog aldrig varit i närheten av 200 knappast ens 100 skulle jag tro

  • Tack!
   Jag ser det direkt. Felet. Ditt fel. Du får inte KASTA iväg klotet. Även om det är några dumma småhål i det går det utmärkt att rulla med. 🙂

   Det beror på hur man räknar. Om du kastade iväg klotet långt fick du kanske ner en hel del käglor på dina grannars banor istället. 😉

 2. Grattis till dina 200 inlägg! Jag har bara bowlat en gång, det var kul! Nu får vi snart bowlinghall här, så förhoppningsvis blir det någon gång till!

 3. Då skulle jag få heta Bethel i bowlingssammanhang då? Är det ett snyggt namn :-)? Jag har bara bowlat någon enstaka gång med brutna naglar och ömma armmuskler till följd.

 4. Umeå! Tänk när jag hörde det rassla till i mitt brevinkast på en söndag på Stenmarksvägen. Jag går och kollar och hittar ett flyttkort från dej där det står att du har flyttat till Umeå. Jag står som ett fån, min hjärna kopplar inte alls, tills det ringer på dörren och du står utanför!
  Ha en fin helg. Hälsa familjen! Yvonne

 5. Jag är ganska hyfsad på bowling. Ibland åker vi till ett café här i närheten som har bowlinghall i källaren. Väldigt bra kombination. Jag kommer inte ihåg vad jag brukar få för poäng men jag ska lägga det på minnet nästa gång. Jag är ganska säker på att det inte är 200.
  Grattis till inlägg nr 200! Själv närmar jag mig inlägg nr 1 000 men vi skriver ju inte ens i närheten på samma sätt du och jag. Hoppas du får en härlig helg! //Baria 😉

  • Det låter som en suverän kombination. Först några serier bowling. Därefter besöka ett café i närheten och äta upp sig igen. 🙂
   Tack! Glöm inte att lägga ut när du når tusen. Imponerande. Trodde du det när du la ut första inlägget? Kommer du ihåg känslan den dagen?
   Trevlig söndag Baria 😉

   • Nej inte trodde jag att jag skulle skriva så många! Inte heller trodde jag att så många skulle läsa så många!

 6. Jag hänger på… om det är disco 🙂 Då kan jag i alla fall dansa vilket jag är bättre på än att bowla. De gånger jag bowlat i mitt liv kan man räkna på ena handens fingrar. Min yngsta dotter däremot är en hejare på det. Trots superlånga naglar så slog hon alla. Nu heter ju inte hon något på B men vi kan väl kalla henne Bina 😀 Skolkade från skolan gjorde jag dock utan att bowla. Satt väl och hängde i någon skogsbacke och tjuvrökte antar jag. Sicket fördärv. Nåja, jag har slutat med det nu. Att röka alltså. Sitta i skogsbackar är fortfarande en trevlig sysselsättning. Nu så… är det bara att jobba vidare till 300 🙂

  • Du kan väl svänga lite extra varje gång som jag och Bina gör något bra.
   Sitta i en skogsbacke i rätt väder är inte så dumt om man vet att andra sitter i ett klassrum och längtar ut. Jag tycker även att du fattade ett klokt beslut när du fimpade för gott.
   Jag är på god väg. Nummer 201 idag. Tuggade inte om antalet cigaretter. 😉

 7. 200 inlägg, grattis!

  Hur många inlägg jag skrivit i min blogg har jag ingen aning om, mer än att de är många. Kanske att jag skulle kolla upp det?

  Jag har också så många olika bloggar idag att jag knappt vet hur många jag har. Jag tänker liksom inte på sånt. Jag bara gör. 🙂

  Så klart att det fanns ett samband mellan att Bowlinghallen stängdes och att ni flyttade till Ystad. 🙂

  • Tack snälla du!
   Jag gissar på att det var väldigt lääääänge sedan du passerade 200. Siffran stämmer bättre på antalet bloggar du har. 😉 Jag tror att det passar dig förträffligt. ”Jag bara gör.” Dessutom är du väldigt duktig på det du gör.

   Nu får du allt precisera dig. Är du inte snäll utmanar jag dig på en serie bowling där förloraren får betala fika efteråt… och jag är väldigt glad i sött. 🙂

 8. Nä jag får låta bli.. kan ju inte heta Bena.
  Lena Bena.
  Tänk om jag blev ihop med Sean Banan.. gifte mej..

  ”Har du klotet med dej, Lena Bena Banan?”
  Nej, även denna sport får jag hålla mej ifrån..
  snyft.. jag som så gärna ville sporta lite. 🙂

  • Jag tror att det både skulle bli fruktkärlek vid första ögonkastet och en smaskig duettballad i Melodifestivalen 2014. För det är antagligen försent till…om du inte halkar in på ett bananskal.

   Du tar ALLA chanser till att smita undan från sporter. Fast jag vet att du är en FENA på Fotboll. 🙂

 9. Strongt! Du får sätta ihop dem till en bok att tillägna din familj, 200 är lagom sidantal.
  Undrar hur det gick med islänningen? Kunde han lära dig något av sitt språk? Island är ett önskeland att resa till för mig.

  • Mitt manus håller på att krympa från 350 sidor till strax under 300 sidor när jag går från 12 till 11 punkter. Det finns en ekonomisk tanke bakom beslutet.
   Jag var impad av IslandsBjörn. Första gången kunde han bara en handfull svenska ord. Sista gången vi träffades förstod jag nästan allt han sa. En mycket trevlig kille.
   Samma sak för mig. Island, Skottland, Irland och Nya Zeeland är fyra platser jag gärna skulle vilja besöka. 🙂

 10. Svar: Ja! jag gör detta medvetet med ex tågstation och sångerskans namn Train. Så gör jag nästan jämt men jag tror inte alla tänker på det.

  Grattis till 200 inlägg och så kul du skriver ang detta. Nu börjar jag fundera på om det finns några bowlinghaller modell mindre kvar numera. .

  • Du är fiffig och påhittig. Jag var rätt övertygad om att det fanns ett samband mellan fröken Train och byggnaden. Jag har lyssnat på fler låtar av henne nu. Duktig tjej.

   Tack! Ni har med andra ord ingen i dina hemtrakter? En både kul och nyttig hobby.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s