22 tankar på “Vinterpromenad vid Lilleskog i Ystad

 1. Vilken vacker bild och så nostalgisk jag blir när jag ser namnet ‘Lilleskog’. Det var namnet som mina föräldrar döpte vårt barndomshem till när det byggdes för ca 70 år sedan. Idag tyvärr nedbrunnet och borta.

 2. Åh, härliga Lilleskog! Dit brukade vi cykla och bada under mina uppväxtår. Har ett minne av ett (”zigenarläger” .. ett av de förbjudna orden numera men så sa man då) läger med romer, där min mor blev spådd. – ”Du har haft det svårt…” Lika överraskad och glad som hon blev över att någon såg hennes besvärliga situation (för tillfället ensam med barnen) – lika stor blev besvikelsen en stund senare, när hon blev erbjuden en spådom igen.. av samma kvinna. Det var spännande att vandra omkring där, första och enda gången i livet som jag varit i ett läger för romer.
  På den tiden var det en hel liten skog där, men många träd gick åt under den stora stormen, tror det var i orkanen Lena 1967… längesen i alla fall. Promenerar där ibland, när vi är nere i Skåne. En befriande strand, inte lika ”turistisk” som Sandskogen.

  • Det var inte så smart av spådamen. Hon levde väl i sin egen värld.

   Roligt att få namnet på stormen. Lena, som en av huvudpersonerna i mitt manus. Jag minns också den stormen som härjade vilt i Halland med. Vi fick gå hem från skolan då taken höll på att blåsa av hyrenshusen i närheten. Var nog 68 eller 69.

   Visst är platsen mysig. Fast där var fullt flera gånger i somras på parkeringen när vi hade tänkt sätta bilen där tidigt och cykla vidare på den nya cykelvägen längs med havet. Orsaken var utländska husbilar som ”sov” där. 😦

 3. Har tillbringat en del somrar på campingen utanför Ystad. Mycket positiva minnen.

  Vilka färger i bilden! Vackert. Börjar dock nu känna att jag längtar till våren, vårkänslor börjar pyra en aningens aning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s