Ord som berör mig; 4

Bloggvackraord

”De människor som fått ut mest av livet är inte de som har levt ett sekel
utan de som har levt i varje minut.”
Colette

Bilden: I torsdags var just en sådan dag som jag beställt. En vindstilla, solig vinterdag med endast ett par minusgrader. Skönt när någon lyssnar på mig.

Nästa vecka: På tisdag ska Solveig berätta om sin bror i Funderingar.
Fredagens kåseri kan bli vad som helst.
Något borde jag skriva om melodifestivalen som kör igång på lördagen.

Jag måste bekänna vad jag sysslar med när jag läser era bloggar. Är rädd att ni hört något oväsen.
Imorgon kan det bli Lite galet. Ibland kan jag inte låta bli att dra även viktiga och praktiska saker åt det hållet. 🙂  (det är tur att jag INTE gjort det i mitt manus)
Sedan ska vi även fira födelsedag i familjen. Vi är snabba i vår familj. Det har inte ens gått en och en halv månad på året innan tre av fyra är avklarade.

18 tankar på “Ord som berör mig; 4

 1. Det låter ju bra dessa ord om man är frisk hela tiden. Fin vintrig bild. Jag har inte hängt med riktigt i detta med Melodifestivalen. Ser att det händer lite framöver för dig och har man lite storlek på familjen så blir det många högtider. Vår släkt håller på att dö ut för det föds inga barn eller barnbarn och dom som finns är medelåders ;))).

  Ha en skön söndag

  • Det är aldrig samma läge om man är sjuk. Tyvärr är livet inte rättvist ens på den fronten. Men med glatt humör, humor, nära vänner o familj kan man klara av mer än vad man tror. Det beror givetvis på vilken sjukdom/sjukdomar man har haft oturen att få. Tråkigt att läsa att din släkt håller på att ta slut.

 2. Fina ord, som jag försöker tänka på i vardagen. Jag finner det tyvärr svårt att ”leva i varje minut”. Blir lite ledsen när jag tänker på att jag lever för att snart… snart är det fredag så att jag kan bestämma över min tid själv. På jobbet funkar det inte så. Säkert beror det på att jag inte har valt jobbet, det har liksom valt mig. Jag vill egentligen hålla på med något helt annat. Skriva på heltid till exempel :-). Men hur många vill inte det? En av tre, har jag förstått.

  • Jag är rädd för att det är alltför många som tänker just så bland de som jobbar måndag-fredag. Långt ifrån alla har valt yrke och arbetplats helt efter personliga önskemål. Helst om det är som i ditt fall. Så det finns bara en väg att gå för dig. Du måste fixa ihop en tillräckligt bra roman. Jag har sett att du har talang. Det är en bra start. Annars får du göra något dumt eller ställa upp i något förnedringsprogram på TV – då går det lättare och du får en bättre plats i bokhandlarnas skyltfönster. 😉

 3. Colettes ord är så sanna och jag undrar också varför nästan alla i familjen fyller år ungefär samtidigt? Här är det 5 av 6 på drygt 2 månader, det blir många tårtor. Solveig skriver gripande och bra, inte behöver du oroa dig för henne. Dennis funderar också på att gästblogga 🙂

  • Det är märkligt att det kan bli på det viset. Fick jag önska skulle alla fylla år på sommaren.
   Nej. Jag behöver inte oroa mig för henne. Jag är mer osäker på mig själv. Ibland vill mina fingrar busa omkring i bloggen. I mitt manus har jag haft ett helt annat arbetssätt. Liggger också många hundratals timmars mer arbete bakom projektet. Det är tur att jag inte räknat timmarna.
   Släpp fram grabben. Han är van att hålla takten. Jag ser fram emot att läsa Dennis. Men du. Tänk om de blir så eftertraktade, att du och jag inte behövs längre. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s