Bloggutmärkelse – åtta saker om mig själv

Det finns en underbar blogg som heter http://queenofkammebornia.se/ som jag i höstas hade turen att få kliva in i. Sedan dess tar jag gärna utflykter till denna speciella plats för att hämta inspiration och för att tanka livsenergi. Pia som den fantastiska drottningen heter skänkte mig en bloggutmärkelse, där det gällde för mig att berätta åtta saker om mig själv. Efter åtta dagars betänketid kom jag fram till detta axplock: 🙂

1. Jag lades in på sjukhus som liten grabb för att min mamma skulle få sova en hel natt och för att läkarna skulle slå sina kloka hjärnor ihop och komma fram till varför jag inte förstod att man ska sova på nätterna. De hittade inget fel. Jag fick diagnosen att jag ”led av” överskottsenergi och att det skulle växa bort med åren. Mamma tog hem mig i förtid när hon såg hur smutsig jag var.

2. Utan en närhet till havet tror jag inte att jag skulle vara vän med livet. Egentligen är jag både en badkruka och en landkrabba men jag har ändå vistas tusentals gånger vid mitt älskade hav vid alla sinnestämningar. Både jag och mitt hav har delat med oss av våra djup, färger och olika slags känslor. Till havet tar jag mig både med sällskap och ensam. Inget tillfälle är helt fel. När jag är glad, ledsen, behöver lösa världsproblem eller bara vill vara. Uppskattar både när havet är vilt och rusar liksom när det bara är små krusningar vid vattenytan.

3. Jag har väldigt svårt för människor som baktalar, gör om sanningar, är besserwissers och saknar medkänsla och humor. Sedan jag blev utbränd klarar jag inte av stress längre. Inte ens när livet går för fort i roliga situationer. Då går jag direkt i baklås och tvingas till reträtt.

4. Jag är en mesarnas mes när det gäller att ta prover i armvecket där det kan komma ut något rött. Gillar heller inte stup och fiskar med mycket ben i.

5. Jag har lirat några game tennis med Ralf Edström och har haft närkontakt med Linda Haglund i en skarp kurva i underjorden. (Kommer mer i två kåserier någon gång).

6. Genom många år var jag väldigt blyg mot tjejer som jag var intresserad av fast masken jag bar var en clowns.

7. Jag tycker väldigt mycket om att lyssna på äldre människors berättelser. Där finns så mycket att lära och ta till sig av. Vi svenskar har ofta mycket att lära av många andra nationaliteter där äldre personer har en betydligt högre rang. Dessutom älskar jag småbarn.

8. En av mina drömmar är att få ge ut en egen bok. I år kommer det att bli verklighet för ”Mina fotsteg i ditt hjärta” om livet blir som jag vill och hoppas.

Nu ingår det i denna utmärkelse att jag skickar vidare stafettpinnen till fem av mina egna favoritbloggar. Inget lätt val. Jag har sedan starten jättemånga bloggar bland mina favoriter. De fem bloggarna, får sedan om de vill, berätta åtta saker om sig själva och välja ut fem av sina favoritbloggar. Mina val blev dessa fem:

http://skrivmoster.bloggplatsen.se/ Härliga bloggvännen Signhild som jag lärde känna på skrivsajten 1av3 förra sommaren. En ärlig medmänniska som jag beundrar på många sätt. Är duktig både på att skriva intressanta varierande inlägg och fina dikter. Skrattar gott varje gång åt att vi tycks tänka lika om så mycket.
http://roziefilosoferar.blogspot.se/ En ny trevlig bekantskap för mig. En blogg med finurliga tankar och funderingar. Rozie förmedlar på ett klurigt och humoristiskt sätt stort som smått. Är tidigare känd för tre bloggar på Aftonbladets portal.
http://fruvenus.blogspot.se/ Fru Venus. Ofta undrar jag om denna kvinna som bor på Åland begriper hur skönt rolig hon är i sin mycket omtyckta blogg. Hon blandar smått och stort. Oftast med en skön ironi och distans till sig själv. Älskar choklad som jag. Ingen av oss borde göra det. Men det är en helt annan söt historia.
http://snackskalsdalen.blogspot.se/  Varje blogg har sin egen karaktär. Så finns det de som svämmar över av allt. Denna kvinna kan konsten att briljera på flera områden. Tar härliga bilder som jag länge kan sitta och njuta av, kommer med många tips inom trädgård, pyssel, hund, katt och kombinerar med en finurlig humor som jag uppskattar mycket.
http://linasandligaresa.wordpress.com/  En blogg som inte räds för något. Naket och välskrivit delar denna kvinna med sig av sina med och motgångar. Lina hade oturen att befinna sig på fel plats vid fel tillfälle. Hon har därefter i flera år fått kämpa för sina rättigheter och för att få vardagen att fungera någorlunda. Ofta tar hon hjälp av en personligt härlig humor som tilltalar mig. Hon är en av de stora fighters som jag vill sätta en guldstjärna runt halsen på.

Välkomna till dessa fem bloggpärlor. Förutom dem har jag för närvarande ungefär femtio till som jag också uppskattar på olika sätt. Mångfalden fascinerar mig.

Jag önskar alla mina besökare idag en fin söndag. Jag ska försöka hinna med en uppfriskande promenad i snölandskapet mellan mina två pass framför Jaktstarten i skydskytte-VM. Jag behöver aldrig vara orolig för att TV-sofforna är upptagna av den anledningen. Nu ska jag lägga in en ny sekvens i kapitel 24 i mitt manus som passar ihop med den framsida jag har tänkt mig på boken. Det handlar om romantik i sanden. Imorgon blir det ett inlägg i kategorin Lite galet. På tisdag ska jag berätta allvarligt om ännu en mening som jag sent i livet kommer att glömma. Det drar också ihop sig till en ny tävling som kommer att hålla på i tio dagar. Sug på den. 😀

 

31 tankar på “Bloggutmärkelse – åtta saker om mig själv

  • Nu rodnar jag. Är också tacksam för att det inte är tvärtom. 😉
   Fast idag är jag halvgalen i mitt måndagsinlägg. Den sidan behöver också vädras. Helst med tanke på att jag sitter och är seriös med mitt manus och försöker få varje pusselbit att stämma. Där har jag inte någon möjlighet tramsa till det.

 1. Grattis, härlig läsning och glad att jag hittat hit, du är liksom festlig får mig att le och det är ju härligt , så bor du ju i en vacker liten stad och det gör ju inte saken sämre. Hos Pia tankar även jag goda energier. Ha en fin fin söndag i allt det vinter vita. Tjingeling

  • Tack. Mitt mål är att bjuda på lite av varje. Sedan är alltid smaken olika.
   Visst är vår stad vacker. Jag har precis kommit in från en tidig knastrande morgonpromenad. Endast jag och hundägarna var ute i mörkret.
   Pias blogg är fantastisk på många sätt. Jag njuter vid varje besök. Jag och många andra.
   Ha en skön måndagsmorgon

 2. Punkt nr 2 instämmer jag fullständigt i. Bor dock inte havsnära, men tar mig dit så ofta jag kan, Numera bor vi sjönära och det funkar, men inte riktigt lika bra!

  • Det kan funka rätt bra. Jag har själv provat ett par gånger. Fast Solveig brukade ex. påpeka att Vättern är inget hav, när jag sa att jag måste ner en sväng till havet och tanka energi. Jag gillar mysiga små sjöar också men skulle ha svårt att trivas om jag bodde bara med en massa granar omkring mig och hade flera mil till närmaste vattendrag.

 3. Tusen tack för det du skriver och framhåller om min blogg och vår vänskap!
  Angående punkterna du lagt in, så kan jag säga:
  Punkt 1. Jag hade kanske inte överskottsenergi, men jag var idog och fast besluten i många saker. Bl.a. skulle jag kunna läsa innan jag kom i skolan och så blev det!

  Punkt 2-4 berättar lika mycket om mig som om dig!
  Punkt 5 – Kändiskontakter – Jag serverade Hans Lindgren (Ante i Barnen från Frostmofjället) glögg på min arbetsplats och fick en fin pratstund med honom!
  Punkt 6 – Jag har alltid haft lätt att få kompisar och vänner. Ändå har jag varit ”blyg” och inte velat synas och höras så mycket. Därför är jag så feg än idag att jag helst inte vill ”uppträda” men har tvingat mig i mindre grupper ibland att läsa mina dikter. I kontakt med killar var jag rätt försiktig …

  Punkt 7 och punkt 8 beskriver du på ett sätt som stämmer helt in på mig!
  Nu har jag berättat om vem jag är och det lustiga är, att vi som vi upptäckt förr, har flera punkter där vi är ”syskonlika”. 🙂

  • Det gick bättre för dig än mig med att kunna läsa innan skoldags. Jag har berättat hur ”glad” min fröken blev i kåseriet ”Pojken som kunde läsa”. Andra barn gråter kanske för att de inte kan läsa. Jag grät mig till sömns för att jag kunde läsa och fröken hotat med att flytta mig från ettan till fyrtornen i trean.
   Hoppas att din blyghet släpper snart. Du har ju fått läsa upp fler och fler gånger.
   Ska bli spännande att se vad du väljer för åtta saker och till vilka fem du skickar vidare. Men det är ingen brådska. Vet att du har mycket annat att stå i.
   Ha det bra ”syrran”.

  • Varsågod. Det där var bara åtta pusselbitar i en stor kartong. 🙂
   Jag har sett på andra som fått samma utmärkelse. Det är trevligt att få tips på nya bloggar. Många är härliga och personliga. Tur att jag kör med musikvarianten numera vid mina Blogglandiabesök. Annars skulle jag sitta här jämnt. 🙂

 4. Så rart du skriver om min blogg, tack! Jag är oerhört svag för smicker och suger åt mig som en svamp.

  Jag skall försöka hitta 8 egenskaper hos mig. Det kan bli svårt då jag idag känner att jag har endast en, enfaldig. Nej, nu skojade jag. Jag är en oerhört sammansatt och komplicerad människa. Nej, nej, nu skojade jag ännu mer.

  Punkterna 4,5,6 och 8, är dom som jag inte kan skriva under för egen del, men dom andra stämmer desto mer. Fast jag lämnades inte till sjukhuset, min morfar och mormor tog hand om mig eftersom jag terroriserade alla andra med för mycket energi om nätterna. På min tid sa läkarna till föräldrar, att ni ska vara glada, ni har fått ett A-barn!!!! Haha, skrattade dom då, eller rättare sagt, dom bröt väl samman, eller nåt.

  Vilken tur att du började blogga. Vi minns väl båda att vi skrev om detta den där gången när Carl Tielsch och koppen var ämnet. Den koppen står fortfarande på sin plats, men står inför en omskyltning här i hemmet tillsammans med dom andra (få) jag har.

  Roligt om din bok kommer ut! Det ser jag fram emot! Det är extra roligt att läsa böcker skrivna av någon man ”känner”. Det finns ett par, tre stycken i bloggvärlden som jag läst böcker av och det ger ytterligare en dimension till läsandet.

  Lycka till med boken och utgivningen! Jag vill gärna köpa 1 st när det blir dags!

  Agneta

  • Hej A-barn! Inte konstigt att du heter Agneta. Men jag… just det. Jag heter Bo Anders. 😀
   Du hade tur som hade en morfar och mormor du.
   Häftigt. Världen är liten. Här möts vi igen några år senare. Det finns fler Traderaköpare som följer min blogg. Måste erkänna att det tog ett tag innan jag var hundraprocent säker på att du var den där trevliga Aggie.
   Tror du inte det finns åtta varianter av enfaldig? 😉 Det där kommer du att klara av utmärkt. Firade du med tårta igår dina tre år som Bloggerska?
   Håller med om att det blir en extra dimension att läsa en bok där man ”känner” författaren.
   Kram Bosse

 5. Pingback: Ben växer i hörselgången. Jag får inte bada. Nu gör jag det i alla fall. Och jag ler. Stort. | Linas andliga resa

 6. Kära Bosse. Tack så oerhört mycket för dina fina ord om min blogg. I den mån det går försöker jag skriva så naket och ärligt. Ibland kanske lite väl blottande. men det är ju jag. Det är så jag är.
  Med ett leende tar jag emot guldstjärnan och låter den hänga om min hals. Tack.

  Önskar dig en härlig söndag på alla sätt och hoppas kapitel 24 fick sig en fin sekvens,
  Varm kram Lina

  • Du ska absolut inte ändra på det där. Alla har sin stil på sin blogg. Sådant bestämmer bloggägaren helt själv. Sedan är det frivilligt att besöka bloggar. Jag ex. besöker gärna din blogg – helt frivilligt. 😀

   Jag tror att jag fick sekvensen att smälta in. Vad jag behöver nu är riktigt romantiskt vårväder på stranden för att kunna fixa till framsidan. Dit är det några månader. Dessutom är inte stranden bestämd. Bollar med många olika förslag. Under tiden jobbar jag med ex. baksidan och flikarna.
   Önskar dig en fin vecka med få ”dalbesök”. Fast naturdalar kan vara mysiga.

 7. Varje gång jag kommer hit in och kikar till dig så får du mig på bra humör, jag blir glad av det du skriver.
  WOW en hel bok den ska jag ha va så säker, vad kallar man sådan..fans
  Ha en bra söndag kram från Skogsfen.

  • Tack för de orden.
   Manuset har varit underbart kul att skriva. Det är det jag tycker är roligast. Att skriva en lång sammanhängande historia där jag blir ett med huvudpersonerna. Vid dessa tillfällen stänger jag av allt utanför. Ofta har personerna talat till mig på nätterna. Jag har tvingats att smyga upp för att få ner deras ord på papper. Det var riktigt tufft att skiljas från mina ”darlings”. Hoppas att många kommer att tycka om Lena Sanders och Sebastian Rosander. Mitt mål är även att läsarna ska må bra oavsett om de skrattar eller gråter i vissa partier.
   Ha en fin vecka.

 8. Vad gullig du är. Blev alldeles varm i hjärtat av denna utmärkelse. Du är som en frisk fläkt i tillvaron, och du gör mig så glad. 😀
  Nu måste jag fundera ut något – 8 saker om mig själv. Inte å lätt. Jag måste nog ha lite tid på mig.
  Kram, kram!

 9. Så bra du fick ihop detta om ditt liv … tack för att vi fick veta!
  Många punkter som vi har gemensamt t.ex att ge ut böcker. Har skrivit digitalt och hoppas på att min biografi och mina böcker ska bli utgivna någon gång. Ligger inne hos http://www.kaptiel1.se Biografin heter Min andliga stig.
  Ska titta in i någon av dina bloggar du pratar om. Signhild känner jag sen förr genom vårat gemensamma intressen. Hon är lika fin att träffa i det verkliga livet/ kram

  • Tack! Det där var bara ett litet smakprov. Mitt mål med bloggen är att variera mig. Ett komplement till det seriösa skrivandet jag hållit på med så länge. Här tillåts jag vara både och.
   Roligt att läsa att du delar intresset för att ge ut böcker. Då är du före mig och har erfarenhet av det digitala. Jag tryckte på ”det blå” men det gick inte så bra. Såg sedan att du vänt på ett par bokstäver. Fin titel på din biografi. ”Min andliga stig”. Jag är svag för fina tittlar. Tror även att det är viktigt. Önskar dig lycka till med dina bokprojekt.
   Bor du och S i samma stad? Signhild känns både som en bra kompis och en storasyster.
   Kram

   • Jepp vi bor några mil från varandra jag och Signhild. Hon bor en pytteliten bit utanför stan och jag bor i en by utanför staden i en annan riktning. Glömde att säga att jag skriver dikter inne hos http://www.poeter.se också. Finns dikter även i http://www.kapitel1.se under mitt riktiga namn. Bra att du löste problemet och kom in till min bok: Min andliga stig/kram

 10. Vilken rolig bloggutmärkelse och att du gör det till en ”stafettpinne”
  till ett gäng bloggare som absolut ska besökas. 🙂

  • Det är klart att jag gör det till en stafettpinne när mina tankar är bland skidskyttar och andra vintertävlande under flera intensiva VM-veckor. Det gällde bara att se upp. Inte valla fel. Tänk om jag skrivit enbart om åtta olika sporter jag tycker om. Det gjorde jag inte. Hade varit för svårt att välja ut enbart åtta. 😀
   Jag tittade in på de andra fyra som fått samma fina utmärkelse av Pia och sedan vidare till deras åtta svar och fem favoritbloggar.. plötsligt hade jag hittat flera personliga och trevliga nya bloggar. Men det finns en blogg som jag aldrig kan vara utan en längre stund. Din. Jag måste ha en dos av Lenatankar för att få skratta och känna igen mig.
   Ha en skön vecka sju.

 11. Vad fint att läsa dina svar! Och jag som inte brukar oroa mig för just blodprov i armvecket råkade ut för en sköterska som träffade fel och vred om just i dag, för att leta efter rätt ställe med nålen. Det gjorde ont vill jag lova och inget blod kom det. Kram till dig!

  • Tack snälla du! Mina barn satt i mitt knä som små och tittade intresserat på när de blev stuckna medans deras pappa låtsades titta.
   Vad du skräms Pia. Jag skulle kunna lägga in flera kåserier på ämnet men har inte gjort det ännu. Det värsta är just letandet och den hemska kommentaren…
   Har jag några sympatier hos Dennis? Vi tuffa män. 🙂
   Kram

 12. Men fina Bosse 🙂 Nej, jag fattar nog inte riktigt vad jag är eller vad jag skriver, det bubblar bara ur mig, som en chokladfondue du vet 😀 Känns nästan som om du redan skrivit mina svar, om hav, blodprov *gulp*, falska typer och annat. Jag tar denna hos mig nu i veckan. Ligger på sjukhus i Helsingfors två dagar så då hinner jag bra. Tack vännen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s