Tävling – Kopp FYRA; Utställningen i Stockholm 1897

fyra

Text: Minne från Skandinaviska kaffeförädlings aktiebolagets serveringspaviljong å utställningen i Stockholm 1897. Stämplat: Gustafsberg. Besökarna fick ta med sig kaffekoppen och fatet hem som minne.

Sist på sidan Om mig står kortfattat vad jag sysslar med just nu.

Text för er som inte läste inlägget 22/3 eller deltog i ”Sovtävlingen” vecka 8 och känner igen mitt upplägg:
Jag kommer från och med 23/3 lägga in ett foto varje morgon i tio dagar.
Uppgiften är enkel. Den 1 april är tävlingsdag. Då har du sett tio av de 3 333 st kaffekopparna som stod i montrar på Lidéns Samlingsmuseum. Skriv i en kommentar denna dag vilken kopp du gillar bäst av de tio tävlande. Ska bli spännande att se vilken kopp som är populärast hos er. Själv gillar jag alla, men allra mest en som jag funderar på att ha med på mitt författarporträtt. En av er vinner dessutom en Trisslott.
OBS! Jag drar en vinnare av ALLA de som lämnat bidrag. Inte bara de som röstade på vinnarkoppen. Tävlingstiden tar slut klockan 23.59 på kvällen. Jag svarar inte på några kommentarer på de första nio dagarna men ni får givetvis skriva om ni vill. Själv är jag fullt sysselsatt med saker som har med mitt manus att göra. Jag måste passa på när mina tre tjejer är hemma och kan utnyttjas i olika sammanhang. 🙂 Ha en fin dag! 😀

En sak till om kopparna: En fråga som vi fått hundratals gånger de sista åren. Var har ni gjort av alla koppar och andra samlingar? Vi ger samma svar till alla personer. De fyra S:en. Sparat, skänkt, sålt och slängt.

12 tankar på “Tävling – Kopp FYRA; Utställningen i Stockholm 1897

 1. Av de fyra koppar vi sett så här långt, har jag min klara favorit ska bli kul och se om den hänger kvar ända till slutet . Ha en härlig tisdag !

 2. Hm…det blir knivigare och knivigare. Jag har en klar favorit och de övriga på, i runda slängar, delad andraplats…vi får väl se vart det barkar hän!
  Hoppas du är i inspirationslandet!
  Kram,
  Frida

 3. Alltså, jag hade haft supersvårt att välja mellan pianostolen eller där den lilla godingen har somnat mitt i teckningen… Den som vann var också helt underbar! Tack för att du bjöd på detta gulliga! Sovande barn är nog det sötaste som finns och vackert och rofyllt och helt underbart att man kan somna ståendes… Hahaha! Dagens kopp var jättefin och jag får rysningar när den är så himla gammal och säkert inte helt vanlig… Säkert många som blivit sönderslagna genom årens lopp! Tusen tack för vänliga ord, som vanligt, och som sagt, kämpa på nu Bosse!

  Kraam
  Petronella

  • Jag kunde inte låta bli att styra iväg dig till denna tävling även om tävlingstiden gått ut.
   Tänk om kaffekoppar kunde tala. Vilka spännande historier vi skulle fått höra. Okej! Ibland hade jag fått hålla för öronen. Tänker på stora kafferep. 😉
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s