Ord som berör mig; 6

Texas

”Bara en hund”, finns det människor som säger. Att säga ”bara” om en varelse som kommit mig så nära, om en svans som slår i golvet av glädje över att höra min röst, om en nos, som förtroligt sticks i min hand, om två ögon, som rymmer världar av tillit och tillgivenhet.

Kaj Munk

Sanna vänner överöser inte varandra med frågor om det förflutna, de börjar tala om det som ligger deras hjärta närmast i nuet.

Francesco Alberoni

 

OBS! Nu finns det smakprov från ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. Imorgon ska vi förhoppningsvis få iväg en beställning av en provbok. Det gick inte så bra i fredags. Vi var rädda för att xxx antal böcker skulle dyka upp istället för bara en…

Önskar Dig läsare en fin söndag. Just nu sjunger en talgoxe för mig.

31 tankar på “Ord som berör mig; 6

 1. Hoppas nu det går bra med boken! Måste kännas mycket spännande, och kanske liiite läskigt, eller?
  Här skiner solen och jag laddar för en ridtur i skogen, middagssömn och senare nattjobb.

  Må gott!// Åsa

  • Fortfarande känns det mest overkligt. När provtrycket finns i handen vet jag att det är sista chansen att ändra något.
   Hoppas att du fick en skön ridtur i skogen och därefter sov gott tills du blev väckt av någon som hade fikat klart till dig.
   Kram

 2. vackra ord underbara betydelser….jag önskar dig lycka till med boken och ser fram emot när den är klar
  önskar dig detsamma!!
  kram Åsa

 3. Kloka ord får man aldrig för mycket av. De där båda ”gubbarna” visste vad de pratade om. Vilken söt liten flickhund – misstänker att hon är den fjärde tjejen i er familj – nej, jag vet.
  Det är klart att jag har rätt i det. Eller……..?
  Men du har ju både Nalleman och Lilleman på din sida, så om du blir bundis med talgoxen, kanske det blir jämnt mellan könen hos er. För det är väl en talgoxkille som är igång med sina förförelsekonster? Säker på att det är dig han sjunger för?

  • Nu är du ute och yrar i snön med dina könsuppdelningar. 🙂 Texas är en grabb rakt igenom.
   Jag har bytt fågelkompis. En björktrast tittar nyfiket på mig för tredje gången sedan jag satte mig här vid fönstret. Vi kan vara kompisar till jordgubbarna och de andra bären dyker upp. Då åker han ut från min bekantskapskrets. 😉

   • Texas, coolt! Med skääär roseeett! Coolt! Björktrast – han eller hon, äsch det kvittar, coolt! Skönt att va’ lite yr i myssen ibland… kan bli så när snön yr som den gjorde ikväll.. inte coolt! Ha en cool kväll!

   • Nja! Han kan bitas. 😉 Lila är färgen. Jag har också haft en lila period och kände mig inte det minsta kvinnlig. Däremot var det många som ropade ”Bodil” runt omkring mig på stan. Vet inte varför…;)

 4. Jag känner mig ödmjuk inför visdom så stor som deras. Någon som har haft ett djur till vän skulle aldrig uttala sig så. Sanna vänner startar upp där de slutade även om det gått år sen dess.
  Så är då det stora ögonblicket här för dig önskar dig allt gott och lycka till med boken.
  Kramar från Skogsfen.

 5. Spännande med din bok , härlig är nu söndagen när solen tryckt undan dimman , fåglarna har bråttom och jag intar mitt kaffe utomhus . Det är VÅR !

  • Vad kul att du tagit dig tid att titta in. 😀 Tänk vilket stort äventyr du är med om. Dessutom överraskade du mig totalt. Annars brukar det vara med ord och tankar. Skulle därför inte bli det minsta förvånad om det står något liknande imorgon igen. Det är ju måndag igen. ”Det bidde inget blogginlägg. Det bidde visst en bebis till. 😉
   Kram

 6. Är det er hund? Supersöt är den! Jag älskar hundar och har alltid gjort men det var först som vuxen jag fick en egen. Kommer att ha hund så länge jag bara kan.
  Så fin titel på din bok!
  Må så gott!

 7. En del tror att de lär känna någon genom att ställa tusen frågor när det egentligen är ”mellan raderna” som saker syns.
  Att känna någon utan och innan, betyder inte att det ”ger nåt”.
  Jag gillar de där mötena som ger något.. kanske några minuter vid en busshållplats.. eller som en gång.. under en några timmar lång tågresa.. när man möter en människa som på något vis delar och ger något som finns kvar hos en.
  Man ses kanske aldrig igen.
  Man vet inte namnet. Ingen ålder. Ingen status.
  Man vet bara.. ”vilket fint möte”.

  • Jag blir också en aning allergisk när det kommer till nummer tusen. 🙂 Har jag då svarat lite undanglidande redan på fråga tre börjar det klia både här och där.
   De möten du beskriver är en viktig del av livet. Mötet med våra medmänniskor. Ofta är det dem man minns starkast på ett vis. De oväntade. Kravlösa. Ingen tävlan om titlar. Ålder utan betydelse. Ibland behövs inte ens ord. Bara en snabb blick av samhörighet. Kanske är det där vi människor bedöms. Där det avslöjas vilka vi innerst inne är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s