Tävling nummer sju; I vilken svensk stad finns denna kyrka?

Detta är en snabbtävling eller en maratontävling. Vi får se. Den som först lämnar rätt svar i en kommentar vinner en Trisslott. Ser jag inget rätt svar imorgon bitti fortsätter tävlingen resten av onsdagsdygnet. Lycka till!
Orsaken till tävlingen är att jag firar 30 000 visningar.
Orsaken till att jag lägger in detta klockan TRE har sina personliga skäl…

Tävling

36 tankar på “Tävling nummer sju; I vilken svensk stad finns denna kyrka?

 1. Grattis! Jag tror det är en kyrka på Bjärehalvön, Vens kyrka kanske, eftersom det var där du började skriva på romanen.. Och jag gissar att du har fått provboken i handen med posten nu.

   • Ja Bosse, det vet jag väl. Jag har varit på Ven. Blir så upphetsad av tävlingar, men denna Kyrka är svårloaliserad. Undrar om någon kan. Jag tror att ni gifte er kl 15:00 den 23 april någonstans. Rätt eller fel. Du kommer inte att svara något, tror jag , för om det är rätt, så får man gå in i kyrkoböckerna. Det blir kul. Hoppas ni har fint väder i Ystad idag. Här har det snöhagelregnat, ja jag vet inte vad det var. Konstigt i alla fall. Hoppas någon gissar denna kniviga gåta som du har hittat på!

   • Du får gräva djupare i min blogg. Då hittar du var och när vi gifte oss. Ledtråd: Oktoberinlägg. Tjusigt bröllopskort till allmän beskådning. Nu när jag tänker efter själv så kom jag på att det hör lite ihop med dagens fråga. 🙂

 2. en vacker kyrka som jag inte har en aning om var i detta vackra land kyrkan ligger ;-)…grattis till dina 30 000 besökare!!!
  Kram Åsa

  • Den är fin både inne och ute. Jag var där senast i augusti förra året.
   Tack ska du ha. Jag hade 24 visningar totalt första veckan varav tre dygn helt tomma. Blev jätteglad när jag fick nitton visningar fjärde dagen. Sedan 3-1-1. Ett skäl kan ha varit att jag inte berättade om bloggen för någon. 😉 Jag tänkte bara lägga in ett kåseri en gång i veckan. Till hösten hade jag helt andra planer.
   Kram

 3. Känner inte igen kyrkan. Att det inte är Vitaby kyrka ser jag dock (där jag och min man gifte oss 2004). Tack för kommentar på min blogg :-).

 4. Grattis till 30 000! Tjohoo..

  JAAAAA!!! Kyrka..
  Perfekt tävling.. för en som mej.. som är en sån väldigt van kyrkobesökare..
  Men.. jag vänder mej inåt, frågar min intuition.. och får till svar
  Det är domkyrkan i Strängnäs, bygget påbörjades 1804 efter ett påbud av Herremannen JonsPer Persjon, och stod färdigt 1811.
  Det södra tornet kom att bli rikskänt då det blev upplyst av det vackra månskenet i filmscenen där Helge slog till och frågade chans på Turid.
  Staden är alltså Falun.
  Bosse.. om detta stämmer.. var vänlig och hör av dej snabbt.. ty då måste jag ta en rask promenad ner till närmsta spelbutik och fylla i en 237tusenkronorsvinst lottokupong. 🙂

  • Tack! Men Tjohoo godkänner jag inte. Möjligen Tjohjo. 😉 Jag är en STRÄNGnäs domare. Tack för en detaljerad historielektion och överkursen i romantik.
   Du kan ta promenaden ändå. Leta vårtecken är hälsosamt och gratis. Främjar inte spelberoende.

   • Gratis… att bara gå runt och fingå??
    Känner han inte till hur hutlöst dyrt det är att sula om skor numera?
    Nix! Går inte för sig.
    Hälsosamt?
    Nja.. Möjligen kan det räknas som framförhållning att leta vård-tecken.

    VA? Vafalls.. Icke godkänd? IG?
    Nix! Sånt tar jag inte till mej.
    En gång stod det UK (underkänt) på en av mina tentor.. detta UK valde jag dock att läsa ut som Underbara Kunskaper.. å så sken Den Inre Solen den dagen också! 🙂

  • Tack! De är ofta vita i skåne på de platser där vi bott. Fanns ex. flera vackra på Bjärehalvön. Detta var Hjo kyrka. Huset där vi bodde ligger inne i dagens inlägg. En underbar gammal f.d docent eller doktorsvilla med en stor snickarglädje inspikad i varje bräda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s