Idag är det helgdag

DSCN6785

Idag är det helgdag. Jag känner för att bada badkar. Hela kroppen behöver mjukas upp. Kroppsarbete sliter på min lekamen. Vi har kämpat i flera dagar med att få loss skruvar och  andra mojänger i olika material som suttit fast i vårt garage. De tidigare ägarna var så givmilda att vi fick behålla allt eller så glömde de att ta med sig det de inte behövde. 🙂 Nu fick vi anvisningar från bostadsrättsföreningen att det skulle vara tomt och rent tre meter in i garaget. Orsaken var att vi ska få nya fjärrstyrda vikdörrar.
Det blev riktigt fint. Perfekt. Bilen kan stå närmre dörren. Jag slipper höra meningen:
”Pappa. Snabba dig. Flytta bilen. Jag kan inte ta ut cykeln. Skolan börjar snart.”
När mannen visade mig hur fjärrkontrollen fungerar tänkte jag på ”Fångarna på Fortet”. Att det gäller att komma under och ut från porten innan tigrarna släpps ut i garaget och att det inte får bli strömavbrott just då. Jag sa inget om detta till mannen. Jag vet inte om han var sugen på att leka med mig. Hade inte Jennifer också börjat bli sådär tråkigt vuxen kunde vi lekt som vi gjorde förr. Då räckte det med att jag smög ut i mörkret i trädgården och bankade på rutan. Tjejerna släppte allt de höll på med och hoppade i ytterkläderna och jag hörde dörren öppnas och stängas. Sedan lekte vi gömme med ficklampor. När jag går ut nu via altandörren ser jag Jennifer sitta vid sin dator på sitt rum. Möjligtvis hejar hon. Lizette sitter med sin dator eller någon annan teknisk leksak en våning upp. I sin egen värld. När jag samlat på mig tillräckligt med mod ska jag fråga grannarna om vi ska leka gömme när det blir mörkt. Kanske till hösten. Nu tar jag mig ett bad. Synd att det inte var badkaret på bilden som finns på ett av våra favoritfik på Österlen. Närmare bestämt i Backåkra. Härligt med skum. Var är min gula anka? ”Solveig! SOLVEIG! ÄR DET DU SOM TA…”

Önskar er en trevlig Kristi himmelsfärds dag. Här i Ystad välkomnas vi med ännu en soldag. Efter lunch ska vi åka på utflykt.

32 tankar på “Idag är det helgdag

 1. Härligt badkar, hoppas du får leka gömme snart! Hos mig hette det kurragömma – lektes ofta, kommer jag nu ihåg! Tack för det och kram, trevlig utflykt! Margareta

 2. Läckert badkar, vad heter butiken ? Finns en härlig butik som heter qvesarum som är min favorit när det gäller inredning till hus, när det blir dags för dig och grannarna att leka gömme med ficklampor kan du väl säga till…… mest så jag inte är ute på kvällspromenad med hundarna, skulle ju vara synd om de blev skrämda 😉 Ha en härlig eftermiddags utflykt. Kram till dig och de dina.

  • Badkaret står på Backagårdens café och växthus. Härligt ställe. De har kläder och annat till försäljning. Bäst tycker jag det är att fika i det stora växthuset bland vinrankorna. Rabarberpajen med vanliljsås. Mums!
   Jag lovar att säga till. 😉 När jag hade med mig vår hund var det hopplöst. Han hittade alla och avslöjade alla.
   Önskar dig trevliga dagar och hoppas att du är långledig.
   Kram
   Ps. Vet du Åse vilka två handbollslag som spelar final bland herrarna om en timme?

   • Jag håller redan på att sjunga. ”SM-guld. SM-guld”. 🙂 Jag tror att det kommer att bli riktigt spännande. Ärligt talat trodde jag att Ystad skulle slå ut Drott. Hade de nog gjort om de inte råkat ut för skador på de viktigaste spelarna.

 3. Å låter som en riktigt mysig dag. Själv tvättar jag, men sen blir det Moderspassionen o sängen innan en sväng till stallet. I Örebro är det mulet fortfarande, men det känns som det ligger ngt i luften…
  Mmmm vackert badkar!
  Hittade du ankan? Borde väl finnas billiga på Bo Olsson??

  • Ett antikt och fint badkar. Jag älskar att njuta i varmt skumbad med väldoftande oljor i vattnet. Tång och manet kan jag klara mig utan. 😉
   Jag tror att Solveig har gömt den. Hon mumlade något om att jag borde ha växt ifrån den. Vaddå växt? Jag har inte växt på flera år… 🙂

 4. Du får ta dig en tur till Backåkra och ta dig ett bad 😉
  Önskar dig en ljuvlig dag på alla sätt,
  Hur har det gått med bokredigeringen?
  Kram Lina

  • Det blev plötsligt mulet och kallt. Började regna en skvätt. Vi flyttade fram utflykten till lördag eller söndag. Åkte och handlade en massa blommor och växter istället. Men allra först… gjorde vi en orderbeställning på ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. Nu finns det ingen återvändo. Går inte att ändra några fel. Jag vågar inte öppna provboken mer. Är rädd för att jag ska hitta ett fult fel på de första sidorna.
   Hoppas att du har det fint.
   Kram Bosse

   • Wiiiiie så oerhört spännande 🙂
    Jag ska trycka ”Smärtgräns.” om ett litet tag. Måste bara fylla i lite på efterordet – saker har ju hunnit hända sedan boken blev klar hösten 2011.
    Ja, något litet stavfel måste man nog tyvärr räkna med … Jag har fått höra att jag nog bara har ett stavfel, men att ingen kommer ihåg var det sitter, så jag kan inte rätta det 😉
    Ha en ljuvlig fredag och helg på alla vis,
    kram Lina

 5. Jag gillar också att leka gömme. Jennifer kommer säkert över detta, hon är nog bara inne i en sån del i sin utveckling :-).

  Vi är på landet, härligt med frisk luft. Nu är det snart bara en vecka kvar till Göteborgsvarvet :-/. Har inte hunnit träna ända fram, men hela vägen runt ska jag komma även om tiden inte blir min bästa, shit the same, om jag tillåts uttrycka mig så :-).

  • Jag tror också att Jennifer bara är inne i en svacka. 🙂
   Frisk luft är inte dumt. Förstår att du laddar på hög höjd. 🙂 Pastaladdningen ska du väl hinna med. Strunt i tiden i år. Det viktigaste är att du kommer i mål och har behållning av loppet. Ser fram emot en rapport.

 6. Underbart badkar och en spännande garagedörr! Det är säkert bra med lite spänning i det allra vardagligaste. Jag ser fram emot att läsa om hur det går med grannen.

  • Jag gillar ibland att krydda vardagen till fest. Innerst inne är jag blyg men jag har fått vuxna människor att göra många galna saker genom åren. En del hyss kommer nog att hamna här på bloggen för eller senare. Ingen ska känna sig säker. 😉 Jag har märkt att även en stel person kan ha ett rikt barnasinne intakt långt därinne om någon bara trycker på rätt knapp.

 7. Glöm nu inte att sätta i proppen i badkaret så du inte rinner ner efter allt slit…. 🙂

  Trevlig Kristi himmelsfärds dag på dig!

 8. Det blir bekvämt med vikbara elstyrda dörrar. Tänk om badkaret hade varit utrustat med en robot, som skrubbade en på ryggen och sen tvättade karet också efter badet! Fullt tänkbart att det snart kommer en sån, nu när det finns fjärrstyrda självgående dammsugare. Den kunde säkert leta upp badankan också, ville kanske leka själv t.o.m.?
  Här regnar det och är grått, sipporna har lämnat blygstadiet och blommar för fullt i kapp med de försenade påskliljorna. Men himmelsfärdsdan blir säkert bra för alla, när man är ledig tillsammans och kan mysa ihop. Tack det samma och ha de’!

  • En klar förbättring. Det ha varit svårt att öppna den ett bra tag. Dessutom har den fastnat däruppe flera gånger.
   Jag tror att jag nöjer mig med det sistnämnda när det gäller robotens sysslor.
   Här blev det ett snabbt väderomslag och vi ändrade planerna. Men först gick det iväg en orderbeställning till tryckeriet. Hoppas att vi får rätt bok vid leveransen vid dörren. Lite pinsamat att sälja någon annans bok även om den skulle vara ett lyft.
   Ha en bra helg. Nu ska jag snart se handboll och skrika mig hes i soffan.

 9. Äsch. Du skulle ha chansat med garageportsnubben – tänk om han var lika leksugen som du? 😉

  Skumt fik. Som har badkar. AHA! Där kan man inte bara beställa in en balja kaffe utan ett badkar kaffe! Oj, vad pigg jag skulle bli.

  Och kissnödig.

  Ha en fin helg!

 10. Du har rätt. Jag ångar mig. Fast det var inte mörkt då. Inte lika spännande när det är ljust.
  Där var du riktigt koffeinsmart. Så är det givetvis. 🙂 Inga problem. De har två toaletter. En till oss var.
  Önskar dig en trevlig helg också!

 11. Här leks det kurragömma i tid och otid 😉 Grabben här älskar det, och jag också, så barnslig är jag 🙂 Precis som hos dig så brukar Zacco här sabba det mesta… så vi försöker ha honom inne om vi är ute. Hoppas du hittade ankan!!
  Ha en goer helg!
  Kram

  • Jag tycker att det är lika roligt att leka gömme som kurragömma. 🙂 Det är charmigt. Jag har mina favoritställen att leka det på. Hundar kan man inte lita på. De fuskar. 😉 Gisar på att Solveig har gömt den. Hon vägrade svara på frågan fågel, fisk eller mitt i mellan. 😉
   Önskar dig en fin helg du med.
   Kram

 12. Ja du Bosse, visst är det bra med dusch men så avkopplande med ett riktigt BAD.
  Hade först ett ”vanligt” badkar med front. Säkert var det nytt när huset byggdes för 50 år sen.
  Ett BRA badkar. Fast.. lite jobbigt att haka bort fronten när man skulle städa noga.. och lite trist var det väl ändå..
  Så jag drömde om ett sånt där.. snyggt.. med krussidulliga lejontassar..
  Efter nåt år blev det stambyte. Allt skulle bytas ut, kranar, handfat, toaletter och badkar.
  Det var en glad hyresgäst som insåg att det skulle bli ett vitt badkar UTAN front, dvs liknande form som karet på din bild.
  Det var väl inte precis lejontassar.. men.. en snygg form på ”tassarna”.
  Så var allt klart och nu skulle det premiärbadas.
  I med badskum.. å hopp i karet.

  Men.. det gick ju inte att ligga så där bekvämt.. jag hasade ner.. konstig höjd..
  Så i det nya karet är det ”okej” att bada.. men inte så där härligt som i det förra.
  Och inte nog med det.. karet är lite vattenkänsligt(!), så i ytan på tassarna har små bitar lossnat och i den välvda kanten upptill på karet, ja där har det blivit fläckar.. vattenfläckar.. som inte går bort..
  Jag längtar till mitt gamla kar.
  Men det står nog ute i nån hage.. fylld med vatten.. där korna går och dricker sin eftermiddagsslurk..
  men en vacker dag.. letar jag upp det och sätter mej där.. mitt bland Rosa, Blanka, Rosamunda och de andra 32 korna.. 🙂

 13. Bäste Bosse!
  Naturligtvis vann samvetet! Vedlasset har lossats och staplats i fina rader i vedboden. Blir till skön värme, när höststormarna gör sitt intåg.
  Må så gott och kram!

 14. Visst kan man ibland sakna den där tiden när barnen var små, men visst är det härligt att umgås som vuxna också. Det ligger mycket i det där med att ”varje tid har sin tjusning”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s