Ord som berör mig; 7

DSCN8547

Lyckan är lik en parfym,
vi kan inte stänka den på en annan
utan att ett par droppar faller
på oss själva.
WILLIAM SHAKESPEARE

Efter lunch ska vi ta med oss fikakorgen och åka på bilutflykt på Österlen. Jag har ett tag haft en utriven sida från en tidskrift med fem tips på ställen där man kan uppleva massvis med backsippor. Stenshuvuds nationalpark, Vitemölla, Brösarps backar, Backåkra och Benestads backar är fem kända ”lokaler” där man kan se dem i blom vid den här tiden på året. När det gäller den sistnämnda lokalen finns det en exklusiv orkidéflora lite senare på säsongen. Det står att man hittar några tusen backsippor i de torra delarna och orkidéerna i de kalkrika kärren. Bäst att hålla fötterna på de torra delarna. 🙂
Önskar dig läsare en solig och fin söndag.

41 tankar på “Ord som berör mig; 7

 1. Har besökt de platser du nämner, utom Backåkra och Benestads Backar. Nya intressanta utflyktsmål vid nästa besök på Österlen. Lustigt egentligen att man säger ”PÅ Österlen” :-).
  Här regnar det tyvärr, men det är ljust i kanten :-), hoppas att det kommer hit. Hoppas ni har en fin utflykt.

  • Tycker att du ska ta båda de två b:en någon gång. När du är i Backåkra finns Hagestad Naturreservat strax intill. PÅ Österlen ligger lite ovan och glider omkring med sina vaga gränser. 🙂 Bara i Nybostrand de kör med en stor skylt som inte säger hela sanningen. I böcker har jag också läst om flytande gränser.
   Det var en fin utflykt med lagom många stopp. Trist nog kunde inte storasyster Jennifer följa med. Hon jobbade med ett skolarbete om Somalia. Ambitiös dotter.

 2. Önskar er en fin utflyktsdag med härligt solsken och många vackra backsippor!
  Jag hittade till min lycka mina första ”vilda” backsippor för några år sedan och det är något jag aldrig kommer att glömma 🙂
  Ha det gott!

 3. Jodå, så är det nog och har varit, långt före Shakespeares tid..
  Är bilden från ”stängsel” mot Norra Promenaden? Blommar det så fullt ut i Ystad just nu?
  Om ni hittar någon fin blomma, sätter du kanske in en bild?
  Hoppas på en fin tur för er, hur som haver! Bara detta att vara ute tillsammans i naturen, är kul!

  • Fem poäng till dig. Har du stått där och slickat på ett kyligt ”stängsel” som barn? 🙂 Fanns antagligen inget. Så nära du bodde en oas.
   Jennifer studerade och hann inte med någon utflykt, men hennes systemkamera fick följa med på utflykten. Jag tog 101 bilder och sparade 60. Första gången jag använde den. Jag gjorde några nybörjarfel. Inte i stil med att glömma att ta bort linsskyddet. 🙂 Otroligt skiftande natur på så korta sträckor. Jag gillar att få lite av varje. Dessutom hade trion kul.

   • Jag minns inte om det fanns där då, men snöbär (smällebär) i en häck, minns jag. Och jag såg nog inte N. P. som en oas, man tog allt som självklart bara, i den där åldern. Ja, det är fördelen med det digitala, man kan ta och deleata som man vill. Otroligt bra, om man jfr. med hur man fotade för inte så längesedan, då man inte kunde se bilden förrän man fick kuvertet med bilderna. Dessutom hände det att filmrullar försvann på vägen, så man måste efterlysa…
    Nybörjarfel är välkomna, då uppskattar man desto mera det som lyckas. Jag tror att man ska göra lite fel då och då, ibland kan det bli bra med dem också, om man har ”nybörjartur”.

 4. Vilken vacker bild, man blir lyrisk. Verkligen kloka och fina ord.

  Vad härligt och njutbart ni skall ha det i dag.

  Ha det toppen
  kram

 5. Kloka ord! Just nu längtar jag verkligen till Österlen. Det är alltid kul att besöka de platser man varit på som barn. Det mesta är helt omändrat, men det finns alltid något litet som är kvar sen förr, och de guldkornen måste man samla på.

  • Vid den här tiden och några veckor framåt är där riktigt magiskt på Österlen. Väntar på rapsfälten som är försenade i år. Det tycker jag med. Att det är trevligt att besöka platser man varit på som barn eller när man var yngre. Jag är en återvändare lika väl som jag gillar att se nya platser. Guldkorn i livets kista. En tvåbent ekorre slänger inget. 🙂

 6. Just de orden är så sanna!!! Det var en rätt klok filur det där 🙂
  Hoppas du hittade massor av backar och även en och annan sippa också!!!
  Ha en fortsatt härlig söndag 🙂

  • Undra´ om jag inte är släkt med honom. Eller är det bara något jag drömt. 😉 Jag kommer att drömma om backar, kullar och stup i natt. Det var många andra som hade samma mål som vi. Därför var det extra kul att även besöka ställen som inte alla andra känner till.

 7. Hoppas ni hade en fin utflykt. Blir avis. Jag vill också till Österlen!!!!!!! Hade jag inte haft mina föräldrar här så hade jag flyttat dit. Ha en fin kväll! Kram!

 8. Kul med utflykt Hoppas ni hittade backsippor.

  Tänkte fråga om lite hjälp. Jag och min dotter kan vinna en resa till Legoland. Det skulle betyda så mycket om du ville rösta på oss och hjälpa oss vinna. Vi behöver vara inom de 10 första placeringarna och just nu är vi nära att inte vinna. Du röstar här: http://bloggbussen.bloggportalen.se/top-list på Lottizdays Fotograferande fyrabarnsmamma genom att klick på +1 till höger om vårat namn. Har även skrivit inlägg i min blogg där man kan rösta via http://lottizdays.blogg.se/2013/may/deppade-ihop-gjorde-det-jag-behovde-och-nu-maste-jag-ta-till-fight-2.html Det skulle betyda oerhört mycket om du vill hjälpa oss och gärna be de i din närhet att rösta. Röstningen pågår till 16 maj. Tack på förhand.

 9. Backåkra.. Dag Hammarskjölds ställe??? Eller blandar jag ihop nu?
  Fin blombild, gult, rött och grönt.
  Snyggt mot staketet..
  Hoppas ni hade en mysig utflyktsdag, själv var jag mest på Playa del Balkong, som helt saknade den där blomsterprakten som ni säkert upplevde.
  (tyvärr, var det även ett väldigt såsigt tempo på servering av kaffe och inte en endaste liten kaka, så långt ögat kunde nå.!!!)
  Läst ut Änglamannen.. så i kväll går jag till sängs med Ove.
  Ja… ”En man som heter Ove” alltså.. 🙂

  • Du är inte alls ute och reser min vän. Synd att det inte finns pengar att ha det öppet längre. Stängt även förra sommaren. Enligt reglerna får de inte ha ex. ett fik där.
   Jag gillade också det svarta staketet på det gula och röda. Så mycket att jag vände bilen och körde tillbaka . 🙂
   Du missade Solveigs goda kladdkaka med vispgrädde. Med tanke på alla backar och kullar kunde även diabetikern gotta sig. :D. Jennifer var också på Playa del Balkong. Pluggade på hemmaplan.
   Bli nu inte sur i sängen för att Ove är lite vrång. Han har ett stort hjärta längst in.
   För mig behöver du inte redogöra för alla detaljer. Ove eller Olga. 🙂

  • Vi var överallt. I utkanten av Kivik fikade vi. På musteriet köpte vi must på Aromaäpplen. Sprang i backarna i Brösarp och Benestad. Kröp på ängarna i Backåkra och mkt mer. Det känns i mina gamla leder nu. Någon gång ska jag fika eller äta på Badhotellet i Vitemölla. Vill även se när rosorna blommar utanför hotellet som jag sett i böcker och i annonser. När Rickard Sjöberg ringer till mig snart ska jag köpa ett fint hus i Vitemölla eller i Baskemölla. 🙂 Där ska jag sitta och skriva på en roman mellan varven. Vi såg ingen camping i Kivik men mycket folk redan nu.

   • Campingen ligger vid väg 9, innanför en äppleodling! Förr låg den i sanddynerna nedanför badhotellet. Det var tider det! Jag ska också köpa hus där när jag blir mångmiljonär! Mailar dig!

   • Så bra Campingen måste ha legat då. Det var första gången vi åkte vägen mellan Vitemölla och Kivik längs med havet. Nästa gång vi är två följer cyklarna med. Helst ska man åka iväg när ljuset kommer och människorna sover. Det är då man upplever saker i naturen. Men nästa gång får det bli rapsfältstur eller bokskogsresa. Tyvärr ont om tid just nu. Hoppas att boken inte dyker upp denna vecka.

 10. Andra ord som berör dig kan ju också vara ”Grevinnan Blååååst”, för när jag blåser dessa ord rätt i ditt ansikte så tåras dina ögon av min framfart… Just DEN effekten har jag ibland hos en del av de vänner som jag besöker….”Pfhuuuuiiiii!” och då skrattar jag gott. 😆
  Annars så var det ju vackra ord som du hade där. *snörvel*
  Kram kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s