Jag är dyr i drift

Vi är flitiga på att källsortera i vårt hushåll. En blå plastback står i diskbänksskåpet bredvid avfallsspannen. Fast jag nästan varje dag går ut till soprummet är backen snabbt överfull igen. Med jämna mellanrum, när saker börjar ramla ut när jag öppnar soprummet, fyller jag bilen och åker och slänger i containrarna.

Det är ett konstigt kretslopp. Jag fyller på i klädescontainern och polackerna plockar ut kläderna igen. Tidigare kunde det hända, jag ska vara ärlig och erkänna, att när det var knökat så tog det emot att trycka till och stoppa in halva armen i den skumma mörkgröna miljön. Tänk om en råtta med taskigt humör bet till och jag blev av med ett par fingrar. Den rädslan har gått över sedan vi flyttade till Skåne. Jag är så van numera att det jobbas för fullt därinne. Helst när det är mörkt ute. Kan inte finnas några råttor och möss där inte. Ibland byter jag några fraser på polska. Svårt att förstå alla ord. Helst med tanke på att det ekar därinne. Deras gamla minilastbilar står ofta i vägen när jag kommer med bilen. Motorn är på. Bråttom för att hinna med nästan färja till Skavinski. 🙂

Jag behöver inget beröm för att jag sköter grovsoporna. Papper, kartonger, mjukisplast, ofärgat glas, färgat glas, batterier, kläder osv. Jag är duktig på att stoppa rätt. Borde skriva upp det på mitt CV. Ändå händer det att Solveig tilltalar mig:
”Bosse! Har du varit iväg till återvinningsstationen idag? Eller ligger skräpet kvar i soprummet?”
”Ja och Nä.”
”Du har väl inte gjort det igen?”
”Vilket? Man är alltid oskyldig tills motsatsen är bevisad. Så det så. Hör med Kurt Wallander.”
”Du är överbevisad sedan länge. Den här gången var förpackningen oöppnad. Hur många nya paket har jag köpt som du sedan slängt?”
”Jag har ingen siffra så där direkt.”
”Du är dyr i drift.”
”Du får ta det på min veckopeng. Jag kan inte hjälpa att jag är superstark eller att förpackningen ingenting väger.”

Jag har blivit bättre. Tack vare att jag är läskunnig. Helst på svenska. Lizette hängde gärna på tåget. Hon körde med engelska.
Orsaken till mina upprepade fadäser är att när diskbänksskåpet blir fullt ramlar saker lätt över och vid sidan om den blå plastbacken. Ingen i vårt kvinnodominerande hushåll har heller nappat på mitt förslag att ställa in paketet i kylskåpet eller lägga det i frysen. :)Jag har inte bara blivit bättre. Jag har blivit superduktig. Om jag får skriva det själv. Skrattar när jag håller på att få med mig paketet av misstag. Lyfter ut det och ställer snyggt tillbaka det igen. Ingen ska lura mig.
Denna gång låg det underst i backen. Kunde det verkligen ha ramlat så långt ner? Jag såg paketet med varningstexterna, den svenska och den internationella, när jag kom ut till soprummet. Ändå tvekade jag. Vände på det. Vilka regler gäller? Ska jag gå efter texten eller tomheten? Tål att fundera på. Jag vill bara inte att det ska bli fel så att min veckopeng ryker. Vill att alla ska tycka om mig. Hoppas att Solveig inte har tid med att läsa dagens inlägg. 😉 Hoppas också att hon inte kommer med exakt statistik i en bloggkommentar över hur många gånger jag gjort om blundern. Är rädd för att statistiken är otäckt hög.

Dyr i drift mannen

31 tankar på “Jag är dyr i drift

   • Håller med vi är två personer men tömning blir det minst 2 ggr i veckan, brukar tänka på hur det var förut när man inte källsorterade. Vet vi slängde både tidningar och tomma plastflaskor rakt i soporna, nu får man ju dåligt samvete av sånt ha ha!

 1. Vi är oxå väldigt duktiga på att källsortera i vår familj. Särskilt jag 🙂
  Försvinner det en räkning eller något annat viktigt papper om skolutflykt eller liknande går det alltid att hitta i återvinningskassen och det är I N T E jag som slängt det där. 11 gånger av 10 är det sambon 😉
  Önskar dig och din familj en alldeles strålande fredag!
  Kram

 2. För att förtydliga vill jag säga att min sambo ÄR duktig på att källsortera. Han är bara lite mindre duktig på att kolla om det verkligen SKA källsorteras!

  • Det är klart vi är duktiga men det är en himla massa saker att tänka på. Dessutom händer det ofta något annat spännande eller störande under tiden. En granne som börjar prata. En främmande person som gör förbi på gatan och vill visa upp ett eksem eller två på kroppen. 🙂

 3. Idag är det arbetsdag 10 på tryckeriet …. 🙂 Wiiiiiie! Heja heja! Snart har du böckerna i din hand!
  Önskar dig en underbar helg Bosse,
  kramar Lina

 4. Haha! Måste få skrävla att jag är super att sopsortera, det är värsta sporten för mig! Jag sopsorterar ALLT, så att det nästan går till överdrift och får skäll… 🙂

  Kraam
  Petronella

 5. Ha Ha… Själv lyckades jag slänga Herr Franssons termosmugg. Den var speciellt utformad med en golfboll som lock. Hm klurar fortfarande på hur den kunde ramla ner i påsen som tömdes i ”brännbart”?

  Håller tummarna för att du får en spännade leverans idag… 🙂

  Ha en skön helg!
  Kram

  • Hade du fönstret öppet eller var det ryckningar i din ena hand? 😉 Ett riktigt golfmysterium. Har det gett några handikapp åt något håll?
   Tack för tummarna. Hör du någon som säljer ”Mina fotsteg i ditt hjärta” eller ännu värre sorterat bort dem i en källsortering så hojta högt FORE så kommer jag med blixthastighet. 😀
   Njut av en helg.
   Kram

 6. Bra där:) Tycker att du ska sätta ett A i ditt CV på återvinningsexpert. Tänk så bra
  det blir när man inte tänker på att det blir extra kul när man skriver utan att man
  är medveten om det 😀 Länkade till dig igår i mitt inlägg, hoppas det var ok 😉
  Ha en härligt solig fredag!!
  Kramen

 7. Hahaha…;-) Ja, här har nyinköpta stålullspaket och finfina sprillans diskborstar och annat följt med till ”miljøstasjonen”. Är man städ- och röjtokig som jag går det ibland lite fort i svängarna… Många många är de ting jag slängt med flit också, till sambons frustration och min egen belåtenhet. Tänk så mycket plats vi fått hemma efter min bärsärkagång! Önskar dig en fin dag!

  • Vilken storstädare du är. 🙂 Vänta lite. Din sambo läser inte din blogg? Jag vill ju att ni ska få en fridefull helg.
   Lova mig en sak. Du får inte… lysssnar du? Du får INTE gå bärsärkagång när du jobbar.
   Ha det superbra i helgen

 8. Äsch… så´nt händer alla 🙂
  Här sopsorteras så mycket att sopbilen bara skulle behöva komma varannan månad. Det går dock inte att övertyga de som bestämmer – nej, varannan vecka ska det hämtas… vare sig det behövs eller inte 🙂
  Ha en underbar helg!

  • Äsch! Du har så rätt kvinna. Lite svinto hit eller dit. Vad spelar det för roll? Hur skulle det gå för den där Stig-affären. Vad heter den? CIA eller något liknande, om jag inte höll uppe försäljningssiffrorna?
   De som bestämmer kan vara lite stelbenta. De skulle må bra av att ställa upp i nästa säsong av Let´s dance. 🙂
   Ska du ut och fota hus i helgen?
   Ha det bra.

 9. Dyr i drift på Svinto – det är åtminstone lite udda, sticker ut så där. Dyr i drift på svin, eller svindyr hade varit värre.

  Vi har en papperspåse i slaskskåpet, där även vår Svinto står. Risken att paketet ska hoppa upp och slänga sig bland de andra återvinnarna är liten. För att inte säga minimal.

  • Det är alltid mitt mål att inte vara någon dussinvara. 🙂 Du syftade på tryffelsvin? Det ÄR svindyrt.

   Du får skicka ett foto till Solveig så hon får ordning på det viktiga. Annars är Svinto bra på höga hopp med sina ludna stickiga ben.
   Önskar dig en fin helg.

 10. SV det rasslade till på kontot idag kl 16.
  Trots att räkningarna är betalda blev det en del över. Och nu slipper helgen bli trist pga av ebb i kassan

  Ha en trevlig kväll och en bra helg
  mvh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s