Hopelessly devoted to you

Grease

I måndags var vi föräldrar bjudna till skolans aula för att se Grease. Vår yngsta dotter Lizette spelade en roll i musikalen. Hon är med i teaterprofilen på fredagar. Hon går i åttan och det är alltid niorna som har huvudrollerna i årets stora framträdande. Mina tankar gick till en tid då jag var kär upp över öronen i världens sötaste blondin…

…När jag kom ut från biografen Röda Kvarn var jag mer än nöjd. Jag var så belåten med filmen att det fick bli en repris två veckor senare. Fjorton nätter där jag drömde ljuvliga drömmar om Sandy Olsson från Australien. Den söta blondinen på Rydell Highschool i USA.
Engelska Olivia Newton-John hade varit popstjärna i fem år när hon fick rollen som Sandy i filmen ”Grease”. Den numera klassiska filmmusikalen blev en kult världen över. Det dansades på diskoteken till hitsen så att golven gungade. Sandy tänkte på Danny Zuko när hon gick ut från Frenchys hus med brevpapper och penna i handen. Hon lutade sig mot räcket på verandan. När hon började sjunga balladen ”Hopelessly devoted to you” sjöng hon rakt in i mitt pojkhjärta i mitten av biosalongen. Mitt är nog inte det första hjärta som krossas. Mina ögon är inte de första som fäller en tår.
Det var det oskuldsfulla som tilltalade mig. Hon såg ut precis som flickan jag hade drömt om. Jag kan inte tänka klart. Min hjärna säger: glöm honom dummer, men hjärtat säger: släpp inte taget. Du måste hålla ut.
Vi skulle gå barfota hand i hand längs strandkanten. Tillsammans titta på eldklotet, som gick ner i horisonten bakom Tylön i Tylösand. Lekfullt stänka vatten på varandra. Därefter skulle jag jaga ikapp henne. Avslutningsvis skulle vi utforska varandras kroppar tills stjärnorna lyste upp himlavalvet. Jag kunde känna den salta smaken på hennes mjuka läppar. Se det blöta tyget på hennes blus som avslöjade hemliga konturer.
För mina kompisar vad det precis tvärtom. De föll pladask för Sandy när hon i slutscenen hade tuffat till sig för att impa på Danny. Tände till på hennes trånga läderbrallor, att hon rökte en cigarett, att hon hade en helt annan look. Jag vet inte om de var mogna nog för min åsikt om att man ska vara sig själv. Inte spela en roll som inte var äkta. Inte förändra sin personlighet bara för att vinna tillbaks en kille som inte förstått vilken pärla han hade haft i sin hand. Om hon valt mig skulle hon fått vara den tjej hon innerst inne var.
Av en kompis lillasyster fick jag en posters. Från den dagen tittade Olivia på mig varje gång jag stängde dörren till gillestugan, där jag hade mitt pojkrum. När jag flyttade hemifrån flyttade givetvis Olivia med. Hon tog plats på mitt kylskåp. Kanske var hon ett kallt inslag när jag hade dambesök. Som om det lyste rött för upptaget till ett personligt rum. Vet inte om det hade varit bättre med John Travolta (jag får ringa Jonas Gardell och reda ut det). Lite salt i såret var åldersskillnaden. Det var Staffan som kom med ovädret. Glädjedödaren. Tack Staffan. 🙂
”Olivia Newton-John är en bit över 30 år.”
”Skämtar du?”
”Visste du inte det?”
Jag trodde bergis att det handlade om avundsjuka. Min Olivia kunde inte vara en dag över 18 år. Det var jag som hade fel. Jag bläddrade fram det hemska i en biografi på biblioteket. Med tunga steg vandrade jag hemåt i höstblåsten.
Tiderna förändras. Livet går vidare på något vis. Tar nya svängar. Jag gifte mig inte ens med en äkta blondin. Ändå kunde jag inte låta bli att köpa DVD:n. Vet att det kan vara direkt livsfarligt att se om en film man älskat för länge sedan. Det är nu som det kommer fram om det är en klassiker som ex. ”Casablanca” eller en kalkon. Musikalpjäsen på Broadway som blev en biofilm har fortfarande bra musik och dansnummer. När jag såg om Grease 2012 tyckte jag att storyn var rätt tunn som biofilm. Men hon i läderbrallor… hon gick inte av för hackor. Hon var kittlande tuff och läcker. 😀

Tack Lizette för en fin föreställning och ljuva tonårsdrömmar.

DSC_16430017

OBS! Om du vill lämna någon kommentar EFTER det att du läst ”Mina fotsteg i ditt hjärta” så var snäll och gör det genom att trycka på fliken SolBo Förlag längst till höger under Gotlandsbilden/Headern. Avslöja helst inga viktiga detaljer för dem som ännu inte läst boken. Vill du hellre skriva något privat går det bra till mejladressen som står på samma ställe.
Ska du köpa boken glöm inte att läsa instruktionerna under fliken: Köp boken. Försök få dit för- eller efternamn på bankens snåla utrymme, 12 tecken, där det står meddelande till mottagaren. Det är viktigt för oss så att vi kan pussla ihop pengarna med rätt adressuppgifter och slipper gissa.
Under sommaren kommer jag att lägga in inlägg som jag gjort tidigare. Dock inte varje dag. Om det händer något roligt som har ett samband med min debutroman kommer jag givetvis att lägga in det. Annars blir det samma mix av saker som tidigare. Kåserier, funderingar, bilder på Skånes smultronställen, månadens boktips, tävlingar och andra lite halvgalna saker som jag kommer på. Naturligtvis kommer jag med intresse att följa alla mina favoritbloggar. Ni blir fler och fler till antalet.
Jag önskar er alla läsare av denna blogg en skön sommar. Var rädda om er. Bry er om varandra. Njut av livet så gott det går. Ta varje dag som en gåva. Kram Bosse.

30 tankar på “Hopelessly devoted to you

 1. Helt fantastiskt vilken magi den filmen och låtarna besitter. Tänk så många tonåringar som trånat efter både Sandy och Danny…och kanske någon av de andra ”eleverna” med. Tvåan däremot tycker jag de kunde ha struntat i att göra. Ha en fin torsdag.

 2. Jag gillar absolut låtarna och har varit på en liveföreställning av Grease också. Minns att filmen väckte många tonårshjärtan till liv … John Travolta!!
  Kul att Lizette var med i föreställningen ni såg. En mycket söt tjej ser jag på bilden!!

  Detta med bloggen och att skriva i den har svalnat betänkligt hos mig. Jag har väldigt få läsare och hittar inte mycket att skriva om. Sommaren blir nog rätt ”tunn” känns det som. Det gäller att hitta något nytt eller så helt strunta i att blogga. Så känns det. Jag hinner inte heller läsa hos andra som förr. Hit återvänder jag dock om jag än inte alltid skriver nåt. Du har alltid nåt att säga och får mig på gott humör!
  Hej Sverige idag på Nationaldagen!! Flaggan i topp önskar jag – för på 1 Maj flaggas här omkring. Idag ser jag ingen flagga än … 🙂

  • Den föreställningen hade jag gärna varit med på.
   Inte konstigt om ditt intresse har svalnat med tanke på allt du haft att stå i under en sådan lång tid. Jag tror att till hösten när det börjar mörkna är du tillbaks med full kraft även i bloggvärlden. Vet du om en viktig sak. Du behövs där. 🙂 Du har så många kloka råd som du framför på skilda sätt. Både roande och tankeväckande. Dikter eller i kåseriform. Du behärskar vilket som.
   Kram

 3. Älskade Grease och under roliga timmen i sexan så fick jag den stora äran att vara John Travolta och hoppade omkring på bänkarna, samtidigt som jag mimade! Ett stort ögonblick i mitt liv… haha! 🙂

  Kraam
  Petronella

 4. Men gud vad gulligt att du blev så kär i henne! Jag tyckte inte om filmen först, just för att hon ”gjorde om sig” för honom. Men jag gillade musiken och köpte soundtracket. För några år sen köpte jag dvd:n och ungarna älskade filmen. Jag med. Vi har säkert sett den 50 gånger sen jag köpte den 😀
  Önskar dig en fin nationaldag! Du har väl hissat flaggan? 🙂 Kram!

  • Inte jag heller. Skulle hon inte gjort. Vilka låtar. Håller fortfarande. Vi har den bara på VHS. Den gamla kombinerade DVD/VHS spelaren fick nog för ett tag sedan. Den har fortfarande ett band i sin mage. 🙂 Därför har vi inte slängt den.
   Jag skippade flaggan. Vi har gått omkring och känt det som om det var lördag hela dagen. Funkar nog inte att gå och rätta lottoraden.
   Kram

 5. Du är nog inte ensam om att trånat efter Sandy. En härlig musikal där låtarna hänger med än idag . Önskar dig och de dina en fin 6 juni , själv ska jag ut på stan med min kamera och sexom jag kan fånga något trevligt genom linsen, denna soliga och fina torsdag Kram

  • Tyvärr har du rätt. Vi var många som stod på kö. Men hade Sandy valt mig hade hon fått vara precis som hon var. Inte behövt smöra och göra om sig. 🙂
   Vilket kalasväder vi bjudits på. Hoppas du fick några fina bilder. Du var i alla fall inte ensam i stan.
   Kram

 6. Tunn historia! Tja! Det är väl många filmer som har det när det väl kommer till kritan. Men det förtar ju inte det mysiga i att se en film man dras med i oavsett vilken genre det är frågan om.
  Inte tycker jag det är en kalkon i alla fall. Söt, romantisk, bra musik, underhållande.
  Jo en liten pärla kan vi kanske enas om.
  Och man behöver lite romantik i sin tillvaro, även långt efter att man var 18 år.
  🙂

  • Sådant tänkte jag inte på första gången jag såg filmen. Redan i startscenen på stranden tänkte jag bort den knäppa Danny och hoppade in i hans roll. 🙂 Sandy hade allt jag ville ha på den tiden.
   En nostalgisk pärla med musik som fortfarande håller för mig. Nu när jag är 18+.

   • Nej man tänker inte på sånt när man är 18.
    Och, vem vet! Det kanske är tur det! Att man inte tänkte på allt som man tänker på nu. 😉

  • Det finns inga dumma frågor. Vi har valt att mjukstarta med att enbart sälja till bloggvänner, facebookvänner och tjocka släkten. Om några veckor går vi in i nästa fas. Om du är sugen på att köpa boken redan nu finns det olika alternativ för just dig. A: Du kan följa anvisningarna på Köp boken men enbart sätta in 150 kr. Ger du oss din mammas adress (om hon bor i vår stad) kunde vi lämna in en bok till henne när vi ser att pengarna är på kontot. B: Om du ska ner till Ystad i sommar kunde du komma inom och köpa den direkt av oss.
   Frakten till Oslo kostar ju 80 kr och är väl det sämsta alternativet. C: Förhoppningsvis har bokhandeln i Ystad köpt böcker av oss senare i sommar. Men de kommer att ha ett högre pris än vad vi säljer boken för.

 7. Du den där filmen har jag också många många minnen till!! Min mellangrabb, 17 åringen, blev nog lite lätt skadad av den musiken 😉 Han och fyra till tävlade i småstjärnorna med You´re the one … 🙂 Tänk vad det där med ålder kan bli knepigt. I den åldern så har den väldigt stor betydelse, men som väl är så suddas det ut med åren 😉
  Ha en fortsatt härlig kväll!!
  Kramen

 8. Hej Bosse! Kikar in och säger hej, så du inte tror att jag glömt dig, klar jag inte har. Ska klura ut det där med hur man köper boken hinner inte just nu men självklart ska jag köpa din bok. Ha det bäst i solen.
  Kramisar från Skogsfen.

 9. När jag tänker på filmen.. tänker jag på skådespelarna, Oliva som blev sjuk och frisk och sedan försvann hennes man spårlöst.. John Travolta med i scientologerna och som förlorade en son.. och så tuffisbruden Rizzo, ledaren för Pink Ladies.. som var så taskig å sen.. blev lite ödmjuk.. har sedan medverkat i flera filmer/tv-serier.. hon har ett förnamn som jag fortfarande tycker är ovanligt/speciellt..
  Stockard! Stockard Channing 🙂

 10. Jag log mig igenom hela texten. Tänk hur det kan vara.. Tonåringar alltså :)) Tur man gjort bort den själv. Tur man inte behöver göra om den eller kanske ändå… Nej faktiskt vill jag inte alls göra om min egen tonårstid 🙂

 11. haha själv var jag kär i Danny och hans coola stil samtidigt som han vågade vara kär i tjejen som inte hade så hög status…en fantastisk film och härlig musik :-)…
  kram Åsa
  ps 12-dag betyder att jag slutar jobbet kl 12 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s