Tänka olika

Tänk vad olika jag och Solveig tänker. Jag tänkte på en synskadad kvinna på ICA Kvantum. Solveig tänkte på akut läckage och drog in mig i sina våta dagdrömmar.

Vi åkte iväg med första sändningen av ”Mina fotsteg i ditt hjärta” i underbart solsken. En rejäl laddning av gröna paket i kassar som jag lät förlagschefen Solveig Lidén bära. Dagen till ära hade jag bara ben för första gången utomhus denna säsong. Postinlämningen är utanför mataffärens kassor. En kvinna hade ställt sin stora vagn lite dumt. När jag tråcklade mig förbi noterade jag att den äldre kvinnan var synskadad. Efter att ha tagit ett könummer stod vi och dividerade om olika storlekar på Postens vadderade påsar inför möjligheten att någon ville köpa tre böcker på samma gång. Det slutade med att vi missade vår tur och fick ta ett nytt nummer i apparaten vid kassadisken.
När vi skulle gå ut ur affären kände jag något vått på benen. Eftersom jag precis gjort en repris, passerat med ”trånghetsproblem” den synskadade kvinnan igen och sett att hon drack en dryck från en flaska gick mina tankar till att kvinnan var orsaken. Jag tog upp underbenet och strök bort det våta. Gick vidare ett par meter. Kände på nytt en våt obehaglig känsla längs med benen. Nu mycket mer vatten. Alldeles för mycket mer vatten. Oförstående tittade jag bakåt. Tanten måste vara oskyldig. I annat fall skulle hon behövt kastat vattnet tre meter.
Solveig undrade först vad jag höll på med för yviga gester. Sedan noterade hon vattenfloden som hon tyckte kom underifrån min byxa. Hon tänkte på akut urinläckage. Hon tisslade med kodade ord och jag började också tvivla på livet några mörka sekunder. Redan dags för resan utför. Jag såg den där ålderstrappan jag sett på en tavla, på en loppis. Då människan stod högst upp i en viss ålder. Sedan ramlade hon över kanten och blev alltmer kutryggig och den sista bilden på människan var ingen munter syn.
”Du har ingen vattenflaska i ryggsäcken?”
Tänk att bli så glad av att få sin plånbok, kamera och en massa papperssaker genomblöta. Det var så jag hade lust att börja sjunga på en låt när jag lät sakerna torka i baksätet på bilen. Jag hade satt på fel kork på vattenflaskan. Skönt. Det är dyrt med blöjor. Jag har fortfarande några steg nedåt på högra sidan att ta på ålderstrappan. Nästa steg i mitt personliga liv är att titta på vällingpaket och barnmatsburkar igen. Jag bet av en stor bit av en hörntand i måndags. Ingen på mottagningen hade tid att svara eller ringa upp efter mitt intalade meddelande. Måste ha berott på att alla på praktiken satt i personalrummet och läste i var sin ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. De kanske till och med fuskade med något segt och sött i små skålar nu när inga patienter kunde sladdra. 🙂
Igår svarade en kvinna. Det blev ingen tid förrän på torsdag. Hoppas att hon menade denna veckan. Jag glömde även att fråga om de tyckte boken var bra. 🙂 Är det någon läsare som vet om det går att sätta plåster på en styck nyfiken tunga? Snart kan jag inte prata rent. Sluddrar mest. Jag är en man så jag får väl tappert stå ut. Lite synd är det allt om mig. Eller?

OBS! Om du vill lämna någon kommentar EFTER det att du läst ”Mina fotsteg i ditt hjärta” så var snäll och gör det genom att trycka på fliken SolBo Förlag längst till höger under Gotlandsbilden/Headern. Avslöja helst inga viktiga detaljer för dem som ännu inte läst boken. Vill du hellre skriva något privat går det bra till mejladressen som står på samma ställe.

Ska du köpa boken glöm inte att läsa instruktionerna under fliken: Köp boken. Försök få dit för- eller efternamn på bankens snåla utrymme, 12 tecken, där det står meddelande till mottagaren. Det är viktigt för oss så att vi kan pussla ihop pengarna med rätt adressuppgifter och slipper gissa.

Under sommaren kommer jag att lägga in inlägg som jag gjort tidigare. Dock inte varje dag. Om det händer något roligt som har ett samband med min debutroman kommer jag givetvis att lägga in det. Annars blir det samma mix av saker som tidigare. Kåserier, funderingar, bilder på Skånes smultronställen, månadens boktips, tävlingar och andra lite halvgalna saker som jag kommer på. Naturligtvis kommer jag med intresse att följa alla mina favoritbloggar. Ni blir fler och fler till antalet. Jag önskar er alla läsare av denna blogg en skön sommar. Var rädda om er. Bry er om varandra. Njut av livet så gott det går. Ta varje dag som en gåva. Kram Bosse.

43 tankar på “Tänka olika

 1. varför var jag inte på ICA just då vid det tillfället, det var synd….. Det är ju tur att du har många steg kvar på ålderstrappan för jag skulle sakna ditt skrivande här, ingen vet ju hur uppkopplingen är där uppe ifrån, för det är väl där uppe vi ska hamna en dag. Sitta och dingla med benen på ett moln och prata lite om ditten och datten.

  Och visst är det synd om dig , att bita av en hörntand är både dyrt och trist.

  Ha en fin onsdag om några timmar startar jag min helg och det är trevligt.
  Kram

  • Jag riktar in mig på ett fluffigt moln. Alternativet är alldeles för mörkt och dystert.
   Idag var vi med böcker till nya stället. Rätt trångt med parkeringar. Ska tydligen vara fler än på Missunnavägen.
   Både längtar och bävar inför morgondagens besök och dom.
   Ha en bra långledighet. Ska visst bli regn imorgon.
   Kram

 2. Stackars dig, både blöt och avbiten! Illa – men det ordnar sig, som det mesta. Kul att du säljer din bok, hoppas du säljer många, många – men att du har någon kvar åt mig, jag beställer/betalar nästa vecka – kram och fin onsdag på dig och resten av familjen/Kram Margareta

 3. Åhh, vilken tur att det inte blev blöjor redan nu… 🙂 En liknande grej har hänt mig och minns att jag tänkte… Oh, no, inte reeedan… 🙂 Tur du har en redig och klok Solveig med dig!

  Kraam
  Petronella

  • Vart tog Rustibus vägen? Det blöjnamnet skojade vi ofta om förr. Fanns inte när våra tjejer var i den åldern heller.
   Då vet du hur pinsamt det är. När man inte är säker till hundra procent. ”Så snabbt kan jag inte svettas.” Det var inte ens varmt därinne. Den där Solveig är bra att ha till mycke´. 🙂
   Kraaam
   Bosse Torr af benen.

 4. Så många små äventyr i vardagen vi får vara med om 🙂 i våra liv. Det berikar faktiskt, eller hur? Efteråt. Och sen har vi en trevlig och kul sann historia att underhålla vänner med.

 5. Det är inte utan att jag önskar att jag varit där och sett hur du viftade och undrade medan du åldrades minut för minut … Solveig är kvinna och klok! Vi kvinnor har förmågan att tänka en bit till och löser ofta problemen med en enda tanke. 🙂 Protestera inte nu!!

  Ditt tandläkarbesök vet jag att du inte ser fram emot. Möjligen för att slippa nöta ut tungan… Det är synd om er män … Hoppas plånboken och innehållet hinner torka tills du ska lämna ifrån dig dess innehåll och säkert mera till tandläkaren. Man ska betala för en massa obehag …

  Morgonhälsning från norr där det regnar idag! Hoppas ni får en fin dag!

  • Aha! Du tänker så. Jag tänkte mer på att jag har så avancerade hjärnceller så de var upptagna med något mycket mer viktigt. Okej! Du har väl rätt. Ni kvinnor har ALLTID rätt har jag fått lära mig i tidig ålder. 🙂
   Jag hoppas det går bra med byteshandel. Inser självklart att det inte räcker med tre ”Mina fotsteg i ditt hjärta”-böcker. Plåga människor väger tyngre än roa läsare. Det blir till att ta med fem böcker i en påse utan HÅL. 🙂

 6. HAHA! Är du säker på att det bara var vatten i den där flaskan? Det verkade bli lite sludder där mot slutet!
  Nej, jag skojar! Livet kan bli rätt småkomiskt ibland, eller hur?
  Dock inte vad gäller sådant som kräver tandläkarbesök. Då kan man hålla sig för skratt. 😉

 7. Haha, nästan så man kissar på sig, that’s bad, 😦 haha, vad synd det är om dig.. Och vad bra att boka får se annat än den enformiga bokhylleraden hemma hos er! Ser man på, beställningarna ramlar ju in, 😉 that’s good!

  • Ingen fara. Jag är torr både om de bara benen och bakom öronen.
   Äntligen tror att jag förstått din andra mening. Du menar att böckerna skulle ut och resa? Just de där hade inte stått där många timmar. Hann knappt få resfeber eller drabbas av tristess i flocken. Jag är ett vanedjur. Det känns som om de alltid stått där. Däremot kan det hända att jag behöver något i en gammal pärm. Vilken tur att pärmarna är på väg tillbaka. Steg för steg. 🙂

   • Men den första meningen förstod du inte utan tolkade till din egen nackdel.. inte för att det spelar nån roll.. Men det var jag som hade så roligt att jag måste skratta så att jag nästan kissade på mig… Det är klart att du är torr bakom öronen.
    Usch, prata inte om pärmar, vet inget tråkigare… är bara i vägen.

  • Den första meningen förstår alla. Den behövde inte kommenteras. 🙂 Det måste ha varit ”slangordet” boka som jag hakade upp mig på. Ibland är jag lite trög eller trött eller har tungont. Snart passerar jag Norra Promenaden. Siktet mot den skrattande tandläkaren. En perfekt boktitel kom jag just nu på i regnet.

 8. Synd att det här inte utspelade sig i min mataffär så jag kunde sett det live. Då kunde ju jag skrivit om den tokiga kunden på MIN blogg istället för att läsa om det här!
  Och på tal om att läsa så gör jag just det. Läser din bok alltså. Den kom lite i skymundan på grund av lite ringbyte och sånt men nu är jag i full gång!

  • När jag satt i bilen på vägen hem tänkte jag på dig. Då var jag också glad att det inte var i samma affär. Hade jag blivit hissad eller dissad? 🙂

   Det klart att det var på tiden att ni fick det gjort. Nu återstår det bara att Lippe får rätt. 🙂

 9. Det är inte roligt att bli gammal för man har inte så lång tid på sig. Jag är själv högst upp på ålderstrappan så man får ta vara på den lilla tid man har kvar. Du skriver så fängslande så ibland undrar man om det är verkligheten du beskriver eller ur nån av dina böcker eller fantasi 😉

  Jag är inte klar med min sons bok än på grund av min nackskada och ett synfel som gör att jag har svårt att fokusera på för mycket text. När jag läst färdigt den så skall jag fundera på att köpa din bok och då kan min man läsa den först för han är en riktig bokmal som läst det mesta.

  Njut av livet själv och ha en skön sommar
  kram

  • Är du högst upp ska du vara överlycklig. Dit vill jag igen. 🙂
   När jag kåserar plockar jag från min vardag. I mina böcker händer det att jag gör samma sak om fantasin vill ha ledigt en stund. 🙂 Annars är det intressant att läsa på innan man skriver. Mycket går att hitta på nätet precis som du gör så duktigt på din blogg.
   Vad trevligt att LÄSA att du har en man som är en bokmal.
   Kram Bosse
   Ps. Var rädd om dig.

 10. Hahaha! Förlåt att jag skrattar, men du är ju så härligt uppfriskande! 😆
  Från det ena och det andra till det tredje så är det endast Grevinnans blogg här på WP som gäller i fortsättningen. Rozie och Tummelunsen är avslutade. För många bloggar att hålla reda på. 😉
  Puss i pannan på´re!

  • Vad bra att du begränsar dig. För mig är du enbart Rozie hela tiden. Det räcker alldeles utmärkt. Lite insideinformation. I nästa vecka ska jag öppna ett par nya bloggar. Grevens blogg och Vickeliten. 😉 Den förstnämnda ska handla om ostar och den andra inte om ostar.
   Onsdagskram mitt i pannan.

   • Ja, jag kände att det bara blev för mycket. Vad roligt att du startar nya bloggar. Spännande. En kram mitt i pannan? Är det när hela pannan rynkar ihop sig? Verkar lite läskigt! 😯

 11. När det börjar gå utför går det fort. Har jag hört. Fast börja läcka från den ena sekunden till den andra, det är kanske lite väl hastigt. Liksom tanken att den blinda kvinnan skulle ha spottat på dina ben. 😉 Hon vet ju inte hur de ser ut.

  • Visst var det tjaskigt. Men hon var närmast och hon hade vätska. I flaska. Inte i munnen. Där var hon enbart torr. Tror förresten att hon siktade mot mitt huvud men missade på grund av synbristen. 🙂 Nu har jag lärt mig sommarläxan. Rätt kork till rätt flaska.

 12. Visst är det synd om dig! Du verkar förföljd av olyckor. Men jag tycker du är pessimistisk i överkant. Den där planschen på ålderstrappan är gammal och förlegad. Det finns många fler uppåttrappsteg än som visas där. Jag tror faktiskt det går uppåt hela tiden för vart år som går och sen blir det bara ett skutt rakt ner. Nu sitter jag vid postlådan och väntar på boken.

  • Visst är det. Jag måste ha gjort mycket ont i mina dar.
   Jag gillar din tavla bättre. Den köper jag rakt av.
   Om det blir regn imorgon som de lovat är det ett bra läsväder. I boken är jag seriös ut i fingerspetsarna. Men jag hoppas att jag både kan locka dig till skratt och gråt.

 13. Stackare! Både kissa på sig och bita av en tand. Själv har jag två gånger på 2 v bitit fel, så jag flisat sönder en framtand. Ingen mer än jag ser det, men tungan känner det. Jag har tandläkartid på måndag, så jag hoppas denna helgen i sthlm klarar sig utan fler felbett…

  • Kan det bli värre nu Ezter? Ursäkta! Vem bet du i istället? Dum fråga. Jag förstår vad du menar. Mycket irriterande när tungan ska dit och rota hela tiden. Hoppas att det händer massor av trevliga saker i stora staden så du och tungan inte har tid att tänka på det. Önskar dig en trevlig resa.

 14. Härligt att komma undan med blotta förskräckelsen och liksom vinna lite tid på livet;)
  Och så mäktigt att stega iväg till posten i ett sådan eminent ärende som bokutskick av ens första roman! Episkt:)
  Kram!

  • Rätt uttryckt. Jag vann tid. Det rann inte ut tid på benen. 🙂
   Vi är lite barnsliga och försiktiga. Vill helst inte slänga ner böckerna i en gul låda. Därför lämnar vi in de gröna bokpaketen till postombud istället. Snart borde vi få gå före i kön med tanke på att vi varit dit varje vardag. 🙂
   TorsdagsKram

 15. Hahaha, läcker du??? Hade gett rätt mycket för att få se ditt minspel under denna stund! Tänk så kloka och rationella vi kvinnor är 😉 Vad roligt det är att läsa att det går så bra med försäljningen av din bok! Jag håller fortfarande på med den, tiden vill bara inte räcka till….
  Hoppas du får en härlig dag!!!
  Kramen

  • Nu är korken på plats. Rätt kork. Det stämmer kanske att vi är lite mer korkade än ni kvinnor. 🙂
   Det är klart att jag har en härlig dag. En håltimme stack jag till tandläkaren. Han fick tre böcker av mig och jag fick dispens av honom. Sedan avslutade han med några tråkiga ord som jag förträngde direkt för att inte bli nedstämd.
   Kram

 16. Haha… du är rolig du 🙂 Jodå, lite synd om dig, det är det allt… för en avbiten tand är inte kul.
  Kom just hem igen, men ”postvakten” kommer inte hem förrän i kväll… väntar på din bok ju!!
  Kram

 17. Ska bli kul med en ny mobil eftersom min börjar ge sig och jag är beroende av den för att kunna bli bokad på jobb.
  Ha en bra kväll
  Kram Linda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s