På spåret igen

Samma kvartett som förra gången vi vädrade jojo-korten. Här är halva styrkan. Den yngre tror jag. 🙂

Bild ett

Ibland kan synen av en främmande människa göra mig glad eller nyfiken.

Bild två

Vilket gammalt varuhus som hängt med i så många år. Tänk om man kunde hitta ett fik som också slog upp portarna 1910. Hade det varit två bakelser i samma smäll?

Bild tre

Om vårt Lidéns Samlingsmuseum hade varit fyllt av bara Lisa Larsson alster skulle vi kunnat förverkliga många av våra drömmar.

Bild fyra

Har vi verkligen lämnat Ystad?

Bild fem

Det är klart vi är i Simrishamn på Österlen. Här är deras berömda hotell med den fina havsutsikten från rummen mot hamnen. Måste googla. Kan hotellet också vara från 1910? 🙂Bild sex

Nu måste vi leta upp något riktigt sött. Vilken lyckostund för tre av oss. Sigge 8 veckor var på sin första utomhuspromenad med matte. Först var han blyg men sedan kom han självmant till mig och jag fick svårt för att slita mig från småbåtshamnen.

Bild sju

Nu ska vi se här. Där ligger ett fik från 1911 och mitt emot på gatan ligger ett från 1909. Det måste finnas något från 1910. Annars ”fikavägrar” jag. Pust. Vi lyckades till slut. Bild åtta

Brunögonen valde finsoffan.

Bild nio

En av min och Solveigs gamla drömmar är att äga just ett sådant här ställe.

Bild tio

Vilken oas vi kom in på. Hade vi vetat om detta sommarställe skulle vi fikat på deras innegård bland alla fina blommor och växter.

Bild elva

Min kamera gör inte sanningen någon rättvisa.

Bild tolv

Vi drabbades av en ny rosförälskelse. Vackert namn efter en berömd man.

Bild tretton

Två gamla bibliotekarier söker sig alltid tillbaks till ”brottsplatsen”. En gång i forntiden sökte jag och Solveig sommarjobb här.

Bild fjorton

Solveig har fått sadelskydd några gånger på samma sätt utanför Ystad station. Skyddande reklam.

Bild femton

Alla Pågatåg har ett namn som är förknippat med Skåne. Nu ska vi se vem som ska köra hem oss. Blir det Piraten eller Nils Poppe? Näpp! Det blev en sångerska.

Bild sexton

41 tankar på “På spåret igen

 1. Härlig Simrishamnstur, en riktigt mysig sommarstad att strosa omkring i, apotekarens trädgård är ljuvlig, likaså medelhavsträdgårdar som ligger lite längre ned på samma gata. Ha en fin fortsättning på denna soliga lördag. Kram

  • Vi var inne där med. Jättefint. Staden blommar verkligen upp för några veckor. Svårt att tänka sig det när man är där en sen höstdag eller vinterdag och allt är öde. Där finns en hel del charm och vissa gator kunde ha legat i Ystad. Mycket likt.
   Sommarkvällskram

 2. Simrishamn är en fin stad . Där firade jag min födelsedag med mannen . I våras . På Svea hotell ,, Thulins café är mysigt . Vi satt i samma soffa o fikade ..som ni gjorde.. Undrar vem som körde tåget ?? Var det mannen kanske ??väldigt fina bilder !! Apotekarnas trädgård det skall jag komma ihåg . Bra med nya utflyktsmål . Ha en fortsatt trevlig sommar !! Kram

  • Jag såg att det låg kvar några smulor i soffan. 🙂 Jag skulle gärna vilja se hur det ser ut på insidan på det anrika Hotellet. Titta in i några rum med havsutsikt. Känna på atmosfären. Åker ni dit någon sommardag tycker jag att ni både ska titta in där och fika. Kram

 3. Oj vad kul att se! Gillar Simrishamn. Hotell Svea är det hotell min man och jag alltid bor på när vi åker till Österlen. Minst en gång per år.

 4. 1910 tog min morfar sitt körkort, måste ha varit ett bra år!
  Det är kul att göra outings så där, det finns så himla mycket att titta på och uppleva och att åka Pågatåg verkar trevligt.
  En bokhandel, ja, jag tycker om bokhandlar, men det verkar som om dom håller på att försvinna, nätet, du vet…..
  Kram

  • Säkert ett av de bästa år som funnits. Nu på sommaren verkar de hålla tiderna väldigt bra och tidtabellen är tät. Tyvärr är det så. De fysiska små gulliga bokhandlarna har förlorat mark för länge sedan. Inte bara i filmen ”Du har mail”. ”Elaka” Joe Fox (Tom Hanks) mot Kathleen Kelly (Meg Ryan).

 5. Sonja Stjernquist & Leonardo da Vinci.. och en Barnens Bokhandel.. å så en fika på det! 😀
  Vilken härlig utflykt med mysiga Lidèn-familjen! Kände inte Sonja men blev så glad jag av hennes leende när hon var på TV. Stjärneögon! Kände rosdoft när jag såg den Ros-bilden.
  Mannen.. tänkte på Täppas Fogelberg. 🙂
  Okej.. hejdå från Lisa Larsson.. näe.. LENA heter jag ju! 😀

 6. Jag brukar fantisera vad folk har eller har haft för yrken då jag ser dem. Eller likna dem vid nån kändis eller seriefigur. Den där mannen med hatten är säkert en konstnär eller författare. Verkligen gulligt där i Simrishamn. Gillar de där små pittoreska kvarteren i små städer. Ha nu en fin avslutning och en bra början på den nya veckan.

  • Den leken har jag lekt i massor av år. Kan bara inte sluta med den. Kommer säkert aldrig att växa ifrån den. Spännande. Tiden kan rusa iväg om man sitter någonstans och fantiserar om yrke, var de bor, vad de lever för liv osv. Ett sätt att bry sig om okända människor. Så tolkar jag hobbyn gärna. 🙂
   Håller med. Jag skulle också kunna gissa på de två yrkena. Jag tror att du skulle gilla Ystad och Hjo mer i det fallet. Hjo vann till och med europapris för sin bebyggelse under tiden som vi bodde i Vätternstaden. Men det finns fler sådana mysstäder.
   Sommarkramar

 7. Det är spännande att möta nya människor. Ofta kan ju ögonen luras lite med vad vi tror det är för person där bakom tyget.
  Spännande stad med en kännsla från svunna tider .
  Då vi nu har en ny vecka så önskar jag dig/er en fin sådan. Pssssss tack för de Fina bilderna här. Och DU! jag tycker Visst din kamera gjort rättvisa för den underbara trädgårdsbilden.
  Kramen!

  • Du har rätt. Lika mycket som det är kul att ha rätt är det även minst lika kul att ha tokfel. Då syftar jag på snälla saker. Inte att någon person som jag trodde var snäll var jätteelak. 🙂
   Jag är svag för små städer som bevarat gamla gathus och städer med snickarglädje. Själv har jag tummen i mitten i näven.
   Psss. Vad snäll du var. Kram

 8. På spåret! Aha! NU är jag med på tåget 😉 Det tog sin lilla tid eftersom jag missade titeln, men en lapptäckes, pusselbitsläsning senare är jag i fas! Som vanligt är det trivsamt att bli med på din färd. Fastnade särskilt för bilden på mannen med spatserkäppen. Vem kan han vara måntro?
  Kram!

 9. Du är tydligen lika fikatokig som jag. Tyvärr har jag märkt att det inte är så nyttigt för min figur. Konstigt! Jag springer ju som en galning mellan fiken. Det är väl bra motion? Kram

 10. Det bästa med utflykter som denna är fikapauserna, härligt att se att ni verkar tycka detsamma! 🙂 Extra kul att följa med er runt nu när vår österlenstripp börjar närma sej.
  Kram

  • Dina kameragrejer kommer att bli väl använda. Här finns gott om små kullar att springa i, för att sedan få tillåtelse till en skön fikastund på något av alla dessa ställen som poppar upp på sommaren, utan att få dåligt samvete.
   Kram till mästerfotografen

 11. Att vädra Jo-Jo-korten verkar vara en högst angenäm upplevelse. Vilken härlig småstad! Länge sedan jag var där! Hade mer än gärna joinat er där på finsoffan på Thulins. Men Coca-Cola zero? Hallå? Har du hört talas om becksvart starkt rykande hett gott kaffe?;-) Ha en strålande tisdag. Hoppas solen skiner på er. Här i Bergen ”høljer det ned”‘, riktigt ”bÆÆRRRgensvÆRRR” (försök att efterlikna den himskans dialekten de har här på Vestlandet…) med andra ord! Kram

  • Ja nu när jag läser dina ord tror jag att jag vet vad du menar. 🙂 Den där sörjan de hade på jobbet som smakade tjära var becksvart. Vätskan som stått framme ett halvt dygn. Perfekt om man skulle hålla sig vaken hela natten. Efter x antal koppar sa min mage ifrån med besked. Men en Latte säger jag inte nej till. Dessutom gör jag undantag när suget kommer. Under alla studieår blev det många baljor te i alla smaker i bekanta och främmande studentkorridorrum.
   Under varma sommardagar blir det helst cola. Givetvis den lätta varianten. Robban Brobergs gamla alias. En av mina favoritartister. Eftersom jag är en söt pojke redan behövs ingen påfyllning mer än när det är kris i systemet. 😉 Syftade på diabetes ett. Du menar att det ösregnar i staden som är känt för just den typen av nederbörd. Lite Seattlekänsla. Därifrån till romantiska Meg Ryan filmer är inte långt. Lycka till med det där… Kram

  • Om du håller reda på alla dina röda skor kan vi dela på det. Jag bor där maj-september. Du oktober-april. Då är jag generös. 5-7 istället för 6-6. Sedan gör vi tvärtom med det grekiska huset i den pittoreska lilla byn med havsutsikt och egen pool inbyggd under altanen. Ska vi ha plastkort eller en gammal stor rostig nyckel som måste vridas om med finess och där man samtidigt måste dela ut en höfttackling? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s