En liten stuga i skogen

Skönt att parkera bilen. Tjejerna behöver sträcka på benen. De har stört friden och bankat på locket allt för länge. När ni ser näst sista bilden förstår ni vårt problem… men snälla bloggtittare, berätta inget. En känslig person kan ha tröttsamma åsikter. 😉

Att besöka en djup uppfriskande skog laddad med friskt syre är en ynnest en varm klibbig sommardag.
Bild ett

Suveränt. Ingen kö till skogskiosken.
Bild två

Den sorten hade jag aldrig valt. Man ska inte blanda ihop kakor med glass.

Bild tre

Högst märkligt. När jag var barn växte svampen på marken. Solveig? Var det inte så när du var liten?

Bild fyra

Fanns massor av smaskigt rött guld i skogen. Mums!

Bild fem

Nice.

Bild sex

Broar är spännande och lockande för både små och stora, som aldrig blir stora.

Bild sju

Vilken ovanlig konstruktion. Någon som haft för mycket fritid?

Bild åtta

Gillar bron mer än glassen.

Bild nio

Om vi går vilse får vi övernatta här.

Bild tio

En glänta. Vart leder den?

Bild elva

Schyst liten stuga. Undra vem som bor där.

Bild tolv

Trist att vi missar både visning och fladdermöss.

Bild tretton

Gillar snygga fönster.

Bild fjorton

Ogillar att känna mig instängd.

Bild femton

Läbbigt. Någon iakttar mig från ovanvåningen. En spiongreve?

Bild sexton

Bäst att ta till reträtt. Tjejer! Vik ihop er och hoppa ner i kofferten. Nu åker vi vidare.
Bild sjutton

Solveig! Visst är det skönt att vi slipper hålla för Jennifer och Lizettes ögon? 😉

Bild arton

Seriös text: Christinehofs slott ligger i Andrarums socken i Tomelilla kommun. Slottet uppfördes 1737-1740 i tysk barockstil under ledning av Georg Mockelten. Det är en del av vackra Christinehofs Ekopark med många aktiviteter. Det var Christina Piper som lät uppföra slottet och det ägs fortfarande av släkten Piper. Under sommaren arrangeras slottsvisningar och sommarkonserter. Det finns ett slottskafé med butik. Till hösten ordnar man höstmarknad i oktober, deltar i Österlen lyser och står för julstämning i december.
Solveig ska dit imorgon igen. Den här gången på uppstart inför höstterminen.
I nästa inlägg gästbloggar Solveig.

51 tankar på “En liten stuga i skogen

  • Det är våra döttrar Jennifer och Lizette. Ibland kan jag inte låta bli att lägga in saker på kolumnen lite galet. Jag hoppas att mina bloggtittare står ut med det. Risken är naturligtvis att det kan bli som med Petter och Vargen. Läsaren tror inte på något jag skriver. Jag chansar. 😉

   • Kul! Nu blev det verkligen lite galet på ett annat vis. :D. Oftast har jag lagt in bara text i ”Lite galet”. Börjar gärna med sanningar som sedan glider över till värre och värre saker. En liten del av mig, den seriösa, darrar alltid över tanken, att det är någon helt ny besökare som undrar om det är en helgalen bloggare. Våra barn är vana vid min fantasi. Efter att ha gått på några storys när de var små trodde de inte på något ett tag. ”Mamma! Är det sant det pappa säger?”
    Som man bäddar får man ligga. 🙂 Det var en fräck bil i alla fall.

 1. Jag förstår att ni fick hålla i flickorna, men var det inte lite elakt, när det fanns en så fin kille i närheten. 😉
  För övrigt har vi turistat alldeles för lite i Sverige, så jag tackar så mycket för den trevliga informationen om Christinehofs slott.
  Ha en fin måndag!

 2. Ännu en skön utflykt, ser jag! 😀
  Och bilen är ju helläcker! Den skulle man fått åka med i – nej! Köra förstås!
  Däremot skulle jag inte vilja ha glass som är som kladdkaka. Möjligen kladdkaka med glass. Om det är jag själv som bakat så den är garanterat utan vetemjöl och inte har massor med socker i.

 3. Härligt – en utflykt helt i min smak! Skog, svamp, bro, fönster, slott… hade gärna varit med där 🙂
  Tror jag avstått den där glassen!
  Kram

 4. Vilka fina bilder och vilken rolig skog! Där skulle jag trivas att promenera i. 🙂 Trädets parasitsvamparna fick mej att minnas.. vi hade en sån där svamp hemma..(avskild från trädet det växt på).. låg som prydnad på en bänk/byrå.. den var alldeles len och slät på ”platta sidan”.. jag tänkte alltid att den var som en trampdyna på en elefantfot.. ovanför uppe på väggen satt 2 äkta (ca 1 meter långa) uppstoppade krokodiler.. (har foton som styrker detta!).. kanske inte så konstigt att man blivit som man blivit. 🙂 Spiongreven i fönstret är naturligvis ett spöke. Alla BRA slott har ett spöke! 🙂

 5. Härliga bilder, jag gillar broar. framför allt så där ute i skogen den finns så många fina i olika utformande. Själv har jag försökt smyga mig ombord på en båt idag….det gick så där.
  Kram

 6. Hejsan.
  Jag blir alltid lite full av skratt här inne och dessutom så glömmer jag ofta bort vad jag läser och blir på nåt sätt en som försvinner in i handlingen, och bara därför du skriver så roligt och spännande.
  Fina och roliga bilder.
  Ha en jättefin fortsatt vecka nu!
  Kramen.

 7. Haha! Gillade nästan din oseriösa text bättre… 🙂 .) 🙂 Tusen, tusen och åter tusen tack för världens finaste kommentar!!!!

  Kraam på dig, tokiga Bosse!
  Petronella

 8. Tror bestämt att det är något lurt med bilen och kofferten. 😉 Förresten så finns ett litet sammanträffande, för jag var i Pipers Park och drack kaffe vid Pipers Café på Sveaborg i fredags, och enligt de mina googlanden, så är det samma släkt, som hade ett lusthus just på Sveaborg, platsen där cafét finns nu.

 9. Liten och liten stuga…beror på vad man jämför med…*skrattar*!! Klart…för mej kanske det vore praktiskt, jag som tycker om ensamheten emellanåt, vore väl liten risk att man sprang på varandra alltför ofta oavsett hur många man vore i familjen…Fast, eftersom jag inte heller gillar att städa, så…Däremot skulle jag kunna tänka mej omgivningarna, både bäck och små broar.
  Håller med dej fullständigt, kakor är kakor, glass ska vara glass. Sen att få för sej att kakor, små runda med fyllning ska smaka cheesecake, det är bara att gå över gränsen.En bit av cheesecake, det ska vara som en tårtbit, MÄKTIG fyllning som är på gränsen till övermäktig, och sen botten med en aningens smak av pepparkaka, ingenting annat. Där kan Göteborgskex med sin Singoalla variant eller vad det är, slänga sej i väggen…liksom GB(?) med sin kladdkakeglass…
  Ha det gott!!
  Kram kram

 10. Härliga bilder! Jag försökte svara på din kommentar inne hos mig men det gick inte alls! Så nu svarar jag här istället: Lite klokare blev jag nog, tack för att du tog dig tid! Och lägga till favoriter vet jag ju hur man gör så jag tar väl ännu en titt på väninnans favoritbloggar. Kanske jag hittar dig där?!

  • Tack! Jag kunde inte låta bli när jag såg den tuffa bilen med den bruna kofferten därbak. Har jag väl börjat tramsa är det svårt att låta bli. Däremot är jag alltid seriös när jag skriver längre texter. Bloggen blir som en ventil eller konfetti där jag låter olika tillstånd samsas.

 11. Himmel vad spännande. Jag blev så nyfiken, men tjyvtittade verkligen inte på sista bilden innan din bildsaga var slut……. Men vilken rolig bro. Håller med om att det måste ha varit nån som var lite göralös som har byggt den. Ha nu en skön Onsdag. Kram på dig.

 12. Det var en riktig trollskog ni var inne i. Den bron skulle vara kul att gå på och även fota 😉 Det slottet får man ta och besöka nån gång och både fika och gå på slottsvandring. Härligt inlägg

  kram

 13. Hahaha, ”bankat på locket”. Humor, jag älskar det! Och jag älskar Christinehof med omnejd. Ett favoritställe att åka till, ända sen barnsben. När jag gick på lågstadiet hade vi 1700-talsvecka och då fylldes slottet med barn och vuxna i tidsenliga kläder (olika stånd). Minnen.
  Inbillade mig att jag såg dig och familjen på cykeltur i veckan, det var ren inbillning. 🙂
  Ha en strålande fredag!
  Kramar

  • Det retade mig att vi missade vattenfallet. Ett väldigt fint område runt om slottet.
   Måste ha varit kul för er barn. Sådant som man inte glömmer i första taget.
   Var såg du oss någonstans? 🙂 Måste ha varit inbillning. Våra tjejer har inte cyklat med oss sedan vi flyttade hit. Vi kan heller inte ha mer än två cyklar på bilen.
   Önskar dig en fin helg.
   Kram

 14. Hej Bosse!
  Ja nu är sommaren snart slut men än finns tid till njutning. Som dina foton här. Bro nr 2 blev jag förtjust i, vilket fint arbete. Slott är inte min grej jag är mer för koja men jag kan se skönheten….och gårdsspökena.
  Kram från Skogsfen.

 15. Jättefint slott. Har bra barnaktiviteter också (för oss familjer med mindre barn). Vi var med på Småkrypsdetektiverna förra året och det var toppen. För både stora och små i familjen faktiskt.

  • Det är jättebra när man kan förena nytta med nöje. Är det dessutom spännande inslag fångar man även de mest kräsna. Jag läste i broschyrerna och på nätet att de är ytterst aktiva på många fronter. Extra bra av många orsaker om man kan fånga minst två generationer samtidigt. Välkommen till min blogg. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s