Tävling, Plagg TVÅ; Kalle & Hobbe

2I2

Denna underbara tecknade serie skapades av Bill Watterson. Serien producerades mellan 1985-1995 och handlade om sexåringen Kalle och hans tygtiger, Hobbe. Kalle var brådmogen och hyperaktiv. Hobbe är i Kalles fantasi en riktig tiger. Jag föll för denna duo hösten 1990. Minns hur pappan älskade att slå i Kalle lögner om livet och att mamman som var hemmafru var trött på Kalles ständiga påhitt. Tecknaren Bill var mästerlig på att få fram Kalles minspel och Hobbes smarta kyliga analyser av de galna upptågen. Jag läser på Wikipedia och minns tillbaka:
Rigmor: Den enda barnvakt som kan hantera Kalle och som han fruktar.
Olle: Mobbaren som har skäggväxt i lågstadiet.
Sussi: Granntjejen som råkar ut för Kalles bus men ger igen dubbelt.
Lärarinnan: En hårt prövad kvinna som skickar iväg Kalle till rektorn vid varje tillfälle hon får och längtar till pensionen.
Är det någon mer av er som älskade serien?

Text för er som inte läste inlägget d. 12/9.
Tävlingsdag: Söndagen den 22 september. Två personer vinner var sin Trisslott. Jag kommer att lägga in ett foto varje morgon i tio dagar. Tävlingstiden tar slut klockan 23.59. Jag svarar inte på några kommentarer på de första nio dagarna, men ni får givetvis skriva om ni vill. Jag tänker ägna mig helhjärtat åt marknadsföring av ”Mina fotsteg i ditt hjärta”.
Den här gången handlar det om två frågor:
a) Vilket av dessa tio ”gamla ostrukna plagg” tror ni att JAG valde att spara?
b) Vilket skulle DU valt att spara om du bara fick behålla ett?
Lycka till!

PS. Efter att ha sett bilderna har jag kommit fram till att jag ska byta efternamn, för att inte längre förknippas med denna person. Solveig Liljedal DS. 🙂

21 tankar på “Tävling, Plagg TVÅ; Kalle & Hobbe

 1. Jaaaa var med ungefär samtidigt som dig. Tror, ja jag är inte säker, men jag tror att jag läst alla som finns med honom. Har en Hobbe här hemma nu istället 😉
  Ha en härlig dag!!!!
  Kramen

 2. Kalle o Hobbe har jag aldrig hört talas om eller sett. Kan åtminstone inte minnas nåt sånt. Men av din beskrivning att döma är den kul.

  Det du beskriver är någon form av tävling. Jag gillar inga tävlingar alls, vare sig på nätet eller live. Har aldrig orkat dras med av spänningen tror jag och lockas aldrig av chansen att vinna nåt. Ursäkta mitt ointresse över dina vedermödor och ha en trevlig helg! 😉

  • Där har du missat något. Kanske kommer jag att lägga in några smakprov här på bloggen för att pigga upp en dyster novemberdag.

   Alla är vi olika. Jag är född med tävlingar, familjelekar och sport. Den här bloggtävlingen är busenkel. Eller? Först skriver man en siffra på vilken tröja man tror att jag sparat. Sedan en siffra på vilken man själv skulle sparat. Har man tur vinner man en Trisslott. Har man ännu mer tur blir man miljonär. Det kan såklart vara lite tufft och jobbigt om man har en fullspäckad agenda och inte kan klämma in en tur till Visby. jag hade gärna gjort en flygtur till min favoritö.
   Kram 🙂

 3. Har faktiskt inte hört talas om kalle och hobbe, men dom verkar vara roliga figurer dedär 2.
  Apropå figurer så är jag själv en blandras mellan pippi långstrump och tjorven. Det har funkat riktigt bra det här i livet.

  Känns som jag missat lite vad som hänt här i din blogg. Jag måste backa tiden, och läsa ikapp här inne hos dig.
  Kramen på dig !

  • Du hade säkert älskat både Kalle och hans tygtiger Hobbe.
   En underbar blandning av två av mina favorittjejer. Bra att den funkat. Har du haft hjälp av Båtsman och någon Annika. 😉
   Jag har själv varit sporadisk med bloggpromenader denna veckan eftersom jag nästan bott framför datorn ändå.
   Kram

 4. Kan tillägga att på engelska är den sprethårige gossen namngiven efter en kyrklig reformator och hans tiger efter en filosof. Djupsinnigt värre… 🙂
  Och serien kan läsas varje dag i Blekinges största dagstidning! Inte alls dumt…

 5. Jag gillar den serien. Älskar strippen där Kalles pappa förklarar att foton från förr i tiden är svartvita eftersom världen var svartvit då. När Kalle kommer på frågan varför tavlor är i färg svarar pappan att konstnärer alltid varit konstiga och gjort saker annorlunda.

  Men min absoluta favoritserie är Flink och Fummel (Kalle och Hobbe kommer som god tvåa)

   • Flink och Fummel har bara fått två (tror jag)seriealbum översatta till svenska och de är jättesvåra att få tag på. Har man tur kan man springa på dem på ngn loppis ute i landet där säljaren inte vet deras värde (det gjorde min kusin).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s