I romanens fotspår

Bloggpr

Jag har alltid varit förtjust i Snöstorps kyrka i Halmstad. Det var givet att just den kyrkan skulle spela en central plats i ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. På både gott och ont.

Det majestätiska kyrktornet på den sexkantiga kyrkan dök upp i mitt blickfång när jag svängde av mot öster. Den romerska rundkyrkan hade alltid tilltalat mig med sina fyra fönster med glasmålningar. Den låg strategiskt på en höjd med en underbar utsikt över slätten… Det gnisslade när jag lyfte upp haken och öppnade den tunga järngrinden.

Jag kör vidare mot Gustavsfält och hamnar vid häcken som spelar en viktig roll i boken.

Mötet med Lena

Där bakom häcken skedde kollisionen. Vad pinsamt för Sebastian. Han måste ha känt sig dum. Hur tänkte han där när han tog kurvan så snävt?

Hon var lik en ängel med det tunna ljusa håret. Tänk att få peta på det. Snurra det runt fingrarna. Jag hade gärna gått vilse i det. Hon måste ha vuxet i sommar. Jag hade aldrig tittat efter ordentligt. Ändå hade vi gått i samma klass sedan i ettan. Ögonen var så klart blå att de såg ut som safirer. Vilken gullig uppnosig näsa. Blicken fastnade på två upphöjningar framtill på den vita blusen. Kan man bli hypnotiserad av små kullar? Jag vet att myggbett kan klia, men detta var en annan känsla. Det kliade på insidan på något vis. Jag frös fast i en stel pose.
”Stång munnen Sebastian! Jag vill också andas. Har du strömavbrott?”

Sebastians gata

Hur många gånger har jag sett den skylten tro?

Det fanns en baktanke med att välja benen istället för cykeln denna grådisiga måndagsmorgon. När jag såg tjejerna på avstånd gjorde jag stopp vid gatskylten. Böjde mig ner och knöt snabbt upp skosnörena, för att sedan omständigt knyta dem igen.
”Väntar du på oss?”

Pyromansebastian

Vilken tur att det handlar om en fiktiv bok. Annars skulle jag bli rädd på riktigt.

Vi sprang gatlopp till Smygen innan vi vågade vända oss om. Det såg ut som en storbrand som man ser på nyheterna. Rökslingor virvlade iväg mot de nybyggda hyreshusen på Maratonvägen. Svarta, otäcka moln steg mot skyn. En tjock dimma spred ut sig över fältet som i en gammal svartvit krigsfilm.

Pussen med hallonsmak

Under Rundans gatuskylt tog vi farväl. Vi lutade pannorna mot varandra och såg varandra djupt i ögonen. En sista kyss letade sig in mellan våra mjuka läppar. Fortfarande kunde jag känna den söta doften av hallon när våra tungor lekte med varandra.
Lena la varsamt en hand på mitt bröst. ”Tack för en alldeles perfekt date. Det känns som om du tagit mitt hjärtas nyckel. Hoppas att du kan känna mina fotsteg i ditt hjärta.”

Information:

Det går enkelt att beställa en signerad ”Mina fotsteg i ditt hjärta” via bloggen. Tryck på KÖP BOKEN under min header och följ våra instruktioner.
Adlibris, Bokus, Bokia, Ord och bok, Nya skivbolaget och Bokbörsen har romanen på nätet.
Bokia på Storgatan i Halmstad har den i butiken. Alla bokhandlare i Sverige kan ta hem boken via Bokrondellen.
Om du vill att ditt bibliotek ska köpa in boken kan du besöka dem personligen eller gå in på deras hemsida och trycka på inköpsförslag. Nu finns den i Btj´s lista, men en del bibliotek har redan tjuvstartat. SolBo Förlag hoppas att många bibliotek köper in vår debutbok i november/december. Trist nog får vi betala frakten själva. Det finns egenutgivare som gått back på att sälja böcker till biblioteken av detta skäl, om de haft ett för lågt F-pris. 😦
Jag önskar er som är kvar i texten en trevlig hösthelg.

36 tankar på “I romanens fotspår

 1. Vad roligt att Halmstad köpt in den – heja er!
  Att du nu finns på BTJs lista, innebär det att du har fått din bok recenserad?
  Hoppas du mår bättre – själv har jag legat till sängs i flera dagar, får inte behålla maten. Så jag är ganska orkeslös kan jag erkänna …
  Ha en underbar dag,
  kram
  Lina

 2. Det här är bra marknadsföring på din fina bok. Mitt exemplar är ute på vandring men jag ska hämta hem den en dag och ställa den tillsammans med andra böcker jag köpt av skrivarvänner. Det är en skatt att ha fått vara med dig under vägen och hoppas att du fortsätter på en ny roman. Skriva kan du och BRA
  Kram

  • I dessa tider då de gallrar och inte tar in alla böcker får man vara tacksam. Ändå vidhåller jag att det är inte rätt att avsändaren ska betala portot och dessutom fakturadatumet som är satt till 60 dagar.
   Tack ska du ha. Önskar dig också en trevlig helg.
   Bamsekram

 3. Ligger fortfarande på sängbordet och väntar som en karamell, men somnar ju på fem röda varje kväll… Men, vad roligt att allt finns i verkligheten och nu är jag TOKSUGEN på boken!!!! 🙂

  Kraam
  Petronella

  • Har du kvar papperet också? 🙂 Var tacksam för att du somnar på fem röda. Den tiden saknar jag.
   Nästan allt fysiskt finns i verkligheten. Jag har bara bytt skolnamn och ett par gator av olika skäl. När det gäller skolan var det för att det riktiga namnet var för långt för att bli snyggt i en tidningsnotis i boken.
   En vacker kväll kommer du att få lite problem med att sova för att du inte är trött. Då blåser du bort dammet från ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. 🙂
   Kraaam

 4. Är så glad för att det går bra med marknadsföring och försäljning av boken… gillar den mycket som du redan vet!
  Hoppas ni blir befriade från invaderande bacillusker och ha en fin hösthelg!
  Kram

  • Vi jobbar ganska så sakta och försiktigt med marknadsföringen och slår inte på några stora trummor. Målet är först och främst nöjda läsare. Vi hoppas även på ringar på vattnet. Jag är glad och tacksam för alla positiva kommentarer jag fått och läst ute på Blogglandia. De betyder var och en mycket, både för stunden och för framtiden.
   Vi är liksom många andra ute i ”stugorna” trötta på bacillusker. Dessutom har vi råkat ut för otur med andra saker upptill. En olycka kommer sällan…
   Kram

 5. Jag läste början av inlägget, inte mer. Har ju inte köpt boken än! :/ ”Ska bara…”
  Det är likadant med alla dina inlägg som innehåller rader ur boken. Vill absolut inte klura ihop egna svängningar av vad som händer. Så det får vara.
  Trevlig helg, Bosse!
  Kram

  • Jag vill heller inte få reda på viktiga detaljer innan jag läst en bok. Jag tror att jag varit duktig på den fronten med ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. Bara försökt att locka. 🙂 Blir du sugen någon gång på att läsa, är det bara att ringa 070-3097842 så kan du sedan vid ett bestämt klockslag hämta en signerad bok för 150 kr hos oss. Annars kan du kanske läsa den gratis på ett bibliotek någonstans i närheten, om biblioteken köper in boken som finns med i nästa BTJ-häfte. Deras ekonomi för bokinköp är nästan alltid ansträngd vid slutet av året. Därför hade det varit bättre att få med en bok i årets första lista.
   Önskar dig en bra helg Sandra.
   Kram

 6. Kan varmt rekommendera boken till er som inte har läst den. Tack för att du var så snäll och lät mig få känna på hur en ordentlig förkylning kan vara. Lovar att jag aldrig ska nypa dig så hårt nå mer. Njut av helgen. Kram på dig Bosse.

 7. Men så kul att du tog oss med på en rundtur i din boks fotspår. Jag googlade på nästan alla platser när jag läste…haha….så ibland tog det en evinnerlig tid att ta sig igenom ett kapitel. Kyrkan är verkligen väldigt vacker och annorlunda, det konstaterade jag redan då… i mitt googlande. Förstår att detta inlägg ingår i reklamkampen, David mot Goliat, som du själv beskriver den, och jag tycker att det var en briljant idé. Jag är inne i en liten svacka vad reklam anbelangar, det tycks stört omöjligt att få till det minsta lilla. Jag vet inte hur många exemplar och brev och kort jag lagt på lådan nu, men… ingenting respons. Vissa dagar försöker jag att inte ta så hårt på det, jag har fått skriva en bok, fått den tryckt och kan hålla den i min hand så mycket jag bara vill. På jobbet är det faktiskt ganska många som har köpt den. Trots att den är på svenska! Några ex har jag sålt på nätet också, det visar statistiken från BooksOnDemand. Och så var det faktiskt flera som stod och bläddrade i den i montern på Bokmässan. Jag har figurerat i lokalblaskan hemma på helsida med bilder och allt. Och jag har fått så otroligt vackra ord och fint stöd från alla mina kära bloggvänner, en del har till och med bemödat sig med att skriva om den i sina små internetvrår!:-) Borde väl vara hoppande glad. Men så ibland far jag ned i något slags grumlig dåligt-självförtroende-sörja och nästan ångrar alltsammans. Och tycker inte det är det minsta givande att skriva på mitt romanmanus eller nästa kåserisamling. Just nu känns till och med bloggen som ett stort berg som ska bestigas. Suck…Bosse,, förlåt, det var inte meningen att du skulle få allt detta över dig, att jag skulle spy ut min galla. Egentligen ville jag bara säga att jag tycker att ”I romanens fotspår” var ett trevligt inlägg som jag hoppas ska ge dig fler köpare/läsare. Och så ska jag spotta i nävarna och ta nya tag. Om ett tag. Fram till dess ska jag bara skriva för mig själv, tror jag. Ha en strålande brittsommardag! Och hälsa Solveig och de dina. Kramar från ett höstsolsgassande Bergen

  • Det är inget ovanligt du råkat ut för, när du plötsligt landar efter släppet. Högst normalt när både press, stress och annat släpper sina trådar. Påminner till en viss del om en lindrig form av förlossningsdepression om jag ska blanda skoj och allvar. Först har du haft så mycket omkring dig innan det blev klart, sedan fick du uppleva segerns sötma och seglade kanske iväg lite för högt som man så lätt gör och tycker att man har rätt till. (du är ju annars van vid höga höjder) och plötsligt hände inte saker längre i samma takt som du förväntat dig. Responsen på saker som du gjort har uteblivit. Se det istället som en form av erfarenhet du samlar på dig. Försök ta lärdom av misstag. Öppna ett fönster om någon fult slår igen en bastant ekdörr framför dina fötter.
   Du ska absolut inte ångra något och gjort är alltid gjort. Innerst inne är du sugen på fler karameller. Mitt första råd är att inte ha bråttom. Jag blir inte impad av de som spottar ut saker. Varken skivor eller böcker. Det är höst ute nu. Jag tror att du även drabbats av inre höst. Men du vet att hösten kan vara oerhört vacker också. Snart kommer det in en solstråle och färgar ditt inre så din skrivarglädje färgar av sig åt olika håll. Allt går i vågor. Livet, kärleken och motgångarna. Det kan gå snabbt, det kan gå långsamt. Glädjen för att skriva och nya hägrande mål kommer att förgylla din vardag igen. Du har också en grund som många skulle kunna vara avundsjuk på. Dina texter berör på olika sätt. Du är en oslipad diamant. Det är inte fel att slicka på inre sår. Besöka depprum. På sikt kan det ge reflektioner som fördjupar det man har att berätta. Däremot är det viktigt att ha jordnära personer i närheten, som alltid finns där som en trygg hamn. Både när det går bra och när det är gråa moln på himlen. Någon som älskar en för den man är, med alla sina brister och fel.
   Jag tror inte att jag säljer några fler böcker med ett sådant här inlägg, men det är mitt sätt att kombinera nytta och nöje. Även de som läst romanen kan få en ny bild av sammanhanget när jag bjuder på fragment av verkligheten. Byggnader och gator är oftast tagna från sitt rätta sammanhang. I några fall var det kul att flytta på gatunamn av olika skäl. Jag lekte Hitchcock där jag vävde in Gesslelåtar och andra favoritartister om det var möjligt, utan att någon läsare egentligen skulle märka det. Mitt mål var att både roa och oroa i denna fiktiva värld som jag skapade med att ibland låna från verkligheten där det passade in. Denna verklighet behövde inte ha hänt i rätt ålder eller tid. Inte ens hänt mig personligen. Det är det som är det fiffiga med att bygga ihop en skönlitterär bok. Samtidigt handlar det om att hålla ihop alla trådar och helst knyta ihop säcken. Jag strävade efter att dialogen skulle stämma med ålder på ungdomarna och med tidsåldern. Därefter mognade Sebastian i förtid av hemliga skäl som jag inte vill att läsarna ska veta innan de läst boken. Sådant förstör förstaintrycket i en roman tycker jag. Man ska inte veta vem som dör eller råkar ut för saker. De som bara skummar igenom min roman tror jag missar det viktiga. De som inte läser alls missar allt. :D. Ha en fortsatt trevlig hösthelg. Själv väntar jag på att mina tre damer ska bli klara med sina tre projekt så vi kan ha familjemys. Det festliga är att den äldsta plugga och de två yngre bakar för fullt. Styrkekram

 8. Så roligt att få lite bakgrundsbilder till din bok, som jag har läst och tyckte mycket bra om. Blir det någon uppföljare, eller får vi inte träffa Sebastian, Lena och Dag igen?
  Trevlig helg!

  • Tack för att du uppskattar mitt dubbelbottnade initiativ Ingrid. 🙂 Ibland funderar jag på att dela med mig av fler fragment från romanskrivandet, utan att avslöja det viktiga i handlingen för de som inte läst boken. Visst vill jag locka nya läsare, men jag är även sugen på att reflektera över saker som jag varit med om före, under och efter skrivprocessen. Både roliga och tuffa saker. Om det finns intresse kommer jag att ta upp olika områden allt eftersom. Kanske kan någon med egna författardrömmar ha nytta av det.
   ”Mina fotsteg i ditt hjärta” räknar jag som mitt sjätte manus om jag räknar bort alla de lästlästa barnböckerna jag roade mig med att skriva varav en blev ”stulen”. Jag skulle lätt kunnat gjort ”Stegboken” dubbelt så tjock så material finns, även en bra hemlig orsak till en fortsättning i nutid. Samtidigt är det så mycket annat som lockar. Jag måste erkänna att jag har fått aptit och vill mycket gärna göra om detta om det är möjligt. Kortfattat handlar det om tid, pengar, hälsa och teamhjälp. Slutligen vilken väg jag ska gå. När jag väl bestämt mig för att göra något gör jag det.
   Höstkram på dig.

 9. Det går ju framåt med boken.. Tycker att biblioteken kunde betala frakten teminstingens från egenutgivare. Här är det höst nu och fint väder idag – men jag har åkt på en höstförkylning liksom tydligen många med mig. Vi får hoppas på bättring både här i Jämtland och där nere hos er i basilluskhuset.. Och önskar er en skön helg!

  • Boken lever sitt eget liv och är som tur är ingen blomma eller frukt. Det är rätt komiskt att vi vill att ”rätt” antal bibliotek ska nappa. Inte för få. Inte för många. 🙂 Orsaken är privat. Så mycket vi lärt oss sedan släppet. Nyttig information att samla på sig. Tur att vi alltid står stadigt på jorden. Intressant vilka människor och instanser vi fått förtroende för och vilka som mest ingett tomt prat. Inget nytt under solen. Vi är varken födda igår eller i farstun. 🙂 Jag är mest nöjd och även djupt rörd med den respons jag fått från oväntade håll och från viktiga personliga håll. Tyvärr går rosorna inte att överföra till min blogg av olika orsaker. Dessa inre kvitton värmer mig i höstmörkret och får igång min fantasi och ger mig både törst och näring till hemliga planer. Jag ler när jag ser att jag fått fram budskap och berört både där jag sått frön i texten och där jag inte trott att någon skulle njuta extra av den sekvensen. Samtidigt väntar jag fortfarande på åsikter om mina sportrader. Tror det beror på att inte männen som är sportfånar hittat till min bok än så länge. Kanske hoppar de som inte är sportintresserade över de bitarna. Mitt mål var att klä in sporten med humor och värme och göra det så lättläst som möjligt utan att förta spänningen.
   Hoppas att du är på bättringsvägen.
   Kram

  • Du får trycka på, var du nu bor i vårt avlånga land. 🙂 Vi har inte funderat färdigt om vad som är minst dyrt när det gäller leveranserna. Först ska vi kanske avvakta. Det kanske inte blir några beställningar. Då är ju problemet löst. 😉 Jag och många med mig tycker att det är konstiga villkor.
   Önskar dig också en trevlig hösthelg.

 10. Vilken vacker kyrka jag älskar kyrkor å besöker alltid kyrkor dit jag åker. Skojiga skyltar och du skriver som vanligt så himla bra kramen till dej å du boken är jättebra….

  • Jag har också alltid varit förtjust i kyrkor. Både att se dem utifrån och även besöka dem. Så lugnt och stillsamt. Tid för att samla ihop sig själv. Allra skönast när man befinner sig i en storstads puls, att glida in en stund och skapa ett andrum. Annars är kyrkorna ofta stängda på landet.
   Glad att du gillar min bok. Hoppas den håller hela vägen. Hoppas även att du är helt frisk nu. Jag läste allt på din blogg. Tänk vad man kan råka ut för utan att veta om det. Det finns så många sjukdomar. Du har inte tid att vara sjuk.
   Kram

 11. Jag har läst boken och den var jättebra. Gillar bilderna och vandringen i barndomens spår (kan bero på att jag själv är väldigt nostalgisk och gillar min barndoms trakter)

 12. Så vacker kyrka och förstår den fått ett liv i din bok. Allt annat som du beskriver i boken Känns så nära på nåt vis. Det fängslar om du förstår, och som gjör att jag vill läsa mer….och MER…

  Ha nu en jättefin lördag. Ska kolla upp om boken finns här hos mig.

  Lördagskram till dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s