Hon hade änglavakt

Jag är inte ensam. Efter att ha överlevt mer än tio gånger från riktigt utsatta lägen tror jag på änglar sedan barnsben. Det tror jag också en kvinna gör numera, efter vad som hände igår vid tretiden när hon kom hem från jobbet. Hon var på väg in i sovrummet när det ringde på dörren. Hon gick för att öppna – i samma stund körde en bil rakt genom sovrumsväggen.

Som ni kan se på bilden är hela hörnan på huset borta. Det är 90 km som gäller på den här vägen på Österlen. Huset ligger 4-5 meter från vägen. Kvinnan som körde bilen berättade för räddningstjänsten att hon väjde för ett djur. Hon klättrade själv ur bilen.
Ingenstans står det om vem som ringde på dörren. Jag tror inte det var postmannen.

DSC005330016

34 tankar på “Hon hade änglavakt

 1. Jag tror oxå att vi har en skyddsängel som vakar över oss. Tycker att jag känner hennes närvoro ibland. Hon går oftast på min vänstra sida och når mig knappt till axeln. Eftrr att ha läst detta så blir jag ännu mer övertygad.
  Njut nu av helgen. Kramen.

  • Vi är många som behöver det. Trist nog verkar inte alla bli utvalda. Orättvist.
   Som jag har njutit av denna söndag. Klarblå himmel, en värmande sol och lagom med personer på vägarna på Österlen. Hoppas du också kunnat lapa sol och inte haft det för blåsigt. Kram

 2. Ja, verkligen hon hade änglavakt…
  ja, undrar vem som ringde på dörren strax innan bilen körde in i sovrumsväggen
  för om det inte ringt på dörren så hade hon ha råkat illa ut
  antagligen det var en ängel eller någon från ”andra sidan” som på det sättet varnade…
  kram

  • De vi har i ett gammalt fint skåp är rätt små men syns… men jag är mer glad för att de andra finns med tanke på allt jag upplevt genom livet. Det är för svårt för mig att snacka eller tramsa bort alla episoder. Fast jag är dålig på att tacka för extrachanserna. Två har jag skrivit om på bloggen. De andra har jag ännu mer minnen av. Spar dem till en bok istället.

 3. Jag tror ABSOLUT på skyddsänglar, och jag har varit med om det övernaturliga flera ggr. Dom finns, och dom hjälper oss då vi behöver hjälp.
  Ha en jättefin lördagskväll nu.
  Och DU! Ängeln finns runt hörnet.
  Lördagskram!

 4. Shiiit…som den yngre generationen skulle ha sagt…!! Vilken tur/otur alla inblandade hade, sen måste hon väl ha haft en väldans fart eftersom hon nästan fick med sej hela bilen in…man kan undra en del…Och skyddsänglar, jag det tror jag på, annars skulle inte jag sitta här idag…
  Ha en skön lördagskväll!!
  Kram kram

  • Chauffören var en artonårig tjej som tydligen väjt för ett djur. Stod inte om det var en snigel eller giraff. Jag skulle gissa på det sistnämnda för det verkar krylla av dem på Facebook. 🙂
   Då har du också haft änglavakt. Samma här.
   Söndagskram.

 5. Det var en gammal arbetskamrat till mig som ringde på dörren. Han är en ängel, gudasnäll.
  Vi vet aldrig vad som ska hända i världen, lika bra att njuta nu…
  Kram

  • Kallade du honom för Jan, Janne eller Evert? I fortsättningen måste det bli med ett Ängla- framför förnamnet. Extra roligt att det var en snäll person.
   Hoppas du också njutit av det vackra österlenvädret idag. Står säkert något intressant med fina bilder på din blogg idag, gissar jag på.
   Kram

 6. Oj! Vilket sammanträffande eller …? Jag tänker som så att det finns något förutbestämt för oss. Vilken tur att de klarade sig båda kvinnorna.

  Ha en skön helg

  annika

  • Tack för att du kommenterade. Jag tror på Skyddsänglar efter att ha råkat ut för många episoder både som liten grabb, tonåring och som vuxen.
   Jag förstår att ni kommer att vara mannen evigt tacksam. Mängder av olika sorters tankar, intryck, beslut måste ha fladdrat och far omkring hos er nu. Jag önskar er stort LYCKA TILL med allt och hoppas att ni får hjälp på alla möjliga sätt. Bamsekram Bosse

 7. Änglar finns! Jag ryser när jag tänker på hur det kunde ha slutat … men allt gick bra.
  Det är bra att vara djurvän men i trafiken kan det vara skillnaden mellan liv och död. För båda.

 8. Dina kommentarer är helt underbara Bobo! Och visst finns det änglar, jag är helt övertygad och har själv fått hjälp många gånger. Just nu skulle vi dock behöva en hel hoper till min familj. kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s