Jakten på jultecken

Solen lyste så inbjudande så jag och Solveig bestämde oss för att åka till Svarte. En vecka kvar till december och bara en månad kvar till Julafton. Vad spännande. Fast inte så spännande att vi funderade på att vinterbada.
Svarteett

Istället skärpte vi blicken. Vid den stora stenen fanns några tecken.
Svartetvå Svartetre

SvartefyraSvartefem

”Är detta verkligen jultecken? Kan vi ha gått vilse och hamnat bland julitecknen? Jag får bestämt fråga henne som klipper gräset. Ska bara ta ett kort först.”
”Du tar ingen närbild på en främmande kvinna. Det kan man inte göra.”
”Okej! Men är det inte korkat att klippa gräset den 23 november? En hel månad kvar till julafton. Då blir det ju inte julfint. Kommer att hinna växa upp högt som en häck innan tomten kommer. Får jag ta kort på vägskylten? Varför har de stövlar när det är sol?”
Svartesex

Jag blir alltid så hungrig när jag är ute på utflykter.
Svartesju

Blodsockret måste ha sjunkit riktigt lågt. Det ser ut som väggarna på huset är på väg mot oss. Eller är det en bilskojare som driver med oss? 😉
Svarteåtta

52 tankar på “Jakten på jultecken

 1. visst är det galet eller inte….., vädret känns som tidig vår. Tokerier, på vintern ska det vara vinter och några minus grader och krispigt när man sätter ned fötterna på i gräsmattan. En vecka till advent ja jisses jag hinner då inte riktigt med. ha en skön kväll. Kram

 2. Och här jobbas det på poolen! Vill du ha jultecken så kan jag tindra lite med ögonen 😉 Pappa sa alltid: – Tindra med ögonen ungjävlar, det är jul!! Jag håller liv i traditionerna och ser fram emot julen – och tindrar vid tanken. Här iigger lite, lite snö så det går lätt.

  • Tindra med ögonen är alltid trevligt liksom att hålla i liv jultraditioner som bygger på glädje och inte alltför mycket julstress. Helst vill man ha vitt därute i lagom mängder i december. Vi får se hur det blir med det. Du kanske ska satsa på en stor gran i poolen i år.

 3. Vicken hopplös jakt! Och vilka vilsekomna, söta små blommor! Det är väl skönt att det är milt och torrt, men att folk ska börja hänga av sig stövlarna nästan uppe i lyktstolparna är väl ändå att överreagera på mildvädret? Folk blir väl som ystra kalvar på grönbete, förstås. Haha, såg ni ingen som gick barfota i gräset? Nej, nu är det väl snart dags att ni får lite kyla, tycker jag… så att det blir ”normal” novembertemp. nere hos er också!!
  Minus 16 här i ett par dar, snöat har det också gjort flera ggr i veckan och gräsklipparen är inställd för länge sen, m.a.o. är allt i sin ordning för årstiden 😉
  Någon koltrast har inte behagat dyka upp heller – suck, så det här får man väl dras med ett tag nu.. Isarna är frusna, så i morgon blir det borrning och pilkning… dock inte av mig. Jag håller mig hemma vid spisen och päppelkakan. 🙂
  I Strömsunds kommun delade de ut filtar och värmeljus i veckan, läste jag. Många fryser, har inte fått tillbaka strömmen. EON har inte grävt ner sina ledningar, så de som har det som sin elleverantör har råkat illa ut efter stormen Hilde från förra helgen. Utan ström i kylan i flera dar… Brrr, stackars dem, att inte ens kunna laga mat. Såg ett lokalreportage om en, som flyttat ut i sin husbil. Viljet öde att behöva bo i den mitt i vintern! Vi har klarat oss bättre, som har Jämtkraft som leverantör. Här är ledningarna nedgrävda, sedan några år tillbaka. Billigt är inte alltid bäst, underhåll behövs och kostar. Förr hade vi också många strömavbrott.. då behövdes en spis att elda i, insåg vi.
  Ha en skön helg!

  • Minus sexton. Pust. Vill inte byta bostadsort. Helst inte när jag läser om strömavbrott. 😦 Hoppas att alla fått tillbaka strömmen nu.
   Vi såg de som var ute och joggade i kortbyxor. Det gäller att ta vara på de soliga novemberdagarna. Då blir det lite lättare att acceptera de andra grå och dimmiga.
   Ha en fin onsdag.

   • Tack Bosse! Idag har det varit lite sol, fint men blåser som tu-san. Allt som inte är tungt nog att stå kvar, blåser bort. Minus var det då, nu är det plusgrader – vägen ner till landsvägen var så hal i morse, att bilen gled i snigelfart. Inte lönt att klaga heller – det är ”den tiden” nu.
    I natt fryser det på igen och det varnas för storm här i trakten. Man kan förstås hålla sig för skratt. Mig gör det inget men farligt för alla som måste ut, när halkan lurar på de mörka vägarna till och från jobbet.
    Ja, strömmen är viktig, såg beklämmande reportage i lokala nyheterna från några drabbade i förra veckan. Men de bodde längre norrut. De fick bl.a. smälta snö i badkaret, eftersom avbrottet varade i 4-5 dagar. En som skulle mjölka mer än 100 kor hade det snärjigt… han fick hjälp med ett litet dieselaggregat, men det hade inte kapacitet nog. En annan man fick klä på sin 8 mån. gamla dotter med 3 lager, eftersom husets temperatur gick ner till 6-7 grader, innan de fick uppvärmt via en gasolspis. Det blev lite strapatser för de värst utsatta, värst för gamla människor som bor avlägset, när telefonförbindelsen slås ut.. Och de får beskedet att ta kontakt för hjälp via en tel. 5 mil bort. Finns ju inte en möjlighet.
    Jag hade det som vanligt, det blev inget strömavbrott här denna gången. Skulle inte vara någon katastrof – det tråkiga är att vattnet tar slut i så fall, står även stilla i elementen. Med spis och kamin att elda i står man sig bra och vatten kan man hämta i dunkar. Bor ju inte riktigt så ensamt och avlägset heller.
    Inga jultecken än men på söndag exploderar det i alla fönster. Det är väl jultecken om något?! Ha en skön kväll! 🙂

   • Det är tufft ibland och människan är fortfarande liten när det kommer till kritan. Här är det kraftig blåst just nu. Det blev inget skidskytte igår i Östersund. Jag hoppas att det blir tävlingar idag. Jag gillar ju det… tävlingar med och utan bössa. 🙂

 4. Håller med dig, här finns inte ett jultecken så långt ögat når, snarare typ marstecken eller nåt 😉 Det blommar lite här och var och ja, frost har vi inte haft någon riktig här ännu iaf. Men får de där brittiska meteorologerna (svårt ord det där) rätt så ska det ju bli en vargavinter som äter upp våren för oss också.
  Ha en finfin lördagskväll!
  Kram

 5. Underbar höst här med. Jag har också funderat på att klippa gräset, men det har regnat för mycket så det blir säkert inte bra så det får vänta till våren. Som kommer inom kort. I alla fall känns det så för mig som är ÄNNU äldre än vad du är! Livet bara fladdrar förbi…..

 6. Jag fotade några vackra violer i mitt land häromdagen….På kvällen snöade det och nu är krokusen på väg upp…Jag blir helt snurrig. Men nu tänker jag köra julstämning hela advent. Glögg, julmusik, Pepparkakor. mm mm…..Sedan drar vi till solen på Julafton;)))

  • Du tillhör dem som smiter från högtiden. Julafton vill jag inte vara utan. Då vill jag ha snö och stämning. Sedan en njutbar julotta om jag bara kommer upp från den varma bingen.
   På något vis känns det som om årtiderna nu förtiden körs i en trendig mixer.

   • Nej jag vill inte vara utan julafton jag heller…Men datumen är inte så viktig för oss.
    När barnen blir stora och får svärföräldrar och ny släkt, så vill man ju att alla ska få vara med utan att känna sig stressade och splittrade. Därför firar vi redan den 22 dec här i år:) Kram

 7. Inte mycket jultecken här heller… jo, jag gjorde glögg härom dagen… det är i alla fall ett jultecken och jag har tvättat fönster. Tänkte hämta adventsstakarna också, men näe (östgötska för nej)… det är ju en hel vecka kvar. Varför göra det idag som kan skjutas upp till en annan…
  Kram

 8. Ser mera vårlikt ut hos er, fastän jag inte förstår vägskyltens dekorationer. Kan berätta att vi här oppe har lite snö på marken och minusgrader, samt att solen lyser för tillfället. Kunde lika bra vara slutet av april månad. Har de senaste veckosluten varit upp efter väggarna och nu denna på knä på golvet. Tapeter och parkett på plats, så man kan vara nöjd med de senaste dagarnas arbete.

 9. ”Ur led är tiden” … vi är inte vana vid att se blommor i gräset i slutet av november men vackert är det! Jag ser ett jultecken när jag tittar ut genom fönstret – grannen tände adventsljusstaken igår! Jag ska först och främst leta fram det som vi brukar börja med och har omsorgsfullt packat allt i kartonger utan flyttfirmans hjälp. Då vet jag var det är – kanske …

  Idag har det varit skyltsöndag i Piteå och ingen snö hördes det vara. I vår lilla stad blir det skyltsöndag den 8 dec. och det kan bli trevligt och pittoreskt!

  Nu ligger en vecka med pyntande, saffransbak och inköp av glögg framför oss. Sen ska här spelas julmusik varenda dag fram tills julen är över! 🙂

  • Förstår att det är en ny syn för dig som du inte sett på många år. Jag tjuvstartar aldrig även om det lyser upp vackert med stakar och stjärnor i fönstren. Helgen när det är första advent tycker jag är magisk och längtar gärna färdigt först.
   Nya traditoner kommer att blandas med gamla för er. Kan bli spännande. Hoppas att det är lite vintrigt i er lilla stad den andra advent även om jag vet att du inte gillar snö så mycket.
   Julmusik är mysigt att lyssna på fram till julafton. Sedan har jag tröttnat.

 10. I dag är det nästan-vinter-kallt och för första gången stängde jag sovrumsfönstret.
  Här där jag sitter ser jag några tända utomhusgranar, ljusslingesmyckade balkongräcken, adventsstakar och stjärnor i flera fönster.
  Här inne.. hos mej.. märks ingen jul.

  Nej.. först får det lov att bli 1:a Advent.. sen.. kan det börja.. grej för grej.. i sakta mak.. till julen är förbi då grej på grej försvinner som i ett trollslag. 🙂

  ..eh.. oj då.. ingen regel utan undantag..
  kom just på den nyss inköpta pepparkaksburken i skafferiet.. den e ju ett slags jultecken. 😀

  • Har du haft öppet på nätterna? Hugha!
   Jag föredrar också det upplägget. Är less på att höra julsånger i affärer i början av november. Det är rätt skönt med det där trollslaget. Börja om på något nytt när julen åker ut. Helst om det är en fin dag och man kan känna våren och se att ljuset är annorlunda jämfört med hur det var några veckor tidigare.
   Det tidiga jultecknet har vi också haft i ett par burkar som inhandlades för en billig peng för någon vecka sedan. I helgen tillverkades det egna av våra döttrar. Det märks att vi lever i moderna tider. En populär variant var en mobiltelefon. Men det ordet börjar bli utdöende. 🙂

 11. Inte hittar man jultecken precis men nu har det ju faktiskt varit lite kallt med några minusgrader. Till helgen kommer det nog upp en massa ljusslingor och stjärnor så man kan få lite julkänsla.

 12. Det är helt galet, här kommer det också upp blommor och inte en snöflinga har jag sett till ännu. Det skall dessutom bli varmare hörde jag idag.
  Kram på dig! ❤️

  • Vad jobbigt att inte veta för dig. Dels får jag mail från Telia där det står vem som skickat och till vilket inlägg på bloggen det hör. Dels kan både jag och alla andra läsa kommentarerna jag får till varje inlägg här på bloggen.
   ”Mina fotsteg i ditt hjärta” är en roman med många ingredienser. Handlingen är förlagd till västkusten 1974 och trettio år framåt. Ungdomsromans, musik, sport, bus, skola, svartsjuka, svek, sjukdomar, död m.m. Överst på min startsida går det att trycka på smakprov, recensioner och läsarkommentarer.
   Ha en trevlig måndagskväll.

 13. Trevliga jultecken du hittat!
  Nog är det en fantastisk höst vi haft, få se hur länge det fina vädret håller i sig. Idag har det varit rent ljuvligt här på ön.
  Kram

 14. När jag såg de där väggarna på din bild så fick jag en förnimmelse om bilbesiktning! Varför nu detta? Har de bilbesiktning där bakom den stora dörren? Kanske beror min tanke endast på att jag ska besiktiga min lilla pärla om någon vecka… 🙂

 15. Drygt två veckor kvar till jul, tiden går fort! Det verkar att du, precis som jag, ligger lågt i bloggvärlden just nu. Jag har dock börjat skriva litet igen…

  Sven var väl snäll mot dig? Jag hoppas du höll bra i hatten och mår gott idag!?

  • Jag har låtit julkampanjen spela första fiolen på min blogg, medan jag hållit mig i bakgrunden. Det har varit riktigt skönt. Samtidigt har jag har jag haft möjlighet att snickra ihop texter med olika budskap.
   Sven var snäll emot mig medan han krossade andra familjer. Det handlar om starka krafter som inte visar hänsyn. Här har det gått från vitt till enbart regn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s