Gymnasiet med exotiska djur

Bloggis

Fortsättning på snacket igår:
Jag tycker inte om när man skyller ifrån sig. Jennifer skyllde på att lemuren tappade min bok ”Mina fotsteg i ditt hjärta”, lemuren skyller på att zebran bet i hans svans och zebran säger att Aftonbladets reporter stack iväg med boken. Jag är för blyg för att höra med Oscar Levy. 😉

Nåväl. Tillbaks till tisdagens verklighet. Adlibris skrev igår att de ville ha tio nya böcker till sin depå. Bäst att lyda. Enligt kontraktet ska man skicka senast dagen efter man fått beställningen. Vilken vacker postadress företaget har. Morgongåva. Sug på det ordet. Jag har för mig att en annan Sebastian är uppväxt där. Kommer du läsare ihåg grabben som gick till final samma säsong som Agnes vann Idol? Tiden rinner iväg. Då var han mer långhårig. Ungefär som Sebastian Rosander var som ung, när han lite dumt cyklade på sin klasskompis Lena Sanders. Efter den kollisionen förändrades deras liv, men det hade ingen av dem en aning om just då. Då var det bara pinsamt, tyckte Sebastian. 🙂

Önskar dig läsare en bra tisdag. Här blinkar det i lamporna och jag är rädd för att strömmen försvinner. Busväder liksom igår.

48 tankar på “Gymnasiet med exotiska djur

 1. Det låter onekligen spännande med ett gymnasium med exotiska djur. Himla synd att inte det fanns när jag skulle välja, jag har en bestämd känsla av att det hade varit roligare än tvåårig social…

 2. Grattis till utgivning av bok och efterfrågan – inte så lätt att få uppmärksamhet som debutant i dessa tider. F ö har vi det gemensamt att jag också har skrivarlust (som dött) och gått på bibblaskolan i Borås. Vad hände förresten med Sebastian från Idol? Håller med Ezter att han var lite – ”intressant”.

  • Tack Cathrin! 🙂 Det är några få stora som vill bestämma vad vi ALLA ska läsa. Egenutgivarnas frammarsch har rubbat deras cirklar under de sista åren. De har börjat tänka till och vässat sina vapen mot detta.
   Synd att din skrivarlust dött. Förhoppningsvis kan den väckas längre fram. För mig har det gått i vågor genom åren. Lusten har alltid funnits där men inte tiden. Vad kul och intressant med en bloggvän som också levt i Borås på Balder.
   Jag vet inte vad Sebastian gör nu. Det är en tuff bransch om man vill ”leva” på det. Minns att han var med i några musicaler. Det är många Idoldeltagare som passerat revy vid det här laget. Svårt att placera in dem i rätt år.

 3. Hej!! Va kul att du tittade in i min vardagsblogg, och att du även lämnade ett meddelande! Jag har kikat lite i din blogg med, då jag hittade dig, och va trevlig den är!!!!!!
  Ja visst är det så att de flesta har några ”gamla” vänner kvar och många underbara minnen genom åren! Ja ja… att killarna vann var ju en förlust…men snart är det dax igen …å då jäklar kommer vi att vinna! ha en bra dag!/EvaMarie

 4. Morgongåva är absolut ett vackert namn. Jag vet precis var det ligger (var kartoman i min barndom) men jag har märkligt nog aldrig varit där. Är ju inte världens mest avlägsna plats och har man varit i Punta Arenas (som kallas världens ände) så borde man ju kunna ta sig till Morgongåva också…
  Din bok ska jag ta och köpa framöver, ett signerat exemplar. Jag hör av mig när jag avser att besöka en av mina favvoplatser nära dig. Minns du vilken?

  • Jag har nog aldrig växt helt ifrån mitt liv som kartoman. Varje gång jag får en ny bloggvän tittar jag efter var den personen bor om jag inte direkt kan placera orten.

   Vad kul att du vill köpa och läsa min bok. 🙂 Hade du gett mig första bokstaven kunde det varit lättare. Fast om du skrivet S hade det blivit problem. Sandhammaren, Simrishamn, Stenshuvud, Smygehuk, Svarte, Skivarp eller Skillinge m.m. Där finns att välja på. Jag gissar på Ale Stenar. 🙂 Rätt eller fel?

 5. Kul med order, jag gratulerar!
  Och Morgongåva, jag har i mitt yrkesliv, för många år sedan, haft något med någon i Morgongåva att göra och jag tyckte som du, vilket vackert namn!
  Agneta kram

  • Tack. 🙂
   Sedan kan det kännas tvärtom. Varje gång vi åkte genom Menlösa sa vi samma sak. ”Här skulle vi inte vilja bo.” När vi första gången rullade igenom He trodde vi att någon klippt av skylten. Jag bor hellre i He än i Skummeslövsstrand när det är dags att fylla i bostadsort på en liten lapp.
   Kram

  • Utbudet har verkligen breddats med åren. Det är nästan så det blir jobbigt för att det finns för många möjligheter.
   På ett vis känns hela den biten fortfarande overklig, fast jag minns hur jag/vi slet med redigering förra våren. Det är så många skriv och arbetsmoment i själva processen. Bäst tycker jag det är att vara inne i själva skrivandet. Då lirar jag på hemmaplan och glömmer tid och verklighet. Sedan går det inte att sticka under stol med att det finns negativa moment med i allt. Saker som stjäl energi och lämnar sämre minnen efter sig. Det tillhör livets hårda skola att lära sig av detta. 🙂

 6. Morgongåva, vackert ! Vilken spännande utbildning Jennifer har framför sig. Blinkar lamporna hos dig ? här har det inte blinkat en endaste gång kan det bero på att jag bor lite med söder över. Kram och ha en fortsatt härligt tisdag. Kram

 7. Jag har hört talas om att du gett ut en bok. Men så kul att ordern behöver fylla på! Grattis!
  Morgongåva hör till en av de orter som min mamma hade omkring sig i sitt liv före hon träffade min pappa. Jag gillar ortsnamn och dess betydelse.
  Tack för titten hos mig! Ha en fortsatt fin onsdag.

 8. Svenskanörden hoppar in. Jag förstår inte rubriken. Heter skolan Läs? Den kan väl inte heta Läs gymnasiet? Hur som, kul att jobba med djur. Dottern får träna djuren lite bättre – de med händer borde väl kunna hålla i en bok? 😉

  • Jag kan inte ta ansvar för Aftonbladet. 🙂 Ordet PÅ lite snyggt mellan de två orden hade piffat upp rubriken. Eftersom Jennifer vill bli veterinär var detta en bra slingrande väg för att känna efter om hon passar med djur och uppgifterna däromkring. Hon trivs utmärkt, men måste komplettera utbildningen trots att hon läser ämnen utanför själva grundkursen. Det är svårt att vara på två ställen samtidigt. 🙂 Hon har blivit en fena på danska. Läser kemikursen tillsammans med de som går på den teoretiska utbildningen ett år under o.s.v.
   Hoppas att Aftonbladet skriver en recension om min bok. 🙂

 9. Hejsan, vilken fin blogg du har! Roliga och intressanta inlägg!! Skrattade gott år ungdomarnas skoltröja i förra inlägget! Här har busvädret slutat, bara kylan kvar, men vi eldar i kaminen ochhar det varmt och skönt!

 10. Om du inte fått på dig ”tittorna” ännu, så kan jag berätta att Grötlingboudd ligger nere på Sudret (alltså södra Gotland) på östra sidan. Sommartid ett ställe med mycket trevligt badställe. Har en liten strand och en lång stenbrygga så man slipper vada så långt och extra varmt vatten eftersom det är en stor havsvik utanför. Dessutom brukar det inte vara så många turister där…..

  • Jag har snokat reda på det. Verkar mycket mysigt. Vi har inte varit där utan bara åkt ”stora vägen” ner till Burgsvik och till Gubben. Eftersom jag läser Mari Jungstedts elfte bok just nu är jag sugen på att se Öja Kyrka och besöka Hemse höstmarknad. Nästa gång vi besöker solskensön Gotland ska vi satsa mer på östra sidan. Som fastbo vill man gärna hitta platser som inte är övergödda med turister. Det känner jag väl igen från alla våra tidigare bostadställen som varit riktiga sommarställen.

 11. Vad roligt att de vill ha fler böcker att sälja. Grattis!
  Det finns många vackra ortsnamn i Sverige, Morgongåva är ett av dem. Jag gillar Västerljung också. Vet egentligen inte riktig varför, kanske för att jag har bott i samhället Ljung och gillar väster med sina solnedgångar. Jo jag vet, det var långsökt 😉
  Kram,
  Gigi

  • Tack Gigi! 🙂 Västerljung låter också behagligt att säga högt som jag gjorde precis nyss. Jag brukar också tänka för mig själv i olika steg och sedan undrar omgivningen vad jag menade med det. 🙂 Solnedgångar är en av mina svagheter. Skulle gärna vilja se dem från mitt fönster igen. Var sak har sin tid.
   Kram

  • Tack Madelein. 🙂 Jag var glad att jag tidigt kom på den titeln – ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. Stämmer bra med handlingen. Din titel på din debutroman var tuffare och har sina orsaker förstår jag. Jag önskar dig välkommen till min blogg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s