Ord som berör mig; 8

CCI201401270001

”Gå inte framför mej, jag kanske inte kan följa dej.
Gå inte bakom mej, jag kanske inte kan leda dej.
Gå bara bredvid mej och var min allra bästa vän.”

Albert Camus (1913-1960)

54 tankar på “Ord som berör mig; 8

  • Mig med. Väldigt mycket. Även bilden på lilla Jennifer 16 månader som håller sin älskade morfar tryggt i handen under promenaden vid Hovs Hallar. Vi hade fikakorg med oss, suttit längst uppe och njutit av utsikten och av varandras sällskap. Vi var fler som gick bakom kameran. Trist att det inte syntes på just det kortet att det egentligen var fint väder. Eftersom jag direkt kom att tänka på det kortet, när jag ville lägga in den fina dikten, fick det duga.

   • Ja precis, den där förläggaren som körde kanske inte var nykter…
    Det hade varit intressant att se vad han mer hade producerat. Men, lite kontroversiellt tycker jag ändå att just den där dikten är eftersom Camus var existentialist (som vår vän Sartre) och uppenbarligen skrev om de meningslösa i varandet… och så skriver han en sån där fin dikt som inte har något med hopplöshet att göra!! 🙂

 1. Det var tänkvärda ord och så sant så sant.

  Här var jag och kiade in i går men det blev inte mer för klockan var 03 så jag gick och la mig.

  Tack så mycket. Men ajg ahr haft WordPress men kom i lven på varann och jag olovade dyrt och heligt att inte sätta min fott hos dem någon mer gång. Jag använder ju bilder och det fick man ju göra till ett vist antal. Men det ar inte det vi blev osama som.

  Så ja får nog hålla mig särifråm- Men tack ändå.

 2. Känner igen orden från någonstans och är glad över att få läsa dem igen. De säger så mycket och berör verkligen! Tack Bosse!

 3. Vacker tanke!

  Ibland kan jag studera hur folk vandrar fram i livet. Sådana som verkar vara par. Ibland omslingrande, hand i hand eller bredvid varandra, det ser ut som gemenskap. Men.. ibland går han flera steg framför och hon försöker hinna med… Eller tvärtom. Ibland ser folk bistra ut mot varandra… ja, det finns många stilar. Kanske använder vi alla alla de olika gångstilarna. Det är inte alltid vi orkar med att vara ”gemensasmma” under livets gång…

  • Vackra tankar behöver komma fram i ljuset.

   Jag är också en ”studerare”. Både i smyg och öppet. Det finns många olika varianter som skvallrar om tillfällig sinnesstämning eller kanske det normala i förhållandet, äktenskapet och partnerskapet. Jag tänker i flera steg. Dagdrömmer. Blir beklämd och sorgsen, när jag inser att just de där två skulle aldrig vandra ihop. Han skulle jag akta mig väldigt noga för. Hon hade jag inte orkat med en timme. Gester, miner, blickar, rörelser kan säga mycket mer än ord. Skvallra om ett ”ogemensamt” förhållande som har tagit slut eller aldrig borde ha inletts. Vad dyster jag plötsligt blev. 🙂

 4. Hej. Är nu tillbaks till verkligheten igen. Log då jag läste de kloka orden. För jag går nästan alltid några meter före L. Han går ju så sakta ……men jag älskar honom ändå.
  Ska nu läsa ikapp allt jag missat här i bloggvärlden. Kram på dig.

 5. Kloka ord blir aldrig ”ute”. Att vara människa är det samma nu som då. Längtan att ha någon som går bredvid och är en sann vän för livet. Allt går så fort numera folk hinner nog inte begrunda det som är viktigt.

 6. Så sant och vackert formulerat. Spontant tänker jag på de kvinnor jag sett som går ett steg bakom mannen. Det gör ont i mig när jag ser dem. Att gå bredvid varandra, fysiskt, mentalt och bildligt är det enda rätta.

  • Det är intressant att betrakta. ibland för att ha nytta av det i ett skrivprojekt. Andra gånger kan det leda vidare i tankarna. Jag satt för en stund sedan och skrev ner ett sådant möte, som jag tänkte lägga in nästa gång på bloggen. Ett allvarligt inlägg.

 7. För mig har de där orden alltid varit ”Hästens bön”. Hade märkligt nog ingen aning om att det var Camus trots att jag är svensklärare, fy på mig:) Jag var en ”hästflicka” under många år och det citatet förekom överallt i hästvärlden, att man skulle gå vid sin hästs sida.
  Så fint!
  Kram Christina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s