Den här gången kan jag inte fly

Kan det vara så illa att jag förtränger saker? Att jag ljuger mig själv rakt upp i ansiktet? För någonstans måste sanningen vandra i solskenet. Under en sten ligger antagligen svaret till att jag och Solveig flyttat så ofta. Om jag för en gång skull kunde vara ärlig åtminstone mot mig själv. Jag byter efternamn. Kallar mig för andra smeknamn. Varierar mellan studier långt upp i norr och sadlar om inom yrkeskårerna. Slutar kasta paket och dela ut kärleksbrev. Börjar visa upp vackert porslin vid en halvö. Far omkring med böcker till gamla och sjuka på slätterna. Försöker lära småbarn allt om datorer. Vad rymmer jag ifrån? Vad var det som brände under fötterna i min hemstad? Tankarna tar ljusets hastighet och nålar fast mig vid tapeten som viskar samma mantra. ”Du var inte snäll i lågstadiet Bosse liten. Du var inte snäll i lågstadiet Bosse R…”

Snart ska jag till tandläkaren. Tänk om tiden hunnit ifatt mig. Jag hade en maratonmardröm i natt.  Pyjamasjackan dröp av svett. Tänderna hackade i otakt och Herr Ågren trummade mot mina tinningar.

Tandläkaren

 

 

 

48 tankar på “Den här gången kan jag inte fly

 1. Tror nog att du var en supersnäll kille på lågstadiet 🙂 .
  Hoppas att ni har lite snö att skida på nu. Bäst att passa på innan tövädret kommer.
  I kväll ska vi lösa mordgåtan på Falkö. Sista spelkvällen på Lerbäcks teater för just denna produktion.

  Ha en skön helg
  Kram
  annika

  • Det inlägget låg på kategorin. ”Lite galet”. 🙂
   Fyra plusgrader igår tog på det vita. Jag blev nyfiken och gick in på Lerbäcks teaters hemsida. Intressant. Gissar på att det vankades extra trevligheter på sista föreställningen. Undra om du löste mordet innan ridån gick ner.
   Trevlig söndag.
   Kram

 2. Innerst inne vet vi, men vågar inte släppa fram sanningen. Livrädda för hur vi skulle reagera. Känner igen mig. Jätterolig teckning, skrattade gott.

  Önskar dig och din familj en skön helg! Imorgon blir det, iklädd löpardojor med dubbar, att pulsa fram i spåret. Kan man hoppas på sol? Kram, Ethel

  • Jag hittade den tillsammans med den snällare varianten med kaninerna/hararna när jag gick igenom en minneslåda för ett tag sedan. Sedan skojade jag till en enkel text till så bilden inte skulle känna sig ensam. 😉 Genast blev jag också nyfiken på serien Carpe Diem och funderade på i vilken tidning jag klippt ut den ur. Troligtvis i Hallandsposten. Minns faktiskt inte serien. Synd. Jag har kanske missat flera pärlor.
   Det kommer att bli ett tufft men givande pass för dig. Man kan alltid hoppas Ethel. Kram Bosse

  • Det var bara en text jag hittade på med inslag av sanningar som skulle matcha urklippet. Det finns både för och nackdelar med att flytta ofta. Sedan beror det på vad man har för personlighet. Vårt problem har varit mest att studierna och jobben inte flyttat till oss. En flykt kan vara både närande, oundviklig och fylld av rädsla. Det viktigaste är att man inte ångrar sig efteråt och inte kan släppa det felaktiga beslutet.
   Kram.
   Blir det tårta imorgon?

  • Jag var tvungen att piffa till en text till den häftiga serien. 🙂 Hm! Är rädd för att nya läsare inte noterat mitt kategorival. ”Lite galet”. Jag har tagit det lite lugnt med bidrag till den kategorin på sista tiden.
   Hoppas att du har sovmorgon idag med. Här har vi smugit upp och fixat till en frukost som vi åt härnere i sovrummet. Det är fullt med sovande tjejer däruppe.

 3. Det påstås att i de lugnaste vattnen simmar de fulaste fiskarna, men det kan inte stämma in på dig. Så fel uppfattning om dig kan jag inte ha fått. Kram

  • Vid några tillfällen har jag märkt att det ordspråket kan stämma in på människor. Mitt favoritdjur har sedan barnsben varit delfiner. Orättvisor och elaka ”okända” personer kan locka fram ett Lejon hos mig. Den sidan är jag glad över att den finns. Annars är det risk för att man blir förminskad som människa.
   Kram världens bästa pantertant.

 4. Nja, du Gunnel… jag är inte lika säker…för så fel uppfattning om Bosse kan inte JAG ha..hehe… Så värst elak tror jag inte han var men väldans emilhyssig. ( Var inte det ett fint ord förresten?) Lycka till hos tandläkaren. Det går säkert bra. Ha en fin lördag! Kram

  • Det är bra att du har dina tvivel Livsnjutaren. 😉 Jag köper det ordet. Emilhyssig. Borde finnas i Svenska Akademins ordlista. Jag har ingen tid hos tandläkaren. Det var bara för att få till ”lite galet” texten så den passade in på serien jag hittade i en låda i förrådet. Jag skrev delfin till Gunnel men ekorre hade också passat in på mig.
   Hoppas att du njuter av helgen.
   Kram

 5. Elektroner flyttar hela tiden från en atom till en annan, detta kallas visst för frekvens och mäts i hertz. Hmmm…..nu har jag googlat igen. Hoppas tandläkaren sparade åtminstone en tand.
  En Lördags kram

  • Snart är du en riktig professor Annika. Vad ska det stå på din skylt på bröstet? Professor Annika Google blir bra. 🙂 Den där tandläkaren skulle jag aldrig vågat ligga framför. Han påminner om den hemska som jag skrev ett kåseri om här på bloggen. Han var så brutal som jag beskrev i inlägget. Ändå skulle han vara svår att anmäla. Det skulle blivit ord mot ord. Fast tandsköterskan som var med i rummet verkade inte trivas. Det var en kylig stämning mellan dem.
   Söndagskram.

  • Numera tycker jag det är värre och gör mer ont att gå till tandhygienisten, som tagit över sysslor som tandläkaren tidigare gjorde. Det gör ont i börsen att gå så ofta också. Texten hittade jag på för att matcha bilden. Inlagt i ”Lite galet”.
   Hoppas du får en fin söndag.
   Kram

 6. Men oj kan det vara så. Nu blir jag orolig….Mannen jag lever med har flyttat runt hela sitt liv…Undrar vad han har för skum bakgrund som jag inte vet om;)….Åh du din stackare tandläkaren. Ja du vet ju vad jag tycker om den ”snubben”;)
  Ha en underbar helg!

 7. Ja, ibland vet man inte med säkerhet vad man eventuellt flyr ifrån…
  Men tandläkarbesök skulle man mycket gärna vilja fly ifrån 😉
  det gjorde jag i många år….men det fick konsekvenser 😉
  så till slut var det dags att stanna upp och ta itu med det….hur jobbigt det än blev..
  Kram

 8. Du är snäll och har alltid varit snäll, så därför är du åter förtjänt av en Bobo-Bus-Vår-App ♥
  Kram! ♥

  • Jag är så glad över min nya app. Det är inte alla som har en sådan snäll Bloggvän som jag har. Jag behöver bara blåsa lite snällt i Blåst av Kulings ena öra och vädja om en app. Vips så är den på plats. Alla goda ting är tre. Det kan hända att jag återkommer. 😉 Samtidigt har jag sedan barnsben fått lära mig att man ska inte utnyttja godhet och snällhet hos människor.
   Tacksamhetskram

 9. Det finns många skäl att flytta och sadla om och jag har svårt att tro att du var så elak i småskolan att du måste fly. Vissa av oss är nog helt enklet sådana, kanske har vi fler nomadgener än de flesta…
  Tandläkaren är inte roligt att gå till!

  • Nej. Jag var min barndomsstad trogen allt för länge. När jag väl börjat flytta fick jag aptit på studier och möjligheter att få se nya vidder. Sedan är det som du vet så att jobb inte alltid kommer till en utan man måste göra tvärtom. Det är både för och nackdelar att flytta för ofta. Beror lite på längden på avståndet.
   Det är en fördel om tandläkaren är trevlig och lätt på handen, men jag avstår gärna sådana möten av flera skäl.
   Hoppas du har en fin söndag.

 10. Hmmm… känner igen mig själv där – eller är det bara rädslan för tandläkaren som spökar.
  Tror du var lika snäll som du ser ut, men samtidigt lite busig 🙂
  Ha en bra söndag!
  Kram

  • Du har väl inte mulat någon kille i småskolan som sedan blivit tandläkare eller något ännu värre yrke. 🙂
   Om du träffat på min lågstadiefröken så förstår du att jag var extra snäll. Hon hade inte tillåtelse att slå mig, ingen annan heller enligt lagen, men den följde hon inte utan hänvisade till att hon fick för mina klasskamraters föräldrar. Jag var riktigt rädd ibland när hon exploderade mitt i en spännande berättelse och där jag inte visste varför. Det räckte med att någon tagit upp något från klassbänken. Den kvinnans riktiga namn fick vara med i min fiktiva roman ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. Det tyckte jag att hon gjort sig mer än förtjänt av. Tänk om jag varit så modig att jag stegat in till rektorn och anmält henne för alla hennes övertramp. Tyvärr var jag för blyg för det.
   Tack! Önskar dig detsamma.
   Kram

 11. Jag tror att du var en snäll kille…SVAR:Mycket av det som de äldre kunde förr håller vi på att förlora.Tex att kunna ta vara på köttet när de slaktade De tog ju vara på allt.Det där med eldflugor var kul. Är det därför det sägs att när man är kär så har man Rosa solglasögon?? Kram!PS Leta upp en tandläkare som inte känner igen dej *L* DS

 12. Med mig är det tvärtom. Jag har inte gärna flyttat på mig som vuxen, då jag i uppväxten fick följa med och flytta land och rike runt för föräldrars utbildning och arbetens skull.

  Och du, jag tror nog att det som hände för sååå lång tid sedan, det är passé.
  Du är nog förlåten nu. 😉

  • Det ska bli spännande att se hur våra flickor ska göra när de får luft under vingarna. Än så länge verkar det som de fått aptit på att se sig omkring. Det kan vara riktigt känsligt när barn rycks upp. Jag hade definitivt inte gillat att flytta från kompisar och annat och är glad att jag slapp under min uppväxt.

   Jag klarar mig säkert. 😉

 13. Hoppas det går bra hos tandläkaren. Även om du inte var snäll på lågstadiet får du släppa det nu. Imorgon ska jag förresten se filmen Återträffen.

 14. Du menar att livet kommer tillbaka… som en slags karma… du får det du förtjänat. hi hi .D
  Jag får se hur det blir när min dotter tar över rodret när jag ska fixa tänderna framöver…huga! Hon kanske hämnas över något som hon inte fick i barndomen när jag ligger där med öppen mun… kanske borde behålla min gamla tandläkare som jag har. Men rent ekonomiskt lönar det kanske att sätta sig framför dottern och göra ett försök… ;D tiden får utvisa…

  • Tänk över ditt liv och er relation noga innan du tar plats i stolen. 🙂 Är hon lätt på handen och sluta plågas om jag signalerar med ögonbrynen kan jag tänka mig att byta tandläkare. Jag tror inte att du behöver vara orolig. Kanske ska Göran passa sig. 😉

 15. Bra text till en… skrämmande bild! Jag är livrädd att gå till tandläkaren utan att jag gjort honom något ont 🙂 Mina karriärbyten och prova-på-saker förklarar jag med min nyfikenhet! Har aldrig tänkt på att jag flyr från något. Men det kanske är det man gör… Kramar och hoppas tandläkarbesöket avlöpte väl!

  • Tack! Du förstod att jag bara skojade. Jag har aldrig varit förtjust i att gå till tandläkare eller tandhygienister. Vi har också flyttat av nyfikenhet alla gånger utom en. Då blev det en snabb flyttning i samma stad, som blev till en mycket stor förbättring på alla sätt. Men det var en form av flykt vi ägnade oss åt. Det finns som tur är inget tandläkarbesök inskrivet än så länge. Efter att jag hittat urklippet vågar jag väl heller inte själv kontakta någon utan ett riktigt bra skäl. 😉 Kram

 16. Jag känner inte Bosse som en del av personerna här tycks göra, men vi har alla olika sidor i oss och ett tandläkarbesök kan ju locka fram de värsta mardrömmarna. Det kan kanske vara skönt att vara lite elak ibland med?

  • Det är underbart att vi har olika sidor i oss. Annars skulle det bli ”tradigt” som jag sa förr. Tandläkarbesök står inte precis på min Bucket list. Tack för tipset om att vara lite elak ibland. Jag ska skylla på dig om någon blir sur när jag tränar. 😉 Jag börjar med att göra fula grimaser i spegeln. Oj. Vad duktig gubben är på att härma. Eller? Han gör värre saker än vad jag gör. Det där var inte snällt gjort. AJ HEMSKT MYCKET AJ! SOLVEIG!!!! SPEGELN HAR GÅTT SÖNDER I VÅRT SOVRUM OCH JAG TROR ATT JAG FÖRBLÖDER SNART. 😀

 17. Ja, den där tandläkaren, Bosse. Jag ska själv snart till tandläkaren. Får alltid lite ont i magen så fort jag får kallelsen dit. Hoppas att tandläkaren är jättesnäll mot dig.

  Kram/Anna-Karin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s