Vilken förmån jag har

När det blåste riktigt rejält om mina öron för några veckor sedan, signalerade jag om hjälp. Vips så fick jag en lugnande app mot vinden som ville mig illa. För några dagar sedan drabbades jag av en notorisk längtan. Alla ni som varit gravida vet vad jag talar om. Jag bara måste ha lakrits, murbruk eller i mitt fall vår. Jag vet att man inte ska utnyttja sina Facebookvänner hur som helst. Men min längtan blev för stark och vann över min blyghet. Därför kontaktade jag återigen min vän av nöden. Rozie. Snabbt gick det. Innan jag ens kunde stava till ordet a-p-p så var våren på plats. Visst är den tjusig? Nu snackar jag inte om vargen, eller är det en gris som håller i den prickiga kaffekoppen? Borde leta upp mina läsglasögon.
http://bortamedvinden.wordpress.com/2014/02/01/ar-det-var-app-eller-bosse-lidens/

Inte bara det. Den funkade. Man kan lita på Rozie och Grevinnan Blåst af Kuling. När jag öppnade altandörren i söndags så möttes jag av årets första vårtecken – Snödroppar! Solen kom också på besök och ljuset som är så efterlängtat.

2670001

Vad längtar du bloggläsare efter mest nu? Som gammal idrottsnörd säger jag OS och många svenska medaljer och spännande upplevelser i Sotji. Tyvärr tycker jag inte om att läsa eller höra talas om att allt inte gått rätt till i förberedelserna i öst. De som slitit och arbetat har lurats på sina löner och dessutom har det skräpats ner. Detta är säkert bara toppen av isberget, är jag rädd. Varför slutar jag aldrig att förvånas? Tack Rozie för solen du fixat även idag. Efter lunch ska jag ut och flirta med den. 😉

35 tankar på “Vilken förmån jag har

 1. Det är härligt när man önskar nåt och önskan uppfylls! Fråga mig – jag vet verkligen vad det vill säga!! 🙂 Här har snön snart försvunnit och det har jag önskat också! Mina små scilla ligger här i resterna av snön och väntar på att bli väckta. Jag tycker de kan få sova ett tag till. Men visst är det härligt när vinden inte är isande. För en norrlänning är detta paradiset men samtidigt är jag rädd för något bakslag. Man kan väl inte ha vår i februari?? Jaså solen är hos dig … ja gå ut och flirta du!! Kram!

  • Jag gillar alla vårtecken och vårblommor men scilla är min favorit. På några av de ställen vi bott har jag haft favoritställen som jag sökt mig till varje ny säsong för att få njuta av ett blått vårtäcke. (den blå varianten är min favorit) Jag är glad att vi har scilla hemma som är tacksamma och gärna förökar sig glatt. Eftersom du inte är en vän av snö och kyla så förstår jag att ni bytt upp er. Bakslag kommer nästan alltid. I söndags var det vårkänsla under vår promenad. Vet du hur man bäst flirtar med en sol? Kram

 2. Här i Lidköping känns det som våren. Snön smälter, det är lite halt, gäller att hålla tungan rätt i munnen, så jag inte halkar ner i backen, för där hittar jag inga blommor heller!
  Jag längtar efter min resa till Bryssel och Brygge, som blir i slutet av mars!
  Kram, Gerd♥

  • Det är lurigt på marken. Jag borde skaffa broddar innan det är försent. Det har jag sagt några år. Fåfängan segrar fortfarande.
   Bryssel är en härlig stad med en blandning av gammalt och nytt. Förstår att du längtar. Det är viktigt att ha drömmar och saker att se fram emot. Har du hunnit smälta din helgkurs? I slutet av mars har säkert våren kommit till Belgien.
   Kram Bosse

  • Kommer hon till helgen? Förstår att du längtar till att krama om henne och jag är säker på att hon längtar till dig med. I sådana situationer brukar blodsbanden bli extra starka.
   Idag var det en härlig solskensdag. Jag njöt extra mycket på min lilla tripp.

   • De kommer hem på lördagkväll tror jag… Vet inte så mycket, vet inte ens vilken ort de är i eller säger man på?!

   • Då är det inte så lång väntan kvar. Vilket strul på sjukhuset. I eller PÅ är rätt svårt att välja på. Sedan finns det märkvärdiga personer som älskar att flyta OVANFÖR. Dryga märkvärdiga personer som tycker att de är mer värda än andra. Det tredje alternativet hade du inte med i frågan. 🙂 Usch! Nu blev jag på tramshumör. Vilket är värst? Att vara I smällen eller På smällen? I spåret eller PÅ spåret? I Gotland eller PÅ Visby. Plötsligt fick jag lust att åka till ön. Jag får ta en tur i kartboken eller bloggvandra dit. 🙂

 3. Vilken underbar vårhälsning du skickar med hjälp av snödropparna vid ytterdörren! Jag längtar nog mer till våren än till OS 😉
  Kram,
  Gigi

  • Jag blev så överraskad när jag klev ut. Eftersom snön legat djup har jag inte varit ute där sedan granen lämnade bostaden. Solen lyste och jag såg det bara partiet vid stuprännan och de ljuvliga vita blommorna. Är du heller ingen sporttjej Gigi? Jag blir säkert ensam i soffan här hemma. Jag är van. Vänta lite. Du är ju anställd som klädtyckare i Mello så du har fullt upp i flera veckor. 😉 Hoppas det blir mer färggrant nästa gång.
   Kram

 4. Jag längtar också efter OS, även om det solkats ner jättemycket av Putin och hans gäng. Man får glädjas åt de medaljer som väntar på att få hängas om svenska idrottares halsar :-).

  Vad jag längtar efter? Att kunna gå ut och känna den väldigt speciella vårdoften som bara finns i stan. En dammig känsla, eftersom gatorna ännu inte har borstats rena från vinterns ditlagda grus. Sen förstås att åka ut till vårt lantställe och vädra ut vintern.

  • Ethel är en av få sporttjejer, som jag träffar på här på Blogglandia. Hon vet vad min längtan handlar om. 😉 Jag försöker också tänka runt boxen annars blir jag för nedstämd. Det är ändå inte jag som beslutar om vi ska vara med och leka med de olympiska ringarna. Trist att det är reklamkanaler som gäller för mig.
   Jag vet vilken känsla du menar när det gäller Göteborg. Jag har känt den flera gånger på den tiden, då Götet var min andra hemmastad. Inte dumt att ha ett lantställe att variera med.

 5. Några vårblommor har jag inte sett men däremot vårfågelkvitter. Bl a koltrast. Det blir JAG glad av. Småfåglar. Och denna längtan efter sol. Bara det inte regnar så… OS. Längtar gör jag kanske inte, men jodå – bragder gör en alltid tårögd. Synd att det finns smolk i bägaren denna gång bla i form av hur arbetarna har behandlats.

  • Koltrasten blir jag också alltid glad av att höra. En speciell drill som är som en pigg ramsa. Vi fick sol idag med efter en dimmig måndag. Genast blev jag sugen på att fånga dagen. När det är OS kan jag bli glad av när andra nationaliteter/personer vinner också. Jag har i flera år följt skidskytte, sprint och skidåkning och fått många favoriter. Inga surpuppor. Sedan är det en krydda om det går bra för lilla Sverige som brukar vara stora Sverige när det gäller vinter-OS.

  • Ni är så glupska Marianne. 🙂 Jag tror inte att det är över här nere heller med tanke på de sista tre vintrarna. Värst är blixthalkan som kommer på kvällen när det fryser igen. Jag skjutsade till tennis och ska hämta om en stund. När ska jag bli gammal nog att inse att broddar är bra. Nästa vinter tänker jag…

 6. Tänk vad härligt med sådana vänner! Snödropparna ger verkligen hopp de är så strävsamma. Tränger sig även upp genom snön. Men avundsjuk blir jag. Har nog bara sett solen tre gånger sedan början av november… Men då solen skiner och det är någon kallgrad fortfarande och det blir takdropp.. och fåglarna börjar kvittra då tycker jag det känns riktigt vårigt 🙂 Kramar

  • Som gammal idrottsman tycker jag det är viktigast att veta att de är RENA. Usch vad många fuskare jag sett på TV genom åren, som förstört så många av mina intryck. Smutsat ner dem. Extra tragiskt för de som inte fick välja själva utan var styrda av sina ledare/läkare. Det skulle vara intressant att se hur dessa människor lever sina liv när de blir medelålders för äldre lär de inte bli. 😦

 7. Åh vilken fin och överraskande födelsedag.. du berättade om i förra inlägget.
  Så kul det måste ha varit för henne. 🙂

  Jag längtar inte efter OS. Inte ett dugg!
  Och jag tycker att det är fint med vinter.
  Häromdagen föll först regn.. som övergick till snö.. och blev till jättestora snöflingor.
  En lång stund föll de där stora, stora snöflingorna.
  Det var så fint att se.
  Om man bara ser till just denna stund.. längtar jag nog mest efter kaffe.
  .. å det ska jag fixa till nu… på direkten! 😀

  • Jennifer kommer aldrig att glömma de dagarna. 🙂
   Lena! Vad skriver du? Jag som trodde att du och jag skulle prata om OS varje dygn när ringlekarna dragit igång. 🙂
   Det är vackert när det dalar ner stora snöflingor och när det sedan är högst ett par minusgrader och solen är på besök. Här i Skåne blir det lätt varannandagsväder. Det är tröttsamt och riskabelt med halkan och urtråkigt med slask och dimma. Jag kunde tänka mig att ha snö till söndagen i vecka åtta. Då är vinterlovet slut. Nu har vi istället fått en föraning om våren i söndags och igår. Jag njuter då extra och kan glömma annat.
   Vilken kaffesort längtar du efter mest? Idag ska jag ha en smaskig kaka till mitt förmiddagskaffe. Först ska jag sova en stund tillsammans med Veteja.

 8. Vilken häftig och pålitlig kompis du har!

  Just nu längtar jag allra mest efter några dagars vila… men de kommer om jag bara lugnar mig litet… jag vet….

  Ha det gott där ute med din app… ja, inte var det vargen som höll i kaffekoppen, så mycket kan jag avslöja för dig!

  • Blogglandia är fullt av trevliga kompisar. Jag har än så länge haft tur och inte fått smaka av näthatet som drabbat några av mina bloggvänner.

   Jag unnar dig en längre ledighet för att landa och ladda batterierna igen.

   Tack för hjälpen, för vargen litar jag inte helt på. 😉

  • Jag räknar med bakslag flera gånger om. Vi har ju fått känna på riktiga vintrar tre år på raken, vilket visserligen är mycket ovanligt. Både på våren och på senhösten är det en klar fördel att bo längst ner i landet. Om man nu inte är en vinterperson eller snömannen. 😉

 9. Men du gör mig både glad och generad med allt ditt go´a smicker. Det är milda vindar även här och halt så in i norden! Jag längtar efter att det ska bli barmark så man slipper stappla trevande fram på stela ben, livrädd att halka omkull. Mera sol önskar jag mig också.
  Varma kramar till världens bästa Bobo Bus! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s