Film fem av femtio

Kärlek på menyn
Kärlek på menyn/No Reservations
Genre: Romantisk komedi, 99 min, 2007
Betyg:
1). I filmsoffan med familjen: 36/40
2). Bosse Lidén 2014: 100/120

Favoritscen/kommentar: 43 minuter in i filmen, när den nya kocken ber Kates systerdotter att vakta skålen med pasta. ”Håll den här. Spara lite till mig”. (Tjejen har matvägrat under många timmar.)

Egna ord: Alla är vi bra på olika saker. Arbetsnarkomanen Kate (spelas av söta Catherine Zeta-Jones) är på gränsen till diktator i köket på en trendig Manhattanrestaurang på 22 Bleecker Street (Jag vet. Tredje Manhattan-filmen av fem) Hon är en mästare på att få till delikata maträtter och spännande efterrätter. Hon är gift med sitt jobb. Livrädd för att släppa kontrollen. Allt i hennes huvud kretsar bara runt mat, att köpa rätt varor. Tidigt på morgonen kan hon dra iväg till hamnen och förhandla med lokala fiskare. Där lirar hon på hemmaplan. När det gäller känslor har hon sina begränsningar. Hon har inget kärleksliv. Taskig erfarenhet. Sätter därför på sig sin tuffa mask. Matar sin påtvingade terapeut mer med nya gourmeträtter än med att öppna upp sin känslobank under deras träffar.  I och med ett samtal till jobbet med ett mycket tragiskt besked, tvingas Kate in i en ny roll i livet. Här är hon tappad bakom en vagn. Helt lost på erfarenhet. När dessutom chefen anställer en ny kock (Aaron Eckhart) gungar även hennes yrkesstolthet. Han blir direkt poppis med sin humor, galna upptåg, högt i taket under arbetet och opera i bergsprängaren. Detta leder som ni förstår till laddade konflikter när Kate återvänder till sitt revir – om det nu inte vore för genren, romantisk komedi. Jag har sett Abigail Breslin i många barnroller på film. ”Kärlek på menyn” tycker jag är välkryddad med många goda egenskaper. Sevärd som alla femtio filmer jag valt ut. Slutet kunde jag inte gjort bättre själv. Denna film är egentligen en nyinspelning av den tyska filmen Bella Martha från 2001.

Dagens fråga: Vilket kärlekspar på film är dina personliga favoriter? (skådespelarnas namn)

Här är texten till nya läsare om denna bloggkategori som slutar med en tävling i december 2014.

https://bosseliden.wordpress.com/2014/01/08/mina-blogginlagg-pa-torsdagar-2014/

 

 

18 tankar på “Film fem av femtio

 1. Jag är ju egentligen inte så där jätteförtjust i romantiska filmer – gillar thrillers – men det är klart att det finns några filmer som fastnat. Den film som jag tycker har den absolut sexigaste scenen av alla är: Äventyraren Thomas Crown från 1968 med Steve McQueen och Faye Dunaway när dom spelar schack. Den slår alla mer eller mindre avklädda sexscener jag sett under årens lopp!
  Undrar om inte det här valet säger en del om åldern på undertecknad!! *fniss*

 2. Jack Nicholson och Jessica Lange i The Postman Always Rings Twice (jag vet inte varför alla ord i engelska titlar på filmer och låtar börjar på stor bokstav, vet någon annan?)

 3. Ja denna har jag sett, jag har den till och med i filmhyllan 🙂 och visst åker den fram ibland!
  Tycker den haltar ibland, lite förutsägbar, men bra ändå. Jag tycker hon som spelar dottern är riktigt bra!
  Känner igen mig i kontrollbehovet Zeta-Jones har i början, men tycker filmen lyfter när hon släpper på den och låter Eckhart komma fram mer. Hon behöver honom och det blir riktigt bra när hon faktiskt inser det. Hans lugn och sans men samtidigt galna upp tåg är precis vad hon behöver.
  tack för påminnelsen!
  Kram

 4. Tycker om att läsa dina recensioner och blev riktigt sugen på denna, även om jag älskar franska filmer mest 🙂 ojoj.. mitt favorit-kärlekspar på film..det är svårt. Brukar egentligen tycka om den ene eller andra mer av ett sådant par, men jag minns att jag tyckte om kemin mellan kärleksparet i filmen som jag tror hette ”dagboken”, men jag minns inte vad skådespelarna hette. Det var egentligen alldeles för länge sedan jag såg en kärleksfilm. Lady Chatterleys älskare..det paret tyckte jag om, Doctor Zhivago och Titanic..det får bli mitt svar så länge..***

  kramar Lycke

 5. ..och tack för din härliga kommentar hos mig, vilken fin historia att njuta! tror bestämt jag minns parfymen du nämnde i boken, visst var det Lou Lou? blev sugen att hitta den och prova den igen, för jag minns den från förr, men den gick inte att få tag på här i stan tyvärr.. Den manliga minns jag inte, viken var den? och vad jättebra du fick lära dig så mycket av dofter..borde verkligen haft dig här så jag kunde rådfråga dig, men det är ju en bit att åka (ler) och ja..minnesdofter och sådana man saknar. det är så mycket med dofter minnsan..

  kram igen, Lycke

 6. Även denna film har jag ännu ej sett, men nu så är den med på min lista!
  Men Broarna över Madison County från 1995 med Clint Eastwood och Meryl Streep får mig att snyfta även att jag sett den minst 15 gånger. Den är sååååå bra!!
  Trevlig fredag!

  Kram

 7. Den filmen har jag sett och även sett om 😉 Den var bra och det riktigt osade av bra matlagning.

  Kan inte komma på nåt annat par nu än Hugh Grant och Julia Roberts i Notting Hill. Fast det finns så många fler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s