En övergiven och överfull container

Bengt var en härlig kille. Han kom till posten som en frisk fläkt. Tyvärr hade han vissa problem med tidiga morgnar. Att han sjöng och spelade i ett band och att det kunde bli sena kvällar bidrog säkert till det. Men när han väl kom, var han en mästare på att plocka av de tjurigas humör. Deras ironiska kommentarer rann av som vatten på en gås. Aldrig har jag sett Bengt arg. Vi började även att då och då umgås privat fast vi levde hektiskta liv var för sig. Under några veckor råkade vi ha samma jobb. Då hade vi hand om alla blanketter, nya postkläder och andra prylar nere i källaren. Det droppade in beställningar från olika håll. Ett av dem var från ett postkontor i Halmstad. Där vi jobbade hette det Hst 1. Huvudkontoret. Sedan fanns det postkontor upp till Hst 10, som låg i Trönninge, söder om vår stad. Sådant där höll inte Bengt så mycket ordning på. Tyvärr fick jag hoppa in på nya jobb efter några veckor och därmed fick jag helt andra arbetstider och arbetskamrater. En förmiddag var jag ledig. Då slog jag numret till källarkontoret och möttes av en trevlig röst:
”Posten. Bengt Rääf.”
”Äntligen. Det är Gunnar Avi på Halmstad sex.”
”Hej.”
”Hoppas att du inte har några tummar i rumpan. Vi sitter lite tight. Personen som normalt har hand om beställningar verkar ha blivit senil. Har du penna och papper redo?”
”Visst.”
”500 st blankett 50.10.10, 500 flyttkort…”
Jag hade valt en riktig översittarröst med skånsk dialekt och slängde befallningar och spydiga kommentarer i örat på Bengt men bemöttes lika trevligt varje gång. Efter att jag beställt flera olika blanketter, några som jag visste fanns och andra som jag hittade på, avslutade jag med stora saker som ex. balar med toalettrullar. Jag betonade åter igen att det var bråttom. Att allt måste iväg med chaufför idag. Sätt upp en tydligt textad skylt på containern.
”Klarar du av att detta?”
”Inga problem. Halmstad sex. Ha en trevlig dag.”

Det var med ett pokerfejs jag tog mig upp för postbryggan några timmar senare. Innanför dörren stod en ensam överfylld container med skylten Halmstad sex. Jag hade helt andra sysslor i andra rum och kvarter, men tyckte det var kul att göra mig ärenden och höra kommentarer och se hur den där containern stod i vägen överallt. Jag glömde visst att berätta för dig kära läsare att Halmstad sex inte existerade. 😉 Kanske hade det funnits flera år tidigare.
Långt senare grävde jag fram Gunnar Avis röst. Då satt vi, en manlig kvintett, på en uterestaurang på en skön Medelhavsö. För en gångs skull var det tyst några sekunder runt bordet. Jag ställde ner glaset och tittade Bengt i ögonen och beställde blanketter, drinkar och mycket annat till Halmstad sex. Det tog inte många sekunder innan förvåningen ersattes av ett bubblande skratt och en halv Black Russian som rann ut på bordet.
”Bobo din… det var alltså du. Vilken kaxig gubbe. Du har inte funderat på att ta över efter Bosse Parnevik? Vi hade skitkul när vi tömde containern och du skulle sett hur…”

36 tankar på “En övergiven och överfull container

 1. Önskar att jag hade ett bättre pokerfejs, för då hade det säkerligen blivit otaligt många liknande episoder i arbetslivet. Men de är roliga när de lyckas. Jag kan mycket väl tänka mig Bengts reaktion vid bordet. 😉

  • Jag skulle kunna tänka mig att du har haft många möjligheter. Nästan alltid har jag bara gjort PJ med människor som jag gillar extra mycket och som jag vet tål det. Ibland har jag fått igen för gammal ost. ”Bengt” var superskön. Han tyckte allt sådant var jättekul. Då var hela livet ofta som ett dagligt cirkusbesök.

 2. Vet inte hur jag ska kunna kommentera nu….Skrattar så tårarna rinner;))))))Snacka om underbar början på min lediga Fredag! Tack snälla Bosse för din humor….Hör du hur jag snörvlar:)))
  Kram och ha en underbar helg!!!

  • Det hörs ända från Småland till Skåne. 🙂 Jag gillar när jag lyckas. Humor är ett stort och brett ämne där man kan tycka helt olika. Ibland tramsar jag för mycket. Det är då jag brukar hoppa till ett riktigt seriöst inlägg nästa dag.
   Tack för dina snälla ord. Önskar dig också en toppenhelg.
   Kram

 3. Ha ha ha! Tack för ett riktigt gott skratt. Kanske du skulle börja kalla dig för Bosse Bus…;)
  Kram och trevlig helg – med eller utan bus 🙂

 4. Hahaha, vilken härlig känsla 😉 Ja din då, inte Bengts kanske. Men han verkade ju
  ta det gött i efterhand 😀
  Önskar dig en härlig helg!
  Vårkramar

  • Han var en sådan kis som inte hade ont av sådana saker. Han tog livet som en klackspark. Det skulle vara gött att leva. Dessutom hade han några hemliga flyktvägar att ta till om någon skulle få för sig att klaga.
   Tack. Hoppas din helg också blir fin. Kram

 5. Jag har faktiskt också jobbat på posten. Men det var kassatjänst jag hade på olika poststationer förutom på Huvudposten i Hbg.

  Det var över 54 år sen.

  Kram/Gilla

 6. Ha ha ha hajj ja där fick du till ett rejält skratt sitter här i min ensamhet o skrattar och tycker att Bosse P kunde väl passa dig, ja poker face det har jag om jag vill 🙂 härligt inlägg Bosse ja du jag vet inte vad det är för fel på inläggets kommentarfält …ja det är där vi skall i maj 🙂 tjohoo ja jag kan packa ner dig då 🙂 ha en ljuvlig fredag å kram på dig

  • Då kan vi ta en drabbning du och jag i bluffstopp. 🙂 (kortspel)
   Tack Eva! 🙂
   Jag är envis av mig. Försökte flera gånger. Så fort jag tryckte på kommentera blev det blankt. Sedan kom jag på att jag skulle gå tillbaka till förgående inlägg. Då gick det bättre. Det ser riktigt mysigt ut på bilden. Om jag viker ihop benen är jag inte så stor. 😉
   Önskar dig detsamma. Kram

 7. Hujedamej, att driva med någon aprilo på detta vis! Och vilken ”ambitiös” kille som bara packar beställningen utan att tänka efter om den egentligen är rimlig 🙂 Att spela i ett band till sent på kvällarna kanske kan ha sina nackdelar, eller snarare fördelar eftersom att han alltid verkade till att vara på bra humör. Musiken kanske följde med honom på jobbet….

  Önskar dig en riktigt trivsam påskhelg!
  Kram Christina

  • Den var ganska rimlig med undantaget, att jag tog några svåra blankettnummer och ville ha med stora saker så den blev rejält fylld och han slapp ägna för mycket tid åt jobbet. För det kunde hända att Bodil Parnevik ringde från Lund 8 en kvart senare och vill ha en snabbleverans. 😉 Hade jag haft tid skulle jag kunnat fixa fram en pipig kvinnoröst.
   Synd att jag inte tog något kort på den överfulla containern och den ovanliga adressaten.
   Det hände att han gick direkt till jobbet från en spelning. Då slapp han försova sig. 🙂
   Tack Christina! Önskar dig detsamma. Kram

 8. Sv: Blev du gråhårig överallt? Man får ju räkna hårstråna över hela kroppen också. Hihi! Jag kan inte hjälpa, för jag tycker att det är kul ibland att skoja lite. Det tycker ju du med märker jag. Ha det så gott.

  Kram/Gilla.

 9. Du var mej en rackarns skicklig skojare. 😉 Hur i all sin dar kunde du hålla masken???
  Och få till dialekt och röst så att han inte kände igen dig alls?
  Men jag kan tänka mig att du hade roligt, både länge och väl … hihihi

  • Att hålla masken har jag aldrig problem med. Men det finns numera en i familjen som är ett strå vassare. Teaterapan.
   Tyvärr tränar jag aldrig på det längre, annars är det roligt att försöka hitta en ny inre röst. Lättare att få till det i en telefon.
   Jag har alltid gillat att sätta guldkant på vardagen. Oftast spontant. När det gäller riktiga PJ så gäller det att göra det med rätt personer annars blir det magplask. Nu är jag ringrostig och har slutat med sådant trams. 😉 Fast inte på hemmaplan. Men där är det ingen som tror mig längre. Det började tidigt. ”Mamma! Är det sant det pappa säger?” Jag kände mig ibland som en bifigur i ”Petter och Vargen”. Någon brukade säga att jag fick skylla mig själv. 🙂 Som man bäddar får…

   • Jag gillar att ha nära till vardagens humor, men måste nog säga att jag är dålig på PJ. Är nog mer av den där teaterapan, fast utan PJ … om du förstår hur jag menar.
    Jag använder gärna hela kroppen och mycket mimik när jag ”larvar” mig. Får ofta höra att jag har ett kraftigt kroppsspråk, och en del tycker att jag är lik Eva Rydberg när jag håller på med mina grimaser … hahaha
    ”Jargong” är min melodi, snarare än PJ. Åtminstone numera.
    I yngre dagar höll vi på med mycket PJ. Då fick man akta sig i, för det kunde gå rätt så handgripligt till … hehe … Kanske var mer busstreck än PJ när jag tänker efter … 😛
    Men kul hade vi …. 😀

 10. Haha… ännu ett av dina härliga Practical joke… du är då för rolig! Det blev ett gott skratt här på morgonen 🙂
  Ha en skön helg, en härlig påsklovsvecka och en Glad Påsk!
  Kram

 11. Hahaha, ja himmel vad du hittar på…men kul var det..säkert även för Bengt i sinom tid ;-)))
  Ha ett gott ”påsklov” och njut av livet….

 12. Tack för ett långt, gott och hjärtligt skratt. Och att du kunde hålla dig allvarlig i detta sammanhang…Otroligt! En helt underbar historia och vilken kille Bengt var. Han hade då sinne för att ordna saker och ting…Visst ska det va ”gött att leva”.
  Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s