Strejk födde roadtripstankar

001

Då är två av mina tre älsklingstjejer hemma. Ska bli skönt att ha en samlad trupp där vi under flera ostrukna veckor kan hitta på många roliga saker tillsammans och… nähä… inte det.
”Ska ni iväg redan? Ni har bara haft sommarlov i en timme, fjorton minuter och…” 😉
”Sluta pappa. Har du något bra förslag, så vi kan ta oss till Laholm? Vi har köpt presenter och fixat med massor av överraskningar. Ska uppvakta fyra studenter. Lisebergsturen får vi tyvärr skippa. De håller fortfarande på och tjafsar och allt verkar ha spårat ur.”
”Spårat ur. Du är rälsrolig. Ingår jag och mamma i förslaget?”
”Jag kan köra. Har du kommit över att jag slog dig i minigolf i tisdags?”
”Nästa gång får du inget handikapp. Jag vägrar att spela med en varm halsduk för ögonen och en fyrkantig boll i tropisk hetta.”
”Ha ha. Ta det som en man. Vill du ha revansch?”
”Vet inte om jag har råd med det, efter vårt senaste vad.”

 

Jag är inte svårövertalad. Älskar roadtrips, när jag slipper halka och mörker på vägarna. Bara jag slipper stressa. Därför blir det inte E6:an, utan väg 13 som tar oss hela vägen från Ystad till lergöksstaden Ängelholm. Den här gången hoppas jag att vi äntligen har tid, att vädret är på vår sida och att Jennifer inte behöver systemkameran. Länge har jag velat besöka Kopparhatten vid Skäralid. Önskar mina läsare en fin helg. Med eller utan fotbollstittande. 😉

34 tankar på “Strejk födde roadtripstankar

 1. En fantastisk tid i livet då ens älskade små i famnen inte längre ska vara där; … … barnen är ett lån; barnen ska trampa egna spår, hitta sitt guld, göra sina egna misstag – smärtligt och hjärligt … föräldrar ska finnas där, som alltid förut, bara med en milsvid skillnad … ha det fint i helgen! Fotbollen rullar och hoppas inte läktarn faller ihop! kram på dig 🙂

  • Där slog du huvudet på spiken. De små älsklingarna är bara lån. Ändå vill man skydda dem från alla faror och försöka lära dem att undvika de största groparna.
   Läktaren klarade sig. Fantastiskt att testa med sandsäckar som vägde 30 kg på de tomma platserna. Hur tänkte Einstein där? 😉 Kram

 2. jo så är det, men som väl är så har varje ålder sin tjusning. Småbarnstiden var ljuvlig, tonåren, tja, för vår del var den ganska smärtfri. Utflugna ungar, härligt… då gör man själv en nyorientering i livet, upptäcker att ungarna är vuxna och man umgås på annan räls än tidigare… 😉

  Ha de!

  • Ändå kan man sakna charmen och vissa åldrar och tider. Tur att faserna glider in i varandra och man därmed får en chans att vänja sig. Dessutom är det ofta som en dans. Steg både fram och tillbaka. Jag är van vid att hitta ljusglimtar, men tycker att livet rusar för fort.
   Önskar dig en fin helg.

 3. Haha Bosse, låt dig inte lockas av för många vinda vinklar, du är ingen ungdom längre. Du lever farligt, väg 13 kan vara en fälla.. med eller utan systemkamera. Kvinnsen styr, som alltid, och du håller masken. Skäralid och Kopparhetten.. Nice! Finns tillgång till teve på trippen så att du kan koppelt’a? Önskar er en underbar helg!

 4. Det händer mycket under barn och ungdomstiden. Svårt att hinna med i alla svängar. Nyss var barnbarnen överlyckliga när vi åkte till bushuset och nu är det hästar, tjat om första hårtoningen, videospel och viktigast av allt umgås med kompisar 🙂 Familjen är fortfarande viktig och kommer nog att vara det alltid men det är så mycket annat som lockar under några år.

  Ha en fin roadtrip och njut så länge ni får hänga med ungdomarna 😉 Fredagskram

  • Verkligen svårt att hinna med i svängarna. Vi hoppas att våra tjejer inte försvinner iväg långt bort. Gör de det, är det bara att gilla läget. Det viktigaste är att de har det bra.
   Den här gången var vi bara chaufförer eftersom det är strejk. Annars skulle de åkt tåg. Tyvärr fick de ändra på planerna. Lisebergsresan idag fick de skippa. Istället hade de shoppat i Halmstad. Själva hade vi det som vanligt trevligt när vi fortsatte vår resa.
   Lördagskram

 5. Då gör du som min ”Gubbe” han tar hellre småvägar än motorvägar. Han tycker att man får se mera och slipper så mycket trafik.

  Kram/Gilla

 6. Jag tycker också om att ta mindre vägar. Mer att se, lugnare miljö och tillfällen att pausa här och var.
  Ha det förtjusande i Skäralid, bli inte höjdrädd!
  Trevlig helg, kram!

 7. En ”god pappa”! Och visst är det roligt att kunna finnas till även för de vuxna barnen. Jodå, jag menar allvar….Att vara behövd och att kunna och få hjälpa…Inga vintervägar utan en vacker tur i en vacker natur. Härligt! Och du hinner nog hem till fotbollen. Annars är det mysigt att lysna på radion.
  ikväll håller vi ”halvspanjorer” på Spanien….Tror nog på vinst där. Men det är en öppen fråga, fast det vågar jag inte säga till de spanska grannarna…
  Kramar!

  • Vi har hunnit med en hel del under två intensiva dagar. Tjejerna lämnade vi på ett ”säkert” ställe innan vi åkte iväg på vårt. Jag såg ”mitt” Holland tvåla till ditt Spanien. Tur att du inte sa något till grannarna. 🙂 Jag gissar på att de kände lätt sorg idag. Jag tror att Spanien vinner de andra två matcherna i gruppspelet.
   Kramisar

 8. En helg UTAN fotbollstittande här…Med risk för att få en hel nation på mej…jag ser inget nöje i att ett gäng fullvuxna (?) karlar springer runt på en gräsmatta och jagar EN boll…Släpp in lite fler bollar så kanske det blir lite intressant…eller nej, inte ens då.
  Ja men visst är det så att de små vägarna är mer intressanta, det ligger ju någonting i att det är inte målet för resan som är det viktiga, utan vägen dit. När vi är ute med husbilen har ju jag en evig diskussion med GPS (som för övrigt inte får vara med längre…), eller med damen som sitter i den. Tycker jag att hennes val av väg är fel, ja men då argumenterar jag emot. Och, det har gjort att vi sett delar av vårt land som vi aldrig skulle ha besökt annars…Man kan kalla dom turistvägar, ja en del kanske kostigar efter ett tag, men det ger minnen för livet och är faktiskt uppiggande, iallafall efteråt när vi pratar om resan…Mannen i husbilen har för länge sen gett upp, och ler godmodigt och tåligt som bara en väluppfostrad man kan. Så det så.
  Hoppas ni får många trevliga roadtrips i sommar och önskar er en riktigt trevlig helg!!
  Nya Gotlandsbilder finns nu ute…
  Kram kram

  • Rigmor. Nu låter du precis som Solveig.
   Robban Broberg har så rätt i den där fina balladen. ”Målet är ingenting – vägen är allt”.
   Tänk att du lyckats. Jag är inte helt säker på att Solveig tycker samma sak. Eller?
   Tack för de nya bilderna från Gotland. Nya tips som vi har nytta av nästa gång.
   Kram kram kram

 9. Jag vill bara önska dig och din familj en härlig helg. Själv ska jag verkligen ta det lugnt efter en ännu jobbig vecka med 3 sjuka i personalen. Nu ska det sovas en del, äta gott igen och umgås med min helgassistent som jag har haft i 25 år. Börja spåna på nästa novell som har deadline den 31/8 och bara få vara. Måndag och onsdag blir tuffa dagar eftersom så mycket fick bokas om i den här veckan. Men sedan, hoppas jag, blir det lite lugnare. Men då ösregnar väl det, men då passar jag på att arbeta på min novell – Måste vara effektiv i alla lägen. Hoppas du gillade mitt kuvert. Är lite nervös över din kommande dom;) Må så bra och Kram

  • Vad jobbigt för dig när det uppstår sådana situationer. 😦
   Vad mysigt det är att läsa att du haft samma person i 25 år. Ett bevis på att ni trivs med varandras sällskap. 😀
   Då har du ganska så mycket tid på dig när det gäller novellen. Dåligt väder kan man lätt vända till något positivt om man gillar att skriva som du och jag gör. Jag har en hel del att göra på den fronten de närmaste månaderna. Tur att jag tjuvstartat. 😉 Vi har inte tittat på kuvertsakerna ännu. Solveig har fullt upp. Hon slutar inte jobba på sitt heltidsjobb förrän på tisdag. Nu har vi varit iväg uppåt en bit några dagar och energin behöver fyllas på med sömn.
   Helgkram Bosse

 10. Se vad gör man inte för sina änglar? Själv blir det en väldigt tidig tur in till Ystad i morgon bitti för mig. Leverans av luftmadrass, sovsäck och en helsikes lång närverkssladd till sonen som ikväll fått ett oemotståndligt erbjudande om att åka till Jönköping på någon form av jätte LAN…
  Visst stiger jag gärna upp klockan sju en lördagsmorgon för att ombesörja denna lilla leverans.
  Hoppas du får en trevlig tur utan stress, och en riktigt go´helg!

  • Det smakar bara mer och mer -om vädret är okej. Vi hade riktigt tur denna gången. Det var helsvart framför oss när vi åkte upp och jag ställde in mig på åskskurar och stanna bilen en stund. Istället svängde vägen och vi kom undan med småstänk.

  • Minigolfen var tidigare i veckan. Vilken härlig match för mig som gillar Holland. Jag som trodde det var kört efter den tvivelaktiga straffen. Vad härligt att jag hade fel i mina dystra tankar. Det fanns bud på flera mål till, för båda lagen. Fler sådana matcher tack. Jag tror att Spanien reser på sig. Helst om de får hål på Chile tidigt. Trevligt med många mål, än så länge. Varför använder de inte sprayen oftare? Synd att England och Italien spelar en sådan dum svensktid.

 11. Sv: Tänk att du har tagit dig tid att kika igenom vad jag har skrivit. Jag tänker på att fotbollen kanske var mera spännande. ”Gubben” sitter faktiskt framför TVn. Men han blir lika sur varje gång, för att kommentarerna ska snacka så mycket goja och vet precis vad spelarna borde ha gjort. Jag bara säger: Gör det bättre själva.

  Så du känner också till TIA? Det gjorde man inte nere i Spanien, för de sa att det var en stroke. Sen hittade man ju 4 ärr allt som allt efter tidigare och den nya TIAn. Jag har räknat ut hur och när de har inträffat. För jag har fallit ner utan att snubbla 4 gånger allt som allt. Det måste vara de gångerna jag har fått ärren. Det var min doktor här hemma, som kallade ”stroken” för en TIA. Det är ju inte SÅ farligt som en ”riktig” stroke.

  Nu har jag i alla fall fått mediciner och inte bara en, som innehöll salicylsyra. Nu har jag bytt ut den mot de svenska. Men jag måste säga att sjukvården i Spanien är fantastisk. Här hade man fått vänta länge på att få en magnetröntgen. Där fick jag den, den andra dagen, men fick vänta till nästa morgon för att få besked vad den visade. Jag är verkligen tacksam för att det inträffade där nere istället för här hemma på det viset.

  Kram/Gilla

  • Jag väljer mina matcher. 🙂 Ser bara godbitarna och mina favoritländer om matcherna spelas på bra tider.
   Läste dina blogginlägg i fel ordning. Blev glatt överraskad av att du lagt in flera inlägg. Jag hade ju sett den virkade koftan några gånger. Visste inte då att du var på semester. Ville ha reda på vem som betalt in pengar för min roman, men inte skrivit adressuppgifter. Nu har vi löst den gåtan.
   Tog dina inlägg som ett gott tecken, på att du återhämtat dig.
   Framför allt när det gäller vissa tillstånd, är det så livsviktigt att få snabb hjälp och helst rätt diagnos så fort som möjligt. Där hade du tur i oturen med att det hände på en semester utomlands. Jag blev förvånad av deras snabbhet.
   Får du bara rätt dos/styrka hoppas jag att du slipper fler Tia-anfall. Det farligaste med dem är om de händer/kommer i fel lägen. Vid ex. bilkörning. Tryck på så de inte släpper dig. Bättre att gå en gång för mycket… Det är verkligen olika från läkare till läkare och från vilket landsting man tillhör. Vården är långt ifrån rättvis i vårt land. Sköt om dig. Kram

 12. Det är en del år sedan jag var på kopparhatten. Minns knappt hur det såg ut heller faktiskt. 4 veckor kvar att jobba sen blir det semester eller vad man nu ska kalla det när man ska flytta och städa. Jajaja ska nog fixa sig men blir nog inte mycket till semester. Får kanske ta en tur till Kåseberga och kränga räkmacka i allafall.

  • Jag har varit sugen länge. Såg så fina bilder som en kvinna lagt in. Tyvärr har det inte passat tidsmässigt de gånger vi passerat på väg 13 en bit ifrån. Jag ska försöka få in en tur dit när det blir höstkläder på träden.
   Bästa tiden att flytta tycker jag är på sommaren, men det är alltid tufft. Hoppas du hinner med lite annat med. Behövs verkligen pauser och att komma ifrån stöket ibland. Genast blir jag nyfiken på vart du ska flytta. Närmare din arbetsplats?
   Minst en tur till Kåseberga är tvunget. Önskar lycka till med allt.
   Kram Bosse

 13. Härligt inlägg! Precis sådär ska det vara 🙂
  En sak tar jag till mig eftersom jag själv alltid stressar trots att jag hatar stress, kanske ska man välja en annan väg än motorvägen. Slippa alla bilister som far fram som gehu och istället stanna upp och lukta på blommorna vid vägkanten. Tack för påminnelsen 🙂
  Och ha nu en mysig sommar tillsammans med la familja!
  Kram Christina

  • Tack Christina! Ibland är motorvägen bäst. Men det är alltid bra att ha tidsmarginaler och alltid obra att behöva köra ikapp tiden, 😉
   Önskar dig också en mysig sommar fylld av olika spännande ingredienser. Du som är så duktigt kreativ kommer säkert att få många nya uppslag.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s