Fjärde återblicken från Bornholm

Ovanligt att få en egen badvik en solig dag i juli. Platsen var nära orten Tejn.

DSC_11390206

DSC_11470209

Vi bodde vid Dueodde strand, som påminner starkt om Sandhammaren på Österlen. Träbryggor ner till den vita sanden, höga klitter och en egen fyr.

DSC_07490041

Helligdomsklipperne är en av mina favoritplatser på ön. Jag ska försöka begränsa mig och inte lägga in alla bilder vi tog därifrån. 🙂

DSC_10730170

DSC_10790174

 

DSC_10980184

DSC_10800175

Favoritorten är Gudhjem med sina branta backar och lockande affärer av olika slag.

DSC_10340140

Frestelserna är många.

DSC_10420147DSC_10430148DSC_11560210DSC_11690215DSC_10570158DSC_06950030DSC_06920028

Inbrottstjuvar lägger de direkt på rygg utan pardon.

DSC_08320059

Går man vilse finns det alltid någon trevlig kotte att fråga om vägen.

DSC_08230055

”Hej! Har du något mer att bjuda på?”
Nej! Nu var det slut för denna gången, men jag kommer att pausa från redigeringsarbetet som pågår för fullt med kåseriboken, Skimrande ögonblick – och dagar i grått och lägga in ett femte inlägg från Bornholmsresan vid lämpligt tillfälle. Hoppas att ni har det bra. Just idag har halva sommaren gått – och halva sommaren är kvar. Njut av den. 🙂

DSC_10640165

 

 

 

26 tankar på “Fjärde återblicken från Bornholm

 1. Härliga bilder från Bornholm som verkligen är en fantastiskt ö! Lagom stor och man hinner se det mesta 🙂 Romkulorna såg farligt goda ut…

 2. Tänk en egen badstrand ojojoj…
  Jättefina bilder har du åxo. Sen det här med att begränsa dig med att sätta in massa bilder….snälla gör inte det, för du har så mycket att visa i din blogg.
  Vilken tur det finns KOTTAR att fråga. Nu vet jag ju exakt vem jag ska vända mig till om jag blir vilsen 😉. Men det är klart…..det blir ju värre om man inte träffar en endaste kotte, då är man illa ute. Hua hua som vi säger här i norr.

  KOTTEKRAM från norrlandsskogen.

 3. En egen strand och en egen fyr är inte dåligt. Ser jättefint ut i Bornholm. Romkulorna såg lite……väl färgglada ut……Lycka till med er kåseribok.
  Kramen från en från mitten av Sverige mitt i sommaren.

  • Romkulorna lockade inte mig. De är mycket för sliskigt sött i Danmark.
   Tack! Idag är det finare väder. Då är det lätt hänt att andra saker lockar ut oss.
   Just nu är jag inne i en fas då jag letar småfel, som kan vara svåra att hitta.
   Annika i mitten verkar ha det bra. Fortsätt med det. Kramen

 4. Härliga bilder Bosse från en härlig liten ö där ute i Östersjön. Bornholm är hygge, vacker natur och njutning. Nu hade jag tänkt hoppa över båtresan i år men det får nog bli en tur trots allt, jag får nog trotsa sjösjukan för ingen sommar utan en Krølle-Bølle.
  Mitt i sommar kram Åse

 5. Vilken storslagen natur! Det hade jag då inte förknippat med Danmark.
  Sötsakerna hoppar jag gärna över, men resten tar jag utan minsta tvekan;-)

  • Körsbären var till dig. Inte så konstigt att danskarna har lägst levnadsålder i hela Europa.
   Bornholm bjuder på ett omväxlande klimat. Fin skog i mitten med ex.Paradisbakkerne som är mycket rogivande. Fina vita sandstränder med stora klitter. Häftiga kuperade småstäder som ligger mest vid kusterna. Gemytliga fiskehamnar.

 6. Nu när jag läste det här inlägget blev jag ännu mer nostalgisk än vid det förra…. Undrar om det är en åldersåkomma. Nostalgin menar jag. Jag vill ju hinna se och uppleva och se så mycket och inser att tiden nu försvinner allt fortare. Tänkte igen på filmen ”The Bucket list”…
  Jag får sätta fart!
  Helt underbara bilder som verkligen talar till mig på alla sätt och vis. Känns som om några också ropar mitt namn.
  Tack!
  Kramar!

 7. Härligt på alla sätt och vis, både bilder och Bornholm! Men hör du Bosse, det är inte riktigt snällt av dig att lägga in så många godisfrestelser. Man blir ju så gottesugen, vill inte – men måste ha några sådana där danska chokladbollar. Nu blir jag sugen på att ta en lille tur dit, bara för det! Det är ju faktiskt länge sedan sist.
  Vilken tur att det är mycket kvar av sommaren! Ha de’! 🍒🍓🍧🍭

 8. Bornholm är verkligen en pärla! Jag känner igen trappan vid ”djävulsgapet”. Häftigt!
  Fina och roliga bilder med text, gillas också!
  Kram, Gunilla

  • Tack Camilla!
   Den bästa tiden är alltid nu, eller nu. Dumma klocka. Det går inte att stanna tiden… (stamp) Jo, det gick. Vad konstig klockan ser ut. Jag vågar nog inte visa den för Solveig. Inte mycket att se, finns inga visare kvar. Den ser rätt URtrist ut. En typisk semesterklocka. Gjorde jag något spontandumt? Hur ska jag veta när jag ska äta och sova när jag stannat tiden? 😉

 9. Jag har aldrig varit på Bornholm. Men nu har du ju visat vad som är viktigt där, så jag kommer nog att låta bli att resa dit. Hehe! Finfina bilder har du ju visat.

  Kram/Gilla

 10. Hej! Länge sen sist 🙂 Vilken tur att du delar med dig av dina upplevelser så slipper jag resa själv. Är ganska bekväm av mig. Men visst. Jag får nog erkänna att det ser väldigt inbjudande ut. Så kanske man skulle…. Jag har ju semester just nu… Kram.

  • Inte behöver du krångla med pass och visum på mina resor. 🙂 Resa ska man göra för att man känner för det själv, inte för att man måste eller för att impa på andra. Det viktigaste är att du har en bra semester för just dig och laddar batterierna inför hösten. Själv håller jag på för fullt med andra boken som kommer att bli mycket personlig. Sommarkramar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s