Hitta rätt författarporträtt

Sommarens favorittröja skulle vara med, bestämde jag. Egentligen började det lite dumt. Tjejerna hade varit iväg till Emporia utanför Malmö. När de kom hem satt jag och såg på en viktig fotbollsmatch från Brasilien. 🙂 Mitt under VM-matchen visar Solveig att hon köpt två stycken Hollister t-shirtar till mig. Bollen gick ut till inkast och jag kastar en snabb blick på den ena tröjan.
”Vad smutsig den är. Full av fläckar.”
Fel ord. Istället för ett ord på fyra bokstäver som börjar på T slant min tunga när jag kommenterade något som i själva verket var tröjans ”mönster”.

Tre bilder. Dessvärre kunde det inte bli fråga om någon ”tävling”. Två av bilderna är för små (i KB) och faller på det. Bilden längst ner, där jag på ett vis slår två flugor i en smäll, bör däremot duga till vänster flik som författarporträtt i vår gemensamma bok ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”.

Bild A: Där satt jag och njöt på höjden vid Ale Stenar den magiska kvällen när solen gick ner så vackert.

Bild B: Jag och Solveig gillar att ta paus och rulla ner till Norra Promenaden. Fika, promenera i den vackra parken eller på två minuter ta oss in bland de häftiga gatuhusen i vår vackra stad Ystad.

Bild C: På hemmaplan. När vi tog författarporträttet till förra boken var det tyvärr för tidigt på året och våren 2013 var väldigt sen. Därför fanns inte den härliga grönskan bakom mig på balkongbilden. OBS: Denna bild ska beskäras och bli fyrkantig innan den hamnar i boken.

Förslag ett

Förslag två

TV-bild

38 tankar på “Hitta rätt författarporträtt

 1. Du är rolig du! Av de tre bilderna du har här på dig själv så hoppas jag få se bild nr 1 på baksidan el. med en presentation av dig. Den bilden gillar jag! 🙂

 2. Jag som brukar vara kärringen mot strömmen. Men den här gången håller jag med övriga att nr 1 är bara så fin. Men jag tror nog att den vi får se är nr 3…..Oss emellan Bosse, så har jag bloggar idag;) Bara en test. Men jag tror att det kommer mer… Det känns så:) Kram Susan

 3. Bra bilder på dig, allihop. Men den i gräset vid Ale stenar är den jag gillar allra bäst. En bild full av harmoni i en fantastisk miljö, och i ett fantastiskt ljus.

 4. Bra bilder på dig, allihop. Men den i gräset vid Ale stenar är den jag gillar allra bäst. En bild full av harmoni i en fantastisk miljö, och i ett fantastiskt ljus.
  Måste du välja mellan dessa hoppas jag att det blir den. 😉

 5. Alla bilder är bra men jag röstar, som alla andra, på bild 1.
  Jag gillar ju höjdskillnader i naturen och jag minns att jag blev förvånad av hur pass högt Alestenar låg.

 6. Så kan det gå när inte haspen är på. Det är lätt att tungan slinter ibland.

  Jag gillar alla tre bilderna, men ettan är verkligen inte dum. Men ska man verka vara intellektuell, så är väl den sista bäst med en bok i handen. Hihi

  Kram/Gilla

 7. Utan tvekan bild nr 1. Författarbilder brukar ju vara frimärken på baksidan. Så ettan ger dig möjlighet att göra något helt annat – nämligen en avlång bild, beskuren under armbågen. Värt att testa, man ska ju skilja sig från mängden.

 8. Ja tänk hur fotbollen kan förvrida huvudet på en 😀 Det är tur att det är över för denna gången. Men du, jag faller in i ledet och tycker det är synd att inte översta bilden är tillräckligt stor för den var kanonbra!! De andra är också bra, men den toppar trissen!
  Önskar dig en finfin helg!
  Kramen

 9. Helt klart den första bilden. Ser sådär passligt funderande ut. En sak som jag vill påminna om fotografiskt. Vänstra handen skall inte kapas, utan synas helt, och placeras på ett mer passande ställe. T.ex. på vänstra knät fullt synligt.

  • 🙂 Du har helt rätt. Ser en aning stumpigt ut. Jag var tvungen att tjuvkika. SKönt. Vänster hand finns kvar i verkligheten. 🙂 Som jag skrev i texten så var de två första bilderna alldeles för ”små”. När det gällde författarporträtt spelade det inte så stor roll. Bilden vi tog igår får duga på gubben. Värre när det gällde omslagsbilden. Där fick vi tänka om rejält. När jag i våras tog den bild som vi anser skulle varit perfekt till handlingen i boken, hade jag ingen aning om att den skulle vara aktuell till att hamna på en boks framsida. Då gick tankarna åt ett annat håll. Därför har jag bara kvar den som TV-bild. Slängd i kamerans minne. Förhoppningsvis kommer det att bli bra ändå. Jag har blivit förtjust i den bild vi valt istället, ska snart visa upp den här och där.

 10. Bild nr 1, utan tvekan 😉 Ale stenars mystik, vatten, kärlek.
  Läste kommentar om händerna, helt rätt. En författares händer måste synas!
  Pröva att spegelvända den, man bör titta åt höger.
  Nr 3 är väldigt bra på dig också.
  Du ser, svårt välja! Kram, Gerd ❤

   • Attans! Vad jobbigt det är när man ställer till det så.. Som jag, mitt klantarsle, gjorde en turistbroschyr och råkade radera hela mappen! Nu när dom bad mig göra om en liten skitsak fick jag göra om rubbet! Ibland blir man trött på sig själv.. Kram!

   • Det är aldrig lätt när man blir trött på sig själv. Inte heller hjälper det om man får för sig att springa ifrån. För då blir man ännu tröttare. Vet inte riktigt hur den ekvationen fungerar. 😉 Det är bäst att man har överseende med sig själv. Man ska trots allt tillbringa resten av livet… Det gäller bara att variera felen så blir inte livet så tråkigt. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s