Fredagshäng

Jag gillar hösttraditionen som vi haft de tre senaste fredagarna, då vi åkt och fikat ihop – jag och Solveig. Först utomhus på Olov Viktors i solsken, sedan ljuvliga växthuset på Backåkra och förra fredagen åkte vi till Åbergs trädgårdar.

Nu sa Solveig lite taskigt i morse att hon ska till Kristianstad och plugga idag.
”Det vet du väl. Där var jag igår också.”
”Du skippar alltså mig. Okej. Då väljer jag en annan fikakompis. Vem av er ska med? Jag har bara råd att bjuda en av er.”

DSC_07710025

OBS! Imorgon blir det två bloggtävlingar. Jag vill fira 100 000 visningar. Välkomna då!
Provboken ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”  har kommit. Jag har fullt upp …
Önskar er en fin fredag.
Kram Bosse

 

42 tankar på “Fredagshäng

 1. Gör räknekollen genom att sänka din fika-andel så räcker det åt alla tre. Eller så far du själv och har en frufridag! Härligt med boken som kommit! Grattis till 100 000 visningar!!! Grattiskram + trevlig helgkram!

  • Nu fick jag dåligt samvete och vet varken ut eller in. 🙂 Den provboken har vi väntat ett bra tag på. Vi är tacksamma för att vi la ner så mycket tid i förra läget, så vi kommer undan ”billigare” i detta sista läge. Samtidigt vill man så gärna hitta alla småfel.
   Tack. Jag hoppas jag når upp till siffran under morgondagens tävling. Jag har ju mitt räkneverk offentligt så alla bloggläsare kan läsa av läget. 🙂
   Tack för alla kramar.
   Här får du en fredagskram av mig.

 2. Ja det var ju synd, för ni har väl lika vackert väder som vi i Göteborg? Klart du ska ta med bägge två :-).

  Önskar dig också en härlig fredag! Kram från Ethel

  • Tack! Du är ju alltid rosig och fin om din profilbild. 🙂 Sedan någon timme tillbaks har jag fått hem min fru igen. Nu är det en dotter som försvunnit ut från bostaden.
   Vad kul att du ser fram emot morgondagens tävlingar. 🙂
   Önskar dig en fin fredagskväll.

 3. Båda så klart! Eller en för alla/alla för en! De ser inte särskilt hungriga ut.
  Grattis till de 100 000.. Inte fixat på en kafferast precis!
  PS. Har boken kommit, oj då! Snabb flaskpost, det är annat än Schenker! Var det höga vågor? Blev du våt om strumporna? Men det gör väl inget, bara den var ordentligt inte korkad! (Flaskan alltså😉) Vilken härlig fredag ni får! (Hm.. När ni har hittat alla konstiga fel som kan bli) Det blir väl tårta ikväll då? I alla fall till Solveig, för du ska ju jobba med tävlingarna till i morgon. Spännande!

  • Skenet kan bedra. På kortet ser de väldigt söta och skötsamma ut. Jag hinner inte skriva om allt bus de hittat på idag. 🙂 Historien om hur provboken befann sig i vår bostad utan att jag visste om det i hela sju timmar är också komiskt och för lång för att dra här. Det är inte så många fel att hitta eftersom vi gjorde det stora jobbet i förra läget. Samtidigt kan man drabbas av en självsäkerhet och det är aldrig ett bra drag. Båda ögonen får inte vara blinda samtidigt. 😉 Provbok firas inte med tårta. Den förknippar jag bara med sista chansen att hitta fel. Men när de riktiga böckerna kommer får vi allt fira på något vis. 🙂
   Det är en del förberedelser med morgondagens tävlingar eftersom de består av olika moment. Önskar dig en fin fredagskväll.

 4. Omväxling förnöjer – jag menar fikat med en ny kompis alltså;-)
  Kul med den nya boken – det var snabba ryck! Hur många ex har du tryckt?
  Ha en fin fredag i solskenet:-)

  • Tror du inte den andra gömde sig i bilen och … 😉
   Vi tyckte det var sega ryck och hade räknat med leverans för två veckor sedan. Tyvärr hängde vissa saker upp sig.
   Vi tryckte upp 1 ex för 650 kr. 🙂 + några hundra kronor extra för ett IRIS så vi vet hur det kommer att se ut på riktigt, när de är tryckta i Offsettryck till skillnad från Provboken som är tryckt i digitalaltryck.
   Hoppas du också haft fint väder däruppe.

 5. Ja men de där kompisarna kan väl inte vara så stora i maten…förlåt fikat menar jag?! Ta´med båda vet jag, ni får säkert roligt ihop…Å tänk så fort saker och ting blir en vana, tradition…det här med fika på fredagarna. Ja, jag förstår precis hur du kände när bomben föll i morse. Man ska aldrig ta något för givet.
  Sen är det bara att gratulera, och inte speciellt förvånande heller, till de 100 000 visningarna! Spännande med tävlingar.
  Ha en riktigt skön helg, och vi får hoppas att hösten fortsätter som den börjat…
  Kram kram

  • Problemet är att jag kan inte ha dem i koppel. De har en viss ovana att gömma sig och älskar att stoppa sina fingrar i andras bakverk och detta kan ge mig huvudvärk på flera olika sätt. Det beror på om kunderna är ilskna och slänger sina handväskor i mitt huvud. Sådant händer aldrig när Solveig är med. Hon brukar sköta sig. 🙂
   September har varit både snäll och vacker. Kram på dig.

 6. Haha! Jag samlar på nallar och har en exakt likadan, som din vänstra. Den har jag haft i många år och har jag inte fel för mej, så har vi köpt den på Tenerife i Puerto de la Cruz. Visst är han söt.

  Hoppas att du får gott kaffe med ett trevligt sällskap.

  Kram/Gilla

 7. Tror inte du väljer mig för jag skulle tjattra hela tiden under fikat så du skulle bli less.
  Sen pratar jag norrländska så……..skulle du förstå mig eller jag dig?? Hihi.
  Dä ä int gott denne eller?
  Oj..ser en mänisch på gata nurå.
  Kramelikram.

 8. Det var ju inte rakt gratis att fika på Olov Viktors men mackan med kräftstjärtar gick inte av för hackor så får du inget annat fikasällskap, och bjuder på resan ner, så kommer jag gärna och fikar med dej. 😉 😉

  Fredagskram

 9. Du har ju verkligen en imponerande besöksstatistik De lär jag aldrig komma upp till. Grattis!

  Sv: Jag fick ju en TIA (dvs en mindre stroke) på försommaren, när vi var på semester på Mallorca. Då låg jag på en klinik där.

  För en vecka sen, så fick jag en hjärtinfarkt och fick läggas in på Helsingborgs Lasarett. Det var då jag fick genomgå en kranskärlsröntgen. Som tur var så var inte infarkten så stark, utan nu går jag på mediciner för att förhindra en ny infarkt. Jag kom hem igen i tisdags och mår nu efter omständigheterna bra.

  Jag är ju ”virkoman” och det var tur att jag hade plockat med mej virkningen, så tiden inte blev så lång. Så fick jag ju ligga i ”karantän” på grund av att jag hade legat på sjukhus utomlands. Då var det viktigt att ta prover, så jag inte bar på sjukhussjukan. Så nu har jag blivit topsad, som den värsta bov.

  Kram/Gilla

  • Jag har läst ikapp på din blogg. Det var för väl att du inte hann åka iväg denna gången. Även om de tog väl hand om dig i somras så är det lugnare att hamna på sjukhus på hemmaplan. Kos väntar på dig till ett annat tillfälle. Jag har varit på den ön och har många härliga minnen därifrån även om jag också blev sjuk där.
   Skönt att infarkten inte var stark och att det räcker med mediciner. Hoppas du återfår dina krafter så snabbt som möjligt. Att ha eget rum på sjukhuset är lyxigt. Var rädd om dig. Kram Bosse

 10. Så kul med så många besök på din blogg! Ett varmt grattis! Boken på väg…spännande! Hoppas att fredagsfikat blev mysigt och du lämnade väl inte någon av de tu kvar hemma!? 🙂
  Kramar

  • Tack! Det blir mycket stirrande på alla tecken. Vi vill så gärna hitta ALLA fel. De små kan gömma sig väl. 🙂 När man har en provbok i sin hand vet man att det är sista chansen. Sedan får man stå för sina ord och fel. 🙂 Så är det med mycket här i livet. Även muntliga grodor kan fastna på hjärnkontoret. 😉
   Idag har jag min ”studerandefru” hemma, så då bryter vi av med en tur till centrum. Jag vill helst inte prata om vad som hände igår. Tänk att två så små söta björnar kan ställa till så stora … 🙂 Önskar dig en fin lördag. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s