Tove var först, kommer det någon nummer två?

De två senaste torsdagarna har jag talat mig varm för två filmer som jag tyckt hållit hög klass om man gillar romantik, nostalgi, Wien och Paris. Det är viktigt att man ser filmerna i rätt ordning.
1. Before Sunrise / bara en natt
2. Before Sunset – bara en dag.

Här kommer en genväg som dessutom är både snabb och helt gratis. Man behöver inte ens vara medlem (är gratis). Bildkvaliteten är lite sämre än den jag har på mina DVD-filmer, men duger förhoppningsvis och det är helt reklamfritt. Bli inte irriterade som jag blev när tyskan i första filmens inledning inte översattes till svenska. När medelåldersparet bråkat färdigt på tåget blir det tal på engelska och översatt till svenska.

Dreamfilm.se (ni får skriva in adressen själva) 😉

Jag skickar med de två scener från första filmen som jag valde som favoriter och den berömda kyssen som fick pris på MTV.

Min bloggvän Tove berättade att hon sett ettan och kort senare tvåan. Finns det någon mer därute som kommer att drabbas av samma lycka som jag drabbades av den mörka höstkvällen för snart tre år sedan när jag råkade snubbla in på Before Sunrise och blev så tagen att jag såg den tre gånger på raken? Antagligen finns det inte fler sådana galningar som jag. Men osvuret är alltid bäst. 🙂

 

52 tankar på “Tove var först, kommer det någon nummer två?

 1. Aha 😉 Då är jag med. Nej inte med på att ha sett dem utan vad du syftade på. Får se om det finns någon kväll när jag drar igång dem, inget som min äkta hälft är intresserad av är jag rädd.
  Ha en finfin dag!
  Kramen

 2. Nej! Jag tror inte att det finns fler likadana galningar som du!! Men vi är fler som är galna fast på helt andra sätt som tur är. För vad vore livet utan oss galningar. Förmodligen väldans trist och tråkigt, eller vad tror du?
  ❤ KRAM ❤
  Susie

 3. Tack för ytterligare bra filmtips. Har inte sett någon av filmerna och ser fram emot att göra det. Skall också prova med ”dreamfilm.se”. Jättetrevligt med dina filmsnuttar. DE ger mersmak.
  Kram!

 4. Underbara scener som får, t.o.m mig, så ”ofilmmänniska jag är…att vilja se dom!! Det är flera som tipsa om just Dreamfilm, så det vore nog värt att gå in där, tack Bosse! Kram på’re

 5. Du har rätt. Jag tyckte om de här scenerna … om det var det du syftade på i kommentaren hos mig … 😀
  Tack förresten, för kommentaren! Den var så fin och jag blev jätteglad …

  Tillbaka till romantiska filmer …
  Hur mycket jag än tycker om romantik, tar jag ändå avstånd från det ju mer avlägset det blir i verkliga livet. Jag har aldrig haft mycket romantik i mitt liv, men tidigare var det just det som var anledningen till att jag frossade i kärlek genom böcker och filmer.
  Nu, när chanserna gått förlorade att få uppleva det där jag längtade efter en gång i tiden, gör det mest bara ont att se sådant på filmduken … så även om jag tycker om romantik, egentligen, så ägnar jag mig helst åt deckare och fantasy …

  Kanske lite för ärlig kommentar egentligen, men jag tar risken.
  Jag är trött och sliten i kväll, så jag ligger väldigt nära gränsen till självömkan … blä … hehe

  • Varsågod. Här sitter jag och för en gångs skull längtar efter att någon ska tacka mig för ett suveränt filmtips som är gratis på två sätt. 🙂 Jag tänkte att du kunde vara en av dem som hojtade till. Så börjar du snacka om fantasyböcker som jag aldrig varit förtjust i. Däremot har jag frossat i många deckare och kriminalböcker. Om jag skulle skoja till det så skulle det vara läge att skicka dig direkt på film tre i serien. Filmen som heter Before Midnight, men den har jag inte gjort någon reklam för ännu på bloggen. Har bara sett den EN gång och det var på min födelsedag. Jag tror att det var helt fel dag att se den på, utan att avslöja mer.
   Vad dyster och ärlig du låter. Nu blev jag ledsen för din skull. Hoppas det bara är lite höstdepp som släpper om du får se någon spännande deckare. Jag vet via din blogg att det varit/är en speciellt känslig tid för dig nu. Kram på dig.

   • Hahaha
    Det blir sällan som man tänkt sig, eller hur …
    Det var suveräna filmtips, men inte för mig just nu …
    Och dyster är jag för tillfället, men inte så att du behöver vara ledsen för min skull … 😉

    Det har varit en motig dag på jobbet. En stressig tid just nu. Deadline som förmodligen går i stöpet för att jag gjorde en miss idag, och jag vet inte om det går att lösa förrän i morgon.
    Och i tröttheten kommer annat över mig. Just det här med kärlek på film tillhör det som jag inte kan ta just nu … 😛

    Nu går jag och lägger mig så är det säkert bättre i morgon.

    Kramis och tack för ditt engagemang

 6. De där filmerna har jag tänkt att jag ska se i flera år men det blir som aldrig av. Lyckas som alltid glömma bort dem när det är dags att välja film att se. Känner att jag verkligen måste se dem eftersom alla säger att de skall vara så bra. Tack för påminnelsen. Liza

 7. Hej Bosse!

  Haha, jag anade att det var något som hade att göra med dessa filmer. 😉 Och det är ju det som är så härligt med film, tv, musik, böcker och annat. När man hittar de där absoluta guldkornen som tar en med storm vill man dela med sig och låta andra få uppleva samma magi. Du är en generös man Bosse och du vet att jag har pratat om att se dessa men aldrig kommit till skott. Nu har din övertygelse och passion övertygat mig. Dock tror jag att jag tänker slå till med ett inköp av filmerna på dvd och spara dem till de mörka höstkvällarna och se dem tillsammans med tonårsdöttrarna (som är lika svaga för romantik som jag). Jag lovar att återkomma om jag kommer dela din galenskap eller ej. För visst är det en härlig galenskap när man inte kan få nog av något som är riktigt bra.

  Ta hand om varandra och ha det gott i höstvinden!

  Kram

  • Det är svårt att få andra att uppleva samma magi. I mitt fall snubblade jag in på ettan under en mörk och dyster oktoberkväll där jag ensam tog en chans … och blev ”kär” i första filmen. Smart val att köpa dem på DVD och se dem med dina tjejer som delar samma genresmak. Jag hoppas att det är en trio tjejer i olika åldrar som kommer att njuta av filmstunden och säga samma sak. ”Vi ser tvåan nu på direkten. Vi måste få reda på svaret om …” Sedan hoppas jag en sak till. Att mannen i huset undrar vad som hänt egentligen. Större förhoppningar har inte lilla jag. 🙂
   Bra ord. ”En härlig galenskap”.
   Tack. Önskar dig en fin fortsättning på hösten.
   Kram

 8. Tack för filmtipsen! Jag skriver upp dem i min lilla bok över ej sedda filmen. Någon gång så ska väl även jag få tid att gotta ner mig i soffhörna och bara njuta av alla tips du delger oss.

  Kram

 9. Såg iallafall alla tre klippen samtidigt….Men ska absolut kolla på dem var för sig nån gång. Börjar bli lite långa kvällar och då passar det med lite mysfilmer. Nu har jag landat som du ser och överlevde även denna gång.
  Kram på dig Bosse.

 10. Får väl kolla när jag har ”yrat klart”. Just nu är jag ”inne i dimman”. Inget kul med feber. *Kviddevitt!* 😉
  Solgula och varma kramar, min käre Bobo Bus

 11. Oj så spännande filmer du tipsar om. Passar mig perfekt nu när det är dags för mysiga filmkvällar. Tack för tipset 🙂 Verkar vara helt i min smak så du hade rätt om det. Filmklippet var riktiga teasers som får mig att vilja se mer. Varma höstkramar 🙂

 12. Morrn Morrn. Klockan är 04.17 nu.
  Vad jag gör uppe den här tiden?? Bra fråga😉
  Ja du ser. Lite halvgalen är vi nog lite över lag. Så fortsätt med galenheter du Bosse. Det är charmigt med människor som bjuder på sig själva tycker jag.
  Oj så mysigt med film nu då vi har höst. Jag älskar mysiga kvällar med ljus prassel i chipspåsen (händer även att jag äter godis) och en mysig filt över sig mmm.
  Å du…..Jag kan se en film jag gillar hur många gånger som helst. Ja….man är väl lite galen😉 men jag har inte sett de filmer du visar.

  Host höst host å snörvel för mig.
  Torsdagskram.

  • Jag har också varit uppe och studsat flera gånger i natt. Du har säkert kollat på film, prasslat med chipspåsen och kanske behövt använda näsduken någon gång. Filt och hett te kan vara trevligt lindrande sällskap.
   Människor ska inte vara stöpa i exakt samma mall. Då blir det grått och trist. Hela paletten behövs.
   Vilken seg förkylning du råkat ut för. Stackars dig. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s