En kvart att minnas

Jennifers skimrande

Onsdagen den 8 oktober, klockan 09.11:
Jag satte på datorn för att se hur långt våra böcker kommit från Århus och tryckeriet Scandinavian Book. Tidigare i morse hade vi läst att de transporterats från Danmark till Sverige i natt och anlänt till Malmö klockan 5.06. Datorn var seg och det tog tid. Jag kände plötsligt att jag var akut kissnödig och att det inte kunde vänta. Är en diabetiker vrålnödig kan det bero på att personen är hög i blodsocker och behöver extra insulin. Den gyllene regeln gäller inte för mig. Som tur var letade jag upp min blodsockermätare eftersom jag tyckte att jag började tappa tempo. På displayen kunde jag konstatera att det var kris. 😦 Jag slängde i mig tre druvsockertabletter och kopplade darrande loss pumpslangen, tog mig upp till köket och började fumla runt, riva ut saker. Min envishet kommer att ta död på mig en vacker dag. 🙂 Vill jag ha en mysig fika på mitt sätt SKA jag ha det.
Jag fick ihop fikat på en bricka och slog mig ner i soffan. Jag hade tänkt att läsa tidningen, men hjärnan var på semester och dystra tankar cirkulerade dimmigt runt när jag började dricka från tekoppen. I ögonvrån såg jag något gult, som antagligen inte var gula fläcken som bestämt sig för att hoppa ut genom köksfönstret. Istället förstod jag att det var postbilen och … första tanken var att jag inte skulle öppna när personen ringde på dörren. Jag ville inte träffa en enda människa mer i hela livet. Never in my life. Det fanns inte tid att göra ett nytt blodsockerprov, så det var bara att bita i sura äpplet, resa sig upp och gå vidare i livet mot halldörren. Dextrosen började sakta ta mig tillbaka till livet igen, till ett blodsocker som är självklart för de flesta av mina medmänniskor. En man frågade om det var SolBo Förlags adress. Han hade stora kartonger som skulle avlämnas och det kändes som minst ett skottår innan han lyft in allt i hallen under tiden som det blåste både här och där. Jag noterade att klockan var 09.26. Endast en kvart hade passerat förbi. För mig var det en resa från stupets rand till böckernas värld.

Jag kommer inte att glömma när bok nummer två flyttade hit. Samtidigt finns det en härlig privat koppling mellan datumen när ”Mina fotsteg i ditt hjärta” kom hit och när ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått” anlände idag. Den häftiga kopplingen behåller jag för mig själv – när jag ler åt att världen är liten. Den ljuvliga kopplingen ska stryka bort det grå och passar så utmärkt till den titel som Solveig kommit på.

Den som är intresserad och vågar köpa en bok redan nu kan trycka på köp bok/köp böcker under min Gotlandsheader. Där står kontosiffrorna och övrig information. Glöm inte att skriva adress, vilken titel det gäller och om du vill ha boken signerad, på mejlet till solbo07@telia.com. Följer du anvisningarna går allt snabbt och blir korrekt.

Vi önskar alla köpare en trevlig läsning och hoppas att ni trivs med våra kåserier. 😀 Vårt mål är att ni ska le, skratta, bli ledsna, bli arga men framför allt nöjda och belåtna när ni nått slutsidan. Det fiffiga med en kåseribok är att man kan börja och sluta var som helst i boken. Det finns inga långa ryska namn att hålla reda på i handlingen. Vi valde dessutom att låta bokstäverna bli större än i ”Mina fotsteg i ditt hjärta”, 14 punkter, för att läsbarheten skulle bli enklare.

Kram Bosse & Solveig
Ps. Dagens händelse gör att torsdagens filmtips får flytta fram några dagar. En riktigt bra film som får mig att gråta och utvecklas vid varje titt.

106 tankar på “En kvart att minnas

 1. Vad kul att böckerna har kommit. Jag ska självklart köpa ett ex (men jag vill ha ett signerat). Gör det lite senare i höst men ser fram emot lite mysig höstläsning nu när det blir mörkt

 2. Blir sååå glad och lite rörd då jag riktigt känner er glädje då den nya boken kom till er i morse. Nu får ni fira och koppla av ordentligt. Den allra största Grattis kramen till er . Självklart så vill jag köpa en signerad bok.
  KRAM.

 3. Nu MÅSTE jag läsa klart den första boken som jag skulle läsa i sommar… men jag skyller på att det varit för varmt. För den andra boken vill jag också läsa. De kommer inte ut på DVD? 😉 😉 😉

  Dessa ”kännings-morgnar-när inte-kroppen-lyder-eller hjärnan-fattar-nånting” har jag varit med om fast från andra sidan X 2. Inte roligt alls, från vilket håll man än upplever den från. Hela dagen blir fel.

  Spännande!

  En onsdagskram från mej

  • Vi får se om det blir DVD eller Skype. 🙂 Om du inte är så förtjust i böcker föreslår jag att starta med andra boken. Den går att ta i små portioner och man tappar därmed inte tråden. Men som jag skrivit till dig tidigare finns det inslag i ettan som du antagligen skulle känna igen.
   Det är en tuff sjukdom och är helt olika från diabetiker till diabetiker. För omgivningens skull är det en fördel att jag ALDRIG blivit arg vid en känning.
   Tack för din kommentar. Nu ska jag snart se ”Bonde söker fru”. Jag erkänner. Jag följer både det och Idol. Kram Bosse

   • 24? Jag gjorde det ju så fort ditt inlägg kom upp! Jäkla blogger att visa inläggen sent 😦 Ibland aldrig! Bara inte posten sen är lika slö 😉 Nädå, det är ingen brådska!
    Gjorde bönderna rätt val så långt?

   • Det är svårt att säga om de gjorde. Jag ser det från två håll. De som jag tycker att de fyra ska satsa på och de som jag skulle satsat på. 🙂 Jag tycker synd om de fyra som får lämna skaran. De kan spelreglerna men deras besvikelse var tydlig i vissa fall. Nästa val är på riktigt. Vilka fyra som får följa med till gården. En vecka går fort. Snart har jag svaret. Innan dess har jag mycket att stå i.

 4. Nu vet jag hur fansen känner sig när dom väntar på att en skiva eller film ska släppas…. Oj vad jag har längtat. Har lagt in en beställning och väntar med spänning. Grattis till er båda 🙂

 5. Stort GRATTIS till den nya boken! Det är alltid en fantastisk känsla när man får en ny bok i handen. Bara lukten – pinfärskt från tryckeriet – ger en speciell känsla. Tycker jag då.
  Lycka till med boken!

  PS. Har du testat att äta en banan i stället för druvsocker när du får insulinkänningar? Verkar lika snabbt och leder inte till att blodsockret skjuter i höjden för att sedan dimpa ned igen. DS.

  • Tack BP! Vi älskade när vi jobbade som bibliotekarier och det kom en ny sändning med böcker. Vi hade en fördel som kunde låna dem först. Det är en härlig känsla om man tycker om att läsa. 🙂
   Jag har testat det mesta hundratals gånger. Druvsocker väljer jag numera sällan. Söt cola är bäst för mig om jag vill ha upp det snabbt. Ibland hinner man inte tänka och intelligensen är inte hög på grund av glukosbristen i hjärnan. Banan är bra i mellanlägen. Jag har ett plastfodral som ser ut som en banan som är suveränt att ha med sig ut som skyddar bananen för ”smällar”. Banan är dessutom nyttigast. Pump är överlägsen sprutor på många sätt. Nu är det annars på gång en stor grej som jag följer med stort intresse. Bs dimper inte om man äter bra grejer efter man stoppat en IK. Men rekryleffekten kan vara störande. Helst för de som vräker i sig saker vid känningar. Jag har hört många roliga och mindre roliga historier. Oftast är det bäst om man kan skoja om det i efterhand.

 6. Boken beställd helt enl. anvisningarna ikväll. Fick tyvärr ett mystiskt fel i min iPad när jag skickade iväg beställningen, så jag fick göra om den.
  Det ska bli roligt att få bläddra och läsa. Säkert bra att ni ökat bokstavsstorleken, nu när det blir mörkare och behövs mer ljus – även om jag väntar mig att det ska skimra när man öppnar boken.. 😊 Vad kan ni väl ha hittat på? Längtar efter att få sluka den som ni nog kan gissa.
  Den där känningen var inte rolig, usch! Var rädd om dig Bosse och hälsa till Solveig! Extra skön och lycklig kväll 🌝 till er nu! /Kramar till hela lilla familjen! 🍀

   • Tro inte på allt du ser, Bosse Tänkare. FB kan vara bedräglig. Nog för att jag syr lite men bara för skojs skull. Just nu kollar jag Forum, intressant ibland. Men visst.. aldrig får man vara riktigt ifred, C B står och ropar nåt ute i köket om att det tuggar och klämmer nånstans – kan vara det nya örngottet som ligger under den där häftiga ,,,, ja du vet.. pressarfoten. Önskar dig en glad packdag med sköna pauser utan dumma dippar å tippar!

 7. Åh, vad roligt Bosse!!!!! Stort, STOOOOOOOORT grattis till de nya böckerna! Jag ska genast göra en beställning!!!
  Jag kände med dig i ditt blodsockerfall (eller vad man ska kalla det), men gick i topp igen när jag kom till hur du fick böckerna vid dörren …
  Så glad för er skull, att den andra boken nu är färdig … 😀
  Kraaaaaaaaaaaaam

  • Tack Lollo! 🙂
   Jag borde vara van efter alla tusentals genom åren men kommer aldrig att acceptera läget. Sedan får jag vara tacksam för att jag alltid rett ut det innan det är försent. 😦
   Det ser trevligt ut med snygga ryggrader med blå och svarta ryggar. Vilken färg ska jag satsa på nästa gång?
   Tack för den lååååååååååååånga kramen. 🙂

 8. Grattiskramar till er båda! Har väntat med att beställa den första tills nu så det blir två flugor med en smäll om jag lyckas beställa båda böckerna 😀

  • Tack Ima7. 🙂 Om böckerna ska till Finland blir det 84 kr i porto. Summan för två böcker blir totalt 150+150+84= 384 kr. Om du trycker på köp bok/böcker under min Header står det kontonummer och annan viktig information.
   Önskar dig en fin torsdag. Här har det precis slutat regna och det har börjat ljusna på himlen. Kram

 9. Grattis till att ni nu har slutprodukten i ert hem! Det är en härlig känsla och jag gläds med er!
  Klart jag ska beställa en bok – när min statliga lön kommer. Spännande känns det och jag är övertygad om att boken bjuder på en härlig resa i hela känsloregistret!

  Ha en härlig helg och hälsa hela familjen!

  • Du har egen erfarenhet att ösa ur inom gebitet.
   Jag gissar på att du kommer igenom denna bok betydligt fortare än förra. För nu har du väl flyttat färdigt på ett bra tag? 🙂
   Tack för de snälla uppmuntrande orden och tack för att du delade på Facebook.
   Kram

   • Ja nu ska jag väl ändå få lite ro och läsa… det är många böcker som ligger på tur men jag ska börja med din så fort jag har den i mina händer!
    Sköt om dig och hoppas du slipper känningar som förpassar dig in i dimman. Trots att det är allvar så skriver du så man inte kan annat än skratta åt eländet. Det gäller att ta saker på rätt sätt. Kram!!

 10. Så underbart det måste kännas att se de nya böckerna. Jag kommer givetvis att göra en beställning, men väntar tills jag kommit hem från Mallis. Nu är det ju för sent att få boken som reselektyr. 😉
  Varmt grattis till er båda!
  Kram, Ingrid

  • Ingrid! Så får man inte göra. Pysa från oss andra när hösten börjar visa sin sämsta sida. 🙂 Jag kommer ihåg när du skrev om min förra bok. Att du skulle ha med den på utlandsresan men kunde inte låta bli att sträckläsa den för att få reda på hur det slutade. Som författare älskar man att läsa sådant. Jag blev riktigt glad och rörd. 😀 Sedan skyllde du på mig för att du inte ens hann äta och fika, din buse. 🙂
   Jag önskar dig en jättetrevlig resa. Kram tillbaka

 11. Stooort GRATTIS, det måste kännas underbart 😉 med pinfärska böcker, from yourself ❤ Y 2 <3!
  Jag avvaktar lite med att beställa 😉 har lite mycket för mig nu, men kommer tid kommer råd eller tvärsom 😉
  Kram, Gerd

  • Tack Gerd! 🙂 Det känns lika konstigt som förra gången. Vi var tacksamma för att de tryckt rätt bok. Nu väntar vi med spänning på att läsa om de första reaktionerna. Själva kan vi inte göra något åt det längre. Vår del är avklarad och tog många hundra timmar.
   Kram Bosse

 12. Grattis till er båda. Så spännande med den nya boken med vackert omslag och namn. I morgon ska jag beställa boken och jag vill självklart ha den signerad. Tråkigt höra att du mådde så dåligt när den spännande leveransen kom. Var rädd om dig och hälsa till Solveig med. Kram

  • Vi är ett stort gäng som har det. Den största ökningen finns i Sverige och i Finland sedan många år. Man kan undra varför? Kylan? Kaffet? är två av många aspekter på listan. Í Norge är de mer duktiga på att äta fisk liksom i Japan där procenten är låg på diabetes ett. (före detta barndiabetes) Det gäller alltid att inte glömma att ha med sig ”livförsäkring” när man går ut. Annars är det bara att leva som vanligt för de flesta ”sötingar”.
   Välkommen till min blogg. 🙂 Jag tycker alltid det är extra trevligt när en man kommenterar.

 13. Förstår att du alltid kommer minnas den kvarten 🙂 Grattis! Vad spännande det är, jag har precis fört över pengar och skickat mejl om beställningen. Ser verkligen fram emot detta. Har inte läst mycket sen din förra bok kom ut, då blev det ju läsning hela sommaren, tror jag läste 15 böcker den sommaren… Och sen ingenting. Men NU skall det bli av! 🙂 Kram!

  • Du vet själv hur det kan vara när det är downs. 😦 som kan bli ups 🙂
   Tack Pisan! Jag minns förra sommarens glädje när jag bidrog till att du började läsa böcker igen efter flera års uppehåll. Hoppas jag kickar igång dig igen och att du kommer in i ett nytt stim av läsning. Du hade ju läst mycket förr. Jag håller mina tummar för min önskan. Kram Bosse 🙂

   • Nu har den kommit, men det visste du redan ju, tack vare fejjan 🙂 Tack så mycket för snabbaste leveransen ever. Synd att inte hela lådan dök upp, så du slipper detektivarbetet. Tack också för det jättefina kortet (älskar såna gamla kort) och signeringen! Kram på er båda 2! Ha en finfin helg! ♥

   • Kanske var du först med att få bok denna gången. Är det riktigt säkert nu att du inte fick hela lådan med 52 böcker? Eller ska du leka att det är en slags kortlek med 52 ”kort”? Den här gången blir det väl ingen balkongläsning för dig. Kram Bosse/Bobo

 14. Lycka till med boken. Vad kreativa och duktiga ni är. Vilken dramatik med sockerfallet. Jag har själv sluppit diabetes men vi har flera i familjen som drabbats och min man har också fått diabetes men inget sockerfall för han har typ 2 och fått det sent i livet. Sköt om dig

  Jag har ju så svårt att läsa böcker sen nackskadan men skall fundera på det. Har flera jag köpt men inte läst. Har kommit igenom min sons bok men det tog ett år 😉

  Lycka till
  kram

  • Tack Wiper! 🙂 Tvåan brukar vara lite lättare att sköta men man måste vara försiktig ändå.
   Vår tvåa är också lättare att läsa om man inte är ”läsvan” av olika skäl. Bokstäverna är större än i romanen ”Mina fotsteg i ditt hjärta” och kåserier kan man läsa som man äter goda dyra praliner. Ett/en åt gången. Det finns inga personer med långa krångliga namn. Bara den där galningen Bosse Lidén och hans seriösa fru och några till.
   Kram på dig.

 15. Låter som en intressant bok. Grattis till er.
  Men dagar av grått??? Vi ser den färg vi vill se istället. Grått är så trist.
  Ha en skön mysig grå dag.
  Torsdagskram.

 16. Stort grattis till er båda! Vad roligt! Skall genast beställa ett ex. Älskar kåserier! Ser väldigt mycket fram emot att få läsa era.
  Trist med ditt blodsockerfall och det är svårt förstår jag, att du ibland känner dig begränsad och att ständigt behöva acceptera sjukdomen, särskilt när den ibland blir alltför påträngande.
  Många soliga och varma kramar!

  • Ett stort tack till en positiv kvinna. 🙂
   Jag är van vid den osynliga kompisen. Vi firar om fyra månader ett jubileum. Jag funderar på att inte bjuda honom på kalaset, men vet inte riktigt hur jag ska göra. Har du någon bra idé? 🙂 Du har kämpat på med ditt. De flesta av oss har något som skaver i vår livsryggsäck.
   Tack för Spanienvärmen. Kram

 17. Grattis till er båda! Måste vara en härlig känsla att hålla den i sin hand 🙂 Roligt också att skriva tillsammans med livskamraten! Hoppas att recensionerna blir nådiga nu 😉

  • Det går inte riktigt att ta in att det blivit två böcker på så kort tid. När jag tänker på alla hundratals timmar och research som ligger bakom känns det aning häftigt. Sådant tar bara några sekunder att ”stampa” på med en sylvass klack om man har andra intressen och smak. De personer som uppskattar kåserier och betraktelser på min blogg blir förhoppningsvis inte besvikna. I bokform är jag mer seriös och min fru kan hålla mig i kopplet och bidrar själv med tänkvärda texter. 🙂 Vov-vov på dig. 🙂 Hoppas den nya bilen är en trevlig familjemedlem.

  • Tack så mycket! 🙂 Bara den inte blåser bort i någon höststorm. 🙂 Det viktigaste för mig är att de som köper blir nöjda med kåserierna. Sedan vill SolBo Förlag såklart gärna ha in pengar till tryckerikostnaderna. Det är en mycket dålig timpeng för de flesta av oss hobbyförfattare. Men det är en trivsam hobby som gett mig otroligt mycket de sista åren. Kram Bosse

 18. Åh en sådan vacker titel och vackert omslag. Jag recenserar den gärna om ni vill längre fram, ska prata om en annan debutants bok i radion på tisdag och är väldans nervös..
  Kram
  Ingela

  • Tack Ingela! 🙂 Jag är ju gift med en lektör från BTJ. Jag räknar kallt med att Solveig skriver en suverän recension. Måste först tejpa över ett namn på framsidan. 😉
   Det ska säkert gå bra på tisdag. Jag önskar dig stort lycka till.
   Kram Bosse

 19. Så roligt att du fick hem den senaste boken. Jag skriver inte den sista, för jag hoppas att du/ni strävar vidare i skrivandet.

  Men det är ju tråkigt att du behöver lida så av din diabetes. Jag känner ingen diabetiker, så jag vet ju inte vad som händer, när blodsockret faller.

  Jag kommer däremot ihåg, när jag var barn 7-8 år gammal. Min lekkamrat fick sockersjuka, som man sa då. Vi bodde grannar men inte i samma uppgång. Men varje gång hon skulle ha sin spruta skrek hon så det hördes i hela huset. Sprutorna var ju annorlunda då. Tjocka eländen, så det var ju inte konstigt att hon skrek. Det gjorde ju ont och hon var rädd.

  Kram/Gilla

  • Tack för de uppmuntrande orden. Allo goda ting äro ju tre, så man vet aldrig.

   Det var bara ett olyckligt sammanträffande. Det var därför jag bjöd på det här. Annars är det något som alltid finns i bakgrunden. Min inre kompis har hängt med ett tag. 🙂

   Stackars liten flicka. Jag hade också en kompis som fick diabetes ett. Jag höll mig ifrån godis i minst två dagar. 🙂 Sedan tog begäret över och mina steg tog sig automatiskt mot kiosken.
   Det sved och gjorde ont på mig med i början för jag hade knappt något underhudsfett att sticka in kanylen i.
   Kram Bosse

 20. Mina fotsteg i ditt hjärta – vilken underbar mening och fin titel på en bok. Självklart ska jag läsa dina böcker så småningom – Älskar att läsa. Du undrade hur jag hittade hit. Jag gillar att läsa bloggar, trots att jag inte har någon själv. Du skrev en kommentar hos en av mina favoriter – Hajan – och då blev jag nyfiken på dig. Sen såg jag att du bodde i Skåne och eftersom jag har en dotter i Ängelholm så gillar jag bloggar från Skåne. Österlen är så vackert!

  • Tack för att du gillar titeln på min debutbok. 😀
   Ängelholm känner jag väl till. Det var vår närmaste stad under flera år.
   Österlen är magiskt vackert från april-mitten av oktober. Jag har en egen kategori för Skåne och Österlen. Där har jag lagt in många bilder om du är nyfiken. Det blir inte så många färska bilder under den säsong som väntar.
   Gillar du att läsa har du kommit rätt. 🙂 Det var inte så konstigt att jag blev bibliotekarie. Jag slukade det mesta på bibblan under uppväxten trots att jag älskade att röra på mig.
   Om du gillar att tävla för skojs skull så får du gärna bli min facebookvän innan den första november. Du kan trycka på Bosses tävlingar under min översta bild här på bloggen så ser du vad det är för något.
   Kram Bosse

 21. Grattis till boken! DU kan konsten att nå ut till en publik, det märks. Vilken härlig känsla som motvikt mot tråkig sjukdom. Böcker är läkande, både att skriva och att läsa. Det finns t o m bokterapi fick jag lära på BHS. Helgkram tillbaka.

  • Mest känns det overkligt. Tankarna går till förr när vi plockade upp nya böcker på biblioteket och vi hade fördelen att kunna låna hem dem direkt. Vi behövde kunna ge bra boktips till våra låntagare. Nu hoppas vi att de som läser ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått” uppskattar vår ärlighet, humor, blir underhållna några timmar och sedan sprider ut det som vi gjorde själva en gång i tiden i yrkesrollen som bibliotekarie. Då blir det ringar på vattnet. Vi är inte ute efter Nobelpriset 2016 och vill inte bli bedöma av någon låtsasjury som läser med en halv höft men slår med en slägga. 🙂 Man måste få önsketänka ibland. Jag önskar dig en trevlig hösthelg.

 22. Sv: Jag är och har inte varit bibliotekarie, men medarbetare i en bokhandel, som då hette Bokmans i Helsingborg. Inte som säljare, utan som ansvarig för kontoret och redovisning med mera. Bokmans såldes efter min pensionering till Akademibokhandeln och ägarna gjorde en storvinst. Det kan jag verkligen unna dem, för de slet som djur och fick butiken gå med stor vinst.

  Att folk var intresserade av Nobelpristagaren vet jag också. Det var ju inte alltid, som böckerna fanns på lager.

  Kram/Gilla

  • Där har jag varit inne många gånger må du tro. Jag tycker det är sorgligt att snart allt ska gå under samma tak. Charmen och att få forma sin egen bokhandel har försvunnit sin väg. Allt handlar mer och mer om pengar som går till några höjdare som säkert inte läst tio skönlitteraturböcker i sitt sifferliv. Oj! Vad elak och fördomsfull jag blev. Kan det ha att göra med att det fattas en stor kartong på 52 böcker och jag är en aning sur 😉
   En mjuk och snäll helgkram skickar jag till Helsingborg och Gilla.

 23. Jag stämmer in i den stora grattiskören och önskar lycka till med försäljningen av den nya boken. Förstår hur du kände dig med blodsockerfallet. Dottern har diabetes typ 1 och käre gubben typ 2, så vid blodsockerfallet blir de oerhört tjuriga och envisa. Dextrosol finns alltid i fickan…
  Önskar dig och familjen en fin helg.
  Kram, Gigi

  • Tack Gigi! 🙂 Du får hälsa till mina ”söta syskon”. Min omgivning kan vara tacksamma för att jag aldrig blir tjurig eller arg vid lågt. 😉 Signalerna är ytterst personliga. Däremot känner jag mig inte det minsta tuff. Jag har också alltid en burk i fickan.
   Tack detsamma.
   Kram Bosse

 24. Huga vilken dramatik då böckerna anlände! Få se hur jag reagerar själv då mina barnböcker dyker upp på tröskeln. Får väl andnöd jag.
  Eftersom jag tycker så mycket om dina kåserier har jag nu beställt boken Skimrande ögonblick – dagar i grått! Jag brukar ju alltid vara ute i god tid med inhandling av julklappar. Nu är den här till mig själv. Slår jag in den i paket på en gång hinner jag glömma vad som är i paketet och bli mäkta överraskad:-) Kram
  Ps. Fyller för övrigt jämt antal år på julafton så ett litet grattis i boken vore inte så dumt 🙂 ds.

  • Hoppas du får rätt böcker och rätt antal. Jag är INTE glad över att 52 böcker har kommit bort. 😦
   Vad trevligt. Eftersom jag läst roliga och tänkvärda kåserier på din blogg förstår jag att du är rätt person att gilla genren.
   Vi är mästare på att slå in presenter eller köpa saker i god tid som vi sedan glömmer totalt bort att vi gjort. Ibland är det roligt att ha taskigt minne. Inte alltid.
   Så du är ett av barnen som fyller år den dagen. Jag känner till några andra. Hoppas du blir nöjd med det hårda paketet. 🙂
   Kram

 25. Oh, vad spännande. Klart att jag ska läsa er bok. Stort Grattis till bok nr två 🙂 från en som haft en galen vecka men inte kan skriva om det eftersom somliga elever läser min blogg och jag ska hålla föredrag imorgon men har inga kläder som passar…. allt är antingen för somrigt eller vintrigt och jag har flera manus men inte något som är perfekt…..hur gör man då?
  Kram och trevlig helg

  • Tack Christina! 🙂 Hoppas det löser sig med klädseln och att det går jättebra för dig imorgon. Jag tror att du har det inom dig och kommer att improvisera och mixa ihop manusen. Jag inser att du är van vid att prata inför människor i ditt yrke.
   Stort LYCKA TILL! Kram Bosse

 26. Först sockerfall och sedan sockertopp! Tänk allt detta på en och samma förmiddag! Ett stort grattis till er båda! Så roligt och spännande…klart jag vill läsa!
  Kram, Gunilla

 27. Visst är det märkligt detta att en titt i datorn kan visa hur långt ett beställt paket har kommit. Ett litet, men ändå, teknikens under.
  Usch och fy för dessa sockertoppar och fallande värden. Jag känner till detta, haft en person i min närhet, som måste ta två sprutor om dagen, i många år.
  Trevligt med bok och filmtips. Jag har läst väldigt mycket i min dar, mindre nu. Får jag skylla på tidsbrist fast jag är pensionär.
  Roligt att du tittade in till mig.
  Trevlig helg.
  Kram!

  • Välkommen till min blogg. 🙂
   Tekniken har både sina fördelar och brister.
   Varken insulinkänningar eller insulinbrist är något trevligt. 😦
   Ett tag tog jag 56 sprutor i veckan. Det var inga problem. 🙂
   Tack! Jag tycker hösten är den bästa tiden för att se en bra film eller försjunka in i läsvärd bok.
   Är man en relativt pigg pensionär brukar det vara fullt upp. Det känner jag väl igen.
   Jag önskar dig också en trevlig hösthelg.
   Kram

 28. Så himla fin och deltagande beskrivning av en insulinkänning. Tänk när vi kan styra över insulinkänningarna, vilken lycka det ska bli. Längtar (måtte forskningen lösa detta stora problem för oss)!! Grattis till boken!

  • Välkommen till min blogg Ingrid! 🙂 Tack så mycket. Hoppas du och jag får uppleva den dagen. Den nya mätaren där man scannar av värdet låter nästan för bra. Jag ingår i facebookgruppen och följer med spänning vad de skriver. Hoppas det inte ska vara avgörande var vi bor i vårt avlånga land om vi ska få möjligheten att prova en tid gratis eller betala många tusenlappar.
   Tack för det sistnämnda. Jag har låtit diabetes ett få besöka båda mina två böcker. Det är sådant som kallas för smygreklam. 😉
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s