Korsordsmästartiteln 2014 står på spel

bild 1

Denna bild på Ystads nya vattentorn är också bilden som finns överst om du trycker på Bosses tävlingar. Där står det om tävlingen som börjar imorgon på Facebook och som har ungefär samma upplägg som november 2013.

Så här såg det ut 1 november förra året på FB.
Uppgift ett av trettio:
Kommer ofta i kläm.
Svar: 3 bokstäver.

Som vanligt får alla poäng som skriver rätt svar inom 60 minuter, men de tre första får fler poäng. Känner du dig sugen efter att ha läst på tävlingssidan och inte är min Facebookvän får du gärna skicka en vänförfrågan.
Svaret ovan var TUB.
Hela förra årets tävling finns kvar att studera om du scrollar på Bosses tävlingar.
Vem kommer att bli Novembermästare 2014?
Kommer Lippe att försvara sin titel?
Kommer någon man att bli bland de tio bästa? Göran Nilsson var bäst förra året på plats arton efter sjutton kvinnor.

Idag tänkte jag gå på en nostalgiutställning på Klostret i Ystad. Jag hoppas att jag får ta kort. Har du något spännande att se fram emot idag eller i helgen? Jag skulle gärna varit i Kivik ikväll när min yngsta dotter Lizette ska sjunga i Nova Academins kör, och även sjunga solo i Marie Fredrikssons låt ”Tro” i samband med Österlen lyser. Men jag har fått höra Lizette öva flera gånger. Steget till att spela in och lägga ut på You Tube vill hon fortfarande inte ta. Jennifer och Lizette har olika röster och skulle kunna komplettera varandra jättebra. Det hjälper inte att pappa och mamma tjatar. Möjligtvis kan Lizzan tänka sig det om jag gör det först. Jag ska fundera några varv. 😉
Hon skrämde mig om nätmobbing och jag skakade lätt till.

40 tankar på “Korsordsmästartiteln 2014 står på spel

 1. Ut på youtube? Det tycker jag! 🙂 två trallande jäntor .. som sjunger men först pappan 🙂
  Den bilden är en läcker en, och du har två i en .. vilken bonus!
  I helgen fyller stans hetaste mansobjekt 95 år!
  Trevlig helg till er 🙂 kram medföljer

 2. Jag skulle också velat vara i Kivik ikväll! Men gubben jobbar ju till 23.30 och jag tycker det är för långt att köra själv fram och tillbaka en mörk kväll…
  Jag skulle verkligen kolla på Youtube om du sjunger där 🙂

 3. Jag också! Alltså, kolla YouTube, om du lägger in en egen sångsnutt där :-).

  Denna helg händer det väldigt lite. Efter några veckors turbulens ser jag fram emot några lugna dagar. Hoppas på väder utan regn, kanske lördagspromenad och på söndag en joggingrunda.

  Önskar dig en bra helg! Kram från Ethel

 4. Njae, någon korsordstävling vågar jag inte satsa på. På förra årets första fråga ” Kommer ofta i kläm” svarade jag ”ego” . Skrattade gott för mig själv när jag såg svaret!
  Alltså avstår jag från den tävlingen…..
  KRAM ❤ och trevlig helg
  Susie

 5. Nostalgiutställning låter trevligt! Ser fram emot några fina nostalgibilder 🙂
  Förstår att du gärna skulle vara i Kivik i kväll… vad hindrar dig… det är ju inte så långt… eller?
  Hoppas du lyckas få tjejerna med på en gemensam inspelning!
  Nu blir det svettigt igen… ojojoj… törs väl inte lämna datorn på en hel månad – har ju ingen smartphone!
  Ha en fin helg!
  Kram

  • Av någon anledning har de gjort om programmet. Vi skulle komma till Simrishamn i morgon. Ikväll är vi förhindrade.
   Tyvärr går tjejerna inte att styra. Tänk vad kul de skulle ha det. Båda håller på att göra egna låtar. Det är bäst att inte tjata så kanske någon gång i framtiden …
   Du har en hedrande plats att försvara från förra året. Du vann även ett par gånger om jag minns rätt. Jag har varken en smart telefon eller en smart hjärna. Det har gått hyfsat ändå.
   Tack. Hoppas du också får en fin helg. Kram Bosse

  • Tack! 🙂 Vill du att jag ska skicka upp en brevduva till dig med dagens fråga? Jag ska se om jag kan hitta någon smart duva som kan klockan. Jag får fråga min bloggvän Gunnel. Hennes man kan kanske avvara en av sina duvor. 😉
   Jag önska dig en fin helg Marina. Kram

 6. Jippiieee, korsordstävling 😀 Hoppas att den här trötta hjärnan har kommit i form tills imorgon bara 😉 Åh vad härligt, vad ska du sjunga i ditt klipp?? Linus vill gärna lägga ut ett klipp på sig när han spelar och sjunger, men det får allt vänta. Lova att du ger en hint om när du finns där, jag är ju redan där, fast sjunger gör jag förstås inte 😀
  Ha en härlig helg!
  Spökkram

  • Jag tror att din hjärna är knivskarp. Du har ju tränat sista tiden inom pluggområdet med lyckade resultat, har jag läst på din blogg.
   Jag vill se och lyssna på krigaren. Ska han ha ett alias? Jag lovar! Du vill inte lyssna på min sångröst. 🙂 Fram till målbrottet höll den skaplig klass. Sedan spolades den pojkrösten bort i duschen. Hallå! Nu vaknade Bosse Nyfiken. Vad gör du där? Har du skrivit A så får du …. ska jag berätta för dig när första frågan är imorgon? 😉
   Helgkram Bosse

   • Haha jag länkade till det i min blogg i våras nånting. En intervju när vi var på Island och var på Össur, de som gör bonusfoten. Du kan ju alltid googla på mig och Össur så får du se vad du hittar 😀 Så långt har han inte kommit att han tänkt på artistnamn ännu, tror jag 😉 Vem vet, det kanske dyker upp ett klipp på bloggen nån dag.
    Blev lite besviken att det inte var upplagt någon fråga ännu….. 😉
    Kramar

   • Jag har antecknat alias och Össur.
    Du är morgonpigg du. Eller någon på fyra ben och en viftande svans. Femton fasta tider och femton som är helt fria. Man vet aldrig. Vaknar jag en natt och inte kan somna om så … 😉 En del småtrötta hade åsikter förra året när jag la in några uppgifter/frågor på tidigaste tiden 07.00. Jag ville bara vara rättvis. Det finns de som är som piggast då, eller ska iväg till ett jobb. Jag tror jag knyter mig ett tag till eller … 😉

 7. Tjohoo!! Jag är taggad till tänderna…Hoppas jag hinner vara med på tävlingen:)
  Ikväll ska vi gå och lyssna på bröderna Rongerdahl med flera på Hooks herrgård….
  Känns rätt ok;).
  Kram

 8. Utställningen låter intressant, hoppas du får ta kort så kan du lägga ut lite här sen. Gillar att gå på utställningar. Däremot gillar jag inte korsord och har ingen fb men önskar alla
  som är med i din tävling Lycka till. Min helg blir en blandning mellan god middag hos dotter och ljuständning på tre kyrkogårdar samt att klä ut mig till häxa på barnbarnets halloweenfest. Ha en trevlig Allhelgonahelg!

 9. Så påhittig du är. Låter roligt med din tävling. Måste man ha fb? Har haft det, men fick det kapat. Vet vem som gjorde det – tänker inte starta fb igen för då händer nog samma sak igen.
  Små oskyldiga hemligheter får man har för sin fru. Som t ex att du lägger ut din sång på Youtube utan att berätta det för henne. Bara vi bloggvänner behöver veta det, fniss!
  Kram
  PS Önskar dig och familjen en trevlig helg

  • Tack! Usch! Kapning låter urtrist. 😦 Ovanligt att veta vem som gjort det. Jag trodde bara det var fega mullvader som inte tålde dagsljus. Frågorna/uppgifterna finns på FB. Det var kul förra året så jag bestämde mig för en repris.
   Möjligtvis kan jag tänka mig att läsa högt från böckerna. Men då hade det varit tuffast om det fanns rörliga matchande bilder och musik till. Plötsligt ett svårare läge som riskerar att bli amatörmässigt.
   Tack! Hoppas din helg blir mysig. Kram

 10. Jag har tydligen missat din korsordstävling. Visst försöker jag att lösa dem, men jag känner mest för sudoku.

  Sv: Tack detsamma och hoppas att du och din familj får en riktigt trevlig hel.

  Kram/Gilla

 11. Gomorron! En fin helg till er, själv är jag ytterst tacksam över att ha blivit bort- eller ska man säga hembjuden! Resan går inte åt norr, väster eller söder. Eller? Något mittemellan. Skönt få komma bort och skratta lite, i stället för att gå hemma och sörja 😉
  Kram, Gerd

 12. Det var ett par fina torn ni har där nere.
  Klart vi vill se pappan på youtube!!
  Heja..Heja..Heja…

  Du Bosse. Har du inte lust att ta över en lek som spanaren har. Det går ut på att bloggaren. Väljer ett ord som läsaren ska beskriva. Sedan gör bloggaren en dikt, eller berättelse av alla ord som läsaren kommenterat till ordet . Äru me? Nu är det jag som har ordet och stafettpinnen. Men vem vill ta över?? Du Bosse kanske??
  Lördagskram

 13. Lite långt till Kivik…det blev en kväll hemma i brasans sken…Eller där förgyllde jag nog det hela lite…mer att vi däckade i varsin soffa framför tv:n!! Som en vanlig fredagskväll med andra ord…Men nostalgiutställning lät trevligt, och det här med att ta bilder i dagens samhälle…Det är ju väldigt omdiskuterat, men med de mobiler som finns idag så är det väl helt omöjligt att förbjuda egentligen? Tycker bara det är larvigt att förbjuda kamera, så länge man inte använder blixt. eller är jag part i frågan nu…??
  Hoppas du får en skön och lugn helg, och att spökena lämnade er ifred.
  Kram kram

  • Slumra in lite skönt vid brasans sken låter utmärkt för mig som gärna haft en sådan. 🙂
   Är det inte frågan om några militära hemligheter eller blixtar i ögonen på en föreläsare … det verkar mest att de är rädda att jag ska knycka idéer. Hela min mossiga hjärna är full av egna idéer. Jag behöver inte låna från andra. Jag har heller ingen butik som säljer produkter. Det finns en rädsla ibland som är sorglig att se. Helst med tanke på att den säkert är befogad i flera sammanhang.
   Jag gillar mest bus som bygger på snällhet.
   Kram på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s