Den falske fransmannen

 

När jag åkte utomlands i min ungdom ville jag inte bli sedd som en turist av betraktarens ögon. Istället såg jag fördelar, på många olika plan, att smälta in. Stora fördelar om jag åkte neråt i Europa var mina bruna ögon, mitt mörka hår och turen att bli brun fort och dessutom rejält.
Jag satt på en bänk med ”en ta med dryck” i handen. Kamera och karta i ryggsäcken, klädd som vem som helst av lokalbefolkningen i den kända staden. Huvudspråket var franska.
Min flickvän befann sig i affär nummer hundra på den kända gatan som finns med i många romantiska sånger. Antagligen var det parfymer eller skor som lockade. Själv njöt jag av ledigheten, frihetskänslan och pulsen från kärlekens stad – Paris.
Bänken var inte bokad och jag var inte storväxt. Två blonda kvinnor i trettioårsåldern slog sig ner och mina tankar gick till något nordiskt land. Några inledande fraser på gutamål avslöjade sanningen, gotländskor.
De sa någon fransk hälsningsfras till mig och jag svarade artigt på engelska av ett dolt skäl…

Smakprov ett av tio. Jag kommer under tio dagar att bjuda på smakprov från min och Solveigs kåseribok. ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”. Är du sugen på att läsa mer – köp boken, kanske som en julklapp till dig själv eller till en vän. Tryck på den blå länken nedan så kommer du direkt till rätt sida.

https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/

DSC_25830086

Jag svarar med en glad gubbe på eventuella kommentarer. Jag är förhoppningsvis inne i en skrivbubbla med flow. På Facebook har jag en ”vit” månad i december.

34 tankar på “Den falske fransmannen

  1. Det där kapitlet känner jag igen! 🙂 Jag kan slutet! En mysig bok som jag rekommenderar till nya läsare!
    Kram på dig Bosse!
    Gunilla

  2. För några år sedan gällde det att vara tyst och inte avslöja var man kom ifrån! Jag har också bruna ögon och har fått höra en del genom åren. Det har lärt mig att hålla tand för tunga i närheten av folk utomlands! 🙂 KRam

  3. När jag började läsa ditt inlägg tänkte jag….men det här har jag ju redan läst. Började kolla datum och sen lästa jag vidare. Först då ramlade poletten ner. Jag hade ju läst det i er bok. Har läst klart den och jag rekommenderar den till alla jag känner. Ha en mysig advent.

  4. Du är allt lite busig du Bobo! ;D
    Nästan som att vara en fluga i ett hörn och lyssna till allt spännande som sägs… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s