En dag som snattare

Varje gång vi närmar oss kassorna på Maxi skärps alla mina sinnen. Till och med doftsinnet försöker bidra med hjälp. I alla andra mataffärer räknar jag tyst köerna eller mäter med ögonen antalet varor i deras kundvagnar. I denna affär gäller helt andra principer, grundade på ren och skär stolthet.
Jag och Solveig spanar efter kassörskorna, i rätt grundtal en. Är det en äldre glasögonprydd kvinna, starkt målad, blonderad och med en bister uppsyn, väljer vi en annan kassa. Det spelar ingen roll om de andra köerna slingrar sig igenom hela lokalytan och hon bara har en kund med en korg som endast innehåller en flaska ättika. Aldrig mer …

Smakprov fyra av tio. Jag kommer under tio dagar att bjuda på smakprov från min och Solveigs kåseribok. ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”. Är du sugen på att läsa mer – köp boken, kanske som en julklapp till dig själv eller till en vän. Tryck på den blå länken nedan så kommer du direkt till rätt sida.

https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/

Solveig

Jag svarar med en glad gubbe på eventuella kommentarer. Jag är förhoppningsvis inne i en skrivbubbla med flow. På Facebook har jag ”vit” månad i december.

26 tankar på “En dag som snattare

 1. Under den här veckan har vi varit på flera föreläsningar som bl.a har handlat just om detta att hur viktigt det är hur vi bemöter kunden. Är man otrevlig mot en enda så sprider hon/han det till minst tio till. Nu har du just spridit det runt hela Sverige. Kommer jag till Ystad och besöker ICA Maxi så ska jag spana efter denna otrevliga kassörska. Hon borde verkligen gå på charmkurs.
  Kramen till snattaren Bosse.

 2. Ja, ska jag va riktigt ärlig, och det ska man ju va 😉
  Både Willys, ICA, COOP och Lidl har numera bra kassörskor, men förr i tia, kunde di på Konsum vart lite kart, ack ack.
  Nu är en bok beställd, jag lyckades knappa in. Kram, Gerd

 3. När jag läste det kapitlet i boken, tänkte jag inte alls på en butik i Ystad, utan en på en i närheten där jag bor. Men den kassörskan är inte kvar där nu.

 4. Jag skall ta med boken på vår nästa ”bokklubb”. Vi är ett gäng damer, ” Bejing Ladies” som träffas ca var sjätte vecka och pratar böcker, presenterar böcker, lånar dem av varandra, äter och dricker gott och pratar mycket och nästa gång skall kåseriboken med.
  Vad gäller kassörskor finns det en hel del original, men i våra butiker tycker jag numer att alla är vänligt sinnade. I somras på ICA så tyckte killen i kassan så synd om mig (behandlade då ansiktet med cytostatika) så ham plockade upp varorna och plockade i dem i min kasse) och jag kände riktigt hans medkänsla.
  Men visst finns det de som borde har ett jobb där man inte träffade kunder…Och en del sådana har jag mött på bibliotek.
  Att vara positiv är en klar fördel om man jobbar med människor…
  Stockholmskramar från mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s