Möte med en medmänniska

Ibland kan två människor mötas av en slump. De känner inte varandra. Har aldrig ens träffats förut. Lever sin vardag på två skilda geografiska platser.
Jag satt på ett fik i Göteborg och hade min vana trogen fatet fullt av sötsaker. Det heta kaffet drack jag i små klunkar. Jag var ensam både vid bordet och på resan. Andra i min ålder gick i skolan denna gråa novemberdag, men jag hade bestämt mig för att färglägga dagen. Min busiga cykel hittade därför inte till gymnasieskolan. Istället ville mitt gratiskort på SJ ut och vädras. Jag lydde både cykeln och familjekortet som låg i min plånbok och resten kan ni räkna ut. Jag tog ett stickspår i livet.
”Får jag slå mig ner?”
Jag tittade upp från en halvt ifylld tipslapp och såg framför mig en äldre kvinna, kanske tjugofem, med en vädjande blick.
”Visst”, sa jag och tittade diskret omkring på de många tomma borden.
Hon sa inget först. Omsorgsfullt rörde hon om i koppen. Mitt första intryck kom fram till att det varken rörde sig om en galning eller en utflippad kvinna.
Så slog hon upp blicken. Fångade min i sin.
”Du tycker så klart att detta är knäppt. Det är knäppt. Jag har aldrig gjort något sådant här förut. Du såg bara så snäll ut.”
”Skenet kan bedra”, sa jag världsvant. Resten av kaffet hann bli kallt. Jag tog inte en klunk …

Smakprov åtta av tio. Jag kommer under tio dagar att bjuda på smakprov från min och Solveigs kåseribok. ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”. Är du sugen på att läsa mer – köp boken, kanske som en julklapp till dig själv eller till en vän. Tryck på den blå länken nedan så kommer du direkt till rätt sida.

https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/

Facebook

Jag svarar med en glad gubbe på eventuella kommentarer. Jag är förhoppningsvis inne i en skrivbubbla med flow. På Facebook har jag ”vit” månad i december.

46 tankar på “Möte med en medmänniska

 1. Godmorgon! Nu känner jag mej gammal Du skriver äldre kvinna på 25 !!!!!!!!!.Men som de säger allt sitter i betraktarens ögon …………………..Tack för berömmet! Du har gjort min dag 🙂 Kram!

 2. Spännade läsning må jag säga! Naturligtvis ska jag också köpa mig ett ex eller två, men jag avvaktar tills jag tagit klivet över till det nya året. Just nu så är det så mycket annat.
  Lycka till med allt roligt som ni tar för er 🙂

  Kram

 3. Ha ha Bosse ja 25 o tant men visst som jag alltid säger att tant sitter inte i åldern utan i ens beteende 🙂 tror nog att den boken ger en massa skratt du är duktig/ ni sorry ….kul att träffa dottern då 🙂 mys på o ha en fin fredag kram på dig denna fredag

 4. Jag vet ju slutet på historien, men säger inget. Du är säkert en person med en inbyggd magnet. Olika händelser och människor dras till dig och du har förmågan att återberätta mycket bra. Kramar frän ”tant” Gunnel

 5. Är i full fart med läsningen men dessvärre är jag långsamläsare, fördelen är dock, att jag tar till mig det jag läser och i det här fallet är det bara positivt 🙂
  Ha en fin helg! Kram…

 6. Tittar in för att önska en mysig helg 😉 Jag tar mig en bit då och då av delikatessen jag har på mitt sängbord. Den ska avnjutas i lugn och ro små tuggor i taget.
  Kramen

 7. Möten är viktiga och kan ha och få oanade konsekvenser, både på gott och ont. Men jag är oftast positiv…
  Säger det igen; Man fångas av Solveigs och dina texter. Och jag läser dem gärna flera gånger.
  Spanienkramar!

 8. Nu blev jag jättesugen på att läsa färdigt den berättelsen, Magnet-Bosse! Boken ligger ju här och glor på mig och bara skriker ”LÄS mig!” 😀
  Kram, från åldriga födelsedagsbarnet, 14 år (68=6+8=14)

 9. Så fint du skriver. Jag blir sugen på att veta hur mötet slutade…
  Tack för dina kommentarer hos mig, inte så van vid manliga besök:)
  Ha en fin andra advent!
  Kramar från Eva-Mari

  • Tack Eva-Mari! Välkommen till min blogg. 🙂 Det är mitt syfte med smakproven. Väcka intresse för vår bok. 😉
   Du är nummer 295 som lämnar en kommentar hos mig. Jag är heller inte så van vid manliga bloggbesökare, men jag är tacksam för de som dyker upp.
   Tack detsamma. Jag gissar på att din är mer vintrig och ljus.
   Kram Bosse

 10. Just det, jag ska såklart köpa boken 🙂 Har bara inte blivit färdig till att logga in på banken, december är en fullständigt galen månad. Men jag ser fram emot att läsa di o Solveigs bok.

  Önskar er en fin helg!
  Kram

 11. Hej Bosse! En fråga, om boken ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”, är det en roman eller en bok med små noveller? Jag högläser på mitt jobb och vi ska snart ge oss i kast med en ny, kanske er bok skulle passa 😀 Ha en trevlig helg!

 12. Vilken härlig berättelse ,-))))
  Att göra vad som faller en in, och möta det oväntade, var det ödet eller……
  KRAM från mig Primrose och ha en härlig Helg ,-)

 13. vilken underbar berättelse…jag känner att jag nog ska köpa en julklapp från mig till mig 🙂
  önskar dig en härlig andra advent 🙂
  kram Åsa

   • Jag tror att han började kalla kakan för ”damsugare” och aldrig valde den på fik. 😉 Du har kanske en hel samling storys om denna kvinna som skulle kunna bli en kåseribok? Jag har svårt att tro att det är enda gången som hon gjort succé på sitt sätt. Ofta när jag läser något ex. roligt och fängslande ser jag episoden som en inre film med lite olika scenarier. ibland kan jag tänka mig olika skådisar agera. Varför inte en yngre Susanne Reuter i ena rollen.
    Visst är jag också nyfiken på hur han tänkte. Antagligen hann han inte tänka förrän han var ensam igen. Hoppas han inte behövde gå på dyr terapibehandling. 😉

 14. Underbart av henne att sätta sig ner med en främmande person, det är inte allt för ofta det händer i vårt samhälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s