När det rinner över

”Du spyr inte på fröken nu?”
”Pappa. Måste jag gå?”
”Tänk bara positivt. Du är snart hemma igen.”
”Jag har typ fyllt en hink i natt.”
”Det är en fin kräkvinter… fin vinterdag menar jag. Är idrottskläderna med? Fick du bort det värsta kräket på matteboken? Jag ska på ett viktigt möte om en halvtimme.”
”Nu kör det i magen igen.”
”Den måste vara tom nu. Bara lite galla. Se så. Du får ösa på så du inte missar skolbussen. Ta med en plastpåse. Ta ingen ny. Ta den med brödsmulor i.” …

Smakprov nio av tio. Jag kommer under tio dagar att bjuda på smakprov från min och Solveigs kåseribok. ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”. Är du sugen på att läsa mer – köp boken, kanske som en julklapp till dig själv eller till en vän. Tryck på den blå länken nedan så kommer du direkt till rätt sida.

https://bosseliden.wordpress.com/kop-boken/

DSC_26030096

Jag svarar med en glad gubbe på eventuella kommentarer. Jag är förhoppningsvis inne i en skrivbubbla med flow. På Facebook har jag ”vit” månad i december.

22 tankar på “När det rinner över

 1. Det låter bekant, dessa utdrag ur boken, nästan så att man flyger i minnet tillbaka till skoltiden. Jag var ett ”kräkbarn”, då jag åkte bil eller buss, då jag blev nervös eller om jag åt något som jag inte tålde men inte vågade säga till.
  Önskar dig en trevlig helg.

 2. Det var ju synd om er dotter att hon blev magsjuk.

  Jag upplevde sånt, när vi var på en kryssning i Medelhavet för att fira min 70-årsdag. Blev sjuk, natten till min födelsedag och fick gå till doktorn att få en spruta i bak. Sen fick jag inte äta och dricka annat än yoghurt och Coca Cola på några dar. Festmaten för mej blev alltså 4 burkar yoghurt, medan maken åt och drack kungligt. Man misstänkte vinterkräksjukan.

  Kram/Gilla

 3. Ja, nu kan jag inte hålla mig längre, måste öppna din bok 😉 Jag har f.ö. länkat till dig idag. Om din bok. Så kolla hos mig 😉 Det står ditt namn där.
  Kram, Gerd

 4. Nu har jag läst ut boken och ångrar inte en sekund att jag köpte den. 😉 Kul också när man känner till en del av orterna ni skriver om. Fortsatt trevlig helg!

  • Skönt att läsa att vår bok avancerat i din bokstapel. 🙂 Hoppas du blir nöjd med slutintrycket. Du är ju med på ett hörn i boken. Dock inte på någon promenad längs med känt vatten. Jag hade förhoppninggsvis varit mer öppen och social om du kommit till mitt bord och sagt den repliken. 🙂

   • Jag syftade på när jag läste på din blogg att du skojat lite med den stora författaren på bokmässan, som inte verkade vara med på noterna. Han kanske trodde att du ljög om ditt namn och låttiteln om promenaden i Norrköping. Ps. En härlig låt från den skivan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s