Tjuvlyssna på plats

 

Tjuvlyssna Tjuvlyssning

 

Bild ett

ldag är det dags att förena nytta med nöje. Min laptop ska följa med på utflykt. Har jag tur får jag höra ”hemliga” samtal från främmande människor. 😉 Annars är det dags för kåseri nummer elva. Mitt mål med att skriva trettio stycken kåserier under december månad går som på räls. Vilket av mina än så länge tio ”arbetsnamn” lockar dig mest? Eller är det fikat som drar mest? 😉 Ha en bra onsdag. Tänk om jag var en av bönderna i ”Bonde söker fru”. Då hade jag fått åka på resa ”ikväll”.

1. Den hemska upptäckten       2. Skadeglädje är den enda sanna glädjen
3. Vi skulle bara en bit              4. Grannen som stal energi
5. Knekt eller knäckt?               6. Post till de döda
7. I klostret fick jag ro               8. Ett blött äventyr
9. Jag kände mig väldigt liten
10. En halvtimme på Sandrews
 

 

55 tankar på “Tjuvlyssna på plats

 1. Vi skulle bara en bit, det klingar bra i mina öron, Det ger resetankar och resan behöver inte vara lång för att man nyfiket ska upptäcka och njuta. Svar på din fråga i ditt förra inlägg, visst finns det härliga bloggare som försvinner och som man saknar.

  Själv har jag också försvunnit för ett tag, så är det när man får skrivkramp och livet kommer emellan. Men jag får nog fart på tangentbordet igen. Ska du besöka både Fridolfs och Olof Victors idag ? Oj Oj ta det lugnt med kaloribomberna 🙂 Önskar dig allra bästa dagen och fundera inte ens på att lägga ned bloggen för då kommer jag och bankar på dörren 😉

  Kram Kram Åse

  ps. kör försiktigt, för du ska väl inte cykla i denna vinden och ska du de så håll i hatten.

  • Jag tycker det är sorgligt när vissa slutar blogga. Fast vi inte träffats fysiskt har det uppstått en relation till bloggaren.

   Din blogg är en av dem jag uppskattar mycket. Givetvis har jag noterat att ”Shade of grey” fastnat. Samtidigt är det ett inlägg som inte tappat någon färg sedan 23 november. 😉 Vilken smarting du är. 🙂

   Dimridåer Åse. Jag var rädd för att det skulle bli rusning. 😉 Först hade jag tänkt lägga in fem olika fikaställen. Sedan kom jag på att jag är en okänd författare som är pappa till två böcker. Aha! Då tar vi två fik på bild. Vilket smart matematikmonster jag är.
   Kommer du att banka hårt? 🙂 Nyss lät det som du bankade riktigt hårt. Den här vinden är inte att leka med. ibland låter det som om någon bankar rejält på dörren. För att få slut på det måste Välkommen in skylten plockas ner och in.
   Min cykel hänger på väggen i garaget. När jag plockar ner den är det för att njuta av en vårtur på två hjul. Om tio dagar går det mot ljusare tider. Kram Bosse

 2. Grannen som stal energi! Kanske kan den ge mig lite tips om hur man kan hantera människor som har denna förmåga. Nu får jag till mig detta genom att tänka på negativa vibbar som vissa kan dela med sig av. Men kanske det handlar om att dra en sladd mellan husen och ”stjäla” energi så att man slipper bli fakturerad 🙂 Hur som helst, det lät intressant!
  Kram denna än så länge mörka onsdagsmorgon

  • Det har blivit några sådana energitjuvargrannar genom åren. Beror givetvis på att vi gjort en hel del flyttningar. Tyvärr väljer man inte grannar. En del borde inte ha grannar. ;( Det kåseriet handlar om en speciell kvinna som vi stötte på i livet.
   Kram från en blåsig mörk torsdagseftermiddag.

 3. ”Poppar” in igen bara för att hålla med Åse 😉 våga inte försvinna från bloggvärlden för då kommer vi (bloggvännerna) att jaga dig tills vi hittar dig 😉 Klart att man har läst några bloggar som sen bara försvunnit, men värst är väl ändå när man kikar in gång på gång hos någon bara för att se att inget nytt är att läsa på fronten 😦 då kanske bloggvännerna tröttnar. Men det är klart att allt kan ju komma emellan, livet t.e.x. Oj, jag ser att det snöar här hos dig 🙂 Hur fick du till det?

  • Ni får inte gadda ihop er och skrämmas så. Helst inte i detta kompakta mörker. 🙂 Fast det är bra att ni varnar mig så jag kan tänka ut en hemlig sorti. 😉
   Eftersom man inte känner varandra helt blir jag alltid orolig för att det hänt något tråkigt. Hos vissa vet jag att de brukar ta längre pauser ibland.
   Femtio spänn så ska jag berätta trolleriformeln. Först ska man koka ihop en speciell brygd med många olika sorters kryddor. Den allra viktigaste och dyraste säljer de på ICA, vid kassan. Ungefär som saffran. Du ska viska det till kassörskan. Absolut inte säga det högt så att någon bakom din rygg hör det. Är du med? ”Jag vill ha en påse med snöfära.” 🙂 När du köpt det ska jag berätta steg två.:)
   Kram Bosse Bus

 4. Alla rubrikerna drar till sig min uppmärksamhet. I klostret fick jag ro, låter mjukt och stämningsfullt! Vi skulle bara en bit…då tänker jag på något oväntat och spännande. Det kan sluta hur som helst. Gillar även dagens tema…det kan ge många uppslag. Lycka till med fikat och som sagt håll hårt i hatten (sydvästen) och ett paraply gör sig nog inget besvär idag!
  Kram, Gunilla

 5. Jag skulle valt två: Sandrews och klostret. Vad härligt med flowet! Ser att du väljer kondis på hemmaplan framför hembakat med glögg och brasa i vinterkylan uppe hos oss. Hoppas du inte ångrar dig. ”Have a nice day” och glid vidare på den där rälsen! 🐬🍮🏄

  • Du har valt de två som skiljer sig mest åt när det gäller handlingen. Jag gillar arbetet med att forma om en text. När det gäller blogginlägg har jag inte tid med det. Ska kåseriet eller texten däremot få flytta in i en bok ställer jag högre krav på mig själv. Sandrews kräver en hel del humor för att det inte ska bli fel budskap och vinkling. Klostret ska ha ett djup och en äkthet som inte får tramsas bort.

   Lite ångrar jag mig. Hembakat är alltid hembakat och den där brasan lockar. Synd att du inte bor lite närmare.

  • Det är spännande men fortfarande kan jag förundras över allt de bjuder på och det har hänt att jag haft lust att be okända personer att byta samtalsämne. 🙂 Tyvärr finns det en inre spärr som gör att jag inte vågar. 🙂 Andra gånger har jag haft lust att be dem att prata långsammare eller repetera. 🙂

   Skadeglädje är för mig ett riktigt roligt minne efteråt.

 6. Skadeglädjen är den enda sanna glädjen. Det låter spännande hur du skulle bearbeta ett sånt kåseri. Det skulle kunna bli kul att läsa om det.

  Kram/Gilla

 7. Fridolf. Varför heter ingen Fridolf nu för tiden? Lilla Fridolf är en av mina favoriter från barndomen.

  Post till de döda, lät spännande. Den röstar jag på.

  • Den hemska upptäckten utspelade sig i ett land i Mellaneuropa.

   Jag har inte följt med i väderprognoserna alls de sista dagarna. Bara konstaterat att det är tur att jag inte är gammal och har hatt. Här har blåst och regnat om vartannat. Hoppas ni slapp det värsta.

 8. Flera stycken lockar , mycket intressant läsning
  4. Grannen som stal energi …. har jag erfarenhet av
  6. Post till de döda
  7. I klostret fick jag ro Denna tilltalas jag mycket av, skulle mycket väl kunna tänka mig en semester i ett kloster.
  😀

  • Minnena från grannar som slukar energi kan vara roliga när det finns distans till dem.
   Postepisoder finns det med i både ”Mina fotsteg i ditt hjärta” och ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått”. Jag har bestämt mig för att det ska bli en gimmick i allt jag skriver och finnas med på ett hörn. Ungefär som när Alfred H dök upp i sina filmer.
   Vi är många som skulle må bra av att ta en retreatvecka på ex. ett kloster. Skulle du klara av att vara tyst i en vecka? 🙂 Jag hade en kompis som gjorde det några gånger i Frankrike. Hon berättade många saker som lät lockande för mig. Undra om jag inte åkt ut för att jag inte kunde låta bli att berätta något. 😉 i Leksand finns ett ställe som jag länge var sugen på. Där skulle jag suttit och knåpat ihop en roman tänkte jag. Eller. Man kanske inte får ha med sig tekniska hjälpmedel. Då hade jag i smyg skrivit på Dalastenar. 😉

 9. Där har jag också fikat! (Du vet den där dagen då vi trampade runt i en viss kommissaries fotspår…) Om jag skulle välja så skulle det bli ”post till de döda”.

   • Där skulle man kunna göra mycket till det bättre. Ändå har det skett en ansiktslyftning jämfört med när vi flyttade hit. Den nya ägaren har investerat i ny inredning. Om du kommer under utomhussäsongen next time tror jag att du kommer att bli nöjd med olof viktors och Backåkra som jag gjort reklam för några gånger. Det finns flera spännande möjligheter på Österlen som vi ska testa 2015.

    Får ni många stormar hos er? Det är på väg en som börjar på A till oss i eftermiddag.

 10. Trevligt att förena arbeta och nöje på ett konditori. Lite extra inspiration kanske.
  Titlarna verkar alla intressanta men jag föll extra för; ”Vi skulle bara en bit” och”Post till de döda”.
  Roligt att få höra vad det blev.
  Kramar från solen.

 11. Bonde söker fru…. är inte du författare och kåsör? 🙂
  I mitt tycke är alla arbetsnamnen fullgoda, så skriv på! Undrar om inte jag är ”lite allergisk mot att välja det bästa” 🙂
  Härligt med flöde i skrivet! So keep on 🙂
  kram

  • Vilken skillnad det kan bli i tankegångarna om man skriver tio olika titlar till samma text. Titeln till en bok känns mycket mer viktig, att den sitter rätt.
   När det gäller dessa tio är jag rätt säker på att tvåan och nian kommer att heta något helt annat när jag är klar.
   Tack! Det tycks bli en riktigt blåsig Alexanderhelg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s