Rondellstraffet

Det är klart att jag på ett vis förstår glädjen när solen visar sig en kort stund i helgen, efter stormen Alexanders vilda framfart, samtidigt tycker jag att människor måste behärska sig. Det är inte speciellt vuxet att klättra upp i ett träd, även om man har fått glädjefnatt.

Tomteett

Jag tycker också det är omoget att inte ta en kvart på sig för att raka av sig sitt gröna skägg, innan man går ut i staden en lördag. Det kallas vett och etikett. Omtanke om vad medmänniskor ser.

Tomtetvå

Väcka uppmärksamhet med att klättra upp på taket med en stor säck med stöldgods och skrika ”Heja HK Drott”, i denna handbollstokiga stad.

Tomtetre

Denna maskerade person var dum och ropade på grov skånska att han var höjdrädd och ville ha hjälp ner. Han lät som en feg julhare.

Tomtefyra

Kurt Wallander var snabbt på plats. Det blev det vanliga straffet. Indragna julklappar och tjugofyra timmar i var sin rondellarrest och fritt tutande för bilarna. 😉

Tomtefem

 

93 tankar på “Rondellstraffet

 1. Tack för ett gott skratt! Jag vet ju/har förstått, att trakterna runt Ystad kan vara lite speciella och nu verkar kulmen vara nådd. Antar att det lugnar ner sig tills i morgon.
  Ha det gott!
  Kram från mig!

 2. Fniss, jag håller med dig. Någon jäkla ordning och reda måste det ju vara. Eller hur? Tossiga gubbar med långa skägg kan såklart inte få var precis var de vill!
  Kramis

 3. Men har tomtarna fått fnatt där nere i Skåne? Det var då värst vad de verkar ha mycket tid över till att bus trots att det är strax före Jul. Hoppas att de kommer ner från träd och tak innan den 24:de. Ha,ha du är då för rolig du.
  Kramelikram

 4. Händelserik stad du bor i 🙂 Så många fina tomtar! Var Alexander sträng mot er? Vi märkte inte mycket av honom. Här hemma tror jag bara det hade blåst lite. I HBG tog det i en del, men inget allvarligt!

 5. Tomtarna piggar upp med sina röda kläder i allt det gråa. Inatt har allt det vita försvunnit hos oss för vi har haft plusgrader och utegranen blåser omkull hela tiden, så jag måste gå ut och förankra den på något vis.
  Idag ska jag trotsa ösregnet och göra en vända till sta´n och fixa några grejer som ska vara klara innan jul.
  Här har inte varit någon julstress – det har jag slutat med och det är så skönt.
  Jag önskar dig en skön vecka och hoppas att du känner dig lika stressfri som jag.
  Varm kram

 6. Ha,ha Vilken härlig samling tomtar! Hoppas du får en fin vecka! Nu lackar det mot jul. (är det nån förresten som lackar julklappar numer? Det gjorde vi alltid som barn minns jag.

 7. Härligt inlägg som gav mig många leenden 🙂 men att vara liiiite obstinat och tvärsemot kan ju liva upp också 😉 Ha en fin dag, Bosse!

 8. Bosse Bus, jag tycker det här var läckert 😉 en får göra så gött en kan, och det skaraborgska uttrycket ”tesagt gäller” gäller inte här, Här busas fritt 😀
  Kram, Gerd

 9. Sv: Jag gissar att det var du som kommenterade anonymt hos mej, BosseL.

  Jag samlar faktiskt på nallar och förra året tyckte jag att det var dags att några fick tomteluvor.

  Det var inte speciellt roligt att ligga på sjukhus i den åldern och så länge också. Trots det har jag en mängd minnen därifrån, både trevliga och mindre trevliga. Men det har nog inte skadat mej ändå. Jag blev ju frisk till slut, men just nu har jag ju en förskräcklig förkylning, som jag berättade om.

  Kram/Gilla

  • Jag får skicka anonymt till alla som har bloggspot. Jag tycker om nallar. Du är fiffig och duktig. Snällt av dig att göra de julfina.

   Det viktigaste var att du blev frisk, men det måste ha känts riktigt tufft som föräldrar att lämna in dig och hoppas det fanns någon barnglad som distraherade dig när besöken tog slut. Kram Bosse

 10. Jisses ser ut som ni har gott om tomtar hos er…. här får vi vänta till den 24 om han alls kommer… men vi fick ändå känning av julen i en förtidig julklapp i går, då vi mottog det första budet på huset. 😀

  • Jag är säker på att det ligger en tomtekennel i närheten. Har du bara varit snäll och ätit din gröt kommer han säkert till dig. Ingen dum julklapp. Hoppas det kommer fler och att det uppstår ”julklappskrig”. Jag gick in på Hemnet men hittade inte huset. Mäklaren har kanske lagt in det på fel kommun. 🙂

   • Bobo! Huset är inte ute offentligt bara i VIP-arkivet för Brogård, Länsförsäkringars fastighetsförmedling. Blir vi inte nöjda med buden vi får in så går vi ut efter jul offentligt. Men allt lutar åt att det blir en snabb affär… budgivning pågår. 😀 kram

 11. Ååååhhhh så många tomtar! Är alla dessa far till alla barnen, eller är DU det, kanske? Men du törs väl inte erkänna för då kanske Kurt Wallander kommer springandes och du hamnar i rondellarresten. Säg mig, vilken dag kan jag komma dit och tuta på dig? 😉
  Kram på dig, min käre Bobo Bus!

  • Jag vågar inte svara på känsliga frågor så här offentligt. 🙂
   Jag har en hållhake på Kurt. Han jobbar ofta en bit utanför reglerna. En gång såg jag att han … Du kan välja dag. Jag fixar så du får ett klippkort och har rätt att köra hur många varv som helst. Vilken färg har du på bilen?
   Kram på dig.

 12. Jag tycker mig känna igen mannen med vitt skägg och röda kläder! Hmm…undrar var jag har sett honom? Kan det vara i skorstenen till en öppen spis? 😉 Måndagskram

 13. Vad häftiga filurer du råkar på! Vilken tur att jag inte är vuxen – klättra i träd som är så roligt!!
  Min inspelning av Maxis nya julreklam ligger ute på bloggen nu. Tror att jag la ut den i onsdags!! Kom gärna in och lyssna – jag är riktigt nöjd måste jag säga!
  Kram

  • Det är inte jag heller. Solveig säger att hon har tre barn.
   Jag lyssnade fyra gånger. Jättebra. Kul. Förstår att du är nöjd. Ni gjorde det så proffsigt så jag tror att ni får fler uppgifter. 😀 Köerna kommer att växa och irriterade kunder kommer att grymta och undra vart kassörskan tagit vägen, ända tills de börjar skratta åt något hyss som visas på en TV-skärm. Blir det påskreklam nästa gång?
   Julkram

 14. Tack för ett gott skratt Bosse! 🙂 Den där rondelltomten gillar jag. Då vet man åtminstone var man har honom 😉
  kram/Gigi

 15. Kul att tomtarna i Skåne roar sig på jobbet. Har ännu inte sett skymten av en tomte i omgivningen men tomtar på loftet finns det gott om 😉 Tack för att du roar oss och bjuder på tokroliga inlägg. Önskar dig och hela familjen en riktigt god jul. Kram 🙂

  • De är tuffa. Det finns även snögubbar. men de vågar jag inte fota för de står i större rondeller och jag har lovat min fru att inte ställa till med något dumt och farligt. 🙂
   Såg han skyldig ut när du frågade om det var han som kommenterat? 🙂
   Bloggspot godkänner inte mig längre när jag trycker på WordPress och skriver som vanligt. Extra synd om bloggvänner som inte har möjligheten anonym. Det var samma sak för några veckor sedan. Då gick det ”över” av sig självt.

 16. Tomtar kan nog behöva lite lek och avkoppling i dessa bråda tider. Hoppas bara de kommer ner innan den 24:e :)) Tack för alla inlägg under året som roat och berört. Julkramar 🙂

 17. Tack för flera goda skratt, för det fick jag då jag läste ditt inlägg. För att inte tala om bilderna. Finns allt detta på ”riktigt”?
  Jultomten i buren var ju bara för kul.
  Tack och kram till dig.

  • Det är klart som korvspat att allt finns på riktigt. Precis som Kurt Wallander finns och jobbar i min stad. 😉 Det finns även häftiga snögubbar i större rondeller. Jag har sett på andra bloggar att andra ställen i vårt land har gjort något liknande.
   Tisdagskram tillbaka till dig.

 18. Och här i Umeå har vi 3 julbockar i rondellen, plötsligt var minstingen borta och dom två återstående roade sig kungligt, törs inte skriva vad dom höll på med, men man skrev vitt och brett att dom förmodligen höll på tillverka en till, ”lilling”, och nu idag, är dom tre igen 😀 Nu har jag gjort slag i saken och beställt ett exemplar av er bok, ska bli spännande att få köra högläsning med den. Ha det fint!

  • Vilken snabb produktion. Hoppas inte resultatet blev därefter. 😉
   När vi sett att pengarna har landat på kontot skickar vi upp en bok till Sveriges bästa stad, enligt mig. Hoppas ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått” blir en utmärkt högläsningsbok. Är det du som ska läsa? Om du är född i staden måste jag berätta att jag älskar att höra på ”Umeådialekten”. 😀
   Kram Bosse Bus

 19. Haha, tomtarna i Skåne verkar vara fullständigt från vettet, men som en del säger ”lite galenskap förgyller tillvaron”!
  Tack för titten hos mej!

   • En jorden runt resa eller en weekendresa till månen. 🙂 Det är bättre du återkommer på lördag eller senare så kan du vara med i min filmtävling.
    Just nu tittar jag på en hyperaktiv ekorre, som gnager sig igenom grenar från ett träd. Tur det inte är ett fruktträd i vår trädgård. Stundtals hänger den upp och ner. Kul scen. Antagligen är den radiostyrd och det sitter en person på parkförvaltningen och sköter tekniken. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s