Havet, kåserier, Kråkguldet och femtio filmer

Det är bara en vecka kvar till Julafton. Det gäller att samla energi. Var samlar jag den bäst? Givetvis vid mitt älskade hav. ❤

Bild ett

Det var självklart att ett av mina kåserier i ”Skimrande ögonblick – och dagar i grått” skulle heta ”Mitt älskade hav”. Till havet återkommer jag ständigt för att samla kraft, bearbeta tankar, andas frihet och av många andra hälsosamma skäl. För mig finns det nästan inget för dåligt väder. Det är bara ösregn och rejäl storm på någon bokstav, som får mig att avstå promenaden. Då njuter jag istället av havets temperament från bilen. Naturligtvis uppskattar jag även skogspromenader. 🙂
Just nu regnar det på Bornholm.
DSC_28950019

På hemmaplan har tjejerna sagt att det blir ingen riktig jul om vi inte ser de sex avsnitten av serien vi ser varje år – där vi avslutar med att njuta av sista avsnittet på skolavslutningsdagen. Denna familjetradition har pågått lika många gånger som vi sett Kullamannen, innan sommarlovet startat. Igår såg vi första avsnittet och hade samtidigt en intern tävling. Vilken färg hade tjuvarnas bil? Deltar vaktmästaren i första avsnittet? Fortfarande finns det episoder som vi inte har full koll på. 😉

Kråkguldet

Min decemberuppgift har löpt på. Jag har format degen till kåseri nummer elva-tjugo och ligger före mitt schema. Vilket av dessa arbetsnamn lockar dig?

11. Mitt liv som stalker    12. Akut kär i en CP-skadad tjej     13. Den väntande hämnden
14. Mina underbara tanter    15. Pappa öppnade deckardörren  16. Pappa stängde boktipsdörren   17. Änglarna jobbade övertid      18. Det platta fingret
19. Mindre modiga män    20. Vakta sin tunga

Fotnot: Från och med imorgon till på lördag kommer de återstående filmtipsen, som är tre filmer som vi brukar se någon gång vid julhelgen. Efter det har jag skrivit om femtio filmer 2014 och en tävling vidtar – där det ska röstas fram den bästa filmen. Hoppas många deltar. Det är bara att scrolla i kategorin Filmtips om ni vill friska upp minnet. Tävlingen börjar på lördag. Nu önskar jag dig en fin onsdag.

38 tankar på “Havet, kåserier, Kråkguldet och femtio filmer

 1. Har aldrig sett den TV-serien – och lär nog inte se den eller någon annan till/under julen. Det blir liksom inte tid över till det konstigt nog! 😕
  Havet, det älskade havet! Vi, som bodde nära Stockholms skärgård och hade både båt ett tag och tillgång till sjötomt under alla år, skulle ALDRIG ha kunnat flytta in i landet. Nej, man måste ibland snabbt kunna ta sig till öppna vyer…..:lol:
  KRAM ❤
  Susie

 2. Nr:13 ”Den väntande hämnden”, säger hon som föddes 50 meter från Öresund. Eller hade sitt barndomshem i alla fall. 😉 Ja, vad skulle vi göra utan havet, Bosse? Ha det bra!

 3. Vi har den traditionen att varje år, kvällen innan julaftonen, ser vi på Tomten är far till alla barnen 🙂
  Ingen jul utan den 😉
  Visst ger havet en energi. Mest på sommaren 🙂
  Kram!

 4. Jag tar Änglarna jobbade övertid. Den titeln låter bra tycker jag. Det skulle vara intressant att läsa vad du hittar på i den vägen.

  Mina barn var för stora för Kråkguldet, så den serien har jag inte sett.

  Så kan det kanske vara på plats, att önska dej och din familj en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år.

  Kram/Gilla

 5. Det händer ganska ofta att änglar jobbar övertid! De är tur att de finns! Och vilken tur att haven finns! Längtan till havet finns alltid där. Fina bilder Bosse…det finns något mystiskt i dem som jag gillar!
  Kråkguldet – det var ett tag sedan jag så den! 🙂 Spännande!
  Kram, Gunilla

 6. Mitt liv som stalker 🙂 oj vad jag skulle få reda på mkt om människor, eller i alla fall de som jag valt att stalka 🙂 Kul att se vad människors vardag bestod av 🙂 Kramiz

 7. Nu blev jag riktigt nostalgisk, Kråkguldet hade jag nästan glömt bort! Så spännande jag tyckte den var!
  Mina underbara tanter röstar jag på:)

  Ha en fin jul!
  Kram
  Suz

  • Kullamannen ser vi varje maj-juni. Den är inspelad i välkända trakter, där vi bott under några år. Leif Krantz är regissör i både Kullamannen och Kråkguldet. Dessutom är två av ungdomarna med i båda serierna, Staffan Hallerstam och Maria Lindberg. Härliga deckare.
   Tack. Blir det någon vit jul i Hjo tro?

 8. Jag har de flesta serier på dvd. Får nog Ha loppis snart. Kråkguldet har jag. Den är jättebra. Jag gillar såna filmer . Familjenära enkla och lite mysigt spännande.
  Visst är havet fint att samla kraft ork och energi från. Blir själv lugn då jag besöker såna ställen.
  På din fråga svarar jag….änglarna jobbade övertid.
  Titeln…vakta sin tunga låter åxo bra och spännande.
  Näpp..nu ska jag nog ta och krypa till kojs snart .
  Kramkram från mig.
  Sedan lockar titeln….

 9. För mig blev det som nummer ett; ”Mina underbara tanter” och som nummer två ”Änglarna jobbade övertid”.
  Och Bosse, havet…Vilken njutning att vara nära havet. I alla väder.
  Måste också tillstå att jag aldrig sett Kråkguldet. Men nu skall det ske…
  Snöblandad kram från mig i Stockholm.

 10. Åh, såväl Kullamannen som Kråkguldet har gjort intryck för all framtid. När jag tänker Kullamannen så ser jag otäckingen med de runda glasögonen och från Kråkguldet är det han den läskige slaktaren som dyker upp på näthinnan. Himla trevliga traditioner ni har där!
  Visst är det underbart med vatten, vilka krafter och så rogivande, något man aldrig kan få nog av. Ha en bra torsdag!

  • Du och jag tillhör samma generation, som är uppfödda på dessa två klassiker. Det verkar inte som mina döttrar vill sluta med traditionen. De sista åren har jag inte tagit upp det själv utan låtit Jennifer och Lizette komma på det själva. De vill absolut inte sluta.
   Tack! Kanske är det mer vintrigt i dina svenskhemtrakter än det är i gråa Ystad.

 11. Mina underbara tanter och Änglarna jobbade övertid lockar klart bäst. 😀
  Kullamannen har vi här hemma, kunde dock konstatera att den var otroligt seg… inte alls som jag minns den. Har ännu inte klarat av att se klart den. Vi provade även Ärliga blå ögon inte heller denna tilltalade mig nu… förstår inte varför? hi hi
  Förresten är huset sålt. Vi skrev pappren igårkväll. De ville absolut inte vänta… de kunde ju komma någon som ångrade sig. Så nu blir det ungt fräscht blod som bara älskar huset.med planer på giftermål och barn. Det känns riktigt bra. Vi överlåter huset med gott mod och med en god slant på banken. 😀
  kram ❤

  • Det verkar som de flesta tilltalas av de två ”arbetstitlarna”.
   Illa. Du måste sticka till doktorn. Så kan du inte ha det. Du måste ha drabbats av vuxenbaciller av allvarligaste slaget. 🙂 Jag tycker båda serierna har åldrats med stil och ex. suveräna Staffan Hallerstam, som är med i båda serierna slår ut de flesta av dagens barnskådisar. Extra kul är att jag alltid varit fascinerad av Kullahalvön. Häftigt att de fuskade och filmade även i Hovs Hallar. Jag känner så väl igen mig. Inte konstigt med tanke på att vi bodde 3 km därifrån i flera år och våra tjejer har sprungit där och lekt.
   Grattis till en snabb affär. Ibland är det skönt att slippa gå och fundera under en längre tid. Bra att få det avklarat innan jul. Det tyckte säkert köparna också.
   Kram Bobo. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s