Film femtio av femtio – Nu börjar tävlingen

Medan du sov

Medan du sov / While You Were Sleeping
Genre: Romantisk komedi, 99 minuter, 1995.
Betyg:
1). I filmsoffan med familjen: 38/40
2). Bosse Lidén 2014: 104/120

”Favoritkommentar”: ”Och jag var aldrig avundsjuk på dig. Förrän nu …”

Egna ord: Jag glömmer aldrig när jag och Solveig såg den här filmen för första gången på en biograf i Borås. Vi har sett den många gånger sedan dess och skojat om att jag tycker att Sandra är supersöt och Solveig tycker att Bill Pullman är en goding. 🙂
”Medan du sov”, som utspelar sig i Chicago, är fortfarande en trevlig romantisk komedi från nittiotalet som lockar till flera skratt med alla förvecklingar som Lucy drabbas av. Från att ha levt ett ensidigt ensamliv med ett slentrianmässigt arbetsliv vänds allt upp och ner i hennes tillvaro. Så kan det gå om man pratar högt för sig själv och någon tjuvlyssnar på ett sjukhus.
Jag gillar dialogen mellan Lucy och hennes chef som oftast sker i samband med att de köpt snabbmat utomhus. Joe Junior är en härlig biroll som man inte glömmer i första taget. ”Hissen går inte ända upp” hos Joe, som är Lucys granne.

Baksidestext: Sandra Bullock spelar huvudrollen som Lucy. En ensamstående spårvakt som är hemligt förälskad i Peter, en man hon bara sett på avstånd. Efter att ha räddat Peters liv, tror alla plötsligt att hon är hans fästmö. Själv ligger han i koma på sjukhuset. Plötsligt tas hon emot med öppna armar av Peters familj, samtidigt som hon blir kär i hans bror Jack (Bill Pullman) När Peter vaknar upp ur koman, ställs Lucy inför sitt livs besvärligaste situation.

Dagens fråga: Har du en speciell film som du gärna ser vid julen?

Slutord: Då har jag presenterat 50 st filmer av de 185 filmerna som Familjen Lidén sett tillsammans i Fredagsmys, under tio säsonger när våra tjejer växt upp. Jag är impad av att hela 100 st olika personer har kommenterat filmerna, trots att jag skrev att jag själv bara skulle svara med en glad gubbe. Tusen tack. ❤

Tävling: Välkomna till https://bosseliden.wordpress.com/femtio-filmer-en-bloggtavling/

(Denna sida finns även längst upp under min Header.) Där kan du rösta på dina tre favoriter av de femtio filmerna. Jag kommer att dela ut tre Trisslotter. Sista tävlingsdag är söndagen den 25 januari 2015. Det ska bli spännande att se vilka tre filmer som hamnar på pallen. Själv har jag redan röstat. Nu är det din tur. 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22 tankar på “Film femtio av femtio – Nu börjar tävlingen

 1. Jag bara måste se Fanny och Alexander varje jul. Älskar den filmen trots att det finns långa sjok av tragedier. All den gemytliga, glada, galna och vackra pompan kring julfirandet uppväger det mörka. Och så är jag svag för dräktfilmer förstås.
  Vad tycker du om Fanny och Alexander?

  Medan du sov har jag sett och vad minns så är den lite som en feel good film. Söt och rar på något vis.

  Kramar

 2. ”Medan du sov” är en riktigt mysig film, har sett den många gånger.
  Vi har ingen speciell film som vi ser vid jul, utan det brukar bli någon romantisk komedi.
  Jag har varit inne och röstat på tre favoriter, men oj så svårt, lättare om det var sex eller sju filmer.
  Önskar dig en trevlig helg.
  Kram!

 3. ”Fanny och Alexander” hör julen till! Den är underbar trots att glädje och sorg blandas. Dessutom är den knökfull av duktiga skådespelare. Så nu hoppas jag att den visas denna jul!

  Kram

 4. Du är flitig Bosse…jag hinner inte läsa i samma takt som dina inlägg kommer! 🙂
  Suond of Music, en film som jag såg tre gånger då den gick på bio. Har också sett den som musical med Carola? och Christer Sjögren. Den sista filmen du nämner, har jag inte sett. Verkar mysig.
  Min film kom inte med bland dina femtio och nu avslöjar jag vilken det var; Galen i kärlek, (Something`s gotta give) med Jack Nickolson och Diane Keaton. Jag älskar verkligen den filmen! Bra skådespelare, rolig och varm. Men framförallt för interiören! Både inne och ute präglas av New Englandstilen. Så snyggt!
  Någon speciell film till jul blir det inte, men Svensson, Svensson är en klassiker som jag fortfarande skrattar gott åt när den visas. Fanny och Alexander – en drömjul som bara just finns på film! Underbar miljö och vackra kläder!
  Tack för alla filmtips!
  Kram, Gunilla

  • 🙂 Jag kommenterar ju inte i denna kategori. Men det händer att ni lurar mig. ”Galen i kärlek” var med bland våra filmer. Nu plockade jag fram DVD:n. På ryggen kan jag se att jag gav en nia i betyg. Jag har ensam sett om den filmen några gånger. Gillar den skarpt. Förstår vad du menar. Jack gör aldrig en dålig roll. Han och Diane gör detta bra. Amanda Peet spelar en av huvudrollerna i filmen ”Love Manhattan” som jag hade som film tre av femtio. Förstår dig ändå mera när det gäller bostaden, strandvillan i Hamptons. Just så brukar jag drömma om att jag skulle vilja bo. Detta är en film med en perfekt mix av allvar och skoj. Den stod med bland de femtio som jag hade valt, men fick ge sig på slutet när jag tänkte att jag skulle ha med någon ungdomsfilm och musikfilm. Dessutom var jag rädd att ni skulle tycka att jag hade med för många Jack-filmer. Synd. Nu får du inte rösta på ”Something´s Gotta Give”. 🙂 Kram Bosse

 5. Medan du sov, det är en av mina absoluta favoritfilmer. Älskar scenen på dagen efter julafton (när hin träffar Bill första gången) och öppnar ytterdörren, då ser man tidningsbudet som kommer cyklande och gör världens praktvurpa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s