En jul utan snö i Ystad

 

0010001

Tre dagar kvar. Det är bara att inse att det blir ingen vit jul 2014 i Ystad. 😦 Hoppas bara vi slipper regn och rusk. Vilken tur att det har börjat bli julmysigt inomhus. Dofterna från tjejernas julgodisbak når mina näsborrar. Bara nyttigheter för en diabetiker. 🙂
Jag tycks ha växt ifrån klämmandet av paket under granen. Än så länge är skogsträdet törstig och har inte börjat bli flintskallig. Granen står strategiskt placerad vid balkongdörren. Sköter den inte sig åker den ut – utan pardon.
Imorgon är det Vintersolståndet. Jag gillar när det sedan vänder och ljuset tar över taktpinnen, minut för minut. Personligen tycker jag det märks mest när man städar ut julen, om det råkar vara en dag med sol och klar luft. Då brukar det vara ett speciellt ljus och en doft som gör mig tillfredsställd och förhoppningsfull.
Om en stund ska vi åka och lyssna på en julkonsert i en kyrka. Hoppas det blir en fin mix av mina favoriter och någon ny sång. Vilken är din jullåtfavorit?

Tävling: Välkomna till https://bosseliden.wordpress.com/femtio-filmer-en-bloggtavling/
Denna sida finns även längst upp under min Header. Där kan du rösta på dina tre favoriter av de femtio filmer, som jag presenterat under 2014. Jag kommer att dela ut tre Trisslotter. Sista tävlingsdag är söndagen den 25 januari 2015. Det ska bli spännande att se vilka tre filmer som hamnar på pallen. Jag kunde inte låta bli att rösta, fast det är svårt med tanke på att jag gillar alla femtio filmerna.
Ha det så fint. Stressa inte. ❤

 

64 tankar på “En jul utan snö i Ystad

 1. Min julfavoritlåt är utan tvekan Driving home for Christmas med Chris Rea. När den spelas är det utan tvekan jul 🙂 GOD JUL önskar jag dig och din familj.

 2. Jahapp, nu har jag röstat och jag gick på ”magkänslan” som det brukar sägas!
  vi får inte heller någon snö här, men just nu är det bara +1 grad – det kallaste som det varit på flera veckor – för att inte säga månader! Men jag hoppas fortfarande på en ”grön vinter”!!

  KRAM ❤
  Susie

 3. I’m dreaming of a white Christmas Just like the ones I used to know…….tyvärr får det nog stanna därvid. Önskar dig och de dina en riktigt härlig julhelg och ser fram emot ett 2015 fyllt av Bosse inlägg här i bloggen. Kram till er alla. Åse

 4. Hoppas att kyrkobesöket blev till belåtenhet! Det brukar vara så vackert och stämningsfullt i kyrkan.
  O helga natt, hör till min jul och Gläns över sjö och strand. Men med barnen sjunger jag gärna ”När nätterna blir långa och kölden sätter in…när julen kommer ska varenda unge vara glad…! Jag blir på väldigt gott humör av att sjunga den! 🙂 Mössens Julafton!
  Kram, Gunilla

 5. Här oppe i det karga Österbotten så har det kommit lite snö. Ett c:a 10-15 cm snötäcke har brett ut sig över gårdsplanen, och jag har även hunnit skotta rent på planen framför trappan några gånger. Väntar på att kunna höra de vanliga julsångerna i kyrkan på julaftonen.

  • Du får vara snäll och skicka ner lagom mycket snö till mig när du ändå är igång och skottar. 🙂
   Det är stämningsfullt i kyrkan vid den här tiden på året. Vi ska försöka ta oss upp till julottan detta året också. Har man väl kommit iväg brukar man inte ångra sig.

 6. Visst är det härligt då det vänder och blir ljusare tider. Dammiga tider blire ju åxo…..man ser allt skit liksom😉.
  Du får hälsa på oss i Sundsvall om du vill ha snö haha. Jag kan skryta om att vi faktiskt sådär 2 cm. Hmm…man får vara glad för det lilla.
  Nä…Nu ska jag fortsätta min bloggpromenad med att dela ut varma julkramar. Så nu lämnar jag en STOR busig julkram till dig Bosse.
  Tack för fint bloggår och fina inlägg här hos dig.

  Julkramen kommer här.

  • Där tog du upp en nackdel som vi alltid säger när solen lyser in. Skit samma. 😉
   Jag tog dig på orden. Eftersom det var fullbokat på rälsen tog jag renarna. Vill du ha besök av en busig tomte? 😉
   Tack för den STORA busiga kramen och de snälla orden. Kram

 7. Jag tycker nog att ni kunde fått lite vitt i alla fall.. Här hos oss är det snö och skoterkörning, minus 7 på dagen, lakefällor utplacerade, granen klädd och julgästerna på plats. Önskar er alla pi familjen En God Och Glad Jul!

 8. Det blir en liknande jul i Åstorp. Då tänker jag tillbaka på min barndoms jular i Kabusa när det var så högt med snö att det räckte upp till taket. Min syster och jag gick från trädgårdssidan över taket och ner på gården på farmor och farfars hus. Det var jättekul. Kram

 9. En sak har jag lärt mig sedan jag flyttade till Skåne och det är att snö här, är inte samma sak som snö i övriga Sverige. Här kommer den på tvären och ställer oftast till kaos.
  Ändå längtar jag lite efter den trots allt vad den kan föra med sig.
  I år får vi skapa julstämningen inomhus och glädja oss åt att ingen blir insnöad, i alla fall
  inte bokstavligen talat.
  Kram M.E

  • Jag har samma tankar som du. Ändå tror jag att de blivit lite bättre på det sista säsongerna. Det är även hopplöst när det yr in från slätterna. Det finns ingen skog som fångar upp snön. Vid jul och nyår vill jag ha snö. Bara vi slipper slask och halka. Ibland är jag lite insnöad. 😉 Kram.

 10. Jag lever alldeles utmärkt utan vitt vatten! Det ställer bara till det! Min gamla faster sa alltid att man skulle titta på himlen när det blev annandag. Var det klart väder, så kunde man se att den blå färgen hade ändrats. Jag tror baske mig att hon hade rätt!
  Det finns så många fina julsånger, men jag gillar den här maffiga :

  Kram så här dan före dan före dan.

 11. Nej, ingen snö här uppe i huvudstaden heller :(. Men det saltas för fullt på gatorna i villaområdet. Antar att det finns rädsla för att de små vita korn som ändå låg på marken i morse ska frysa på och skapa isgator.

 12. Jag tillhör också dem som sätter värde på att vi når och passerat vintersolståndet. Då finns det hopp om något bättre, dag för dag… 😉

  Jul utan snö – nu är jag så gammal så jag vill ha jul utan snö. Halka avskyr jag, jag har stiftat dålig bekantskap med halka ett par gånger som lett till långa sjukskrivningar och en känsla av handikapp… 😉 Litet sol skadar förstås inte.

  God Jul till dig och din familj!

 13. Ingen snö hos mig heller men jag gillar gröna jular och vintrar numera. Min jullåt är nog Oh Helga Natt – den kan jag höra hur många gånger som helst. Ja det där med att skaka och klämma på paket under granen – barndomsminnen väcks. God Jul på dig nu Bosse Gran!

 14. Det blir en grön jul för oss här nere i skåne Bosse. Men jag tror att snön inte kommer att missa oss ändå, den kommer i januari med buller och bång. Jag har tyvärr fått lösenordsskydda min blogg för jag råkade ut för en stalker 😦 inga otrevliga kommentarer men ganska orelevanta och massor av frågor om ditt och datt flera ggr om dagen. Nu är det slut i alla fall 🙂 Vill du fortsätta att kika in då och då så kan du väl meddela mig. Kollar din blogg då och då 🙂 hörs vi inte av så vill jag passsa på att önska dig och din familj En Riktigt God Jul! 🙂

 15. Är inte ni ganska vana vid snöfria jular i Ystad? De gånger jag har firat jul på Österlen har det varit grått med inslag av mörkgrått och små stänk av ljusgrått.

  Hoppas du får en fin jul i alla fall!
  Kram

 16. Ingen snö här i Stockholm heller. Men det gör inte mig så mycket, eftersom snön medför minusgrader och då kan jag inte gå ut. Ansiktet tål inte kyla ännu. Men trist för alla barn som kommer att siytta inne över sina data och tv spel. Och inte lär föräldrarna byta ut dem mot en od bok…Tänk förr när en jul inte var en riktig jul om man inte fick minst en bok…
  Trevligt med julgodis i näsborrarna som blandas med grandoft. En julkonsert till detta öåter perfekt.
  Vad gäller julsånger så är jag inne på Veikens; ”Oh, helga Natt”. Och gärna med Tommy Körberg modernare, men annars med Jussi Björling eller Håkan Hagegård.
  Tävlingen spetsar jag förstås in mig på.
  Kramar och hälsningar från huvudstaden.

  • Tråkigt att du ditt ansikte inte tål kyla. Klarar det sig inte om du har en varm halsduk och bara har fri sikt för ögonen. Hoppas du slipper minusgrader. Tur att du alltid har en reservplan som också börjar på S. 🙂 Nu vill jag att du får bukt med problemen 2015.
   Böcker stod alltid högt på min önskelista. Det hörde ihop med jullov.
   Jag har precis lyssnat på Tommys fina version. Dina två grabbar går inte av för hackor. De hade mina föräldrar på LP.
   Missa inte tävlingen. Än är det lång tid kvar.
   Tack. Hoppas du får en härlig mild jul.
   Kram Bosse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s