Summering och nystart

 

DecemberfarvälDet är dags att summera bloggåret 2014. Jag vill tacka för trevliga stunder under mina bloggpromenader. Många bloggar är energikickar och riktigt avkopplande, både när det gäller text och bilder. Ni är många som är duktiga därute. ❤

Jag är glad för åtskilliga uppmuntrande kommentarer och den respons som jag fått under året efter mina inlägg.

Jag har även fått lära mig hur fort bloggandet kan bli obehagligt. Det var ytterst fult gjort och totalt onödigt 😦

SolBo Förlag är djupt tacksamma till er som köpt våra två böcker och för rosor om dem på olika ställen; i recensioner här, på era egna bloggar, på Facebook m.m. Snällt av er att rekommendera dem som inköpsförslag på olika bibliotek ❤

Solveigs förslag Facebook

I maj kraschade min dator. Det innebar att alla bloggfavoriter raderades. Efterhand som jag fick nya kommentarer fick jag tillbaks de flesta favoriterna och det har därefter tillkommit många nya. I nuläget har jag 168 bloggar inlagda som favoriter. Problemet är att det tar tid varje gång jag ska in på ex. Bokrondellen, Adlibris och andra viktiga ställen som SolBo Förlag behöver besöka varje vardag. Därför har jag bestämt mig för att ta bort alla bloggfavoriter till det nya året. Då kommer banken och de andra dagsviktiga sajterna överst. Sedan kommer jag efterhand som jag får kommentarer här på bloggen, att fylla på med bloggar som kommer att få nummer och bloggägarens namn – för att ha mer koll på Blogglandia.

Medelålders par

Några bloggtankar inför 2015:

Månadens kåseri: Läggs in fjärde måndagen i varje månad.

Månadens tävling: Trisslott till vinnaren. Denna tävling kan dyka upp vilken dag som helst. Ibland blir det en snabbtävling, ibland får ni tänka till längre.

Världen & Vardagstankar: 30 frågor som tar vid på torsdagar efter filmtipsen.

En hel del bilder från Österlen och Ystad kan jag utlova när vädret lockar ut mig mer. Jag har redan klurat ut några nya kategorier som vill visa upp sig. Lite galet, funderingar, vackra ord, skyltar, Jennifersånger m.m. kommer att fortsätta dyka upp på bloggen.

Hur det kommer att bli 2016 står skrivet i stjärnorna. Det beror på vad som händer eller inte händer inom flera områden. Det jag brinner mest för är att skriva, skriva och skriva bokmanus. 🙂 Samtidigt har intresset för att fotografera ökat sista året. Vad har du för planer för ditt bloggande 2015?

Fotnot. Gå gärna in och rösta på tre filmer av mina femtio filmtips. Tre personer kommer att vinna var sin Trisslott. Här är länken https://bosseliden.wordpress.com/femtio-filmer-en-bloggtavling/ som även står under min Header.

Jag önskar dig som kommit hit ner i texten GOD JUL & GOTT NYTT ÅR. Förhoppningsvis träffar vi på varandra på Blogglandia nästa år. Trist nog kan jag bara kommentera som anonym hos många som har blogspot och inte alls om inte alternativet anonym finns med på listan. Var rädd om dig. ❤

 

 

155 tankar på “Summering och nystart

 1. Jag är jätteglad att ha kommit med bland dina läsare. Dina kåserier och vanliga inlägg gläder mej mycket.

  Så vill jag önska dej och din familj en God Jul och ett Gott Nytt År.

  Kram/Gilla

 2. Du har så rätt i det du skriver, Bosse, att bloggandet kan bli mycket obehagligt. Men din blogg läser jag med stort nöje – och allvar.

  Jag önskar dig och familjen en riktigt god jul!

  Kramar till er alla!

 3. Vill önska dig och din familj en riktigt God Jul! Och tack för all glädje och goa skratt som du bjuder på genom dina texter och foton! Det blir förhoppningsvis ett nytt angenämt bloggår, där vi möts och få ta del av varandras glädje, men kanske också sorg. Allt som hör livet till.
  Många julkramar, Vi ses Bosse…
  Gunilla

 4. Tack för alla trevliga läsupplevelser och kluriga tävlingar under året 🙂
  Önskar dig och din familj en fantastisk, underbar, vilsam, rolig, avkopplande… ja helt enkelt en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!
  Många julkramar… på återseende…

 5. Tråkigt o läsa att du råkat illa ut på bloggen.
  Tråkigt det här med att det har ökat med sånt. Kan man inte ta sånt på ett bättre sätt o ett annat medie?

  Oj 168 st hur hinner du med dem 🙂

  O varför vill du vara anonym?

  många frågor blev det.

  Ja kommer försöka hålla igång dagens foto som detta år. har flera nu som vill vara med häng med du med 🙂

  Sen blir det lite recept, söndagstankar, o lite kloka ord.

  Sen har jag inte planerat. Vill inte göra för mycket planer ifall jag inte orkar.

  • Jag vill inte vara anonym, men det var enda sättet att få iväg en kommentar på vissa blogspotadresser. Istället skrev jag mitt namn i kommentaren. Sista dagarna har spärrarna minskat och jag kan nå de flesta igen.
   Ibland passar det bäst att inte planera för mycket. Själv behöver jag en morot och en inre piska ibland för att göra vissa saker.

 6. En riktigt God Julhelg önskar jag dig och de dina!
  Tänk vad året gått snabbt, det är helt galet. Planer för nästa år är ännu som ett oskrivet blad för min del.
  Ha det gott!
  God Julkramar

 7. God jul och gott nytt år till er. Herre min tid 168 bloggar som favoriter. Det man man ju omöjligt hinna med. Jag har 14 och tycker ibland att jag inte hinner med dem. Känns ibland om det är flera månader sen jag läste någons blogg. Förstår att du har svårt att hinna med alla dem.

 8. Det har varit jättekul att följa din blogg och ska bli lika spännande nästa år. Jag har en del idéer för nästa år. Jag älskar att ha teman och jag tänker fortsätta med mitt färgtema bl.a. Blogspot kan verkligen vara irriterande. Ett bra nyårslöfte från det hållet hade varit att de skulle sluta irritera människor. Mitt blodtryck mår inte bra av det. Ha en mysig jul så hörs vi efter helgerna.

 9. Trevligt att ha dig som bloggvän. Ja, jag har också undrat hur du hinner med alla, jag känner mig lite speciellt utvald varje gång du tar tid dig att lämna en kommentar hos mig. Några planer för bloggandet 2015 finns icke, men jag hoppas att vi hörs även i fortsättningen. God JUl!

 10. Jag börjar med att Tacka för din snälla kommentar hos mig.
  Jag vill åxo tacka dig för skojiga inlägg med en stor portsions humor och värme.
  Tycker det är jättetråkigt och obehagligt det du råkade ut för här i blogglandia. Ingen ska behöva stå ut med såna elakheter.
  Nä nu ser vi fram i mot ett nytt toppenbloggår 2015. Det ska bli roligt.

  Önskar dig och din familj en riktig..
  🇬🇴🇩 🎅 🇯🇺🇱

  Julkramar.

 11. Jag kommer nog att göra som tidigare, då och då lägga upp texter som jag skrivit i olika typer av skrivarutmaningar. Jag har annars tankar på att lägga upp en FB-sida med mig som aspirerande författare :-).

  Det manus som jag och Kjell tillverkat med gemensamma krafter har vi förresten nu skickat till några förlag. Jag väntar på refuseringarna… eller… :-D.

  Önskar dig och din familj God jul och gott nytt år! Alltid lika roligt att läsa dina inlägg! Det vill jag göra även nästa år. Kramar från Ethel

  • Det låter som en förståndig tanke. Jag har också tänkt den, men det har inte blivit av. Mina vanliga Facebookvänner vet om mina böcker i alla fall. 🙂 Härligt att ni kommit så långt. Skulle refusringarna dyka upp finns det flera bra reservplaner. Om man själv tror på texten är den sämsta att stoppa ”den” i byrålådan. Det felet gjorde jag allt för länge själv.
   Tack Ethel.

 12. Tänk att det alltid ska finnas såna som förstör för andra! Det är konstigt, men var det inte en känd man som sa; ”Folk är inte så dumma som man tror, dom är dummare…..” 👿
  Nu gäller det att vara ”på hugget” och kommentera på det nya året så man kommer med på din jättelånga lista. Hur hinner du med att hålla kontakten med alla! 😕
  Själv har jag fullt sjå att hinna med dom 72-76 som jag har på min blogglista. Ibland går det månader innan dom får en kommentar av mig. Man skäms (nästan)! 😐
  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR
  Susie

  • En del är naiva och andra blir lurade av ”smarta” personer som vet vilka knappar de ska trycka på för att skapa intriger. 😦
   Den som är först när jag lägger in ett nytt inlägg nästa år kommer både få siffran ett och hamna först. Oftast börjar jag överst när jag går på bloggpromenad. 😉 Det ska bli skönt att få upp alla viktiga sajter som jag behöver i det dagliga arbetet.
   Jag kan också drabbas av samma tanke. Det finns många trevliga bloggar och det går inte att vara överallt. Vi får sluta skämmas. 🙂
   Tack Susie.

 13. En riktigt God Jul önskar jag dig och de dina. Att var tillsammans, mysa, promenera, äta gott och bara vara; ganska kravlöst och enkelt Och kanske kommer Ystadtomten också.
  Spännnande med dina bloggtankar inför 2015. Givetvis komme jag troget att hänga med.
  För egen del har jag bara börjat fundera på vad som komma ska inför 2015, men jag har ju en vecka på mig att tänka klart. Och sedan går det ju att göra tillägg och ändra eftre hand. Men lite struktur vill jag ha.
  Nu har snön börjat falla här hemma och termometern står på -5. Så kanske lite vitt på marken imorgon.
  En stor julkram skickar jag härmed.

  • Tack Ditte. Visst går det alltid att ändra på sin blogg, men lite struktur vill jag också ha. Ungefär som när Robban Broberg har haft sina härliga och personliga konserter. Ofta brukar jag tänka på hur många % som egentligen är impulsiva.
   Det var så vackert igår när vi åkte iväg till Julotta lite efter sex på morgonen. Det regnade när vi åt den tidiga frukosten, men slog om effektfullt till stora snöflingor när vi satte oss i bilen. När vi kom ut från kyrkan vid åttatiden, var det vackert som på ett julkort i Marsvinsholm.

 14. God Jul på er! Du är allt en flitig bloggare! Jag vet att jag inte har varit aktiv på bloggen men jag samlar mig 😉 . Inte har jag brutit någon hand eller annat viktigt för skrivande. Lite ont i ryggen har jag haft men det var det där med bilder, ny dator, extern hårddisk….latmasken har kanske hälsat på. Tänker att i dag ska jag……
  Dt blir nog fart framöver….är i alla fall lite aktiv på fb.
  Ha sköna fina helger med din familj.

  Kram
  annika

  • Tack Annika. Nu tycker jag att du borde ha samlat dig ordentligt och jag vill läsa om andra rapporten från resan. 🙂 Jag tror att det är både latmasken och kusinerna. 🙂 Vad är FB för något? 😉 Jag har en vit månad från Facebook i december. Det har gått jättebra. Lika bra som i december 2013. Jag är riktigt anpassningsbar.

 15. Tack Bosse för ett 2014 där du bjudit mig på många skratt men också texter av ett helt annat slag. allvarsamma och varsamma där du bjudit på eftertanke. Dina kommentarer hos mig har ibland fått mig att bryta ihop av skratt men många gånger har jag också fått tänka till, vad är det nu han menar den där Bosse. …. Ja jag vet det är precis det du önskar när du skriver så där lite finurligt. Ha nu en fortsatt skön kväll.

  Kram Åse
  Ps. Nån lista med dina bloggfavoriter hittar jag inte men jag är lite halvblind……..

  • Tack Åse. När jag vågar vara extra galen ska du veta att det beror på att jag trivs. 🙂 Annars är jag blyg och mer försiktig.
   Jag hoppas verkligen inte att du eller någon annan kan se min favoritlista. Den dyker upp när jag trycker på stjärnan längst upp till höger. Där har du en förstaplats att försvara. Den fick du när du kommenterade hos mig först efter datorkraschen. Innan dess stod den engelska bloggtitel långt ner och oftast visste jag inte vems den bloggen var, innan jag tryckte på titeln. Aha. Tjejen i samma stad som jag bor i. Den här gången ska jag skriva namn och stad där det finns möjlighet att ta reda på det.

 16. Din bok gav mig en nystart vad gäller mitt läsande. En resa längs Memory Lane kan jag utlova.
  Dina inlägg är ofta så talande och intressanta att jag glömmer bort att kommentera…. 🙂
  Hoppas ditt nya år blir som förväntat!
  Kram

  • Vad glad jag blev för de orden. Hoppas ditt läsande håller i sig länge. Jag läser själv en jättespännande bok just nu. Jag hittade din kommentar i min skräppost. Tänk att man kan hitta trevligheter i den högen. 🙂
   Tack! Det viktigaste personligen är alltid hälsan. Jag önskar dig ett fint 2015. Kram

 17. Kul att ha hittat din blogg och läser med nöje dina inlägg. Började så smått blogga under innevarande år och tänker fortsätta under kommande år. Ha en skön fortsättning på helgen.
  Kram RosMarie

 18. Julstöket kom i vägen för mitt läsande av ”Skimrande ögonblick – och dagar av grått”. Hann in på sista tredjedelen av boken innan jag blev tvungen att lägga läsandet åt sidan ett tag. Hittills har boken gett mig väldigt angenäma stunder vid frukostbordet … Några till väntar innan jag är färdig med den …

  Förnuftiga och genomtänkta planer inför nästa år, ser jag. Jag har inga planer alls. Den struktur jag har duger bra så länge. Låter det ha sin gång och behoven för stunden får styra …
  Det kan man väl också kalla för en plan, så då får jag väl säga att det är min … som svar på din fråga till oss som läser din blogg.
  Min plan är alltså att jag inte har någon plan … 😉
  Kram

  • Kanske hinner du bli klar före jag blir klar med inläsningen av ett kåseri som jag tänkte lägga upp på YouTube. Går det att förstå halländska lägger jag kanske upp något från ”Mina fotsteg i ditt hjärta” också.
   Alla gör på det sätt som passar dem bäst. Jag behöver ibland en morot för att lura mig själv. Det är klart att du har en plan. En Lolloplan. 🙂
   Kram

 19. Jag ser att du har bäddat för ett spännande nytt år. Tack för hälsningen. Den satt gott.

  Jag hoppas att ni får ett gott slut och ett gott nytt år.

  Kram/Gilla

 20. Tack för julhälsningen! Vill önska dig en riktigt god fortsättning på julhelgen och ett riktigt gott nytt år oxå. Ska bli spännande att få hänga med på dina bloggäventyr under 2015 :).

  Kram!

 21. Tackar för många fina stunder med läsning av din blogg!
  Alltid intressant att besöka….
  Ser fram emot nästa års inlägg – i både text och bild.
  Önskar dig och familjen en fortsatt härligt avkopplande helg.
  Och ett Gott Nytt Skrivarår!!
  Kram
  Margareta / Beppan

 22. Jag har så mycket att tacka dig för. Tack för alla roliga och tänkvärda kommentarer hos mig. Ännu mer nu när jag vet hur många bloggar du följer. Imponerande!!! Förstår att du måste rensa för att få lite koll i blogglandia. Tack även för alla härliga stunder du bjudit på i din blogg roliga, finurliga men också allvarliga inlägg som sätter igång tankarna. Jag längtar redan efter dina inlägg 2015 som jag troget kommer att följa. Själv har jag inga speciella planer för bloggandet mer än att fortsätta ungefär som nu och jag hoppas att det inte blir så många oplanerade bloggpauser 2015, kanske ett nyårslöfte?

  Tack också för underbara läsupplevelser med dina/era böcker. Har gjort ett litet uppehåll mitt i ”Skimrande ögonblick – och dagar av grått” under julen men kan snart inte hålla mig längre.

  Jag önskar dig och familjen en riktigt god fortsättning på julen och ett gott nytt 2015. Varma kramar 🙂

 23. God Jul och ett riktigt Gott Nytt År till dig och din underbara familj. Alltid lika road av att göra ett besök här hos dig. Hoppas 2015 blir ett fantastiskt år för dig/er det är i alla fall vad jag önskar.
  För min egen del så är jag säker på att 2015 blir det bästa året på länge 🙂
  Kram

 24. Hoppas julen varit bra! Jag hänger kvar häroch hoppas du blir kvar hos mig, även om du får vara anonym. Jag vägrar ändra kommentarsfält till popup-ruta. Då lägger blogger till verifiering, som jag avskyr. Dock verkar alla kunna kommentera då.
  Har inga tänkta bloggfunderingar, det blir som det blir, det har funkat hittills 🙂 God fortsättning!

 25. Låter trevligt nja har inte tänkt så långt med bloggen tar det som det kommer det är ju en dagbok 🙂 önskar dig o de dina god fortsättning kram på dig

  Evas blogg

 26. God fortsättning på julefriden! Du har så många planer inför 2015. Mina är inte alls lika ambitiösa, nej, jag kommer att lunka på i samma takt som under detta år. Alltså berätta om min trivsamma vardagstillvaro… den vardag där jag försöker se de solstrimmor som i någon form alltid finns där, även om molnen ibland hopar sig. Och nu ser jag jättemycket fram emot att få flytta till min drömlägenhet… har börjat packa idag:)
  Kramar från Eva-Mari

 27. Bloggvärlden är helt fantastisk och tänk så många härliga människor det finns därute. Det finns rötägg även här, men varför skulle vi vara förskonade från dom? Supertråkigt när det händer, men man får ta nya tag och glädjas åt att nyfunna läsare och vänner!
  Jag önskar dig och din familj en härlig fortsättning och ett ännu bättre bloggår 2015 än vad 2014 har varit! Kramar

 28. Trist nog kan ju även verkligheten bli obehaglig vilket jag fick erfara i dag.
  Det där med att städa i blogglistan lät ju som en bra plan för 2015, flera bloggar som jag följt har försvunnit. För övrigt verkar det vara något mysko med blogspot nuförtiden.
  Jag är glad att du kan kommentera hos mig i alla fall – trots att det blir ”anonymt”!
  Gott nytt år från sångfågeln Maria.
  KRAM

  • Det förstnämnda lät inte trevligt. Hoppas det var något som gick att reda ut.
   Förhållandet till blogspot har haft sina problem under de 2.5 år som jag bloggat. Ibland kommer det perioder när det funkar sedan ändrar de om något. Trist nog verkar bs vara den populäraste hos de bloggar som jag följer.
   Tack sångfågeln. Jag hoppas det blir en andra gång och en tredje.

 29. Tack Bosse för de fina orden i min blogg. Jag är så glad att jag hittade din blogg med alla intressanta inlägg som spänner över hela registret. Från lekfull humor till tänkvärda tankar om livets alla sidor. Du bjuder också på fina foton och tips på sevärdheter och fikaställen runt vackra Österlen. Hoppas du fick en skön promenad med kameran och jag ser fram emot mer fina foton. Tack också för böckerna med de vackra namnen som gett mig många härliga lässtunder.

  Jag önskar dig och familjen god fortsättning och ett riktigt gott nytt 2015. Varma kramar

 30. Hej och tack för din hälsing på min blogg!
  Jag har inga planer alls för bloggandet under 2015. Under hösten har jag varit väldigt inaktiv, har helt enkelt inte haft lust, tid eller känt så mycket behov av det. Så jag fortsätter att låta lusten, tiden och behovet styra! En god fortsättning och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig!
  Kram!

 31. God Jul & Gott Nytt År!
  Jag har en del tankar infæør det kommande året, både nær det gæller bloggande och annat i livet. Får återkomma till det senare i min egen blogg.

 32. God fortsättning på helgen och hoppas att allt är bra med dig och de dina.
  Du undrade om melodikrysset.
  Ja, jag sänder alltid in lösningen över nätet. Jag och min mysiing hjälps åt att lösa plus att hans kompis alltid ringer efter programmet för att stämma av. Min ena bror och syster brukar jag också prata med om krysssvaren. Min bror givet varje lördag. Denna lördag var det inte så svåra frågor, tyckte vi.
  Löser du krysset och skickar in?
  Varm kram!

  • Det är kul att göra något tillsammans. Dessutom kan det ingå trevlig musik i programmet. Jag har många mysiga minnen från när vi lyssnade på det nästan varje lördag ett tag under uppväxten. Jag var den som skulle fixa den moderna musiken. Jag uppskattar att det finns kvar fortfarande och jag tror att det finns en trogen publik som varit med sedan starten. Jag har vänner som lyssnar och skickar in. Bra att man kan göra mycket över nätet numera. Själv löser jag korsord som jag skickar in. Det händer att jag vinner. Eller så är det någon av mina vänner som vinner. (det händer att jag ”byter namn” några veckor efter jag vunnit för att öka chanserna) 😉
   Kram tillbaka.

 33. Hej du! Har svarat på din fråga om turf på min blogg, så kolla där!
  Har just nu fullt sjå med att knyta igen säcken kring detta år och för första gången på väldigt länge räcker knappt snöret till, roliga händelser, mängder av nya bekantskaper och massor av kärlek ska få plats! 🙂
  Önskar dej ett gott slut och ett riktigt gott nytt år!

  • Nyfiken som jag är vill jag givetvis lära mig något nytt. Är det släkt med smurfarna? 🙂 Det låter som en trevlig säck, men eftersom du ska knyta ihop den finns det plats även för tråkiga saker som kan stanna kvar där för alltid.
   Tack. Hoppas 2015 blir ett år då du drabbas av många trevliga saker och bara ett fåtal av negativ karaktär. Helt utan det sistnämnda tror jag inte att man ska vara. Då är det lätt att bli otacksam och inte njuta fullt av solskenet. Skuggan behövs så länge den inte stannar kvar.

 34. Tack för ett fantastiskt roligt blogg år. Nu ser jag fram emot ett nytt med massor av nya inlägg. Alltid lika spännande att titta in hos dig för man vet ju aldrig vad som väntar en. Okej… på Måndagar och Torsdagar har man ju en liten aning förstås. Nu hoppas jag att du och din familj har haft en fin Jul och får ett roligt avslut på det här året. Vill du ha lite snö och kyla så kan jag ta och skicka ner lite till dig. Ikväll ska vi ut på Norrskens spaning. Hoppas på att få några fina bilder.
  Ett riktig gott slut och GOTT NYTT ÅR till en av mina finaste bloggvänner.
  Kramen

 35. Jag kommer in med en stor bamsekram och önskar god fortsättning och ser fram emot att få följa dina olika äventyr. Erkänner lite rodnande att jag blivit en riktig latmask när det kommer till att kommentera blogginlägg. Läser, men inte mer. Som att mötas på vägen och inte orka säga hej. Ha några fantastiska mellandagar innan det är dags att fira ut det gamla år och in med det nya. ♥
  /Sandra

 36. Några planer för mitt bloggande, har jag inte. Så länge jag tycker det är roligt och det ger mig något, kommer jag att fortsätta så som jag gör nu. Jag tackar dej för året som varit, även om jag inte hängt med hela året. Men jag ser fram emot att läsa er bok, som jag gett bort, men räknar med att få låna. Haha!
  /P

 37. Vill tacka för året som gått, och för de trevliga läsestunderna. Vill tacka dem som p.g.a. din blogg även funnit sin väg till min blogg, och som öppnat vägen för mina texter i Sverige. Fortsätt i samma anda, så ger du oss fina minnen och bilder från södra Sverige. Gott Nytt År.

  • Tack oops. Det är det fiffiga med bloggvärlden. Man kan hitta till nya trevliga bekantskaper genom bloggvännerna. Du har en personlig humor som tilltalar mig. Mitt önskemål är att du ibland lägger in bilder till texterna. Jag är nyfiken på hur det ser ut, platserna du beskriver. De känns spännande och jag är sugen på att få veta. Fast det kan vara så att du vill vara anonym som en del vill och behöver vara här på blogglandia. Då blir fotona avslöjande. ”Aha! Där har vi Oops. Han har jag letat efter länge”, säger Kurt Wallander och kör iväg med bilen så det tjuter i däcken. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s