Världen & Vardagstankar: 8 av 30

 

Klassikern

8.Vilken av de fyra momenten skulle du klara lättast och vilket moment skulle bli tuffast för dig att klara av? (två frågor)

Det fanns en tid då jag var övertygad om att jag skulle göra ”klassikern” under tolv månader någon gång i livet. Därför tränade jag upp mig i simning, som var det av de fyra momenten som var min akilleshäl. Kylan i vattnet vid Vansbrosimningen var en bromskloss för mig under flera år. Cyklingen runt pölen Vättern såg jag som den minsta utmaningen. Några lösa broskbitar i knät kunde bli ett hinder i Lidingöloppet. Blåbärssoppa är gott och med positiva tankar borde jag fixat att hinna förbi innan de drog snöret vid en viss tidpunkt och nå Mora i tid. Alla drömmar ska inte bli uppfyllda. 😉

En svensk klassiker/Klassikern:
Vasaloppet, 90 km skidåkning
Vätternrundan, 300 km cykling
Vansbrosimningen, 3 km simning
Lidingöloppet, 30 km löpning

Fast text: Jag började med Månadens boktips 2013. Förra året blev det Femtio filmer på torsdagarna. Nu kommer min tredje variant som får stanna kvar på veckans fjärde dag: Världen & Vardagstankar, 30 frågor under 2015.
Personer som kommenterat femton gånger i detta torsdagstema deltar i en trisstävling. (De ska ha svarat på min fråga) Jag kommer också att dela ut en lott till någon som skrivit något som jag blivit extra förtjust i. Tänkvärt, roligt eller gulligt.
Jag kommenterar med en glad gubbe att jag läst din kommentar under resans gång och gör en kort sammanfattning i en kommentar, strax innan nästa fråga. Kanske redovisar jag svarsalternativet som fick flest ”röster”. ❤

59 tankar på “Världen & Vardagstankar: 8 av 30

 1. Hade jag varit min mor hade jag sagt allt ihop för när hon var 69 år gjorde hon klassikern, men nu är jag inte hon så jag väljer Vätternrundan och Lidingöloppet ( och hoppas jag tar mig uppför mördarbacken) Vansbro däremot den hoppar jag över, för där bottnar man inte. 😃
  Kram åse

 2. Vätternrundan skulle helt klart bli lättast för mej, de återstående tre får tillsammans bli svaret på din andra fråga…..tror inte jag skulle klara någon av dem.
  Ha det gott!

 3. Vansbrosimningen lättast och sedan är det nog lika svårt tyvärr… Fast visst, cykla är jag van vid och Vätternrundan för kvinnor är bara 10 mil så den tar jag 🙂

  Kram

 4. Lättast är nog Vätternrundan och svårast Vasaloppet. Älskar att cykla men inte att åka längdskidor. Kram 🙂

 5. Du milde! Du tror väl ändå inte att jag skulle ställa upp på sånt? Jag hade inte ens försökt åt av dom. Nej, fy katten!

  Kram/Gilla

 6. Jag måste erkänna att tanken har slagit mig någon gång då och då, men jag försöker skaka av mig den varje gång 😉 Det där med simningen har jag någon konstig föreställning om att det skulle vara hyfsat enkelt och skidåkningen också ( även om det är ett antal mil för långt!!), men nej, det kommer nog aldrig att ske…

 7. Hm… i dagens läge skulle jag inte klara någon av klassikerna… men då, en gång för lääänge sen, ja då kanske jag skulle ha fixat Vätternrundan, men aldrig Vansbrosimmet. Jag avskyr kallt vatten! Brrrrrr!
  Kram på dig!

 8. Jag har också haft tankar på att göra en klassiker, men avstått :-).

  Eftersom jag löptränar skulle jag förstås klara Lidingöloppet bäst. Värst blir säkert simningen. Skulle få vansinnigt ont i rygg och nacke av att försöka hålla mig ovanför vattenytan.

 9. Jag??? Försöka mig på en svensk klassiker?????? Hahahahaha! Du förstår säkert i vilken ordning jag placerar de olika tävlingarna efter svårighetsgrad. Kram

 10. Badtant och Norrlänning som man är så säger jag att Vansbrosimmet som blir det lättaste. Tycker att skidorna är så smala nu för tiden så det är nog Vasaloppet som kan bli problem.
  Torsdagskramen

 11. Ja, du! Lite klurigt att svara på och ännu klurigare att genomföra. Men efter att noga ha tänkt igenom alternativen så skulle jag välja cyklingen runt vättern, den är heller inte så lång för damer.
  Som två skulle det bli Vasan, den mer modifierade ”tantvasan”.
  Är gammal sprinter så löpningen går bort och vad gäller simningen är jag tveksam. Mycket tveksam.
  Allra helst promenerar jag.
  Kram!

 12. Du är rolig du! 🙂 Ska man verkligen behöva välja mellan pest, kolera och smittkoppor!? 😯
  Att det inte blev fler smittsamma hemska sjukdomar beror på att simningen tror jag mig klara av fortfarande. Jag har nämligen tävlingsimmat en gång i tiden…..och 3 km tycker jag inte är speciellt långt. Iaf jämfört med dom andra grenarna! 😉
  Så vilket av dom skulle vara värst för mig. Cykling ägnar jag mig åt varje dag – fast då är det motionscykeln som gäller förstås och där kan man ju ta det lite lugnt ibland. Men ändå väjer jag bort den grenen…..:shock:
  Åka skidor gjorde jag sist för över 50 år sen, man du stipulerade inte att man måste komma i mål innan repet drogs, så får man en månad på sig så…..:lol:
  Alltså är det det där med springa som jag inte heller gjort på över 50 år – och så hela 3 mil!? Visst, ville jag dö i förtid så skulle jag helt klart satsa på det! Risken är bara att jag endast kom 10-20 meter innan jag föll ihop fånigt leende!! 🙄
  KRAM/Susie

 13. Vansbrosimningen skulle vara enklast för mig. Jag är bra på att simma och kylan finns det numera mycket hjälp mot. Svårast skulle Lindingöloppet vara, jag kan absolut inte löpa. Vasaloppet har jag för övrigt ännu en plan om att någon gång genomföra.

 14. Jag erkänner – jag skulle inte klara av nåt. Jag är en latmask. Som barn hände det ett par gånger att jag blev påkörd av Vätternrundancyklister (bodde i start- och målstaden). Sen brukade dessa kissa i vår trädgård, så Vätternrundan var inte så poppis i vår familj… 😉

  Kram pårej!

 15. Hej,
  Nu såg jag din fråga angående sköldkörteln…..
  Jag äter Levaxin och har fått komplitera med Liothyronin. Blev beroende av Levaxinet då jag bara krävde mer och mer för att må bra. Var uppe i 175 mikrogram Levaxin och mina prover var på tok fel. Fick till slut hjälp av en specialist som sakta sänkte Levaxinet och fasade in Liot och till min glädje fungerar det. Jag ligger bra nu på TSH och T4 men T3 ligger lite högt som så blir.
  Du får förlåta att jag glömmer att titta under frågor det var bara slumpen att jag upptäckte frågan:).
  Har du undringar/frågor så svarar jag så gott jag kan.
  gun

 16. I det tillståndet som jag är nu, så är jag glad över att ha orkat inta en kopp kaffe i solskenet på min altan! Prosit!, Host, host!
  Förutom influensa, så är det ju något annat monster som har flyttat in i min kropp…det där känner ju du till Bosse! Men om jag tänker som jag brukar…:) Så skulle jag klara cykling och simning galant! Snabb som en pil var jag ju på sextio och hundra meter…men långlopp…nej, det går inte och skidor…där gick det utför direkt!
  Vågar inte ge någon kram…det smittar enormt!

  Gunilla

 17. Jag byter mina två, jag simmar, och cyklar absolut inte ,-)))
  Skrev om dina vardagstankar i ett inlägg i min blogg, hoppas det är OK och länkade till dig!
  KRAM Primrose ,-)

 18. Aldrig i livet att jag skulle ge mig på en enda av de där klassikerna! Jag har en del talanger och egenskaper men uthållighet är inte min grej! Jag sprang under ett antal år men tävlingar har inte varit i mina drömmar. De är av annan sort😀!

 19. Simningen skulle helt klart vara lättast. Sedan är jag osäker, men eftersom man inte behöver springa hela tiden och jag (när jag är frisk i benen) faktiskt kan gå 3 mil utan större problem så är väl Lidingöloppet det som är näst på tur i ordningen.
  Jag har cyklat halva Vätternrundan ett par gåner. Att jag brutit har inte varit att jag inte skulle orkar en bit till rent fysiskt, men jag har kännt mig icke trafikmässig. Man cyklar på fullt trafikerad väg och då måste man vara klar i huvudet tycker jag. Skidor 9 mil känns inte som min grej, i alla fall inte utan att träna just det ordentligt. Men den där tjejklassikern, och även halvklassikern, är jag rätt sugen på. Men då måste min fot och mitt ben läka först innan jag kan ens tänka på något sådan. Btw har jag precis beställt en resa med vandring i Nepal, fast inte förrän hösten 2016.
  Önskar dig en trevlig helg!

 20. Oj oj oj! Skulle allt vara roligt att se mig klara detta, ha ha ha!
  Men jo, det skulle vara roligt om man hade klarat det. Har dock inte denna glöd och knappast kondition till att klara något av dessa alternativ. Lättast hade nog Vansbrosimningen, 3 km simningen varit för en gammal Laxasimmare men Vätternrundan, 30 mil på cykel, snacka om att få ont i baken 😛 tänk vad blåsor man hade fått på inte så gemytliga ställen…. huga!
  Tuffast att klara av hade nog Lidingöloppet, 30 km löpning eller Vasaloppet, 90 km skidåkning varit. Vågar man knappt tänka på, har mycket svårt att välja här….
  Pappa min, har åkt Vasaloppet tre gånger och maraton har sprungit åtskilliga, så frågar vi honom tycker han nog simningen hade varit värst.
  Trevlig helg önskar vi som blivit skuldfria i dag, jo rent ekonomiskt alltså… 😀

 21. Dags för mig att avrunda och redovisa denna uppgift. Kanske skulle jag lagt till att du skulle tänka tillbaka när du var som piggast och friskast i livet. 🙂 För det var så jag tänkte själv om denna fråga. Det var därför jag la till min personliga text under som en vink. 🙂 Därför var det inte så många denna gång som fick några poäng på min ”hemliga” lista. 🙂
  Intressant att simning spelade en stor roll i båda uppgifterna; Lättaste uppgiften av de fyra. Svåraste uppgiften (tillsammans med Vasaloppet) Personligen hade en våtdräkt inte ändrat min inställning. Undra om det är någon som läst någon av mina åtta redovisningskommentarer 🙂

 22. I Vansbrosimningen har jag inte en chans. Skulle drunkna innan jag klivit i vattnet. Är alldeles för glad i livet för att ta risken. Vätterrundan är väl den som jag kan ha en möjlig chans i även om den är minimal. Finns mycke vackert runt Vättern att titta på. 🙂

  • Då har vi samma akilleshäl. 🙂 Vi har bott i Hjo. Jag håller med dig. Det finns många trevliga ställen att besöka. Under några år hade vi som tradition att åka runt Vättern och fira in våren. Det var inte så många turister vid denna tidpunkt på året. Eftersom jag har släkt i Småland har jag varit i de där trakterna runt Vättern i hela mitt liv. alla 26 åren. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s