Världen & Vardagstankar: 9 av 30

Billinge hotell
9. Vad är de tre första sakerna du brukar göra när du kommer till ett hotellrum, semesterlägenhet eller stuga? (Välj först ett boende.) Vi låtsas att du inte kollat hemsidan och inte vet någonting alls om den tillfälliga bostaden eller ens känner någon på orten. Vilka tre saker gör du först när du öppnat dörren?

 

Fast text: Jag började med Månadens boktips 2013. Förra året blev det Femtio filmer på torsdagarna. Nu kommer min tredje variant som får stanna kvar på veckans fjärde dag: Världen & Vardagstankar, 30 frågor under 2015. Personer som kommenterat femton gånger i detta torsdagstema deltar i en trisstävling. (De ska ha svarat på min fråga) Jag kommer också att dela ut en lott till någon som skrivit något som jag blivit extra förtjust i. Tänkvärt, roligt eller gulligt. Jag kommenterar med en glad gubbe att jag läst din kommentar under resans gång och gör en kort sammanfattning i en kommentar, strax innan nästa fråga. Kanske redovisar jag svarsalternativet som fick flest ”röster”. ❤

Du kan när som helst gå tillbaka till en gammal fråga och fylla i en kommentar så länge som jag inte lagt ut alla trettio frågorna. Därför får detta bli en egen kategori som du hittar en bit ner i höger marginal: Världen & Vardagstankar.

57 tankar på “Världen & Vardagstankar: 9 av 30

 1. Öppnar balkongdörr eller altandörr. .. eller fönster om det är den enda väg ut som finns. Kollar sängens bekvämlighet. Kollar toalettens fräschhet. I den ordningen.

 2. Nästan omgående så kollar jag toaletten och duschen, därefter blir det säkerligen utsikten genom fönstret eller balkongen. Som tredje i ordningen så blir det vanligtvis information om hotellet och dess frukosttider, inklusive programutbud.

 3. I ett hotellrum: Kollar utsikten (för att veta om det överhuvudtaget finns någon) genom fönstret, badrummet (samma som förra parentesen. Nej, skojar bara…) och sedan sätter jag mig lätt hoppande på sängen.

 4. I ett hotellrum så kollar jag först utsikten sen toaletten. Efter det så kastar jag mig på sängen för att känna om den går att sova i. Vi brukar oftast välja mindre hotell och då kan man redan på väg till rummet spana in flyktvägar. Vill absolut inte bo högre upp än tredje våningen. Lika spännande varje gång man kommer till ett nytt hotell..
  Njut nu av sol och vår. Kram.

 5. Kolla om toaletten är ren och lukta om det luktar fräscht i rummet, sen sängen o lakanen o så utsikten…
  o ett jätte tack för din fina kommentar på min kärleksförklaring till Kattegatt!

 6. slår alltid en snabb blick över hur rummet ser ut, därefter badrummet och sist men inte minst tittar jag ut genom fönster/balkong för att se om utsikten är den utlovade. ha en fin torsdag i morse fick jag skrapa bilrutor 😦 Kram Åse

 7. Jag väljer hotellrum.

  1. Drar bort gardinerna från fönstret (det brukar nästan alltid vara tjocka tunga gardiner som täcker fönstret och gör att jag inte vet om det är dag eller natt.
  2. Slänger mig på sängen
  3. Kollar badrummet

 8. Hotellrum

  1. Kollar i badrummet
  2. Utsikten
  3. Sängen

  Nr 1 och 3 för att se om det är så fräscht som jag förväntar mig …

 9. Av med skorna (turistfötter är oftast trötta). Drar ifrån gardiner och öppnar fönstret om det går. Toaletten blev visst sist trots sin vikt i guld. Nästa resmål önskar jag blir barnboksantikvariatet på Österlen du skrivit om tidigare. Allt gott!

 10. Kollar utsikten, slår på tv´n (konstigt egentligen när jag tänker efter) känner om sängen är ok och om toa är fräsch 🙂 Det går på rutin av någon konstig anledning.
  Läste om din scanner/blodsockerapparat. Vad smidigt och behändigt. Har aldrig hört talas om en sådan. Det utvecklas verkligen åt rätt håll att göra saker lättsammare. Må så gott. Kram Katarina 🙂

 11. Det första jag känner in är kännslan……känslan att bo på hotell räcker för att göra mig lite smått upprymd.
  Nu är jag borta…..nu är jag på semester.
  Jag kollar nog sedan på sängen först , och så vill jag välja sida först på sängen.
  Sen testar jag lamporna på rummet.
  Sen kollar jag om garderoben är tillräckligt stor för mina kläder och sist toaletten.
  Toaletten brukar vara välstädad tycker jag.
  Sen blire nog ett glas vitt eller ett glas champagne. Jag gillar att njuta av livet.

  Kram från livsnjutaren TantGlad.

 12. Jag väljer ett hotellrum och följer i princip alltid samma rutiner.

  När jag öppnat dörren går jag in i rummet, stannar upp för att få en överblick hur det ser ut. Därefter går jag fram till fönstret och tittar ut. Finns det en balkong så öppnar jag dörren och går ut på den. Sedan blir det en titt i badrummet för att se hur det ser ut.

  Därefter uppkommer frågan om vi är nöjda eller om det är läge att byta rum 😉

  Kram

 13. Det blir mestadels hotellrum numera och då börjar jag med att kolla badrummet, sen lägger jag mig på sängen och sist kollar jag var jag kan hänga in kläder och lägga andra pinaler som jag inte vill ha framme. Utsikten är för mig inte så viktig, för jag brukar inte tillbringa så mycket tid på rummet. Det är klart annorlunda ifall det är ett lägenhetshotell. Då vill jag gärna ha en balkong med hyfsad utsikt. Det går före förvaringsmöjligheter i sådana fall. Kram

 14. 1. Tar bort den äckliga filten/överdraget som alltid ligger vid fotändan, jag har nämligen hört att dessa ALDRIG tvättas.
  2. Kollar utsikten.
  3. Undersöker om det är bra fart på vattnet i duschen eller om jag måste operera munstycket, jobbigt att var långhårig ibland :).

 15. Min första koll bara vid första ögonblicket
  Om det ser rent ut.
  Badrummet
  Utsikten
  Ha haha men det är för att jag bara bott på hotell i någon stad i Sverige, vid begravning tex.
  Hade det varit i tex Madrid hade nog utsikten kommit först ,-))
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

 16. Vi bor ju en vecka på hotell (eller B & B) varje år när vi åker till fastlandet. 🙂 Och även om jag alltid kollar upp ställena på nätet och är verkligen petig med vissa saker, så stämmer det nästan aldrig med verkligheten. 😦 När det gör det blir man jätteglad…och det har t.o.m. hänt att några få ställen har varit bättre än vad man föreställt sig! Underbart!! 😀
  Men alltså…det jag kollar först är badrummet, sen blir det TV´n som slås på och till slut åker alla överkast på sängarna in i garderoben. 😉 Kolla utsikten gör jag aldrig, vi bor ju alltid på nedre botten och då oftast med egen in/utgång – vi har hund med oss, därför är vi extra petiga med sånt – så nästan omedelbart blir det att gå ut och ta en prommis runt i området. Och då kollar vi naturligtvis hur hela området ser ut… 😆
  KRAM ❤
  Susie

 17. Hej Bosse… Det första jag gör är att provligga sängen. Det andra jag gör är att kolla badrummet och hur det ser ut på duschfronten 😊 Det tredje blir nog att se hur det ligger till med utsikten… Ha det fint!

 18. Hej och godkväll, jaa du, inte blir det ofta jag bor på hotell, men däremot hyr vi stuga på våran resa norrut . Det blir ofta på samma ställe och standarden brukar vara bra. Hundar är välkomna och det är viktigt. Ett litet pentry att fixa frukosten i och dusch och toa rena och fräscha. Sängarna är sköna och myggnät för fönstren är viktigt om man vill ha öppet.
  Om det gäller hotellrum så kollar jag lite snabbt att det ser fräscht ut, badrummet är viktigt tycker jag. Likaså sängarna…
  Ha det gott
  Kram,kram/

 19. Tänker på ett hotellrum.
  1. Luktar och ser mig runt, alltid bra med en överblick för att se helheten
  2. Utsikten
  3. Badrummet
  Är dessa saker inte till belåtenhet så byter jag helst rum. Beror dock på vilket pris jag betalat…

 20. Jag älskar att sova på hotell!
  Det första jag gör är att kolla in i badrummet……finns det badkar 🙂
  Sedan går jag direkt in och provligger sängen
  och sist men inte minns så känner jag in atmosfären.

  Blev lite sugen på att sova på hotell nu 🙂

  Kvällskram!

 21. Jag har fått hem en ny dator idag, så jag är lite förvirrad av åttan mot sjuan. Men jag hade för mig att jag hade kommenterat här.

  Det första jag/vi gör är att kolla utsikten från balkongen, även om vi har bott där tidigare. Vi skrattar åt oss själva, för det är ju Sällskapsresan i ett nötskal.

  Kram/Gilla

 22. Hm… hotell? När man kan bo i husbil 🙂
  Nåja… OM vi tar in på hotell så är det atmosfären som känns av först, sen en titt ut genom fönstret, som öppnas om det går… sist en koll av toalett/ dusch. Kanske borde man först av allt kolla utrymningsvägar… men det blir nog inte förrän som nr. fyra på en lista.
  Kram

 23. Först ställer jag ju ifrån mig bagaget och tar av mig jackan (om jag har någon på mig)
  Sen besöker jag toaletten (osannolikt att jag inte skulle vara kissnödig)
  och sen kollar jag utsikten (eller kanske minibaren).
  Och hotellet på bilden känner jag igen! Där jag jag varit, har dock av förklarliga skäl aldrig sovit över där! 🙂

  • 🙂 😀 Skulle inte det vara en hit? Semestra på hemmaplan. Se vardagen på ett nytt sätt. 🙂 Vi har faktiskt gjort det på ett vis. När Solveig föreslog att vi skulle ta in på hotell i min barndomsstad Halmstad trots att vi just då bara bodde ca 45 min därifrån skrattade jag rått och länge. Det var elakt av mig. Jag gav med mig. Efter det gjorde vi det tre gånger till under några år och vi hade det jättemysigt.

 24. 1. kollar av rummet som helhet, ljus och luftigt hoppas man ju alltid på
  2. kollar om sängen är skön
  3. badrummet: är det fräscht

  😀

 25. Då var det dags för mig att summera och analysera denna seriösa fråga. 🙂 Jag gjorde en tjusig tabell där det ni skrev först fick tre poäng, två poäng till nästa sak och en poäng till tredje uppgiften som ni lämnade. Den som bara skrev en sak gav jag tre poäng till det alternativet. Dessa fyra alternativ fick tillsammans 88 % av era svar:
  1. WC och badrum fick 30 %
  2. Utsikten 23 %
  3. Atmosfären, känslan, överblicken 19 %
  4. Sängen 16 %
  Själv hade jag ”röstat” på alternativ tre som först, men alla fyra alternativen är sådant som jag gör de första minuterna. Tack för era kommentarer. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s